πως να φτιαξω candybar βαπτισης, γάμου ή πάρτυ

Οικονομικό Candybar βάπτισης: Οργάνωση & Ιδέες

Πώς φτιάχνω candybar βάπτισης; Μια ερώτηση που ακούμε όλο και πιο συχνά τώρα τελευταία! Τα candybar είναι μια ανερχόμενη τάση που ήρθε για να μείνει. Πολλές φορές αποτελεί μέρος του τραπεζιού ευχών και συμπεριλαμβάνει αναψυκτικά και γλυκίσματα από όπου κερνιούνται οι καλεσμένοι. Άλλες φορές είναι κάτι τελείως ξεχωριστό. Ένα θεματικό τραπέζι με έντονα χρώματα, εντυπωσιακή διακόσμηση με τεράστια ποικιλία φαγητών και γλυκών! Δεν ανήκει, λοιπόν, άδικα στα trends του γάμου, της βάπτισης και του πάρτυ.

Τι συμβαίνει όμως με το κόστος που έχει ένα candybar; Αν κλείσεις ένα έτοιμο candybar πολύ πιθανό να βάλεις πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και να βγεις από το πλάνο των εξόδων. Για αυτό εμείς, ως υπέρμαχοι του DIY, είμαστε εδώ για να σου απαντήσουμε στο ερώτημα πώς να φτιάξω ένα candybar οικονομικά;

Θέμα και χρώμα candybar

Το πρώτο βήμα στο πώς να φτιάξω ένα candybar βάπτισης, γάμου ή πάρτυ είναι η επιλογή θέματος και χρώματος. Είτε πρόκειται για γάμο, είτε για βάπτιση είτε για κάποιο πάρτυ, καλό θα ήταν να έχεις σαν βάση κάποια χρώματα. Θα σου συνιστούσαμε τα κύρια χρώματα να μη ξεπερνάνε τα 3 για να αποφύγεις τη χρωματική βαβούρα. Σε αυτά, λοιπόν, τα χρώματα θα βασιστούν τα υφάσματα του τραπεζιού, τα διακοσμητικά και τα λουλούδια αν τυχόν τα επιλέξεις. Για όλα αυτά μπορείς να κινηθείς σε ένα συγκεκριμένο θέμα εναρμονισμένο με την υπόλοιπη διακόσμηση όπως candybar μονόκερος, vintage, τροπικό, κύκνος, θαλασσινό κ.α. Εναλλακτικά μπορείς να βασιστείς σε συγκεκριμένη χρωματική παλέτα.

Θέμα και χρώμα candybar

Στήσιμο candybar τραπεζιού

Στα πλαίσια του πώς να φτιάξω ένα candybar, σειρά έχει το στήσιμο του τραπεζιού. Ανάλογα με τους καλεσμένους σου επίλεξε ανάλογα και το μέγεθος του τραπεζιού που θα επιλέξεις να γίνει ο candybar μπουφές σου. Έπειτα χώρισε το σε τρεις ζώνες:

Στο πίσω μέρος του τραπεζιού βάλε ψηλότερα αντικείμενα. Αν πολλά από τα αντικείμενα σου έχουν το ίδιο ύψος, χρησιμοποίησε τελάρα, καφάσια και κασπώ για να δώσεις διαφορετικά ύψη δημιουργώντας επίπεδα στο candybar σου.

Στο μπροστινό μέρος τοποθέτησε τις μικρές λιχουδιές, από όπου θα σερβιριστούν οι καλεσμένοι σου. Τοποθέτησε πιατέλες, δίσκους με μπισκότα, μπολ, μικρά βαζάκια καθώς και σακουλάκια ή χωνάκια με ζαχαρωτά και κουφέτα.

Το κεντρικό μέρος του candybar είναι ίσως το πιο φαντασμαγορικό. Εκεί θα μπουν τα πιο εντυπωσιακά εδέσματα και ίσως κάποια τούρτα. Επίλεξε ανάλογες εταζέρες που θα βάλεις τα γλυκά σου και πρόσθεσε μια όμορφη τουρτιέρα.

Για ένα όμορφο αποτέλεσμα μερίμνησε αρκετά για τις συμμετρίες. Ένας εύκολος τρόπος να κάνεις το candybar φαντασμαγορικό και καλαίσθητο είναι να τοποθετείς τα ύψη αντιδιαμετρικά πάνω στο τραπέζι.

