Υλικά Γάμου DIY Ανακάλυψε Όλα όσα θα Χρειαστείς

Υλικά Γάμου: Ανακάλυψε Όλα όσα θα Χρειαστείς

Ήρθε η στιγμή που θα πεις το μεγάλο «Ναι» στο άλλο σου μισό ενώπιον των αγαπημένων σας προσώπων. Θέλεις, λοιπόν, να υλοποιήσεις το γάμο των ονείρων σου που θα σου χαρίσει όμορφες αναμνήσεις που θα χαραχτούν στην μνήμη όλων σας. Ο DIY γάμος συνδυάζει την πρωτοτυπία με την δημιουργικότητα μέσα σε μια συναισθηματική ατμόσφαιρα αφού όλα φτιάχνονται από εσένα. Σου δίνεται, επίσης, η δυνατότητα να επιλέξεις ακριβώς αυτό που έχεις φανταστεί χωρίς εκπτώσεις και ψαλίδισμα στα όνειρα σου. Αποφάσισες, λοιπόν, να πάρεις τον δημιουργικό δρόμο του DIY για να οργανώσεις έναν χειροποίητο γάμο που θα αφήσει εποχή. Ποια είναι, ωστόσο, τα υλικά γάμου που θα χρειαστείς; Μην πελαγώνεις γιατί είμαστε εδώ για να σου απαριθμήσουμε ένα προς ένα όλα όσα θα χρειαστείς χωρίς άγχος και περίσσια δημιουργικότητα.

Διακόσμηση εκκλησίας για γάμο

Στα πρώτα υλικά γάμου που θα χρειαστείς ανήκει ο στολισμός της εκκλησίας και κάποια ακόμη είδη γάμου όπως είναι τα στέφανα γάμου, το πακέτο κουμπάρου και φυσικά οι λαμπάδες. Επίσης, ο ανθοστολισμός της εκκλησίας είναι αυτός που θα καθορίσει την χρωματική παλέτα, το στυλ και το θέμα γάμου που έχεις επιλέξει για αυτό το λόγο θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση.

Ανθοστολισμός εκκλησίας για γάμο

Όπως ήδη είπαμε ο ανθοστολισμός σε ένα γάμο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τη διακόσμηση της εκκλησίας και της δεξίωσης μέχρι και την ανθοδέσμη της νύφης τα λουλούδια δίνουν το απαραίτητο στυλ και χρώμα. Επίλεξε τα αγαπημένα σου λουλούδια για γάμο στις αποχρώσεις που θα βασιστεί και ο υπόλοιπος στολισμός. Φτιάξε πλούσια μπουκέτα λουλουδιών για σταντ γάμου και πομπώδη βάζα διακόσμησης. Επιπρόσθετα μπορείς να φτιάξεις  ανθοσυνθέσεις για αψίδες και μεγάλα μεταλλικά στεφάνια καθώς και γεμάτες γιρλάντες με πρασινάδες λουλούδια και αποξηραμένα για τα σκαλιά της εκκλησίας, το τραπέζι ευχών και το τραπέζι δεξίωσης.

Ανθοστολισμός εκκλησίας για γάμο

Πακέτο κουμπάρου

Στα υλικά γάμου ανήκει και το πακέτο κουμπάρου. Είθισται να είναι στις υποχρεώσεις του κουμπάρου ή της κουμπάρας το σετ γάμου οπότε καλό θα ήταν να συνεννοηθείς νωρίς για αυτό. Διάλεξε ντελικάτα και εντυπωσιακά στέφανα γάμου τα οποία θα συνδυάσεις με πρωτότυπο δίσκο, καράφα και ποτήρι κρασιού. Κάνε τη σωστή επιλογή και μαγνήτισε τα βλέμματα την ώρα του μυστηρίου.

