Ιδέες για DIY βάπτιση σε λιλά

Ιδέες για DIY Βάπτιση σε Λιλά Αποχρώσεις

Οι βαπτίσεις το τελευταίο καιρό έχουν καλωσορίσει μια νέα τάση στη διακόσμηση και όχι μόνο που δεν βασίζεται στα θέματα βάπτισης αλλά στις χρωματικές παλέτες. Βλέπουμε ολοένα και περισσότερους γονείς να επιλέγουν ένα βασικό χρώμα πάνω στο οποίο θα βασιστεί όλη η DIY βάπτιση. Δεδομένου αυτού μια από τις hot ιδέες για βάπτιση κορίτσι είναι μωβ χρώμα. Το 2022, μάλιστα, η Pantone ανακοίνωσε το veri peri σαν χρώμα της χρονιάς , ένα ζωηρό μωβ, πώς να μην γίνει τάση λοιπόν; Αν, ψάχνεις ιδέες για DIY βάπτιση σε λιλά απόχρωση είμαστε εδώ για σένα. Φτιάξε μια υπέροχη βάπτιση με αυτό το γλυκό και συνάμα μοντέρνο χρώμα.

Χρωματικοί συνδυασμοί και υφάσματα

Ξεκινώντας με τις ιδέες για DIY βάπτιση σε λιλά χρώμα θα αναφερθούμε στους χρωματικούς συνδυασμούς που μπορείς  να κάνεις ανάλογα με το στυλ και την εποχή που θα κάνεις τη βάπτιση σου. Για μια πιο ρομαντική βάπτιση κορίτσι συνδύασε το λιλά με το λευκό και παστελ χρωματισμούς δίνοντας την αίσθηση ενός ανοιξιάτικου ζωηρού τοπίου. Για ένα πιο ρουστίκ αποτέλεσμα συνδύασε το λιλά με γήινους τόνους όπως το καφέ. Εδώ ταιριάζει πολύ και το θέμα βάπτισης λεβάντα. Αν πάλι θέλεις μια πιο έθνικ προσέγγιση με boho στοιχεία τότε μην φοβηθείς να παίξεις με έντονα χρώματα όπως το πορτοκαλί, το κόκκινο και το κίτρινο σε συνδυασμό με το μωβ και το λιλά. Πάλι ανάλογα με το ύφος που θέλεις να έχει η βάπτιση του μωρού σου διάλεξε υφάσματα βάπτισης. Δαντέλες, αέρινα υφάσματα και λινάτσα ή καμβάς θα ταιριάξουν ανάλογα με τις επιλογές σου.

Χρωματικοί συνδυασμοί και υφάσματα

Μπομπονιέρες βάπτισης σε λιλά απόχρωση

Σειρά στη λίστα με τις ιδέες για DIY βάπτιση σε λιλά απόχρωση έχουν οι DIY μπομπονιέρες βάπτισης που θα διαλέξεις. Προσάρμοσε τα υλικά για μπομπονιέρες στις αποχρώσεις τις διακόσμησης, το στυλ και την εποχή που θα γίνει η βάπτιση. Μια ιδέα είναι να επιλέξεις χρωματιστά κομμένα υφάσματα με λιλά λεπτομέρειες και να διακοσμήσεις με μικρά διακοσμητικά για μπομπονιέρες ή λουλούδια. Στην ίδια λογική είναι και τα πουγκιά βάπτισης τα οποία μπορείς να δέσεις με λιλά και μωβ κορδέλες και κορδόνια. Εναλλακτικά μπορείς να διαλέξεις γυάλινα κουτάκια βάπτισης ή από plexiglass, γυάλινους σωλήνες ή βαζάκια και να τα γεμίσεις με κουφέτα στις ανάλογες αποχρώσεις. Μπορείς να προσθέσεις μερικές φουντίτσες, φτερά, μικρά διακοσμητικά, χάντρες, αποξηραμένα κλπ. για περισσότερη λεπτομέρεια. Είναι ιδανικές και σαν ιδέες για μπομπονιέρες γάμου.

Μπομπονιέρες βάπτισης σε λιλά απόχρωση

Μαρτυρικά σε λιλά απόχρωση

Έπειτα έχουμε τα DIY μαρτυρικά βάπτισης σε λιλά χρώμα. Επίλεξε, λοιπόν, τα υλικά για μαρτυρικά στη βασική σου χρωματική παλέτα. Για μια καλοκαιρινή βάπτιση φτιάξε μαρτυρικά κολιέ με μίνι γυάλινα μπουκαλάκια και μωβ χρυσόσκονη. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεταλλικά βραχιολάκια και να διακοσμήσεις με κωνσταντινάτο και λιλά κορδέλα. Άλλα χειροποίητα μαρτυρικά είναι με την παραμάνα ή τα κλασικά με τη κορδέλα. Αν έχεις επιλέξει να κάνεις μια grande βάπτιση τότε πρόσθεσε μερικές χρυσές λεπτομέρειες στα διακοσμητικά και τα σταυρουδάκια. Αν πάλι επιθυμείς κάτι πιο ρουστίκ διάλεξε ξύλινα διακοσμητικά. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές! Μπορείς να φτιάξεις κλασικά μαρτυρικά, μαρτυρικά βραχιολάκια ή κολιέ, μαξιλαράκια, μπρελόκ ή ό,τι άλλο θέλεις.

