Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ευχών

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ευχών: Πώς να το στολίσω;

Οι γιορτές καταφθάνουν και έχεις διαλέξει αυτήν την περίοδο για το γάμο σου. Όλα είναι στολισμένα και η διάθεση των δικών σου και των καλεσμένων είναι ανεβασμένη. Η εορταστική αύρα και η θαλπωρή των Χριστουγέννων μπορεί να μεταφερθεί και στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου γάμου σου και πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι των ευχών. Πάρε λοιπόν μερικές ιδέες για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ευχών!

Ανάλογα με το ύφος και το θέμα που έχεις επιλέξει για το στολισμό της εκκλησίας και της δεξίωσης θα διακοσμήσεις και το τραπέζι των ευχών. Χρώματα, υφάσματα, κηροπήγια, εταζέρες και δίσκοι θα δημιουργήσουν το πλαίσιο για το βιβλίο των ευχών.

Γλυκά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ευχών 

Εκτός από τα κουφέτα, προτείνουμε να βάλεις στο τραπέζι ευχών γλυκά και κεράσματα, ανάλογα με το τι σου αρέσει ή θέλοντας να τιμήσεις τους τόπους καταγωγής σας: δίπλες, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, αμυγδαλωτά, παστέλια, μαντολάτα, μελεκούνια, ξεροτήγανα, πολύχρωμα μακαρόν κ.α. Φρόντισε να είναι σε μικρό μέγεθος για να είναι εύκολο να τα “τσιμπήσουν” . Τα πιο μπελαλίδικα φρόντισε να τα συσκευάσεις σε σελοφάν.

Εκτός από τα κουφέτα, μπορείς να βάλεις σε ανοιχτές γυάλες μάντολες και μικρά λουκουμάκια. Μην ξεχάσεις σέσουλες, χωνάκια για κουφέτα και όμορφες χριστουγεννιάτικες χαρτοπετσέτες για να σερβιριστούν οι καλεσμένοι σου.

Αν σου άρεσαν από μικρή τα Χριστούγεννα, μη διστάσεις να βάλεις πάνω στο τραπέζι ευχών χριστουγεννιάτικα χειροποίητα μπισκότα ή χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια. Όλα αυτά τα γλυκά συμβολίζουν την καλοτυχία, τη γονιμότητα και την ευημερία για τη ζωή του ζευγαριού.

Χριστουγεννιάτικο χωριό από φωτιζόμενα σπιτάκια μινιατούρες

Μια άλλη λύση για να διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικα το τραπέζι των ευχών γάμου είναι να φτιάξεις ένα ονειρεμένο  χριστουγεννιάτικο χωριό από μινιατούρες, βγαλμένο σαν από παραμύθι. Δημιούργησε ένα χιονισμένο τοπίο, χρησιμοποιώντας φιγούρες και σπιτάκια Lemax χιόνι και έλατα. Βλέποντας το οι καλεσμένοι θα αισθάνονται αμέσως παιδιά! Δεν υπάρχουν κανόνες, μπορείς να το φτιάξεις όπως το φαντάζεσαι!

Χριστουγεννιάτικο βιβλίο ευχών γάμου

Θέλουμε να σου προτείνουμε και δύο εναλλακτικές για το βιβλίο των ευχών του χριστουγεννιάτικου γάμου. Αντί να γράψουν οι καλεσμένοι σου τις ευχές τους σε ένα βιβλίο, μπορούν να τις γράψουν σε χριστουγεννιάτικα στολίδια! Δίπλα στο τραπέζι των ευχών θα υπάρχει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω στο οποίο θα κρεμάνε όλοι το στολίδι με την ευχή τους και που σιγά σιγά θα γεμίσει. Μπορείς να πάρεις στολίδια σε διάφορα σχήματα (αστέρι, καρδιά, δέντρο κ.α.) ή ξύλινα καρτελάκια με αρκετό χώρο για την ευχή.

xristougenniatika_stolidia_euxes_gamos

Αν είσαι πιο «παραδοσιακή» νύφη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια ιδέα με χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες. Φρόντισε να έχεις χριστουγεννιάτικες μπάλες μεσαίου μεγέθους σε πολλά χρώματα για να βγει το αποτέλεσμα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο. Τις μπάλες αυτές θα τις φυλάξεις μετά σε ένα ωραίο κουτί και κάθε Χριστούγεννα θα στολίζεις με αυτές το δέντρο σου! Δεν είναι πολύ καλή ιδέα;

Στόλισε λοιπόν το τραπέζι ευχών με κέφι γιορτινό, όπως θα στόλιζες και το σπίτι σου τα Χριστούγεννα! Όλοι θα μείνουν έκπληκτοι!

Αν θες να πάρεις περισσότερες ιδέες για το χριστουγεννιάτικο Γάμο σου πάτα εδώ. Για ιδέες σε χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες διάβασε εδώ.

[print_link]