Πακέτο κουμπάρου

Λαμπάδες γάμου

Φυσικά στα πακέτα κουμπάρου ανήκουν και οι λαμπάδες γάμου. Διάλεξε εντυπωσιακές ανθοστήλες όπου θα βάλεις πάνω κεριά ή επίλεξε έτοιμες λαμπάδες κεριά. Αν σου αρέσει η λεπτομέρεια μπορείς να τις στολίσεις με υπέροχα διακοσμητικά, κορδέλες, κορδόνια, αποξηραμένα και λουλούδια. Προσάρμοσε τις στο στυλ και του υπόλοιπου γάμου. Αν μάλιστα επιλέξεις ανθοστήλες θα σου μείνουν και μετά σαν σταντ δαπέδου για τη διακόσμηση σπιτιού σου.

Λαμπάδες γάμου

Τραπέζι ευχών γάμου

Σειρά στα υλικά γάμου που θα χρειαστείς έχουν αυτά που θα στήσεις το τραπέζι ευχών γάμου. Πρόκειται για ένα αναπόσπαστο κομμάτι που βρίθει πρωτοτυπίας, κομψότητας και άποψης. Εκεί οι καλεσμένοι σου θα γράψουν τις ευχές τους για ένα λαμπρό κοινό μέλλον, θα γλυκαθούν (αν έχεις συνδυάσει τραπέζι ευχών και candybar) και γιατί όχι θα φωτογραφηθούν. Τα τραπέζια ευχών είναι η επιτομή όλης της διακόσμησης ενός γάμου αφού εκεί επιλέγονται τα πιο φαντασμαγορικά θεματικά είδη γάμου – βάπτισης.

Υφάσματα και ράνερ γάμου

Ξεκίνα να στήνεις το τραπέζι ευχών επιλέγοντας τα κατάλληλα υφάσματα και ράνερ γάμου. Ανάλογα με την εποχή και το στυλ που έχεις σαν γνώμονα για να οργανώσεις το γάμο σου χρησιμοποίησε και τα κατάλληλα υφάσματα. Για ένα καλοκαιρινό γάμο ή έναν boho γάμο διάλεξε αέρινα υφάσματα ενώ για ένα χειμωνιάτικο γάμο επίλεξε πιο βαριά και cozy. Αν από την άλλη έχεις ονειρευτεί έναν vintage γάμο τότε οι δαντέλες είναι για σένα ενώ ο ρουστίκ γάμος χρειάζεται σίγουρα ακατέργαστες υφές όπως η λινάτσα και ο καμβάς. Αυτές βέβαια είναι μόνο μερικές ιδέες διακόσμησης αφού τα θέματα γάμου είναι πολλά και διαφορετικά.

Γυάλινα είδη για τραπέζι ευχών

Σειρά έχουν τα γυάλινα είδη που θα χρησιμοποιήσεις για να δώσεις ύψος στο τραπέζι ευχών. Γυάλινα βάζα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη και γυάλες με καπάκι μπορούν να στολίσουν εξαιρετικά το τραπέζι. Γέμισε τα με κουφέτα γάμου, διακοσμητικά, λουλούδια, κεριά ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Μια εξίσου φοβερή ιδέα και καθόλα ρομαντική είναι οι γυάλινες καμπάνες και οι μπάλες με τρύπα. Τις τελευταίες, μάλιστα, μπορείς να τις κρεμάσεις φτιάχνοντας μια πρωτότυπη γιρλάντα πάνω από το τραπέζι ευχών. Διακόσμησε τα γυάλινα είδη που έχεις επιλέξει πάνω και περιμετρικά του τραπεζιού δημιουργώντας ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Γυάλινα είδη για τραπέζι ευχών

Βιβλίο ευχών γάμου

Το λέει και το όνομα «τραπέζι ευχών» άρα ο πρωταγωνιστής αυτής της διακοσμημένης γωνιάς δεν είναι άλλο από το βιβλίο ευχών. Επίλεξε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε βιβλία ευχών αυτό που σου αρέσει και τοποθέτησε το στη μέση του τραπεζιού μαζί με τα στυλό. Αν πάλι, θέλεις να ξεφύγεις από την κλασική επιλογή του βιβλίου τότε φτιάξε ή αγόρασε εναλλακτικά ευχολόγια. Μερικές ιδέες είναι με γυάλινα ή ξύλινα κουτιά, με παζλ, με μεταλλικό δέντρο, με polaroid φωτογραφίες και πολλά άλλα.

