Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα DIY κατασκευές

Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα: Ιδέες για DIY κατασκευές

Φέτος το Πάσχα μπορείς να διακοσμήσεις το χώρο σου με τα δικά σου πασχαλινά διακοσμητικά, χειροποίητα, και να δώσεις το προσωπικό σου στυλ. Πάρε έμπνευση και φτιάξε τα δικά σου DIY πασχαλινά διακοσμητικά που θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα. Εδώ σου έχουμε τις πιο πρωτότυπες ιδέες για να ξεκινήσεις να δημιουργείς.

Πασχαλινό Καλάθι με Λουλούδια

Για αρχή, μια ανοιξιάτικη ιδέα αποτελεί το πασχαλινό καλάθι με λουλούδια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά τεχνητά και αποξηραμένα λουλούδια για ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. Δημιούργησε μια ανοιξιάτικη-πασχαλινή σύνθεση και κινήσου σε μία χρωματική παλέτα για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Μπορείς να κινηθείς σε πράσινα χρώματα για μια farmhouse πασχαλινή διακόσμηση, σε παστέλ για μια πιο ρομαντική. Τέλος, πρόσθεσε στη σύνθεση σου πασχαλινά διακοσμητικά που θα τραβήξουν τα βλέμματα. Δες το βίντεο μας στο YouTube αναλυτικά και φτιάξε μοναδικές DIY πασχαλινές-ανοιξιάτικες κατασκευές.

Πασχαλινές Λαμπάδες για Δώρα

Θα μπορούσες να φτιάξεις μοναδικές DIY πασχαλινές λαμπάδες ως πασχαλινό δώρο στο βαφτιστήρι! Πάρε αστόλιστα κεριά και στόλισε τα με πασχαλινές-ανοιξιάτικες κορδέλες, χάντρες, φούντες και πασχαλινά διακοσμητικά της επιλογής σου. Με λίγα μόνο υλικά και έμπνευση, το βαφτιστήρι σου θα ξετρελαθεί.

Πασχαλινές Λαμπάδες για Δώρα 

Πασχαλινή Γιρλάντα με Πον Πον-Λαγουδάκια 

Επίσης, μια εύκολη και εντυπωσιακή κατασκευή είναι η πασχαλινή γιρλάντα με πον-πον σε σχήμα λαγού. Πάρε χαρτόνια και κόψ’τα σε σχήμα λαγού. Έπειτα πρόσθεσε ουρίτσες πον-πον για μια έξτρα παιχνιδιάρικη πινελιά.

Πασχαλινή Γιρλάντα με Πον Πον-Λαγουδάκια -Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα

Βρες εδώ όλα τα πασχαλινά διακοσμητικά.

Πασχαλινή εταζέρα-Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα

Ακόμα, μια διαχρονική επιλογή που αποτελεί διαχρονική αξία είναι η πασχαλινή εταζέρα. Θα ταιριάξει τέλεια στην πασχαλινή διακόσμηση κουζίνας αλλά και σαλονιού. Επίλεξε εταζέρες ανάλογα με το στυλ διακόσμησης του σπιτιού και διακόσμησε τις με πασχαλινά διακοσμητικά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις πασχαλινά σοκολατάκια και γλυκίσματα, τα οποία θα έχεις ως γλυκίσματα για τους καλεσμένους σου.

Πασχαλινή εταζέρα-Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα

Ανοιγόμενο αυγό με πασχαλινά κεραμικά 

Επιπρόσθετα, μια εξαιρετική επιλογή αποτελούν τα ανοιγόμενα πλέξιγκλας αυγά με πασχαλινά διακοσμητικά. Πάρε τα αυγά και γέμισε τα με πασχαλινά κεραμικά λαγουδάκια και άλλα πασχαλινά διακοσμητικά. Ως βάση μπορείς να χρησιμοποιήσεις μος ή χάρτινο χορτάρι και να προσθέσεις εξωτερικά κορδέλες και κορδόνια για μια έξτρα πινελιά.

Πασχαλινό στεφάνι με αποξηραμένα λουλούδια

Για μια ανοιξιάτική επιλογή που θα φέρει αέρα ανανέωσης στον χώρο σου επίλεξε να φτιάξεις ένα πολύχρωμο πασχαλινό στεφάνι με αποξηραμένα. Πάρε διάφορα αποξηραμένα λουλούδια της αρεσκείας σου και δημιούργησε μια εξαιρετική σύνθεση σε στεφάνι. Έτσι θα έχεις μια boho ανοιξιάτικη διακόσμηση πολύ εύκολα και οικονομικά.

Πασχαλινό στεφάνι με αποξηραμένα λουλούδια

Πασχαλινό στεφάνι με αυγά

Εναλλακτικά, για μια πιο πασχαλινή κατασκευή αντικατέστησε τα αποξηραμένα λουλούδια με πασχαλινά αυγά σε διάφορα παστέλ χρώματα. Επίλεξε πλαστικά πολύχρωμα αυγά ή αληθινά αυγά ορτυκιού και γέμισε το στεφάνι σου. Στη συνέχεια μπορείς να προσθέσεις κορδέλες ή κορδόνια σε αντίστοιχες αποχρώσεις για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

 

Πασχαλινό στεφάνι με αυγά-Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα

Πασχαλινό αυγό-φελιζόλ με μος

Αν είσαι της farmhouse πασχαλινής διακόσμησης, μια πρωτότυπη ιδέα για πασχαλινά διακοσμητικά χειροποίητα είναι τα πασχαλινά αυγά από φελιζόλ με μος και λουλούδια. Πάρε πασχαλινά αυγά από φελιζόλ και κάλυψε τα όλα με μος. Στην συνέχεια διακόσμησε με λουλούδια, πασχαλινά στικς και ανοιξιάτικα διακοσμητικά. Είναι μια από τις πιο εύκολες DIY πασχαλινές κατασκευές που θα σε ενθουσιάσει. 

