ιδέες για DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου

20+1 Ιδέες για DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου

Έρχονται τα Χριστούγεννα. Δώστε στο δέντρο σας μια επιπλέον χριστουγεννιάτικη αλλά οικονομική νότα με χριστουγεννιάτικα στολίδια χειροποίητα. Επιστρατεύεστε όλη τη φαντασία σας και τη δημιουργικότητά σας και δημιουργήστε μόνη ή με παρέα τα δικά σας χειροποίητα στολίδια για το δέντρο σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου.

Χριστουγεννιάτικο στολίδι δέντρου με πον πον

Φέτος τα Χριστούγεννα κάντε την διαφορά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με χριστουγεννιάτικες κατασκευές χειροποίητες με πον πον. Θα χρειαστείτε μόνο πλαστικές μπάλες στις αποχρώσεις που επιθυμείτε και πολύχρωμα πον πον. Κολλήστε πάνω τις μικρές φουντίτσες. Αν και απλό θα ξεχωρίσει πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Χριστουγεννιάτικο στολίδι με πον πον

Χριστουγεννιάτικο στολίδι δέντρο

Μια πρωτότυπη δημιουργία που ανήκει στις ιδέες για DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι ένα χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Πάρτε μικρά ξύλινα κλαδιά ή κανέλες και δέστε φιόγκους από κορδέλες σε χριστουγεννιάτικους τόνους από την μικρότερη προς την μεγαλύτερη έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα δέντρο. Είναι εύκολο και αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για χριστουγεννιάτικες κατασκευές για bazaar.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κλαδί και κορδέλες

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με κόκκους καφέ

Εάν θέλετε κάτι εντελώς διαφορετικό σας έχουμε την λύση και είναι μια από τις πιο ξεχωριστές ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Προμηθευτείτε διάφανες γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες που ανοίγουν και γεμίστε τις με κόκκους καφέ. Εναλλακτικά γεμίστε τις με κακάο, πολύχρωμη τρούφα και marshmallow. Είναι ιδανικές και για χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με κόκκους καφέ

Χριστουγεννιάτικο στολίδι με φωτογραφία σε φέτα κορμού

Ένα ρουστίκ στολίδι και πάντα on budget είναι μικρές φέτες κορμού με φωτογραφίες από τις σημαντικότερες στιγμές σας. Κολλήστε πάνω στις ξύλινες φέτες κορμού φωτογραφίες με εσάς και τους αγαπημένους σας και δημιουργήστε έναν οικονομικό και άκρως συναισθηματικό στολισμό για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Εναλλακτικά μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω στις φέτες κορμού ή να κολλήσετε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Χριστουγεννιάτικο στολίδι με φωτογραφία σε ξύλινη φέτα κορμού

Χριστουγεννιάτικες λάμπες με χρυσόσκονη

Σας προτείνουμε, επίσης, στις ιδέες για οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου τις λάμπες με χρυσόσκονη. Αξιοποιήσετε τις απλές λάμπες φωτός που δε λειτουργούν και φτιάξτε μοναδικά οικονομικά diy χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου. Κολλήστε πάνω τους μεγάλη ποσότητα από χρυσόσκονη σε διάφορα χρώματα και η χριστουγεννιάτικη κατασκευή σας είναι έτοιμη. Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και κάντε την διαφορά χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Χριστουγεννιάτικες λάμπες με χρυσόσκονη

Στολίδια από CD

Μια ιδέα που ανήκει στις τάσεις για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η ντισκόμπαλες. Πως θα τις φτιάξετε; Προμηθευτείτε απλές χριστουγεννιάτικες μπάλες και κολλήστε πάνω τους μικρά, σπασμένα κομμάτια από cd. Θα δημιουργήσετε μια μικρή ντισκοτέκ στο σπίτι σας με αυτά τα φοβερά DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου!

Στολίδια από CD

Ανοιγόμενη μπάλα μονόκερος

Αν ανήκετε σε εκείνους που αγαπούν τα παραμύθια και αναζητούν τη μαγεία με κάθε ευκαιρία τότε θα σας προτείναμε το χειροποίητο στολίδι μονόκερο με ανοιγόμενη μπάλα. Γεμίστε ανοιγόμενες μπάλες με πομ – πομ και κομφετί. Έπειτα, φτιάξτε ένα κέρατο από χαρτόνι και τυλίξτε γύρω γύρω χρυσό κορδόνι. Τέλος διακοσμήστε τη χριστουγεννιάτικη μπάλα με λουλουδάκια και σχεδιάστε το πρόσωπο του μονόκερου. Το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό!

DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου Ανοιγόμενη μπάλα μονόκερος

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μακαρόνια

“Είμαι μακαρονάς, τι να κάνουμε;” Ναι και εμείς είμαστε για αυτό σας έχουμε και μια ανάλογη ιδέα για DIY στολίδια! Θα χρειαστούν μονάχα 4 υλικά: μακαρόνια φιογκάκια, σπρέι, χρυσόσκονες και κορδέλες. Βάψτε τα χριστουγεννιάτικα φιογκάκια και κρεμάστε τα από ένα κορδόνι. Με λίγα χρήματα και πολύ φαντασία θα κάνετε τη διαφορά.

Χειροποίητες νιφάδες από μανταλάκια

Μια ιδιαίτερη επιλογή είναι οι DIY νιφάδες από μανταλάκια. Επιλέξτε ξύλινα μανταλάκια για τη κατασκευή της νιφάδας και κολλήστε τα μεταξύ τους. Αν επιθυμείτε πιο glam χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στολίδια τότε βάψτε την κατασκευή σας λευκή και δώστε λάμψη με χρυσόσκονη. Εναλλακτικά για μια ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αφήστε την στο φυσικό χρώμα. Μπορείτε φυσικά να φτιάξετε και άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές με μανταλάκια όπως μικρούς τάρανδους ή αστέρια.

Χειροποίητες νιφάδες από μανταλάκια

Χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου από τσόχα

Εξίσου πολύ εύκολα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου είναι εκείνα από τσόχα. Πάνω σε χαρτόνι σχεδιάστε χριστουγεννιάτικα σχέδια και στη συνέχεια κόψτε διάφορα χρώματα τσόχας στο αρχικό σας σχέδιο και κολλήστε τα ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής μορφή. Αυτή η ιδέα είναι ιδανική για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου από τσόχα

Χειροποίητο στολίδι με καραμέλες

Μια άλλη χριστουγεννιάτικη ιδέα για χειροποίητα στολίδια είναι με καραμέλες. Κολλήστε γλειφιτζούρια μπαστουνάκια μεταξύ τους και διακοσμήστε τα με ματάκια χειροτεχνίας, μικρά χριστουγεννιάτικα κουδουνάκια, κορδέλες και κορδόνια. Είναι ιδανικά για χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά αφού είναι εύκολο στη κατασκευή. Δώστε μια επιπλέον γλύκα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου Χειροποίητο στολίδι με καραμέλες

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες από λάμπες

Πρόκειται για μια πολύ διασκεδαστική επιλογή χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Προμηθευτείτε λάμπες και χρωματίστε της ανάλογα με τις φιγούρες που θέλετε όπως DIY χιονάνθρωποι και τάρανδοι. Έπειτα κολλήστε πάνω διάφορα κομμάτια χριστουγεννιάτικων υφασμάτων, πέρλες και χρυσόσκονη για να τελειοποιηθεί η μορφή τους . Αυτή η ιδέα θα σας συναρπάσει και κατά την κατασκευή αλλά και στη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας!

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες από λάμπες

Στολίδια από καπάκια αναψυκτικών

Κρατήστε τα καπάκια από τα αναψυκτικά σας, γιατί ποιος ξέρει πότε θα χρειαστούν; Ήρθε η στιγμή! Κολλήστε τα καπάκια το ένα κάτω από το άλλο και σχεδιάστε έναν χιονάνθρωπο μέσα σ’ αυτά. Έπειτα φορέστε του ένα καπέλο και ένα κασκόλ από κορδέλες και είναι έτοιμος να στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

DIY στολίδια από κουκουνάρια

Το βασικό υλικό για αυτές τις DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές είναι τα κουκουνάρια. Μπορείτε να φτιάξετε δεντράκια, αλλά και ταράνδους από κουκουνάρια. Βάψτε τα κουκουνάρια πράσινα για να φτιάξετε δεντράκια ή αφήστε τα φυσικά για να φτιάξετε ταράνδους. Κολλήστε πάνω τους αντίστοιχα μικρά κουδουνάκια για να φτιάξετε το δέντρο ή ψεύτικα μάτια, κέρατα και μια κόκκινη μύτη με πομ-πομ για να φτιάξετε  έναν τάρανδο. Έτσι ο Rudolf θα κάνει μια στάση στο δέντρο σας!