Βιβλίο ευχών γάμου

Κουφέτα γάμου

Δώσε γεύση στο γάμο σου με πεντανόστιμα κουφέτα. Πέρα από τα κουφέτα με τα οποία θα γεμίσεις τις DIY μπομπονιέρες γάμου χρησιμοποίησε και κουφέτα για να επανδρώσεις το τραπέζι ευχών ή/και το candybar γάμου. Πέρα από την γεύση μπορείς να δώσεις και έξτρα χρώμα στη διακόσμηση με χρωματιστά κουφέτα συνδυασμένα με μαρσμέλλοου και γλειφιτζούρια μέσα σε μπωλ, κασπώ και καφάσια.

Κουφέτα γάμου

Candybar Γάμου

Το candybar είναι η πιο hot τάση τα τελευταία χρόνια τόσο στους γάμους όσο και στις βαπτίσεις. Είναι μια ευκαιρία για να φιλέψεις τους καλεσμένους σου γευστικά καλούδια δημιουργώντας μια θεματική ωδή στη διακόσμηση του γάμου σου. Πέρα από τα θεματικά και χρωματικά ταιριαστά γλυκίσματα γάμου θα χρειαστείς και κάποια επιπλέον υλικά για να το στήσεις. (Μαζί ή και ξεχωριστά από το τραπέζι ευχών!)

Εταζέρες και πιατέλες για γάμο

Για να παρουσιάσεις τα γλυκά και τη τούρτα γάμου χρησιμοποίησε πρωτότυπες εταζέρες και δίσκους σερβιρίσματος. Διάλεξε διάφορα σχέδια και μεγέθη και συνδύασε διαφορετικά υλικά όπως το μέταλλο και το ξύλο για ένα πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

Εταζέρες και πιατέλες για γάμο

Γυάλες με βρυσάκι

Και αφού ο ουρανίσκος ικανοποιηθεί με τις μοναδικές γεύσεις δρόσισε τους καλεσμένους σου με δροσερούς χυμούς, κοκτέιλ, γρανίτες και ό,τι άλλο θέλεις. Σέρβιρε τα σε γυάλες με βρυσάκι και ποτήρια με θεματικά καλαμάκια.

Γυάλες με βρυσάκι

Χωνάκια, σακουλάκια και κουτάκια ποπ κορν

Για να αποφύγεις τα ατυχήματα και τους ανεπιθύμητους λεκέδες επάνδρωσε το candybar του γάμου με χωνάκια, σακουλάκια και κουτάκια ποπ κορν γεμάτα με γλυκίσματα. Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, μπορείς να επιλέξεις πιατάκια, μαχαιροπίρουνα και χαρτοπετσέτες για πάρτυ.

Χωνάκια, σακουλάκια και κουτάκια ποπ κορν

Τραπέζι δεξίωσης

Μετά το πέρας του μυστηρίου ακολουθεί συνήθως η δεξίωση γάμου με ένα τρικούβερτο γλέντι που μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν αυτή την όμορφη στιγμή. Επομένως, είναι εξίσου σημαντική η πρώτη εντύπωση που θα δώσει ο χώρος που θα γίνει το πάρτυ του γάμου σου. Επιμελήσου τον στολισμό με τα κατάλληλα εκλεκτά υλικά γάμου.

Στολισμός τραπεζιού γάμου

Άρχισε από το στολισμό τραπεζιού δεξίωσης όπου οι καλεσμένοι σου θα κάτσουν και θα απολαύσουν το μενού γάμου που έχεις επιλέξει. Φτιάξε DIY centerpieces γάμου ανάλογα με το ύφος και τον χαρακτήρα που θέλεις να αποδόσεις στην διακόσμηση σου. Χρησιμοποίησε δίσκους και πιατέλες, βάζα διακόσμησης και διακοσμητικά. Φυσικά και εδώ σημαντικό ρόλο παίζουν τα υφάσματα και τα ράνερ που θα πλαισιώσουν το στολισμό σου. Μια εξίσου, όμορφη ιδέα για μακρόστενα τραπέζια είναι να φτιάξεις πλούσιες και γεμάτες γιρλάντες λουλουδιών ή να γεμίσεις εντυπωσιακά κασπώ με ανθοσυνθέσεις. Προσάρμοσε, μάλιστα και την αρίθμηση τραπεζιού με πρωτότυπους τρόπους διευκολύνοντας τους καλεσμένους σου.

