Νησιώτικη Διακόσμηση 10 Καλοκαιρινές Ιδέες για το Σπίτι

Νησιώτικη Διακόσμηση: 10 Καλοκαιρινές Ιδέες για το Σπίτι

Η χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι και τις ομορφιές της θάλασσας που περιβάλλουν τα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα νησιά μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φέρουμε αυτή τη καλοκαιρινή ουτοπία στη διακόσμηση σπιτιού μας; Η νησιωτική διακόσμηση σπιτιού όχι μόνο θα σε χαλαρώνει αλλά θα σε μεταφέρει και στα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Εδώ θα βρεις μερικές προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις μια ανεπανάληπτη νησιώτικη διακόσμηση σπιτιού που θα δώσει αέρινο στυλ στο σπίτι σου.

Καλοκαιρινά χρώματα και νησιώτικη διακόσμηση σπιτιού

Για μια νησιώτικη διακόσμηση πρέπει να κινηθείς και στην αντίστοιχη χρωματική παλέτα. Επίλεξε σαν βάση το λευκό και παίξε με συνδυασμούς του γαλάζιου, μπεζ και γκρι. Γενικά, ακολούθησε μια μινιμαλιστική προσέγγιση στη διακόσμηση του σπιτιού σου γιατί μια σπίτια στις Κυκλάδες διακόσμηση φημίζεται για τον αέρινο και απλό χαρακτήρα της.

Καλοκαιρινά χρώματα και νησιώτικη διακόσμηση σπιτιού

Νησιώτικη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Μετάτρεψε την καλοκαιρινή διακόσμηση κρεβατοκάμαρας σε μια γωνιά που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αιγαιοπελαγίτικα σπίτια διακόσμηση. Κρέμασε στα παράθυρα λευκές αέρινες κουρτίνες και κουνουπιέρες από το κρεβάτι σου. Για ένα κυκλαδίτικο σπίτι χρησιμοποίησε λινά σεντόνια και λεπτά ριχτάρια. Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα πρόσθεσε μαξιλάρια και μαξιλάρες σε ανοιχτές αποχρώσεις που θα δέσουν τέλεια με την υπόλοιπη διακόσμηση. Τέλος, πρόσθεσε διακοσμητικά τοίχου καλοκαιρινά, νησιώτικα κάδρα που να απεικονίζουν τη θάλασσα ή πινακίδες και θαλασσόξυλα.

Νησιώτικη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας

Νησιωτική διακόσμηση γραφείου / κομοδίνου

Τα περισσότερα υπνοδωμάτιο διαθέτουν ένα γραφείο ή κομοδίνα, για αυτό καλό θα ήταν να τα συμπεριλάβουμε στη διακόσμηση. Για την νησιώτικη διακόσμηση του γραφείου σου ή του κομοδίνου σου επίλεξε καλοκαιρινά διακοσμητικά εμπνευσμένα από τη θάλασσα. Πρόσθεσε μικρά κασπώ ή μπάλες με τρύπα και βαζάκια με κοχύλια και αστερίες.

Νησιωτική διακόσμηση γραφείου κομοδίνου

Νησιώτικη διακόσμηση κουζίνας

Σε μια ελληνική διακόσμηση σπιτιού βασικό ρόλο παίζει και η κουζίνα. Όπως και στους υπόλοιπους χώρους και εδώ δεν πρέπει να το παρακάνεις με το στολισμό. Χρησιμοποίησε εταζέρες, δίσκους και καφάσια ξύλινα και διακόσμησε τα με καλοκαιρινά διακοσμητικά ή πιο απλά με ξύλινα, παραδοσιακά είδη κουζίνας και πετσέτες. Μπορείς, επίσης να χρησιμοποιήσεις αντί για ντουλάπια επιτοίχια διακοσμητικά ράφια και ξύλινα έπιπλα δίνοντας βάση στην απλότητα των πραγμάτων. Ολοκλήρωσε τη διακόσμηση σου με μικρές χρωματικές πινελιές σε γαλάζιο, μπεζ ή κίτρινο χρώμα στα επιτραπέζια διακοσμητικά.

Νησιώτικη διακόσμηση κουζίνας

Νησιώτικη διακόσμηση σαλονιού

Ο χώρος που ίσως περνάμε το περισσότερο μας χρόνο είναι το σαλόνι, για αυτό πρέπει να το συμπεριλάβουμε στη νησιώτικη διακόσμηση. Φτιάξε ένα καλοκαιρινό καθιστικό που θυμίζει νησί με μεγάλες μαξιλάρες, ριχτάρια και λευκές κουρτίνες που θα λούζουν το χώρο με το καλοκαιρινό φως του ήλιου. Διάλεξε φωτιστικά με βασικό στοιχείο το ξύλο. Εναλλακτικά μετάτρεψε τα παλιά σου καλάθια σε φωτιστικά, αναποδογυρίζοντας τα και περνώντας ένα ντουί.