Μαρτυρικά σε λιλά απόχρωση

Ανθοστολισμός για βάπτιση σε λιλά

Ο ανθοστολισμός παίζει σημαντικό ρόλο σε μια βάπτιση ενώ απογειώνει όλα τα πρωτότυπα θέματα για βάπτιση κοριτσιού. Για αυτό επίλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια σε αποχρώσεις που θα βασιστεί ολόκληρος ο στολισμός βάπτισης λιλά. Δημιούργησε γεμάτα μπουκέτα και στόλισε τα σε διακοσμητικά κλουβιά, βάζα διακόσμησης ή σταντ δαπέδου. Στην ίδια λογική μπορείς να φτιάξεις χειροποίητες γιρλάντες που θα στολίσεις αψίδες, μεταλλικούς κύκλους ή καφάσια. Φτιάξε έναν υπέροχο στολισμό εκκλησίας, δεξίωσης ή τραπέζι ευχών.

Ανθοστολισμός για βάπτιση σε λιλά

Τραπέζι ευχών βάπτισης σε λιλά

Στην εντυπωσιακή βάπτιση σε λιλά συμπεριέλαβε και το τραπέζι ευχών ή/και το candybar. Κάνε το 1 με την υπόλοιπη βάπτιση πλαισιώνοντας το με τα ανάλογα διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε λευκά ή χρυσά μεταλλικά φανάρια και κηροπήγια για να φτιάξεις μια «ζεστή» και όμορφη ατμόσφαιρα. Φτιάξε πίσω από το τραπέζι ένα backdrop με υφάσματα και ανθοσυνθέσεις. Εκεί μπορείς να προσθέσεις μπαλόνια ή πινακίδες για ένα πιο γεμάτο αποτέλεσμα. Διάλεξε μέσα από μια μεγάλη συλλογή βιβλία ευχών με λιλά σχέδια ή φτιάξε το δικό σου ευχολόγιο με κορδέλες και διακοσμητικά στα αντίστοιχα χρώματα. Αν συνδυάσεις το candybar με το τραπέζι ευχών αυτή η γωνιά θα απογειωθεί. Εκεί οι καλεσμένοι σου θα δώσουν τις ευχές τους και θα γλυκαθούν. Χρησιμοποίησε γυάλινες, ξύλινες λευκές ή μεταλλικές χρυσές πιατέλες,  εταζέρες και δίσκους με γλυκά βάπτισης. Έπειτα διακόσμησε με κασπό και γυάλινα είδη γεμάτα με κουφέτα, μαρσμέλλοου και γλειφιτζούρια. Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά επίλεξε πεντανόστιμα γλυκίσματα στους ανάλογους χρωματισμούς.

Τραπέζι ευχών βάπτισης σε λιλά

Δεξίωση ή πάρτυ βάπτισης λιλά

Τέλος, για μια βάπτιση σε λιλά χρώμα οργάνωσε και την αντίστοιχη δεξίωση βάπτισης. Για το στολισμό τραπεζιού βάπτισης επίλεξε δίσκους, γεωμετρικά φανάρια ή γυάλινα βαζάκια. Γέμισε τα με κεριά και votive, με βάζα και λουλούδια μωβ, με την αρίθμηση τραπεζιού ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Διαφορετικά αν έχεις μακρόστενα τραπέζια μπορείς να φτιάξεις πλούσιες επιτραπέζιες γιρλάντες με λιλά λουλούδια και φυλλώματα. Για μια ρουστίκ βάπτιση διάλεξε μικρά καλάθια και καφάσια που θα γεμίσεις με αποξηραμένα όπως η λεβάντα. Χρησιμοποίησε λιλά μπαλόνια, χρωματιστά χάρτινα φανάρια, γιρλάντες και ό, τι άλλο θέλεις για το χώρο της δεξίωσης.

Δεξίωση ή πάρτυ βάπτισης λιλά

Η λιλά βάπτιση είναι ένα πολύ όμορφο θέμα που μπορεί να την βλέπουμε περισσότερο σαν θέμα βάπτισης κορίτσι 2022 αλλά είναι ιδανική και σαν καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού. Οι ιδέες για βάπτιση αγοριού σε λιλά είναι πιο γήινες και εξυμνούν την ομορφιά της ακατέργαστης φύσης. Πάρε έμπνευση και φτιάξε μια ονειρική βάπτιση με λιλά χρώμα και άφησε εποχή με τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία σου.

[print_link]