Στολισμός τραπεζιού γάμου

Φανάρια και κηροπήγια γάμου

Οποιαδήποτε διακόσμηση και θέμα γάμου απογειώνεται με την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Πώς θα το πετύχεις αυτό; Συνδύασε υπέροχα φανάρια και κηροπήγια. Διάλεξε ξύλινα, μεταλλικά ή μοντέρνα γεωμετρικά φανάρια και μαζί με εντυπωσιακά κηροπήγια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη φτιάξε έναν υπέροχο στολισμό γάμου. Πρόκειται για must υλικά γάμου που θα δώσουν μια αίσθηση πολυτέλειας ανεξαρτήτου στυλ.

Φανάρια και κηροπήγια γάμου

Κεριά και λαμπάκια

Παραμένοντας στο θέμα «Φωτισμός δεξίωσης» θα αναφερθούμε σε εναλλακτικούς τρόπους για να φτιάξεις μια μαγευτική ατμόσφαιρα στο γάμο σου. Πέτυχε το ιδανικό αποτέλεσμα προσθέτοντας στη διακόσμηση κεριά και votive αλλά και λαμπάκια. Χρησιμοποίησε κεριά και διακόσμησε τα μέσα σε γυάλες (με νερό), σε κηροπήγια και φανάρια ή και σκέτα πάνω σε πρωτότυπους δίσκους. Έπειτα χρησιμοποίησε σειρές από λαμπάκια για να φωταγωγήσεις το χώρο της δεξίωσης μοναδικά δίνοντας μια έξτρα πινελιά στο στολισμό σου.

Κεριά και λαμπάκια

Διακοσμητικά κλουβιά για γάμο

Θέλεις να δώσεις μια αίσθηση ρομαντισμού στο γάμο σου τότε σίγουρα θα χρειαστείς διακοσμητικά κλουβιά. Μπορείς να διαλέξεις διάφορα σχέδια και μεγέθη και να τα στολίσεις κατά τόπους στο χώρο. Διακόσμησε τα με λουλούδια, κεριά, λαμπάκια και μικρά διακοσμητικά όπως πουλάκια και πεταλούδες.

Διακοσμητικά κλουβιά για γάμο

Μαυροπίνακες και ταμπέλες

Ένα επιπλέον υλικό που θα χρειαστείς στο DIY γάμο σου είναι οι μαυροπίνακες και οι ταμπέλες. Μπορούν να γίνουν μέρος της διακόσμησης συνδυασμένα με άλλα είδη γάμου αλλά μπορούν να λειτουργήσουν και σαν εναλλακτικά ευχολόγια ή σαν καλωσόρισμα στο γάμο. Οι μαυροπίνακες, οι καμβάδες αλλά και οι καθρέπτες είναι ιδανικοί και για  εναλλακτική αρίθμηση τραπεζιού.

Μαυροπίνακες και ταμπέλες

Photobooth γάμου

Πλέον οι γάμοι έχουν αποτάξει τους τύπους και τις καθωσπρέπει αποστάσεις και έχουν καλωσορίσει ένα πιο ανάλαφρο στυλ που έχει περισσότερο τη μορφή μάζωξης και πάρτυ. Ανεξαρτήτου ηλικίας διασκεδάζουν ανάλαφρα στους γάμους. Υπό αυτό το πρίσμα έχει δημιουργηθεί μια νέα τάση που δεν είναι άλλη από το photobooth. Στήνεται μια γωνιά στη δεξίωση με ένα φαντασμαγορικό backdrop που θα λειτουργήσει σαν background στη φωτογράφιση των καλεσμένων σου. Εκεί, με πολλά είδη για photobooth οι καλεσμένοι σου θα βγάλουν την χιουμοριστική τους πλευρά και θα αποθανατίσουν τη στιγμή. Έτσι και εκείνοι αλλά και εσείς θα θυμάστε τις όμορφες στιγμές που ζήσατε την ημέρα του γάμου σου. Θα χρειαστείς, λοιπόν, πέρα από τα υλικά για photobooth, υφάσματα, μπαλόνια, διακοσμητικά λουλούδια, λαμπάκια και άλλα διακοσμητικά.

