Πασχαλινά διακοσμητικά σπιτιού Όλα όσα θα χρειαστείς

Πασχαλινά Διακοσμητικά Σπιτιού: Όλα όσα θα χρειαστείς

Η πασχαλινή διακόσμηση αποχωρίζεται τα βαριά υφάσματα και τα μουντά μοτίβα δίνοντας τη θέση τους σε αέρινες υφές και ανοιχτόχρωμα διακοσμητικά. Το Πάσχα είναι, μάλιστα, άρρηκτα συνδεδεμένο με την άνοιξη οπότε οι ζωηρές αποχρώσεις σίγουρα κυριαρχούν. Θέλεις, λοιπόν και εσύ φέτος με αφορμή τη πασχαλινή ατμόσφαιρα να κάνεις μια ανανέωση σπιτιού με εποχικά είδη. Ποια είναι τα πασχαλινά διακοσμητικά σπιτιού που θα χρειαστείς; Σου έχουμε φτιάξει μια λίστα με όλα τα απαραίτητα υλικά για να πάρεις έμπνευση και να στήσεις τη δική σου διακόσμηση σπιτιού ανάλογα με το στυλ σου.

Πασχαλινά επιτραπέζια διακοσμητικά

Ένα από τα πιο σημαντικά πασχαλινά διακοσμητικά σπιτιού είναι τα επιτραπέζια. Είναι μια εύκολη λύση που ταιριάζει σε κάθε επιφάνεια του χώρου σου ενώ σε βάζουν μονομιάς στο πασχαλινό κλίμα. Μπορείς να τα στολίσεις μεμονωμένα ή να φτιάξεις πασχαλινές συνθέσεις. Πασχαλινά διακοσμητικά τραπεζιού είναι οι λαμπάδες και τα πασχαλινά αυγά, πασχαλινές φιγούρες αλλά και ζωάκια.

Πασχαλινά επιτραπέζια διακοσμητικά

Πασχαλινά Αυγά

Τα πασχαλινά αυγά κατέχουν τη πρώτη θέση στα πασχαλινά διακοσμητικά σπιτιού και ξέρουμε ήδη το γιατί. Μπορείς να τα διακοσμήσεις μόνα τους ή μέσα σε πιατέλες, γυάλινα είδη και μπωλ. Επίλεξε κλασικά κόκκινα, ρουστίκ, παστέλ ή ό,τι άλλο χρώμα και στυλ θέλεις. Συνδύασε τα και με ανάλογα πασχαλινά είδη και φτιάξε μια άπαιχτη πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού στο άψε σβήσε.

Πασχαλινά Αυγά

Πασχαλινά ζωάκια διακόσμησης

Δώσε πνοή στο χώρο σου με πασχαλινά διακοσμητικά σπιτιού ζωάκια. Στόλισε τα στη τραπεζαρία, στην είσοδο του σπιτιού ή οπουδήποτε αλλού θέλεις. Επίλεξε πρωτότυπα πασχαλινά λαγουδάκια και κοτούλες ή κόκορες. Συνδύασε τα με ανοιξιάτικα διακοσμητικά ζωάκια όπως πεταλούδες, πασχαλίτσες και διακοσμητικά πουλιά.

Πασχαλινά ζωάκια διακόσμησης

Πασχαλινές διακοσμητικές φιγούρες

Στην ίδια λογική με τα διακοσμητικά ζωάκια είναι και οι φιγούρες. Διάλεξε πασχαλινές και ανοιξιάτικες φιγούρες σε διάφορα σχέδια και μεγέθη για να πλαισιώσουν το πασχαλινό στολισμό σπιτιού. Χρησιμοποίησε διακοσμητικά νανάκια, gnome και φιγούρες όπως κοριτσάκια και αγοράκια. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακά ζωντανό.

Πασχαλινές διακοσμητικές φιγούρες

Πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου

Ντύσε πασχαλινά και τους τοίχους του σπιτιού σου. Κρέμασε υπέροχες πασχαλινές πινακίδες ή ακόμη καλύτερα φτιάξε τα δικά σου κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου. Φτιάξε DIY πασχαλινό λαγό με τελάρα κεντήματος και ανοιξιάτικα υφάσματα, κορνίζες με ξύλινα πασχαλινά διακοσμητικά και λουλούδια αλλά και εναλλακτικά πασχαλινά διακοσμητικά με δίσκους. Μια άλλη ιδέα είναι να φτιάξεις ρουστίκ πασχαλινό καμβά με λινάτσα και μος ή ανοιξιάτικα καπέλα.

