Καλοκαιρινή Διακόσμηση Τραπεζαρίας 15 + 1 Ιδέες

Καλοκαιρινή Διακόσμηση Τραπεζαρίας: 15 + 1 Ιδέες

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι λίγο πολύ αγαπάμε γιατί μας ανανεώνει, μας χαλαρώνει και μας φέρνει μια ξέγνοιαστη διάθεση. Γιατί, λοιπόν, να μην μεταφέρουμε όλη αυτή την ατμόσφαιρα και στο σπίτι μας; Όχι μόνο θα χορτάσει το μάτι μας με τις καινούριες εικόνες αλλά θα μας ανεβάσει και ψυχολογικά. Το δωμάτιο που περνάμε το περισσότερο χρόνο μας στο σπίτι είναι το σαλόνι και ιδιαίτερα η τραπεζαρία που κάνουμε εκείνα τα τραπέζια στα αγαπημένα μας πρόσωπα που αφήνουν εποχή. Για αυτό αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη φροντίδα στη καλοκαιρινή διακόσμηση της.  Πώς, όμως, θα φτιάξουμε μια καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρίας που θα είναι εντυπωσιακή και συνάμα σικ;

Υφάσματα και ράνερ για τραπεζαρία

Όπως και στην υπόλοιπη καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού έτσι και στη τραπεζαρία θα πρέπει να αποχωριστείς τα βαριά υφάσματα και τα ράνερ. Μια μοντέρνα πρόταση είναι να απογυμνώσεις εντελώς το τραπέζι σου και να προσθέσεις μερικά σουπλά ή κάποιο διακριτικό ράνερ.  Το καλοκαίρι θα αντικαταστήσει το βαρύ και ζεστό μοτίβο του χειμώνα με ένα απλό, μίνιμαλ και αέρινο στυλ.

Υφάσματα και ράνερ για τραπεζαρία

Βάζα με λουλούδια και τροπικά φυλλώματα

Μια από τις πιο διαχρονικές ιδέες για διακόσμηση τραπεζιού τραπεζαρίας είναι με βάζα και λουλούδια. Ωστόσο, εσύ μπορείς να πας ένα βήμα παραπέρα στη καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρίας και να επιλέξεις μοντέρνα διακοσμητικά λουλούδια όπως pampas grass για μια boho διακόσμηση σπιτιού. Εναλλακτικά, αν δεν είσαι φανατική των λουλουδιών θα σου προτείναμε να φτιάξεις μια τροπική διακόσμηση τραπεζαρίας με βάζα και τροπικά φυλλώματα και γιρλάντες. Ταιριάζει τέλεια και για μια γυάλινη τραπεζαρία διακόσμηση.

Βάζα με λουλούδια και τροπικά φυλλώματα

Διακόσμηση κλασικού μπουφέ με κηροπήγια

Αν πάλι έχεις μια vintage διακόσμηση σπιτιού τότε θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια λογική και η τραπεζαρία σου. Χρησιμοποίησε κηροπήγια σε διάφορα μεγέθη και σχέδια. Παίξε με τα ύψη δημιουργώντας ένα σικάτο αποτέλεσμα με ένα πιο χαλαρό στυλ, το καλοκαιρινό.

Διακόσμηση κλασικού μπουφέ με κηροπήγια

Γυάλινη καμπάνα με καλοκαιρινά διακοσμητικά

Μια ιδέα για καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρία με άξονα τον ρομαντισμό είναι και οι γυάλινες καμπάνες. Χρησιμοποίησε γυάλινες καμπάνες στα μεγέθη που θέλεις και διακόσμησε τις εσωτερικά με καλοκαιρινά διακοσμητικά: κοχύλια, κάκτους, καραβάκια κοκ. Για περισσότερη λεπτομέρεια μπορείς να προσθέσεις εξωτερικά μερικές κορδέλες και κορδόνια σε θαλασσινό στυλ.

Γυάλινη καμπάνα με καλοκαιρινά διακοσμητικά

Γυάλινα βάζα με λεμόνια

Στην διακόσμηση τραπεζαρίας 2020 συναντάει κανείς και τα λεμόνια σαν βασικό διακοσμητικό στοιχείο. Επίλεξε μεγάλα γυάλινα βάζα διακόσμησης και γέμισε τα με φέτες λεμονιού. Δώσε χρώμα στη καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού σου εύκολα και οικονομικά.

