χειροποίητα γούρια

Πως να φτιάξω χειροποίητα γούρια μόνη μου

Πλησιάζει το τέλος του χρόνου! Καλέσματα, γιορτές, ευχές, φαγητό και …χριστουγεννιάτικα δώρα. Αν σκέφτεσαι τα δώρα που πρέπει να κάνεις ως καλεσμένη ή να προσφέρεις ως οικοδέσποινα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σου έχουμε μια καλή πρόταση. Φτιάξε μόνη σου χειροποίητα γούρια που θα εντυπωσιάσουν και θα μείνουν αξέχαστα.

Τι είναι το γούρι; Το γούρι είναι η προσπάθειά μας να προσελκύσουμε την τύχη: μια συνήθεια των ανθρώπων όλων των εποχών. Γούρι σημαίνει καλός οιωνός, το «μαγικό» αντικείμενο που θα φέρει τύχη, υγεία και ευδαιμονία και θα κρατήσει μακριά το κακό μάτι. Στο κατώφλι της νέας χρονιάς, λοιπόν, τι πιο χρήσιμο από το να φτιάξεις γούρια 2018, μοναδικές χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα παραμείνουν σε περίοπτη θέση για ένα χρόνο.

Υλικά για γούρια

Καταρχάς, διάλεξε αν προτιμάς κρεμαστά γούρια ή επιτραπέζια. Και οι δύο εναλλακτικές είναι ενδιαφέρουσες και θα σου δώσουν πεδίο να δράσεις. Τα βασικά υλικά για γούρια είναι:

  • η χρονιά που θα έρθει, π.χ. τώρα περιμένουμε το 2018. Διάλεξε λοιπόν ένα ξύλινο ή μεταλλικό στοιχείο για γούρι «2018» ή ένα «18». Εναλλακτικά χρησιμοποίησε κορδέλες με τύπωμα 2018.
  • η ευχή. Τι εύχεσαι; Μπορείς να διαλέξεις ένα στολίδι που να έχει τυπωμένη τις ευχές σου όπως το παρακάτω

Gouri kremasto

  • Το μάτι ή αλλιώς ματάκι. Το μάτι, που είναι ένα από τα πιο γνωστά υλικά για γούρια, διώχνει το «κακό μάτι», τη «γλωσσοφαγιά» και μας προστατεύει.

gouri mati

Παρόλα αυτά, να ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου diy γούρια με στοιχεία που εσύ θεωρείς ότι φέρνουν τύχη: το ρόδι, το σκόρδο, το κλειδί, το πέταλο, το δέντρο της ζωής, το σπίτι, κ.α.

Αφού καταλήξεις, συνδυάζεις τα χειροποίητα γούρια σου με διακοσμητικά, κορδέλες, κορδόνια, πονπον, κουδουνάκια, φούντες και άλλα υλικά.

Χρώματα για γούρια

Δεν υπάρχουν dos και don’ts. Μπορείς να βάλεις όποιο χρώμα σου αρέσει και σε εμπνέει. Ξέφυγε από τα συνηθισμένα χριστουγεννιάτικα χρώματα και πρωτοτύπησε ακόμα και με χρώματα που οδηγούν σε ρομαντικούς συνειρμούς, όπως το ροζ.

gouri dentro tixis

Στα κρεμαστά γούρια μην ξεχάσεις να προβλέψεις θηλιά για να μπορούν να κρεμαστούν. Τα επιτραπέζια, τα βάζουν συχνά πάνω σε τραπέζι τραπεζαρίας, οπότε φρόντισε να φαίνονται όμορφα από όλες τις πλευρές.

Μια πρωτότυπη ιδέα για χειροποίητα γούρια είναι να εντάξεις στην κατασκευή σου διάφανες χριστουγεννιάτικες μπάλες και να βάλεις μέσα τους τα διακοσμητικά που προτιμάς.

gouri me mpala

Ελπίζουμε να σου δώσαμε αρκετές ιδέες για DIY γούρια. Είμαστε σίγουρες ότι θα καταπλήξεις με τις δημιουργίες σου! Και του χρόνου!

 

[print_link]