Photobooth γάμου

DIY Μπομπονιέρες γάμου

Εξίσου σημαντικές είναι οι μπομπονιέρες γάμου και τα υλικά για μπομπονιέρες που θα επιλέξεις. Φτιάξε υπέροχες και εκλεκτές DIY μπομπονιέρες γάμου που συνάδουν με το στυλ και το θέμα του γάμου σου. Πρόσφερε τις σαν αναμνηστικά καλεσμένων γάμου και μαγνήτισε τα βλέμματα με τη πρωτοτυπία σου. Δες ένα προς ένα τα υλικά για μπομπονιέρες και επίλεξε αυτά που έχεις φανταστεί για τις δικές σου.

Κομμένα υφάσματα για μπομπονιέρες

Για μια πιο «κλασσική» κατασκευή θα χρειαστείς κομμένα υφάσματα. Φτιάξε με τα χεράκια σου τούλινες μπομπονιέρες γάμου με μοναδικά τούλια σε διάφορα χρώματα και σχέδια: πουά, με ρίγες, με glitter κ. ο . κ. Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις άλλου είδους κομμένα υφάσματα όπως η αράχνη, ο καμβάς, η γάζα ή δαντέλα. Προσάρμοσε την επιλογή σου στο θέμα γάμου σου.

Κομμένα υφάσματα για μπομπονιέρες

Πουγκιά για μπομπονιέρες γάμου

Εναλλακτική, επιλογή είναι τα έτοιμα πουγκιά γάμου. Εύκολα και γρήγορα μπορείς να φτιάξεις κομψές μπομπονιέρες με πεντανόστιμα κουφέτα και ένα μικρό διακοσμητικό. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές που θα δώσουν το ανάλογο ύφος στις μπομπονιέρες σου.

Πουγκιά για μπομπονιέρες γάμου

Κουτιά για μπομπονιέρες

Μια μοντέρνα ιδέα είναι οι μπομπονιέρες γάμου κουτάκι. Διάλεξε σαν βασικό σου υλικό κουτάκια για μπομπονιέρες γάμου και ξεκίνα να στήνεις τις μπομπονιέρες σου. Χρησιμοποίησε κουτάκια από πλεξιγκλάς, γυάλινα κουτάκια, ξύλινα, χάρτινα ή εναλλακτικά κουτάκια. Τι εννοούμε; Η νέα μόδα στους γάμους είναι οι μίνι φοντανιέρες, οι γυάλινες καμπάνες, οι μπάλες με τρύπα αλλά και οι ανοιγόμενες μπάλες. Είναι τόσο φαντασμαγορικές που και ελαφρώς διακοσμημένες κλέβουν τη παράσταση.

Κουτιά για μπομπονιέρες

Γυάλινοι σωλήνες και βαζάκια

Μια εξίσου όμορφη ιδέα είναι οι γυάλινοι σωλήνες και τα βαζάκια. Πρόκειται για μια διαχρονική επιλογή που μερικές μοντέρνες επιλογές θα απογειώσεις τις μπομπονιέρες σου. Στόλισε τις με σύρματα, πέρλες, φτερά, στρας και ό,τι άλλο θέλεις. Πέρα από τα κουφέτα μπορείς να γεμίσεις τα βαζάκια με κάποιο τοπικό γλυκό ή μαρμελάδα. Στην ίδια λογική είναι και τα μπουκαλάκια για μπομπονιέρες.