Γυάλινα βάζα με λεμόνια

Πιατέλες με κεριά

Εξίσου υπέροχη και απλή ιδέα είναι οι δίσκοι – πιατέλες με κεριά. Τοποθέτησε πάνω σε περίτεχνους δίσκους κεριά και votive καθώς και κάποιο μικρό βάζο με κάποιο λουλούδι της επιλογής σου. Εναλλακτικά μπορείς να τα συνδυάσεις με βιβλία που ήδη έχεις στο σπίτι και διαθέτουν όμορφο εξώφυλλο, φτιάχνοντας μια πανέμορφη διακόσμηση.

Πιατέλες με κεριά

Διακόσμηση τραπεζαρίας με καλοκαιρινά

Αν πάλι δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία του DIY μπορείς να φτιάξεις μια εξίσου εντυπωσιακή διακόσμηση τραπεζαρίας με καλοκαιρινά διακοσμητικά. Τοποθέτησε τα πάνω στο τραπέζι σαλονιού με όμορφο και κομψό τρόπο και δώσε χαρακτήρα στο χώρο σου.

Διακόσμηση τραπεζαρίας με καλοκαιρινά

Διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού με κοχύλια και κοράλλια

Στο ίδιο μοτίβο με τη προηγούμενη πρόταση μας είναι τα κοχύλια και τα κοράλλια. Στόλισε διάσπαρτα πάνω στο τραπέζι κοχύλια, αστερίες και κοράλλια και φέρε τη θάλασσα στη τραπεζαρία σου. Ταιριάζει ιδανικά σε μια γυάλινο τραπέζι σαλονιού διακόσμηση.

Διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού με κοχύλια και κοράλλια

Καλοκαιρινή γυάλα με χαλίκια, άμμο και σωλήνες

Για στολισμό τραπεζαρίας θα σου προτείναμε και τη καλοκαιρινή διακόσμηση με γυάλες, άμμο και χαλίκια. Απογείωσε το καλοκαιρινό centerpiece που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου βάζοντας μέσα στη γυάλα και μίνι γυάλινους σωλήνες.

Καλοκαιρινή γυάλα με χαλίκια, άμμο και σωλήνες

Μοντέρνα καλοκαιρινή διακόσμηση με γεωμετρικά φανάρια

Φυσικά από αυτή τη λίστα με τις καλοκαιρινές ιδέες για διακόσμηση τραπεζαρίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα γεωμετρικά φανάρια. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αγαπημένη επιλογή αφού προσθέτουν κομψότητα, στυλ και απαράμιλλη ομορφιά όπου και να τα στολίσεις. Έτσι, λέμε ναι στα terrarium και στη καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζιού. Διάλεξε διάφορα σχέδια και στόλισε τα με λουλούδια ή με άμμο, κεριά και κοχύλια. Δεν χρειάζεται να βάλεις πολλά πάνω στο τραπέζι σου αφού αυτά από μόνα τους θα αναβαθμίσουν την υπόλοιπη καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού.

Μοντέρνα καλοκαιρινή διακόσμηση με γεωμετρικά φανάρια

Διακόσμηση τραπεζαρίας με φανάρια

Τα φανάρια γενικότερα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την καλοκαιρινή διακόσμηση αφού δημιουργούν μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Επομένως, επίλεξε φανάρια ανάλογα με το στυλ διακόσμησης σπιτιού και τοποθέτησε τα πάνω στο τραπέζι σου δημιουργώντας διαφορετικά ύψη. Μη διστάσεις, μάλιστα, να χρησιμοποιήσεις φανάρια σε διαφορετικά σχέδια και υφές δίνοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στο στολισμό σου.