DIY στολίδια από κουκουνάρια

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με ύφασμα

Ψάχνετε πως να ανανεώσω παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια; Έχουμε μια ιδέα που θα σας εξασφαλίσει μια όμορφη και γιορτινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με οικολογικό πνεύμα και λίγα χρήματα. Πάρτε τις παλιές χριστουγεννιάτικες μπάλες που έχουν χαλάσει και τυλίξτε γύρω τους χριστουγεννιάτικα υφάσματα με πρωτότυπα σχέδια. Συμπληρώστε κορδέλες και μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Τόσο εύκολα και οικονομικά θα είναι έτοιμες.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με ύφασμα

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια με χάντρες

Έχετε σε κανένα κουτάκι ή βαζάκι ξεχασμένες χάντρες; Ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσετε στα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας. Φτιάξτε μίνι στεφανάκια περνώντας χάντρες σε σύρμα και συμπληρώστε χριστουγεννιάτικες κορδέλες και φουντίτσες. Είναι μια ωραία πρόταση και για DIY γούρια 2021.

DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια με χάντρες

Μπάλες με τρύπα και χριστουγεννιάτικο στολίδι

Η χριστουγεννιάτικες μπάλες με τρύπα και στολίδι ανεβάζουν λίγο το budget αλλά αξίζει το κόπο. Επιλέξτε μίνι μπάλες με τρύπα και γεμίστε τις με χιόνι και μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Έπειτα κρεμάστε τις από κορδέλες ή κορδόνια. Διαφορετικά, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν διακοσμητικά για το χριστουγεννιάτικο στολισμό σας.

Μπάλες με τρύπα και χριστουγεννιάτικο στολίδι

DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια με τελάρο κεντήματος

Ένα στολίδι που αγαπάμε ιδιαίτερα είναι εκείνα με τα τελάρα κεντήματος. Μπορείτε να επιλέξετε μικρά και να τα στολίσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή να τα κάνετε γούρια. Εναλλακτικά μπορείτε να τα κάνετε ακόμη και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Ουσιαστικά, αυτά που θα χρειαστείτε είναι τελάρα κεντήματος, χριστουγεννιάτικα υφάσματα, μερικά κλαδιά και μικρά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Είναι στο δικό σας χέρι και φαντασία πως θα τα φτιάξετε.

DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια με τελάρο κεντήματος

DIY χριστουγεννιάτικο αστέρι από καλαμάκια

Σε αυτή την ιδέα θα χρειαστείτε μόλις 3 υλικά. Φτιάξτε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά από καλαμάκια. Δέστε τα σε ματσάκια χρησιμοποιώντας tire up. Αφού τα στερεώσετε καλά βάψτε τα με σπρέι στις αποχρώσεις που εσείς επιθυμείτε και είναι έτοιμα.

DIY χριστουγεννιάτικο αστέρι από καλαμάκια

Χειροποίητο στολίδι με κουδούνια

Από την άλλη μπορείτε να φτιάξετε εύκολα χριστουγεννιάτικα στολίδια με χριστουγεννιάτικα κουδούνια. Κρεμάστε τα από κορδόνια, κορδέλες ή σύρματα χειροτεχνίας. Κρεμάστε στο τοίχο, στα κλαδιά του δέντρου σας ή όπου αλλού έχετε φανταστεί.

DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου Χειροποίητο στολίδι με κουδούνια

Χειροποίητα στολίδια γούρια

Τέλος, μια πρόταση μας για χειροποίητα στολίδια είναι τα χριστουγεννιάτικα στολίδια – γούρια. Διαλέξτε τα υλικά για γούρια που θέλετε και κρεμάστε τα στο δέντρο ή προσφέρετε τις δημιουργίες σας σαν χριστουγεννιάτικο δώρο στους αγαπημένους σας. Πρωτότυπες έτοιμες φούντες, ξύλινα διακοσμητικά, κρίκοι με χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό είναι μονάχα μερικές ιδέες από αυτές που μπορείτε να φτιάξετε.

DIY οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια δέντρου Χειροποίητα στολίδια γούρια

Δεδομένου των συνθηκών, τα χρήματα είναι περιορισμένα αλλά αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίζει στο να μπείτε στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. Είναι ευκαιρία να βρούμε τρόπους για οικονομικό χριστουγεννιάτικο στολισμό σπιτιού. Φτιάξτε μόνες σας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και κερδίστε τις εντυπώσεις κρατώντας γεμάτη την τσέπη σας!

[print_link]