ti xreiazomai gia na stoliso kouti vaptisis

Πώς να στολίσεις κουτί βάπτισης: Υλικά & Ιδέες

Και έρχεται η στιγμή που σε επιλέγουν να γίνεις νονά σε ένα μικρό κοριτσάκι ή ένα αγοράκι. Αν έχεις λίγο το μικρόβιο του DIY μέσα σου και δε θες να ξοδέψεις και πολλά χρήματα, τότε μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου πολλές χειροποίητες DIY κατασκευές βάπτισης. Αν αναρωτιέσαι πώς να στολίσεις κουτί βάπτισης για αγόρι ή κορίτσι, είμαστε εδώ για να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση με μια μικρή λίστα με το τι θα χρειαστείς. Ας ξεκινήσουμε!

Κουτί βάπτισης

Αφού λοιπόν, έχετε επιλέξει το θέμα βάπτισης από κοινού με τους γονείς, σειρά έχει το κουτί βάπτισης. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεσαι είναι ένα σκέτο κουτί βάπτισης. Υπάρχουν πολλά σχέδια σε κουτιά, όπως, στρογγυλά, οβάλ, παραλληλόγραμμα κλπ. Στο εμπόριο θα βρεις σε πολλούς χρωματισμούς από οικονομικά χάρτινα κουτιά βάπτισης, υφασμάτινα μέχρι και μπαούλα ή βαλίτσες. Ανάλογα με το θέμα βάπτισης, επίλεξε το κουτί βάπτισης που σου ταιριάζει. Συμβουλή: Διάλεξε κάτι απλό και οικονομικό, μιας που θέλεις να το στολίσεις μόνη σου όπως έχεις φανταστεί.

Κουτί βάπτισης σκέτο

Υφάσματα για στολισμό κουτιού βάπτισης

Σειρά έχουν τα υφάσματα στο “πώς να στολίσεις κουτί βάπτισης”. Χρησιμοποίησε μαλακά υφάσματα, που δουλεύονται εύκολα, όπως γάζα, δαντέλα, μαλακή λινάτσα (καμβά) ή οτιδήποτε άλλο θες για να στολίσεις το κουτί σου. Το μόνο που έχεις να σκεφτείς είναι οι χρωματισμοί που θέλεις να κινηθείς.

πως να στολισω κουτι βαπτισης

Κορδέλες και κορδόνια για κουτιά βάπτισης

Όπως και τα υφάσματα, έτσι και οι κορδέλες παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στα DIY κουτιά βάπτισης. Πολλές φορές μάλιστα, προτείνεται μόνο η χρήση κάποιας φαρδιάς κορδέλας ή κορδονιού, καθ’ότι είναι πιο εύκολο στο να χρησιμοποιηθεί και να κολληθεί σε ένα κουτί, παρά ένα ύφασμα. Χρησιμοποίησε είδη κορδέλας ή χοντρού κορδονιού σε σχέδια και χρώματα που θα ταιριάζουν στη θεματολογία σου. Μπορείς είτε να καταλήξεις σε ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα συνδυάζοντας κορδέλες και κορδόνια σε διάφορες αποχρώσεις είτε να κινηθείς σε πιο κλασικές και «ασφαλείς» αποχρώσεις.

κορδελες στολισμος βαπτιστικου κουτιου

Διακοσμητικά για κουτιά βάπτισης

Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και υλικά για να φτιάξεις πανέμορφα κουτιά βάπτισης στολισμένα. Επίλεξε μικρά ή μεγάλα διακοσμητικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλοκαιρινά διακοσμητικά, ξύλινα καρουζέλ, μονόκερο, ρομαντικά και vintage διακοσμητικά, σε μεγάλο μέγεθος όπως τα διακοσμητικά λαμπάδας βάπτισης. Πρόκειται, γενικά για μια εύκολη επιλογή υλικών, από τη στιγμή που έχεις επιλέξει θέμα βάπτισης.

πως να στιολισω κουτι βαπτισεις διακοσμητικα

Αξεσουάρ κουτιού βάπτισης

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, γι’ αυτό δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα μικρά διακοσμητικά απ’ το κουτί βάπτισης. Οι πέρλες, τα κουμπιά, τα λουλουδάκια, τα πον – πον, τα κομφετί και τα φτερά είναι μερικές προτάσεις. Πρόκειται για μικρές πινελιές που θα προσδώσουν τη μοναδικότητα που επιδιώκεις.

Μικρά διακοσμητικά για κουτί βάπτισης

Υλικά κατασκευής

Όπως για κάθε άλλη DIY κατασκευή, έτσι και για να φτιάξεις ένα κουτί βάπτισης θα χρειαστείς κάποια απαραίτητα υλικά κατασκευών. Ενδεικτικά θα χρειαστείς πιστόλι σιλικόνης και στικς κόλλας, ψαλίδι απλό και αν είσαι της λεπτομέρειας ψαλίδι ζικ ζακ. Επίσης μπορεί να χρειαστείς σύρματα για να κάνεις σφιχτά δεσίματα στις κατασκευές σου.

Αξεσουάρ κατασκευής για κουτί βάπτισης

Χάρισε στο βαφτιστήρι σου μια μοναδική βάπτιση που θα βασίζεται στη δημιουργικότητα και τη φαντασία σου. Μάθε πώς να στολίσεις κουτί βάπτισης αλλά και λαμπάδα βάπτισης και πρωτοτύπησε χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα!

[print_link]