Πώς να φτιάξω ένα φωτιζόμενο χωριό με σπιτάκια μινιατούρες Lemax

Πώς να φτιάξω ένα φωτιζόμενο χωριό με σπιτάκια μινιατούρες Lemax

Κάθε χρόνο το βλέπετε και θέλετε να το φτιάξετε, αλλά όταν έρθει η ώρα δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε και σκέφτεστε συνέχεια «Πώς να φτιάξω ένα φωτιζόμενο χωριό με σπιτάκια μινιατούρες». Το να φτιάξεις ένα χωριό με τα συλλεκτικά σπιτάκια μινιατούρες Lemax μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά δεν είναι. Δε χρειάζεται να έχεις ειδικές γνώσεις, μόνο θέληση και όρεξη.

Σκέψου ένα θέμα

Στήσε στο μυαλό σου ένα σκηνικό, ένα παραμύθι. Φαντάσου μια ιστορία από παιδικό βιβλίο. Αυτή λοιπόν η ιστορία θα αποκτήσει τρεις διαστάσεις και θα γίνει εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Μερικά παραδείγματα σου δίνουμε εδώ:

  • Ένα διασκεδαστικό λούνα παρκ
  • Ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται για το ετήσιο ταξίδι του
  • Διακοπές για σκι στο βουνό
  • Χειμωνιάτικο γιορτινό χωριό
  • Χριστουγεννιάτικη ευρωπαϊκή πόλη προηγούμενης εποχής
  • Χιονισμένο ορεινό χωριό
  • Τελεφερίκ που πηγαίνει στις πίστες
  • Περίπατος στο δάσος

Δώσε ύψος

Θα σε βοηθήσει πολύ στην τελική εικόνα του χωριού αν υπάρχουν διαφορετικά ύψη στην τοποθέτηση των σπιτιών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κομμάτια φελιζόλ, καφάσια ή ακόμα και χοντρά βιβλία για να δημιουργήσεις ένα ανισόπεδο σκηνικό. Αν όλα αυτά σου ακούγονται πολύ δύσκολα για αρχή, τότε πολύ απλά μπορείς να πάρεις μια έτοιμη βάση για τα Lemax, που θα σου λύσει τα χέρια. Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις και περισσότερες από μία μαζί για να φτιάξεις το χωριό σου.

βαση χωριο φωτιζομενα σπιτακια lemax

Σωστή αποσυσκευασία και θέσεις

Στο επόμενο βήμα αποσυσκευάζεις πολύ προσεκτικά τα σπιτάκια από τις ειδικές προστατευτικές συσκευασίες τους και τα τοποθετείς πάνω στη βάση. Δοκιμάζεις θέσεις και όψεις.

σωστη αποσυσκευασια lemax

Καλώδια

Μετά ενώνεις τα καλώδια και τα ρεύματα. Προσέχεις τα καλώδια να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο λίγο και αργότερα θα καλύψεις και «τα τελευταία ίχνη» τους με τα διακοσμητικά υλικά (χιόνι, θάμνοι κλπ)

Διακόσμηση χωριού Lemax

Από εδώ και πέρα αρχίζει η διακόσμηση και η προσοχή στη λεπτομέρεια. Σε περίπτωση που ακόμα αναρωτιέσαι “πώς να φτιάξω ένα φωτιζόμενο χωριό με σπιτάκια μινιατούρες” μάθε πως είσαι σε πολύ καλό δρόμο! Αν έχεις φτιάξει ένα σκηνικό πάνω στις χιονισμένες βουνοκορφές θα χρειαστεί να στρώσεις χιονοκουβέρτα ή μπαμπακόχιονο ανάμεσα στα σπιτάκια. Αν όχι, προχωράς απευθείας διακοσμώντας με Lemax φιγούρες και δεντράκια και άλλα αξεσουάρ όπως φράκτες, παγκάκια, φανάρια δρόμου κλπ.

lemax village eldeco

Ολοκληρώνεις το ντεκόρ με διακοσμητικό μος, χαλίκι – πετρούλες και τεχνητό χιόνι που θα σκορπίσεις από πάνω σαν κομφετί.

Χαμήλωσε τα φώτα του χώρου για να φανεί το φως που βγαίνει από τα πορσελάνινα σπιτάκια Lemax.

Είναι μια ασυνήθιστη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η οποία όμως γεμίζει το σπίτι θαλπωρή και εορταστική διάθεση.

Τώρα έμαθες “πώς να φτιάξω ένα φωτιζόμενο χωριό με σπιτάκια μινιατούρες”; Τέλεια! Φτιάξε το δικό σου χριστουγεννιάτικο χωριό από μινιατούρες και κάλεσε φίλους και συγγενείς για να το χαρείς!

[print_link]