γάμο και βάπτιση

Γάμος και βάπτιση μαζί: Πώς να το οργανώσω;

Ετοιμάζεσαι για γάμο και βάπτιση μαζί; Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια o συνδυασμός των δύο μυστηρίων, του γάμου και της βάπτισης, αποτελεί το νέο trend. Πλέον τα ζευγάρια συζούν και η επισημοποίηση της σχέσης τους δεν τους απασχολεί. Έτσι, η παραδοσιακή ροή των γεγονότων έχει διαφοροποιηθεί. Πλέον, τα ζευγάρια πρώτα συζούν, κάποια στιγμή προκύπτει η εγκυμοσύνη, γίνεται ο πολιτικός γάμος, έρχεται το μωρό και μετά το ζευγάρι κάνει το θρησκευτικό γάμο και τη βάπτιση μαζί.

Γιατί να κάνω γάμο και βάπτιση μαζί;

Η λύση αυτή εξυπηρετεί πολλά ζευγάρια, γιατί τους δίνει χρόνο να προετοιμάσουν σωστά το γεγονός, χωρίς το άγχος του επείγοντος. Ειδικά, η μέλλουσα νύφη – μαμά έχει όλο το χρόνο να μεγαλώσει λίγο το μωρό, να επανέλθει στη φόρμα της, να οργανωθεί και να βρει τις ισορροπίες της.

Η γάμο – βάπτιση είναι από πολλούς μια συνειδητή επιλογή, γιατί με μία εκδήλωση εξυπηρετούν δύο σκοπούς. Κακά τα ψέματα, οργανώνοντας αυτό το 2-σε-1 εξοικονομείτε σαν ζευγάρι πολλά χρήματα. Θα στείλεις ένα προσκλητήριο, θα κλείσεις μία δεξίωση, γενικά όλα τα έξοδα θα είναι για μια φορά.

Οι κουμπάροι

Σημαντικό είναι να έχεις βρει τους κουμπάρους. Θα είναι οι κουμπάροι του γάμου και οι νονοί του μωρού; Θα είναι άλλοι οι κουμπάροι του γάμου και άλλοι οι νονοί; Όποια κι αν είναι η απόφασή σου, κάνε τους κουμπάρους σου κοινωνούς της όλης διαδικασίας, γιατί και θα σε βοηθήσουν και είναι κομμάτι της χαράς τους.

Τα μυστήρια

Υπολόγισε ότι τα μυστήρια θα διαρκέσουν μαζί περίπου δύο ώρες. Φρόντισε ο ναός να είναι αρκετά μεγάλος για το πλήθος των καλεσμένων σου και να υπάρχουν αρκετές καρέκλες. Πρώτα γίνεται ο γάμος και μετά η βάπτιση. Το μωρό θα κουραστεί αρκετά, για αυτό καλό είναι στη διάρκεια του μυστηρίου του γάμου να το έχει αναλάβει κάποιος συγγενής και να μην ταλαιπωρείται.

gamoskaivaftisimazi

Η νύφη

Για τον ίδιο λόγο επίλεξε άνετο νυφικό και βολικά παπούτσια. Θα στέκεσαι δύο ώρες μόνο στην εκκλησία και δεν υπολογίζουμε καν τη χαιρετούρα. Πρέπει να αισθάνεσαι, να φαίνεσαι και πραγματικά να είσαι ήρεμη, χαλαρή και όμορφη. Μην κουράζεσαι, δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα, είσαι η πρωταγωνίστρια!

Η δεξίωση

Επίσης για τους ίδιους λόγους, καλό είναι ο χώρος της δεξίωσης ή του πάρτι να είναι κοντά και να χαιρετήσετε εκεί τους καλεσμένους σας και όχι στην εκκλησία. Ήδη εσείς, το μωρό σας και οι καλεσμένοι σας έχετε κουραστεί με τη δίωρη διαδικασία. Οπότε δεν χρειάζεται να σπαταλήσετε κι άλλο χρόνο πηγαίνοντας σε ένα μακρινό μέρος.

Απασχόληση παιδιών

Στο γάμο και βάπτιση μαζί συνηθίζουμε να προσκαλούμε και τα παιδιά των συγγενών και φίλων μας. Για τα παιδιά των καλεσμένων ιδανικό θα είναι να έχετε έναν κλόουν, ένα μάγο ή νηπιαγωγό. Αυτοί οι επαγγελματίες θα τα απασχολήσουν ευχάριστα σε όλη τη διάρκεια της δεξίωσης. Φροντίστε να έχετε συμφωνήσει με τους υπεύθυνους του χώρου δεξίωσης  άλλη χρέωση για το φαγητό των παιδιών και άλλες για τους μεγάλους. Τα παιδιά δεν τρώνε και είναι κρίμα να ξοδευτείτε χωρίς λόγο.

paidiki apasxolisi gamous

Σε επόμενο άρθρο συμβουλές για το στολισμό και τις μπομπονιέρες!

[print_link]