Στήσιμο τραπεζιού

Γυάλινα Είδη Candybar

Αφού είδαμε πώς να στήσουμε το τραπέζι, ας ξεκινήσουμε από τα πιο ογκώδη μας αντικείμενα. Σε αυτά ανήκουν κυρίως οι γυάλες για το candybar. Αρχικά θα χρειαστείς γυάλες με καπάκι για να στολίσεις τα μάρσμαλλοους, τα κουφέτα και τα γλυκίσματα σου. Για ένα πιο minimal αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γυάλινα πολυγωνικά terrarium.

Επιπλέον, τοποθέτησε γυάλες με βρυσάκι γεμάτες αναψυκτικά για μικρούς και μεγάλους. Έτσι οι καλεσμένοι σου θα δροσιστούν χρησιμοποιώντας ποτήρια ή γυάλινα βαζάκια με καλάμακι που θα είναι σε ένα προσβάσιμο σημείο πάνω στο τραπέζι. Σου προτείνουμε για περισσότερη οικονομία να αξιοποιήσεις και τα βαζάκια του γλυκού, στολίζοντας τα με κορδέλες και γεμίζοντας το με ό,τι θες.

Πέρα από τα κλασικά, υπάρχουν και άλλα διάφορα γυάλινα δοχεία, όπως βάζα μαρτίνι, ψηλές γυάλες με πόδι, που μπορείς να τα αξιοποιήσεις για ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Γυάλινα είδη

Βαζάκια, χωνάκια, σακουλάκια

Αφού έχεις τοποθετήσει τα πιο ογκώδη αντικείμενα, πρέπει να αποφασίσεις για τα μικρότερα είδη σερβιρίσματος. Πέρα από τα κλασικά είδη σερβιρίσματος, στόλισε σε μια άκρη βαζάκια, χωνάκια, σακουλάκια και σέσουλες, από όπου θα μπορούν οι καλεσμένοι σου να σερβιριστούν εύκολα.

Βαζάκια, χωνάκια, σακουλάκια, σέσουλες

Candybar menu

Το menu που θα επιλέξεις είναι και η μισή διακόσμηση του candybar. Επάνδρωσε το candybar σου με γλυκίσματα όπως cupcakes, cake pops, ζαχαρωτά, παγωτά και άλλα γλυκά. Μπορείς είτε να ψάξεις ζαχαροπλαστεία που αναλαμβάνουν candybar είτε να βασιστείς στις δικές σου δημιουργίες. Όπως και να έχει είναι ίσως το πιο διασκεδαστικό σημείο στο στήσιμο του candybar. Έπειτα σειρά έχουν τα αλμυρά. Προσπάθησε να επιλέξεις στεγνά ορεκτικά για να μην πασαλειφτούν οι καλεσμένοι σου. Διάλεξε νόστιμο finger food. Αν ψάχνεις για πιο εναλλακτικές ιδέες, δοκίμασε να έχεις street food ή ακόμα και sushi.

Candybar menu

Στολισμός candybar

Αν λοιπόν έχεις μια συγκεκριμένη θεματολογία για το candybar πρέπει να επιλέξεις και τον ανάλογο στολισμό. Χρησιμοποίησε λαμπάκια ή χάρτινες μπάλες για να διακοσμήσεις το πίσω μέρος. Μια άλλη ιδέα είναι τα σημαιάκια, οι πινακίδες, οι μαυροπίνακες και τα διακοσμητικά. Σημαντικό είναι, σε αυτό το βήμα, να δώσεις χρώμα και ζωντάνια στη διακόσμηση σου του τραπεζιού σου.

στολισμος candybar

Διακοσμητικά για candybar

Και αφού όλα είναι έτοιμα μένουν οι μικρές διακοσμητικές πινελιές στο τραπέζι του candybar βάπτισης, γάμου ή πάρτυ. Χρησιμοποίησε κεριά, φανάρια ή κλουβιά για να ολοκληρώσεις το σκηνικό. Πρόσθεσε διακοσμητικά λουλούδια, κορνίζες ή κουτιά. Φυσικά δεν μπορούν να λείπουν τα μικροαντικείμενα που θα δέσουν ολόκληρη τη διακόσμηση του γάμου, της βάπτισης ή του πάρτυ.

Μικρά διακοσμητικά για candybar

Φτιάξε μόνη σου ένα εντυπωσιακό candybar βάπτισης, γάμου ή πάρτυ που θα μαγνητίσει τα βλέμματα και όλοι θα θέλουν να επισκεφθούν και να αποθανατίσουν. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα αρκεί να έχεις φαντασία, μεράκι και δημιουργικότητα.

[print_link]