Πασχαλινό αυγό-φελιζόλ με μος

Πασχαλινές διακοσμητικές κορνίζες χειροποίητες

Όλοι έχουμε στο σπίτι κορνίζες τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποίησουμε και μια εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη πασχαλινή κατασκευή. Αρχικά, αφαίρεσε το τζαμάκι και ζωγράφισε πασχαλινά σχέδια ή κόψε χαρτόνι σε σχήμα λαγού-αυγού κλπ. Εναλλακτικά, κόψε και κόλλησε καλαμάκια χάρτινα σε σχήμα αυγού. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την κατασκευή με πολύχρωμα πον-πον ή άλλα υλικά κατασκευών.

Πασχαλινές διακοσμητικές κορνίζες χειροποίητες

Πασχαλινές κατασκευές από τελάρα κεντήματος

Αν ψάχνεις κρεμαστά πασχαλινά διακοσμητικά φτιάξε λαγούς από τελάρα κεντήματος.

Πάρε ύφασμα σε ανοιξιάτικα μοτίβα και χρώματα και πέρασε τα στο τελάρο σου. Για να φτιάξεις τα αυτιά και τα πόδια του λαγού χρησιμοποίησε το ύφασμα διπλό. Για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορείς να ενώσεις δυο τελάρα κεντήματος σε διαφορετικά μεγέθη τα οποία θα κρεμάσεις στον τοίχο ή στον πασχαλινό στολισμό της εξώπορτας.

Πασχαλινές κατασκευές από τελάρα κεντήματος

Πασχαλινά Λαγουδάκια Origami

Ίσως η πιο οικονομική επιλογή για DIY πασχαλινές κατασκευές είναι τα origami σε πασχαλινό σχήμα λαγού. Μπορείς εύκολα μόνο με χαρτόνι να δημιουργήσεις μοναδικά πασχαλινά χειροποίητα διακοσμητικά. Ακόμα πρόσθεσε πον-πον – φούντες και κορδέλες για ένα πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Αποτελεί μια από τις πιο ιδανικές πασχαλινές κατασκευές για παιδιά καθότι χρειάζεται πολύ λίγα υλικά αλλά και προσπάθεια.

Πασχαλινά Λαγουδάκια Origami

Χειροποίητο πασχαλινό δέντρο-Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα

Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις ένα πασχαλινό δεντράκι αντίστοιχο με αυτό της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Χρησιμοποίησε κασπώ και τοποθέτησε κλαδιά της αρεσκείας σου. Έπειτα, κρέμασε πάνω πασχαλινά αυγά και άλλα ανοιξιάτικα διακοσμητικά.

Εναλλακτικά μπορείς να διακοσμήσεις το δέντρο με φτερά για μια πιο boho-ανοιξιάτικη διακόσμηση. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είτε ως επιδαπέδια ή για τον στολισμό τραπεζιού ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξεις.

Χειροποίητο πασχαλινό δέντρο-Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα

Πασχαλινά Αυγά με Πον-Πον

Αν ψάχνεις έναν εναλλακτικό τρόπο να στολίσεις τα πασχαλινά σου αυγά και να ξεφύγεις από τα τετριμμένα τότε στόλισε τα με πον-πον. Πάρε άβαφα αυγά στο φυσικό τους χρώμα και στόλισε τα με πον-πον, χάντρες, αυτοκόλλητα και ό,τι άλλα υλικά θέλεις. Τέλος, τοποθέτησε τα σε δίσκους-πιατέλες και μπωλ. Ιδανικά παίξε με όλα τα χρώματα για ένα ζωντανό και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. 

Πασχαλινά κεριά σε αυγά-Πασχαλινά Διακοσμητικά Χειροποίητα

Τα πασχαλινά αυγά σε στυλ κηροπήγιο θα στολίσουν υπέροχα το πασχαλινό σου τραπέζι.

Μπορείς μέσα σε σπασμένα αληθινά αυγά να τοποθετήσεις κεριά ρεσώ ή να τα γεμίσεις με λιωμένο κερί, φιτίλι και αιθέρια έλαια. Μόλις τελειώσεις τοποθέτησε τα σε αυγουλοθήκες και πρόσθεσε προαιρετικά λουλούδια και πασχαλινά διακοσμητικά.

Πασχαλινά κεριά σε αυγά

Δημιούργησε πασχαλινές κατασκευές για ενήλικες & παιδιά και στόλισε το σπίτι σου με μοναδικά πασχαλινά στολίδια. Πάρε έμπνευση και ξεκίνα να δημιουργείς τις πιο πρωτότυπες DIY πασχαλινές κατασκευές που θα δώσουν γιορτινή διάθεση στον χώρο σου αλλά και στην διάθεση σου.

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]