Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού

Πασχαλινό κυνήγι θησαυρού: Πώς να το οργανώσω;

Το πασχαλινό κυνήγι θησαυρού είναι ένα δημοφιλές πασχαλινό έθιμο που μας έρχεται από το εξωτερικό. Είναι μια απλή και διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά που σίγουρα όμως θα την απολαύσουν και οι μεγάλοι. Σκοπός του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρυμμένα πασχαλινά αυγά και να τα συλλέξουν στα καλαθάκια τους. Δες, λοιπόν, παρακάτω πώς να οργανώσεις ένα τέλειο πασχαλινό κυνήγι θησαυρού.

Επιλογή χώρου

Ένας χώρος με περίφραξη είναι η καλύτερη επιλογή, επειδή δε χρειάζεται να ανησυχείς για την ασφάλεια των παιδιών. Αν δεν μπορείς να βρεις ένα τέτοιο χώρο, όρισε σαφή όρια για να κρατήσεις τα παιδιά υπό την επίβλεψη σου.

Επιλογή χώρου για κυνηγι πασχαλινων αυγων

Σοκολατένια αυγά και πασχαλινά καλάθια

Για ένα τέλειο πασχαλινό κυνήγι θησαυρού θα χρειαστείς πασχαλινά σοκολατάκια ή και οποιαδήποτε άλλα γλυκίσματα όπως: γλειφιτζούρια και μάρσμαλοους. Επίσης θα χρειαστείς πασχαλινά καλάθια για να συγκεντρώνουν οι μικροί κυνηγοί μέσα τα πασχαλινά αυγά.

Σοκολατένια αυγά και πασχαλινά καλάθια

Επιλογή κρυψώνας

Για να είσαι δίκαιη επίλεξε ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, τις κρυψώνες των πασχαλινών αυγών. Σε παιδιά μικρότερης ηλικίας τοποθέτησε τις λιχουδιές σε ευκολότερα μέρη ενώ σε μεγαλύτερα παιδιά διάλεξε κρυψώνες με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Πασχαλινό έπαθλο

Υπάρχουν 2 τρόποι για να τελειώσει το παιχνίδι και να ανακηρυχθεί νικητής που θα αποκτήσει το πασχαλινό έπαθλο. Στη μια περίπτωση μπορείς να βγάλεις ένα νικητή, ο οποίος θα είναι αυτός που θα έχει βρει το χρυσό αυγό. Στην άλλη περίπτωση μπορείς να δώσεις σε όλα τα παιδιά λίγο χρόνο να βρούνε τα αυγά. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, τα παιδιά μετράνε τα αυγά τους, και σύμφωνα με τα περισσότερα μοιράζεις δωράκια σε όλα τα παιδάκια.

Χρυσό αυγό – Ένας νικητής

Αν αποφασίσεις να ορίσεις ένα πασχαλινό έπαθλο τότε το παιδί που έχει βρει το βαμμένο χρυσό πασχαλινό αυγό είναι ο νικητής. Επομένως και εκείνο που θα πάρει το πασχαλινό δώρο. Ενδείκνυται περισσότερο για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Εναλλακτικά κρύψε ένα μεγάλο σοκολατένιο αυγό. Το κάθε παιδί θα ανυπομονεί να βρει πρώτο το αυγό του Πάσχα για να νικήσει!

Μέτρημα Αυγών – Όλα τα παιδιά νικητές

Όταν είσαι βέβαιη ότι έχουν βρεθεί όλα τα αυγά που έχεις κρύψει ή περάσει κάμποσος χρόνος, ήρθε η ώρα να φωνάξεις τα παιδιά για να μετρήσετε τα αυγά. Εφόσον θέλεις να ανταμείψεις όλους τους μικρούς κυνηγούς, είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσεις τα εορταστικά βραβεία του Πάσχα ανάλογα με τον αριθμό των αυγών στο κάθε καλάθι.

Μέτρημα αυγών

Αυτά είναι μερικά απλά βήματα για να οργανώσεις φέτος το Πάσχα ένα πασχαλινό κυνήγι θησαυρού. Δεν είναι δύσκολο και θα εντυπωσιαστείς πόσο θα διασκεδάσουν όλοι!

[print_link]