Υλικά για κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων Τι χρειάζομαι;

Υλικά για κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων: Τι χρειάζομαι;

Κάθε χρόνο ψάχνουμε να βρούμε την πιο φαντασμαγορική και περίτεχνη λαμπάδα. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις σημαίνει μεγάλο οικονομικό κόστος ή στην αντίθετη περίπτωση χαμηλή αισθητική. Μια πολύ καλή ιδέα για φέτος είναι να φτιάξουμε μόνοι μας diy πασχαλινές λαμπάδες γιατί πάντα η προσωπική πινελιά δίνει χαρακτήρα στην κατασκευή μας. Πέραν όμως από αυτό θα έχουμε ένα μοναδικό αποτέλεσμα on budget! Αν, λοιπόν, ψάχνεις τα υλικά για κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις, εδώ σου έχουμε έναν μικρό οδηγό.

Πασχαλινές λαμπάδες σκέτες

Το πρώτο από τα υλικά για κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων που θα χρειαστείς είναι οι σκέτες, απλές λαμπάδες. Βρες είτε άσπρες πασχαλινές λαμπάδες σκέτες, είτε σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Πάρε ό,τι σου αρέσει για να φτιάξεις την κατασκευή που έχεις φανταστεί. Επιπλέον θα βρεις μια μεγάλη ποικιλία σε αρωματικές λαμπάδες.

Πασχαλινές λαμπάδες σκέτες

Διακοσμητικά για λαμπάδες πασχαλινές

Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και τα διακοσμητικά για λαμπάδες πασχαλινές. Στόλισε την πασχαλινή λαμπάδα σου με μικρά ή μεγάλα διακοσμητικά στο θέμα που θες. Αν πρόκειται για πασχαλινές λαμπάδες για μεγάλους χρησιμοποίησε κομψά διακοσμητικά μεταλλικά ή ξύλινα, όπως ματάκια, βαρκούλες, δεντράκια ή καμέο. Αν πάλι πρόκειται για παιδική πασχαλινή λαμπάδα χρησιμοποίησε παιδικές φιγούρες, παιχνίδια ή πασχαλινά διακοσμητικά ανάλογα με το φύλο του παιδιού. Για μια πιο γιορτινή λαμπάδα χρησιμοποίησε πασχαλινά διακοσμητικά, όπως αυγά, λαγουδάκια κ.α.

Διακοσμητικά για λαμπάδες πασχαλινές

Κορδέλες

Οι κορδέλες είναι από τα πιο σημαντικά υλικά για κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων. Χρησιμοποίησε διάφορα είδη κορδέλας όπως λινάτσα και σατέν καθώς και διάφορα σχέδια ανάλογα με το θέμα σου. Μπορείς είτε να δημιουργήσεις ένα φινετσάτο αποτέλεσμα με τον συνδυασμό κορδέλας και κορδονιών σε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων είτε να τις προσθέσεις για περισσότερο στολισμό.

Κορδέλες

Πέρλες και χρυσόσκονες

Για τη διακόσμηση λαμπάδας πασχαλινής μια επιλογή είναι οι πέρλες και οι χρυσόσκονες. Κόλλησε σε ένα μέρος της λαμπάδας σου μικρές πέρλες και χρυσόσκονη στα χρώματα που θες. Πρόσθεσε κορδέλα στις ίδιες αποχρώσεις για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Χάντρες και χρυσόσκονες

Αξεσουάρ κατασκευής

Όλα αυτά όμως για να γίνουν χρειάζονται και τα απαραίτητα αξεσουάρ κατασκευής. Ενδεικτικά θα χρειαστείς πιστόλι σιλικόνης (θερμή, ρευστή κόλλα), ψαλίδι απλό και αν είσαι της λεπτομέρειας ψαλίδι ζικ ζακ. Επίσης μπορεί να χρειαστείς σύρματα για να δέσεις καλύτερα τις χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες σου.

Αξεσουάρ κατασκευής

Φτιάξε τη δικιά σου εντυπωσιακή χειροποίητη πασχαλινή λαμπάδα και είτε κράτα την εσύ είτε πρόσφερε την σαν πασχαλινό δώρο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι θα εντυπωσιαστούν!

[print_link]