Νησιώτικη διακόσμηση σαλονιού

Νησιωτικά διακοσμητικά σπιτιού

Σε μια διακόσμηση σαλονιού εμπνευσμένη από τα ελληνικά νησιά είναι απαραίτητα και τα αντίστοιχα διακοσμητικά. Πρόσθεσε καλοκαιρινά φανάρια, κηροπήγια, καλάθια και καφάσια στη τραπεζαρία σου ή ακόμα και στο έδαφος. Τα τελευταία μπορείς είτε να τα χρησιμοποιήσεις σαν διακοσμητικά δαπέδου στολίζοντας τα με καλοκαιρινά διακοσμητικά είτε να βάλεις πετσέτες θαλάσσης για διακόσμηση. Επίλεξε επιδαπέδια ή επιτραπέζια διακοσμητικά βάζα και γέμισε τα με νερό, κεριά και votive ή με άμμο και κοχύλια. Επίσης, στόλισε κατά τόπους τους τοίχους του σαλονιού σου με διακοσμητικά τοίχου ή με χειροποίητες καλοκαιρινές κατασκευές με κοχύλια από τα χεράκια σου.

Νησιωτικά διακοσμητικά σπιτιού

Διακόσμηση τραπεζαρίας με νησιώτικο στυλ

Η καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρίας είναι η συνέχεια του νησιώτικου στολισμού ενός καθιστικού. Φτιάξε χειροποίητα centerpieces εμπνευσμένα από τις ομορφιές του καλοκαιριού και των νησιών μας. Χρησιμοποίησε γυάλινες καμπάνες, δίσκους ή πιατέλες και γέμισε τους με κοχύλια, αστερίες, κεριά και άλλα καλοκαιρινά διακοσμητικά. Το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικό!

Διακόσμηση τραπεζαρίας με νησιώτικο στυλ

Νησιώτικη διακόσμηση μπαλκονιού

Μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα που συναντάμε σαν θα βρεθούμε σε κάποιο ελληνικό νησί είναι τα γραφικά μπαλκόνια και οι αυλές. Για αυτό φτιάξε κάτι αντίστοιχο και στο μπαλκόνι του σπιτιού σου. Διάλεξε μεταλλικά έπιπλα μπαλκονιού ή ξύλινα και στόλισε τα με μαξιλάρες στα ελληνικά χρώματα του καλοκαιριού. Προαιρετικά μπορείς να κρεμάσεις από τον τοίχο υφάσματα σε ανοιχτές αποχρώσεις δίνοντας έτσι την αίσθηση ενός μικρού καλοκαιρινού δωματίου. Γέμισε το χώρο της βεράντας σου με μικρά και μεγάλα κασπώ, αμφορείς και κιούπια και γέμισε τα με διάφορα φυτά. Πρόσθεσε μερικά φανάρια, πιατέλες ή βάζα σε διαφορετικά μεγέθη και το μπαλκόνι σου θα είναι μια φανταστική γωνιά που θα σε ταξιδέψει στα ελληνικά νησιά.

Νησιώτικη διακόσμηση μπαλκονιού

Νησιωτικό μπάνιο

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε και τη διακόσμηση ενός νησιώτικου μπάνιου.  Όπως και στο υπόλοιπο σπίτι, έτσι και εδώ θα κινηθείς στις αποχρώσεις του λευκού, μπεζ και γαλάζιου. Μην παραφορτώσεις το μπάνιο σου με διάφορα μπιχλιμπίδια.  Ακολούθησε μια χαλαρή διακόσμηση και πρόσθεσε σε αυτή μια μπωλ με κοχύλια και αστερίες, αποξηραμένα λουλούδια, κεριά ακόμα και κάποιο από τα καλοκαιρινά διακοσμητικά τοίχου. Χρησιμοποίησε μπεζ ή λευκές πετσέτες και συνδύασε τις με το αντίστοιχο χαλάκι μπάνιου.

Νησιωτικό μπάνιο

Η ελληνική διακόσμηση κρύβει μια μαγευτική νησιώτικη αύρα που δεν μπορεί να μη σε γαληνέψει στη θέα της. Είναι η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για να κάνεις μια ανανέωση σπιτιού. Παίξε με τα όμορφα σχέδια και τα αισιόδοξα χρώματα για να φτιάξεις με τα χεράκια σου μια πανέμορφη καλοκαιρινή όαση που θα απολαμβάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

[print_link]