Διακόσμηση τραπεζαρίας με φανάρια

Δίσκοι με θαλασσινά διακοσμητικά

Μια εύκολη λύση είναι οι δίσκοι με καλοκαιρινά διακοσμητικά. Ανάλογα με το ύφος του σπιτιού σου διάλεξε μεταλλικούς, πλαστικούς ή ξύλινους δίσκους. Στη συνέχεια, ακολουθώντας πάντα τη γενικότερη διακόσμηση σπιτιού στόλισε τον με κοχύλια, αχιβάδες, κοράλλια και αστερίες. Ο χώρος σου θα μυρίσει θάλασσα στο άψε σβήσε.

Δίσκοι με θαλασσινά διακοσμητικά - καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρίας

Καλάθια ή καφάσια με καλοκαιρινά φρούτα

Αν έχεις μια πιο ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού τότε τα καλάθια και τα καφάσια θα δέσουν τέλεια στο καλοκαιρινό στολισμό σου. Γέμισε τα με διακοσμητικά φρούτα, ανανάδες, λεμόνια ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο απλό μπορείς να τα γεμίσεις με στάχυα και λεβάντες. Ό,τι και να επιλέξεις το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εξαιρετικό με μια ρουστίκ πινελιά.

Καλάθια ή καφάσια με καλοκαιρινά φρούτα

Καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζιού με γυάλινες μπάλες

Μια μοντέρνα ιδέα για διακόσμηση τραπεζαρίας το καλοκαίρι είναι με γυάλινες μπάλες, παχύφυτα ή θαλασσινά διακοσμητικά. Δώσε τροπικό ή νησιωτικό στυλ στο σπίτι σου γεμίζοντας γυάλες με τρύπα. Με κάτι τέτοιο θα κλέψεις σίγουρα τη παράσταση και χωρίς να βάλεις το χέρι βαθιά στη τσέπη!

Καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζιού με γυάλινες μπάλες

Καλοκαιρινή τουρτιέρα για τραπεζαρία

Για μια εντυπωσιακή καλοκαιρινή διακόσμηση μπουφέ και τραπεζαρίας θα σου προτείναμε εταζέρες ή τουρτιέρες με τα διακοσμητικά. Διακόσμησε την εταζέρα σου με διάφορα πρωτότυπα καλοκαιρινά διακοσμητικά που ταιριάζουν και στο υπόλοιπο ύφος του σαλονιού σου. Διαφορετικά, μια ιδέα που αγαπάμε είναι η χειροποίητη καλοκαιρινή τουρτιέρα. Χρησιμοποίησε μια πιατέλα και κόλλησε τη σε ένα κοντό κηροπήγιο. Έπειτα διακόσμησε τη από πάνω με βρύο, κακτάκια και παπαγαλάκια αν θέλεις ένα πιο τροπικό αποτέλεσμα. Πρόκειται, βέβαια για μονάχα μια ιδέα αφού μια τέτοια κατασκευή μπορεί να προσαρμοστεί άνετα με το προσωπικό σου γούστο και στυλ.

Καλοκαιρινή τουρτιέρα για τραπεζαρία - καλοκαιρινή διακόσμηση τραπεζαρίας

Γυάλινα βαζάκια με λουλούδια και κεριά

Τέλος, μια πρόταση για οικονομική καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού και τραπεζαρίας είναι με γυάλινα βαζάκια. Όλοι έχουμε αχρησιμοποίητα και ξεχασμένα βαζάκια μαρμελάδας που μέχρι πρότινος δεν ξέραμε πως να τα αξιοποιήσουμε. Ήρθε η ώρα να ενταχθούν και αυτά στην υπόλοιπη καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού. Προαιρετικά μπορείς να τα διακοσμήσεις ελαφρώς εξωτερικά ή και καθόλου αν είσαι φαν του μινιμαλισμού. Πρόσθεσε σε κάποια κεριά και σε κάποια άλλα μικρά λουλούδια. Τοποθέτησε τα πάνω σε δίσκους, πιατέλες ή φέτες κορμού και φτιάξε γρήγορα ένα μίνιμαλ καλοκαιρινό centerpiece.

Γυάλινα βαζάκια με λουλούδια και κεριά

Ανέδειξε τη τραπεζαρία σου και το καλοκαίρι με εύκολους και οικονομικούς τρόπους. Να είσαι σίγουρη πως όχι μόνο θα σε ανεβάσει αλλά θα σε εμπνεύσει για περισσότερα τραπέζια με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

[print_link]