Διακόσμηση σπιτιού 2020 14 Ιδέες και Προτάσεις

Διακόσμηση σπιτιού 2020: 14 Ιδέες και Λύσεις

Κάθε χρόνο οι παγκόσμιες τάσεις στη διακόσμηση σπιτιού αλλάζουν. Αναθεωρείται τι είναι σύγχρονο και ιδιαίτερα δημοφιλές. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μην ενημερωθούμε για τα πιο hot trends για τη διακόσμηση σπιτιού 2020. Για αυτό αν ψάχνεις ιδέες διακόσμησης σπιτιού 2020 τότε είσαι στο σωστό μέρος! Σου ετοιμάσαμε μια αναλυτική λίστα με διακόσμηση σπιτιού ιδέες και λύσεις που όχι μόνο είναι απίστευτα εντυπωσιακές αλλά θα σε ανανεώσουν κιόλας.

Χρώματα διακόσμησης σπιτιού 2020

Η χρωματική παλέτα στη διακόσμηση σπιτιού 2020 ξεχωρίζει για τη κομψότητα και το στυλ της. Ένα από τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το γκρι αν θέλεις να δώσεις μια industrial νότα στο σαλόνι 2020 και όχι μόνο. Από την άλλη έχουμε το μπλε και τις αποχρώσεις του που θα δώσει μια αριστοκρατική ματιά στο χώρο σου. Μπορείς μάλιστα, να το προσαρμόσεις στο καλοκαίρι, φτιάχνοντας μια νησιωτική διακόσμηση σπιτιού ή και μια πιο κλασική καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2020.  Ένα άλλο χρώμα που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι το πορφυρό κόκκινο και το μπορντώ. Δώσε μια ανατολίτικη ματιά στο σπίτι σου επιλέγοντας boho διακοσμητικά και ταξιδεύοντας νοερά στο κοσμοπολίτικο Μαρόκο. Τέλος, τα γήινα χρώματα ήρθαν για να μείνουν αφού προσαρμόζονται τέλεια σε κάθε στυλ διακόσμησης. Συνδύασε τα για ένα  boho, rustic ή μίνιμαλ αποτέλεσμα. Αυτό εξαρτάται από το δικό σου γούστο.

Χρώματα διακόσμησης σπιτιού 2020

Συνδυασμός διαφορετικών υφών

Τόσο στη διακόσμηση σπιτιού χειμώνας 2020 όσο και στις υπόλοιπες εποχές του ίδιου έτους μη διστάσεις να παίξεις με τις διαφορετικές υφές. Οι υφές δημιουργούν πολύ όμορφο αποτέλεσμα σε έναν χώρο και τον κάνουν να δείχνει πιο οικείος και γεμάτος χωρίς απαραίτητα να τον επανδρώσεις με ένα σωρό έπιπλα και διακοσμητικά. Διάλεξε 3-4 διαφορετικά υλικά συνδύασε τα και φέρε την κατάλληλη ισορροπία στο δωμάτιο. Πρόσεχε να μη το παρακάνεις και οδηγηθείς στο άλλο άκρο, σε μια κιτς διακόσμηση.

Διακόσμηση σπιτιού 2020 Συνδυασμός διαφορετικών υφών

Διακόσμηση σπιτιού 2020 με φανάρια

Στη διακόσμηση σπιτιού 2020 σημαντική θέση κατέχουν τα φανάρια. Με έναν απλό και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο όχι μόνο θα στολίσουν το χώρο αλλά θα φτιάξουν και μια όμορφη ατμόσφαιρα.

Μαροκινή διακόσμηση με φανάρια και κηροπήγια

Αν θέλεις να δώσεις ένα πιο έθνικ χαρακτήρα στο σπίτι σου θα σου προτείναμε σίγουρα και τα ανάλογα έθνικ μεταλλικά φανάρια. Επίλεξε διακοσμητικά φανάρια με boho ανατολίτικα μοτίβα και συνδύασε τα με εντυπωσιακά και chic κηροπήγια που θα απογειώσουν τη διακόσμηση σου.