Γυάλινοι σωλήνες και βαζάκια

Κορδέλες και κορδόνια

Στα απαραίτητα DIY υλικά για μπομπονιέρες ανήκουν αν μη τι άλλο οι κορδέλες και τα κορδόνια. Πέρα από το ότι θα δέσουν τα κουφέτα μέσα στη μπομπονιέρα, μια υπέροχη κορδέλα ή ένα κορδόνι θα κάνει τη διαφορά στη κατασκευή. Υπάρχουν τόσα σχέδια, χρώματα και υλικά που μπορείς να τα προσαρμόσεις σε οποιοδήποτε στυλ και θέμα έχεις ονειρευτεί για το γάμο σου.

Διακοσμητικά για μπομπονιέρες

Την τελευταία και πρωταγωνιστική πινελιά θα βάλουν τα διακοσμητικά που θα επιλέξεις για τη μπομπονιέρα σου. Διάλεξε, λοιπόν, διακοσμητικά για μπομπονιέρες ξύλινα, μεταλλικά, από πλεξιγκλάς ή γυάλινα και δώσε χαρακτήρα στις δημιουργίες σου. Κόλλησε τα πάνω στις μπομπονιέρες ή κρέμασε τα με ένα κορδόνι. Πέρα από τα διακοσμητικά στοιχεία, σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν οι πέρλες, τα στρας, οι φουντίτσες και οι χάντρες.

Διακοσμητικά για μπομπονιέρες

Μπομπονιέρες αντικείμενα

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να προσφέρουν στους καλεσμένους τους μπομπονιέρες αντικείμενα. Είναι ένα ευχαριστήριο δωράκι που παρευρέθηκαν σε μια τόσο σημαντική στιγμή που θα μείνει χαραγμένη σε όλους. Δεδομένου αυτού, μπορείς να αποφύγεις όλες τις προηγούμενες ιδέες και να πας κατευθείαν σε μπομπονιέρες γάμου χρηστικές. Διάλεξε κεριά, γλαστράκια σε κασπώ, σαπουνάκια, διακοσμητικά για το σπίτι κ.α. Πρόσθεσε ένα μικρό πουγκάκι με τα κουφέτα σου και είσαι έτοιμη  να κλέψεις τη παράσταση.

Μπομπονιέρες αντικείμενα

Καλάθια και καφάσια για μπομπονιέρες

Και αφού έφτιαξες τις μπομπονιέρες πως θα τις παρουσιάσεις; Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείς καλάθια και καφάσια για να τις βάλεις. Μια άλλη ιδέα είναι να επιλέξεις μεγάλους δίσκους ή μεταλλικά δέντρα για να τις κρεμάσεις. Ό,τι και να επιλέξεις πέρα από τη χρηστικότητα τους θα αποτελέσουν και μια έξτρα λεπτομέρεια στο στολισμό σου.

Καλάθια και καφάσια για μπομπονιέρες

Προσκλητήρια γάμου

Τέλος, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστείς ξεκινώντας να οργανώνεις το γάμο σου είναι τα προσκλητήρια γάμου. Μπορείς να προϊδεάσεις τους καλεσμένους σου για το στολισμό που έχεις επιλέξει φτιάχνοντας τα αντίστοιχα προσκλητήρια. Μια ιδέα είναι να τυπώσεις σε έναν καλό εκτυπωτή προσκλητήρια στη χρωματική παλέτα του γάμου. Εναλλακτικά αν είσαι λάτρης του DIY μπορείς να φτιάξεις προσκλητήρια με γυάλινους σωλήνες, κουτάκια ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Μπορείς, μάλιστα να συνδυάσεις μπομπονιέρα και προσκλητήριο μαζί.

Προσκλητήρια γάμου

Αυτή ήταν μια εκτενής λίστα με τα υλικά γάμου που θα χρειαστείς. Χρησιμοποίησε την σαν μπούσουλα και ξεκίνα να δημιουργείς κάτι μοναδικό! Με γνώμονα την δημιουργικότητα σου και το μοναδικό σου στυλ είμαστε σίγουροι ότι θα οργανώσεις ένα DIY γάμο απαράμιλλης ομορφιάς και φινέτσας. Επισημοποίησε την αληθινή αγάπη για το άλλο σου μισό σε ένα γάμο που θα αφήσει εποχή και θα είναι από τα χεράκια σου!

[print_link]