Πασχαλινά διακοσμητικά τοίχου

Πασχαλινά Στεφάνια για το σπίτι

Ενόψει της άνοιξης τα διακοσμητικά στεφάνια έχουν την τιμητική τους. Φτιάξε με τα χεράκια σου εξαιρετικά DIY πασχαλινά στεφάνια χρησιμοποιώντας τελάρα κεντήματος, μεταλλικά ή βέργινα στεφάνια και από φελιζόλ. Διακόσμησε τα με πασχαλινά διακοσμητικά, πασχαλινά αυγά, πεταλούδες, λουλούδια και μερικές ανοιξιάτικες κορδέλες για περισσότερη λεπτομέρεια.

Πασχαλινά Στεφάνια για το σπίτι

Πασχαλινές γιρλάντες για διακόσμηση

Η νέα τάση στις διακοσμήσεις και δη στη πασχαλινή – ανοιξιάτικη διακόσμηση είναι οι  πασχαλινές – ανοιξιάτικες γιρλάντες. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις αυγά, λαγουδάκια ή ό,τι άλλο θες από πολύχρωμα χαρτόνια ή ανοιξιάτικα υφάσματα. Κρέμασε τα σε ένα κορδόνι και η γιρλάντα σου θα είναι έτοιμη. Μια άλλη γιρλάντα είναι από πολλές διαφορετικές κορδέλες και κορδόνια τα οποία θα δέσεις σε ένα κορδόνι σχηματίζοντας μια ανοιξιάτικη – πασχαλινή γιρλάντα. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις μια γιρλάντα κρεμώντας σε ένα σχοινί πασχαλινά και ανοιξιάτικα στολίδια με μανταλάκια. Για μια boho διακόσμηση σπιτιού το Πάσχα χρησιμοποίησε πολύχρωμες φουντίτσες και πομ – πομ.

Πασχαλινές γιρλάντες για διακόσμηση

Ανοιξιάτικα υφάσματα και ριχτάρια

Επίσης, μπορείς να μπεις στο πασχαλινό κλίμα ανανεώνοντας υφάσματα, κουρτίνες και ριχτάρια. Κρέμασε αέρινες κουρτίνες και στόλισε φλοράλ υφάσματα. Για μια αέρινη πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού, πρόσθεσε πασχαλινά μαξιλαράκια και ανοιξιάτικα τραπεζομάντηλα. Θα έχεις πετύχει μια ανανέωση σπιτιού στο άψε σβήσε.

Ανοιξιάτικα υφάσματα και ριχτάρια

Καφάσια και καλάθια για πασχαλινή διακόσμηση

Για μια ολοκληρωμένη πασχαλινή διακόσμηση συμπεριέλαβε επίσης καλάθια και καφάσια. Έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν σε κάθε στυλ και  να απογειώσουν τον στολισμό. Γέμισε τα με πασχαλινά διακοσμητικά, λουλούδια και πρασινάδες. Φτιάξε μια υπέροχη πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας ή σαλονιού στολίζοντας τα στο πάγκο, το τραπέζι ή και το πάτωμα. Στην ίδια λογική είναι και τα κασπώ. Χρησιμοποίησε διάφορα μεγέθη για ένα πλούσιο αποτέλεσμα.

Καφάσια και καλάθια για πασχαλινή διακόσμηση

Φανάρια και κηροπήγια για πασχαλινό στολισμό

Εξίσου σημαντικά πασχαλινά διακοσμητικά σπιτιού είναι τα φανάρια και τα κηροπήγια. Μπορούν σε συνδυασμό με κεριά ή λαμπάκια  να φτιάξουν μια cozy ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα. Εναλλακτικά, μπορούν να λειτουργήσουν ως μέρος πασχαλινών κατασκευών.

Φανάρια και κηροπήγια για πασχαλινό στολισμό

Πασχαλινές συνθέσεις για το τραπέζι

Τελευταίες αλλά πολύ σημαντικές για έναν ολοκληρωμένο πασχαλινό στολισμό είναι οι πασχαλινές συνθέσεις. Οι ιδέες είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Φτιάξε πρωτότυπα πασχαλινά centerpieces με γυάλινα βαζάκια, γυάλινες καμπάνες, πασχαλινά αυγά με λουλούδια, πασχαλινά δέντρα ή ρουστίκ συνθέσεις με φλοίδες κορμού. Βάλε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του να δουλέψουν και φτιάξε απίστευτες κατασκευές με τα χεράκια σου.

Πασχαλινές συνθέσεις για το τραπέζι

Φτιάξε μια γιορτινή διακόσμηση σπιτιού με μοναδικά πασχαλινά διακοσμητικά. Δημιούργησε με τα χεράκια σου μια πασχαλινή πανδαισία χρωμάτων, μοτίβων και υφών και απόλαυσε το χώρο σου μόνη ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]