Ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού

Το πιο σημαντικό πράγμα στο σπίτι μετά το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας είναι η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού. Το τραπέζι μας είναι το σημείο που θα βρεθούμε όλοι μαζί, θα ανταλλάξουμε ευχές και θα ζήσουμε αναμνήσεις. Ένα όμορφα στολισμένο τραπέζι αντανακλά τη θαλπωρή του σπιτικού μας. Ας δούμε τώρα, λοιπόν, μερικές ιδέες για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού.

Χριστουγεννιάτικο στρώσιμο τραπεζιού

Ξεκινάμε τη διακόσμηση στρώνοντας ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο ύφασμα ράνερ ή κορδέλες. Αυτό θα μας βοηθήσει να δώσουμε αμέσως χρώμα και ύφος. Οι χριστουγεννιάτικες κορδέλες αποτελούν μια πολύ πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης τραπεζιού. Στρώνοντας φαρδιές χριστουγεννιάτικες κορδέλες ανά 60 εκατοστά μπορούμε να διαχωρίσουμε τις θέσεις των καλεσμένων. Στις άκρες της κορδέλας κρεμάμε ένα στολίδι, μία νιφάδα ή ένα αστέρι. Εναλλακτικά, φτιάχνουμε ένα φιόγκο από την ίδια κορδέλα και τον κολλάμε με σιλικόνη στο τελείωμα της.

Χρησιμοποιούμε πιάτα μελαμίνης ή αλουμινένιους δίσκους σαν σουπλά κάτω από τα πιάτα μας. Ακουμπάμε πάνω στο πιάτο μας τη λινή πετσέτα στολισμένη με χριστουγεννιάτικο κρίκο ή διακοσμημένη με μικρά χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Πάνω στο πιάτο μπορούμε να έχουμε ακουμπήσει ένα μικρό χριστουγεννιάτικο κηροπήγιο ή μια χριστουγεννιάτικη μπάλα. Δίπλα σε κάθε πιάτο μπορούμε να βάλουμε ένα σταντ κάρτας ή ένα χριστουγεννιάτικο μαυροπίνακα καρτελάκι με το όνομα του κάθε καλεσμένου.

Αν δεν είμαστε φαν της επισημότητας με τις λινές πετσέτες, οι επιλογές σε χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες θα μας ενθουσιάσουν. Οι χαρτοπετσέτες είναι σίγουρα πιο πρακτικές, ειδικά όταν περιμένουμε πολλά άτομα και όταν έχουμε μπουφέ. Ανάλογα με το ύφος της διακόσμησης μας επιλέγουμε χρώμα και σχέδιο.

Χριστουγεννιάτικα Centerpieces

Για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού στο κέντρο μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες συνθέσεις. Μια ιδέα είναι να τοποθετήσουμε ένα ξύλινο δέντρο στο κέντρο του τραπεζιού και να κρεμάσουμε σε αυτό φωτάκια, στολίδια ή ό,τι άλλο θέλουμε. Ή μπορούμε να βάλουμε ένα δέντρο με ενσωματωμένα λαμπάκια led, το οποίο θα διακοσμήσουμε πιο διακριτικά.

Για ένα άλλο γιορτινό centerpiece μπορούμε να πάρουμε μια μεγάλη πιατέλα και να τη στολίσουμε με κεριά, κουκουνάρια και κανέλες. Εναλλακτικά μπορούμε να την γεμίσουμε με κεριά στολισμένα με χριστουγεννιάτικες κορδέλες ή με αληθινά ρόδια που συμβολίζουν την αφθονία και αρέσουν τόσο πολύ σε όλους.

Η επόμενη ιδέα για διακόσμηση χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι αρκετά ασυνήθιστη. Ακουμπάμε στη μέση της τραπεζαρίας και κατά μήκος της γυάλινα βάζα κυλίνδρους ή γυάλες με καπάκι, τα οποία τα γεμίζουμε με αποξηραμένα φρούτα, χριστουγεννιάτικες μπάλες, ολόκληρα καρύδια, κεριά, φωτάκια, χιόνι και ό,τι άλλο μας αρέσει. Πασπαλίζουμε πάνω στις συνθέσεις μας glitter για περισσότερη λάμψη!

Μια άλλη πρόταση είναι να στήσουμε 2 ή 3 φανάρια πάνω στο τραπέζι μας και να φέρουμε το χιονισμένο δάσος πάνω στο τραπέζι, γεμίζοντας τα με κλαδιά, κόκκινες μπάλες, κουκουνάρια και χιόνι. Σε κανονική τραπεζαρία των έξι βάζουμε δύο φανάρια.

Τελευταία πινελιά! Ολοκληρώνουμε σκορπίζοντας γύρω από τα πιάτα και τα ποτήρια μας μικρά κομφετί σε χριστουγεννιάτικα σχήματα για λάμψη ή μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα κομφετί για πιο έντονο χαρακτήρα.

Ο στολισμός τραπεζιού που σας προτείνουμε μπορεί να γίνει πάνω στην τραπεζαρία σας και να παραμείνει για όλη τη διάρκεια των γιορτών. Την ημέρα που θα κάνετε τραπέζι θα προσθέσετε τα σερβίτσια και τα ποτήρια σας.

Επίσης, τις ίδιες συμβουλές μπορείτε να εφαρμόσετε για να στολίσετε τον μπουφέ, κάποιο άλλο έπιπλο στο σαλόνι και το πάσο ή τη νησίδα στην κουζίνα σας.

Είστε έτοιμες; Καλή επιτυχία!

 

Δείτε πολλά προϊόντα για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού σας εδώ.

 

[print_link]