Μαροκινή διακόσμηση με φανάρια και κηροπήγια

Φυσικά – ξύλινα φανάρια για διακόσμηση σπιτιού

Αν πάλι δηλώνεις φυσιολάτρης τότε χρησιμοποίησε ξύλινα φανάρια σε φυσικούς τόνους. Φτιάξε μια boho διακόσμηση σπιτιού με μακραμέ ή μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού με βασικό υλικό το ξύλο.

Φυσικά – ξύλινα φανάρια για διακόσμηση σπιτιού

Γεωμετρικά φανάρια για διακόσμηση σπιτιού

Ήδη από τη διακόσμηση σπιτιού άνοιξη 2020 τα γεωμετρικά φανάρια έχουν κλέψει τις εντυπώσεις. Θα δώσουν μια μοντέρνα και λαμπερή άποψη στο χώρο σου. Συνδύασε τα με έντονα χρώματα ή αν θέλεις κάτι πιο αριστοκρατικό φτιάξε μια εξαιρετική διακόσμηση σπιτιού 2020 με κλασσικό μπλε και χρυσές λεπτομέρειες.

Γεωμετρικά φανάρια για διακόσμηση σπιτιού

Industrial διακόσμηση σπιτιού 2020 με φανάρια

Τη βιομηχανοποιημένη διακόσμηση τη συναντάμε σε πολύ υψηλή θέση στο Deco 2020. Είναι μια νέα μίνιμαλ τάση που ήρθε για να μείνει. Συνδύασε φανάρια μεταλλικά σε γκρι αποχρώσεις με ανάλογα επιτραπέζια διακοσμητικά στους ίδιους τόνους. To αποτέλεσμα θα είναι φοβερό και άκρως μοντέρνο!

Industrial διακόσμηση σπιτιού 2020 με φανάρια

Λευκά φανάρια για μια μεσογειακή διακόσμηση

Ζώντας σε μια μεσογειακή χώρα δεν θα μπορούσαμε να μη σου προτείνουμε και την ανάλογη διακόσμηση που αποπνέει φρεσκάδα και χαλαρότητα. Επίλεξε λευκά φανάρια και συνδύασε τα με γαλάζιες λεπτομέρειες στους καναπέδες 2020, τους τοίχους και τα επιτραπέζια ή διακοσμητικά δαπέδου.

Λευκά φανάρια για μια μεσογειακή διακόσμηση

Διακόσμηση τοίχου 2020

Φυσικά σε ένα σπίτι βασικό ρόλο παίζει και η διακόσμηση των τοίχων με τα ανάλογα διακοσμητικά τοίχου. Μια από τις ιδέες που παίρνουν έμπνευση από τις παγκόσμιες τάσεις είναι η επιτοίχια σύνθεση με δίσκους και τελάρα. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις μια πρωτότυπη σύνθεση από τελάρα κεντήματος, κορδέλες και κορδόνια, δίνοντας μια boho διάθεση στο χώρο σου. Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και τα κρεμαστά μακραμέ.  Πέρα, όμως από αυτά, το 2020 συναντάται ιδιαίτερη προτίμηση στους καθρέπτες. Αν μη τη άλλο δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου, ενώ γεμίζουν τους τοίχους με περισσότερη κομψότητα.

Διακόσμηση τοίχου 2020

Διακόσμηση σπιτιού 2020 με γυάλινα είδη

Το γυαλί σαν υλικό ανήκει επάξια στις τάσεις για το 2020 αφού δίνει φρεσκάδα και καθαρότητα όπου χρησιμοποιηθεί. Γέμισε γυάλινα είδη με διακοσμητικά, λεμόνια, κεριά και votive, παχύφυτα ή διακοσμητικά λουλούδια. Πρόκειται για μια πρόταση που θα ανανεώσει το χώρο σου στο άψε σβήσε και χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!

