υφασματα για διακοσμηση γαμου βαπτιση ιδεες

Υφάσματα διακόσμησης για γάμο ή βάπτιση: Πώς τα χρησιμοποιώ;

Σε ένα γάμο, μια βάπτιση ή σε οποιοδήποτε άλλο event, εκτός των άλλων, σημαντικό ρόλο στον στολισμό παίζουν και τα υφάσματα που θα επιλέξεις. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία σε υφάσματα με το μέτρο αλλά και σε υφάσματα για κατασκευές που μπορείς να διαλέξεις για να φτιάξεις έναν υπέροχο στολισμό, είτε ψάχνεις κάτι απλό και οικονομικό, είτε κάτι πιο ιδιαίτερο. Εμείς είμαστε εδώ για να σου ξεδιαλύνουμε λίγο το τοπίο και να σε βοηθήσουμε να αποφασίσεις τι υφάσματα διακόσμησης για γάμο ή βάπτιση υπάρχουν.

Υφάσματα δαντέλας

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα υφάσματα διακόσμησης είναι η δαντέλα. Αν θέλεις να διαμορφώσεις μια ρομαντική διακόσμηση γάμου ή βάπτισης τότε αποτελεί από τις πρώτες επιλογές. Τα σχέδια και τα χρώματα είναι πολλά, οπότε μπορείς να βάλεις κάποιες πιο ασφαλείς ή πιο πρωτότυπες πινελιές στη διακόσμηση σου. Υπάρχουν δαντέλες που είναι σκληρές, οι λεγόμενες “κολλαριστές”. Αυτές ταιριάζουν για να στολίσεις τα τραπέζια της δεξίωσης. Οι πιο μαλακές και φίνες δαντέλες είναι λίγο πιο ακριβές και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις στον στολισμό σπιτιού γάμου ή στην εκκλησία.

δαντέλας Υφάσματα διακόσμησης για γάμο ή βάπτιση

Υφάσματα λινάτσας και καμβά

Αν πάλι είσαι λάτρης της υπαίθρου και έχεις επιλέξει μια ρουστίκ διακόσμηση τότε μάλλον η λινάτσα και ο καμβάς είναι οι πιο σωστές επιλογές σε υφάσματα διακόσμησης. Αν μάλιστα επιλέξεις να τα συνδυάσεις και με κάποια δαντέλα θα έχεις ένα ρομαντικό και συγχρόνως ρουστίκ στολισμό! Τη λινάτσα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις άνετα και στις μπομπονιέρες καθώς είναι από τα πιο σκληρά υφάσματα και θα δώσει ωραίο ύψος και στήσιμο στις μπομπονιέρες σου.

λινάτσας και καμβά Υφάσματα διακόσμησης για γάμο ή βάπτιση

Ρολό – runner υφάσματα διακόσμησης γάμου βάπτισης

Τα μοντέρνα υφάσματα για στολισμούς είναι τα runner ή αλλιώς ρολά υφάσματος. Σε αυτήν την περίπτωση τοποθετούνται στη μέση του τραπεζιού δεξίωσης, τραπεζιού ευχών ή όπου αλλού θες, συνδυάζοντας τα μάλιστα με κάποιο άλλο απλό ύφασμα ή τραπεζομάντηλο. Εναλλακτικά, μπορούν να τοποθετηθούν και διαγώνια δίνοντας μια πιο ανέμελη νότα στη διακόσμηση σου. Σε αυτήν την κατηγορία οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Μπορείς να επιλέξεις τροπικό, φλοραλ, vintage και πολλά άλλα μοτίβα ανάλογα με το στυλ σου. Βγαίνουν σε πολλές αποχρώσεις και στυλ. Γι’ αυτό αποτελούν μια πολύ ωραία ιδέα για διακόσμηση τραπεζιών βάπτισης.

Ρολό – runner υφάσματα

Τούλι για διακόσμηση

Το τούλι είναι μια διαχρονική επιλογή για διακοσμήσεις. Χάρις την σκληρότητα του και το στήσιμο του ανήκει στο νούμερο 1 για υφάσματα για μπομπονιέρες. Δίνει ένα αέρινο στυλ στο στολισμό και είναι ιδανικό και για διακόσμηση μπαλκονιού για γάμο. Προσοχή μην το παρακάνεις! Θα σου προτείναμε να το συνδυάσεις με μια ρομαντική δαντέλα για να κάνεις τη διαφορά.

Τούλι Υφάσματα διακόσμησης για γάμο ή βάπτιση

Ύφασμα γάζας για διακόσμηση γάμου ή βάπτισης

Μια ακόμη επιλογή είναι η γάζα ύφασμα για στολισμό εκκλησίας και όχι μόνο. Είναι μια ασφαλής επιλογή που ταιριάζει με όλες τις θεματολογίες. Έχει ανοιχτή ύφανση και δίνει ένα ανέμελο και χαλαρό στυλ στη διακόσμηση. Υπάρχουν και κολλαριστές γάζες, που θα τις βρεις σε ρολό. Είναι ιδανικές για στολισμό τραπεζιού γάμου ή βάπτισης.

Ύφασμα γάζας

Ύφασμα δίχτυ – αράχνη

Μια σικ επιλογή για υφάσματα διακόσμησης είναι το δίχτυ. Προτιμάτε κυρίως στις διακοσμήσεις γάμων γιατί προσδίδει μια κομψή και συνάμα μοντέρνα χροιά στον στολισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε στολισμό event. Με το δίχτυ – ύφασμα αράχνη μπορείς να φτιάξεις και υπέροχες μπομπονιέρες.

Ύφασμα δίχτυ

Οργάντζα

Για το τέλος σου αφήσαμε μια μάλλον κλασική επιλογή, την οργάντζα. Πρόκειται για ένα ύφασμα από διαφανές υλικό, που το χρησιμοποιούμε είτε για να προσθέσουμε μια διακριτική πινελιά, είτε για να ενισχύσουμε τις χρωματικές επιλογές συνδυάζοντας με άλλες σατέν ή βαμβακερές κορδέλες. Χρησιμοποιείται κυρίως για μπομπονιέρες.

Οργάντζα

Μη φοβηθείς να παίξεις με τα υλικά και τα χρώματα στα υφάσματα διακόσμησης για γάμο ή βάπτιση. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη και ανακάλυψε τη μαγεία του DIY. Η διακόσμηση γάμου, βάπτισης ή οποιουδήποτε άλλου event που θα φτιάξεις σίγουρα θα είναι ανεπανάληπτη.

[print_link]