Διακόσμηση σπιτιού 2020 με γυάλινα είδη

Πολύχρωμη διακόσμηση κουζίνας

Καλωσορίζουμε μια νέα εποχή στη διακόσμηση κουζίνας που τα απλά και ουδέτερα χρώματα αντικαθιστούνται από ζωηρές αποχρώσεις. Επίλεξε έντονα χρώματα στα πλακάκια και διακόσμησε εταζέρες με διακοσμητικά σε έντονα χρώματα. Είτε χρησιμοποιήσεις φωτεινά, τολμηρά χρώματα στα ντουλάπια και στα διακοσμητικά είτε επιλέξεις πιο ρετρό συσκευές, θα προσθέσεις μια ενεργειακή και φιλόξενη αίσθηση σε σχεδόν οποιοδήποτε χώρο της κουζίνας.

Πολύχρωμη διακόσμηση κουζίνας

Διακόσμηση σπιτιού 2020 με λουλούδια και φυτά

Στη διακόσμηση σπιτιού το 2020 γίνεται μια επιστροφή στη φύση και εξυμνείται η ατέρμονη ομορφιά της. Τα λουλούδια εσωτερικού χώρου, τα φυτά χαμηλής βλάστησης κ.ο.κ έχουν την τιμητική τους. Γέμισε κάθε γωνιά του σπιτιού με κασπώ και γλάστρες γεμάτα όμορφα λουλούδια και φυλλώματα. Με αυτό το τρόπο θα δώσεις χρώμα και ζωντάνια στο σπίτι σου.

Διακόσμηση σπιτιού 2020 με λουλούδια και φυτά

Επαναχρησιμοποιούμενα έπιπλα και διακοσμητικά

Το 2020 λέμε ναι στην ανακύκλωση και δεν πετάμε τίποτα. Αντιθέτως, αναπαλαιώνουμε τα έπιπλά ή φτιάχνουμε νέα διακοσμητικά σπιτιού από ανακυκλώσιμα είδη ή από παλιά πράγματα. Δώσε μια vintage πινελιά στο σπίτι σου, χρησιμοποιώντας το παλιό τραπέζι της γιαγιάς ή κάποιας θείας σου. Φτιάξε ολόκληρη διακόσμηση σπιτιού με ξύλινα καφάσια, φτιάχνοντας κομοδίνα, βιβλιοθήκες κ.α. Χρησιμοποίησε, επίσης, τα γυάλινα βαζάκια που έχεις ξεχασμένα στο ντουλάπι για να φτιάξεις φοβερά centerpiece και όχι μόνο.

Επαναχρησιμοποιούμενα έπιπλα και διακοσμητικά

Διακόσμηση τραπεζαρίας 2020

Τέλος, για τη διακόσμηση της τραπεζαρίας φτιάξε με τα χεράκια σου ανεπανάληπτα centerpieces. Διάλεξε πρωτότυπες πιατέλες, βάζα και διακοσμητικά για να φτιάξεις συνθέσεις για το κέντρο ή κατά μήκος του τραπεζιού. Όπως ήδη έχουμε πει και πιο πάνω μια πολύ όμορφη και «in» ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις γυάλινα βαζάκια μαρμελάδας τα οποία θα γεμίσεις με λουλούδια, κεριά ή λαμπάκια. Εναλλακτικά, φτιάξε συνθέσεις με μικρά φανάρια, κηροπήγια και διακοσμητικά.

Διακόσμηση τραπεζαρίας 2020

Οι τάσεις στη διακόσμηση για το 2020 είναι αναζωογονητικές και έτοιμες να φέρουν στο σπίτι σου αέρα ανανέωσης και αλλαγής. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να δώσεις μια απαράμιλλη φινέτσα και χαρακτήρα στο σπίτι σου. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

[print_link]