Ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού 6 Ιδέες

Ρουστίκ Διακόσμηση Σπιτιού: 6 Ιδέες για Φυσικό Στυλ

Το ρουστίκ στυλ είναι μια τάση που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές, αφού το συναντάμε σε ρουστίκ διακόσμηση γάμου, ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα στυλ διακόσμησης που παίρνει έμπνευση από τη φύση και υμνεί την άγρια ομορφιά της. Τα γήινα χρώματα και οι ακατέργαστες υφές έχουν τη τιμητική τους αφού πλαισιώνουν με ένα μοναδικό τρόπο το ρουστίκ ύφος. Αν, λοιπόν, δηλώνεις και εσύ λάτρης μήπως να έφτιαχνες μια ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού; Αναρωτιέσαι πώς; Είμαστε εδώ για σένα με μερικές ιδέες και συμβουλές για να ξεκινήσεις.

Ρουστίκ διακόσμηση σαλονιού

Το σαλόνι είναι από τα βασικότερα ίσως δωμάτια του σπιτιού αφού εκεί περνάμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Για αυτό δεν πρέπει να παραληφθεί από τη ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού. Δεδομένου ότι μια διακόσμηση σε ρουστίκ στυλ βασίζεται σε σκούρα χρώματα όπως είναι το ξύλο θα συνιστούσαμε να επιλέξεις ανοιχτά χρώματα για τους τοίχους. Όπως λευκό, μπεζ ή χρώμα της άμμου. Επίλεξε ξύλινα έπιπλα σε ρουστίκ στυλ που είναι συνήθως πιο στρογγυλεμένα ενώ αποπνέουν την αίσθηση του χειροποίητου.

Ρουστίκ διακόσμηση σαλονιού

Διακοσμητικά για ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού

Για να απογειώσεις την ρουστίκ διακόσμηση σου πρόσθεσε ριχτάρια και μαξιλάρια από μαλλί, λινάτσα η καμβά και κρέμασε κουρτίνες σε απαλές αποχρώσεις για να μπαίνει το φως διάχυτο. Στρώσε στο πάτωμα φλοκάτες και χαλιά από faux δέρμα δίνοντας παραπάνω ζεστασιά. Επιπλέον, χρησιμοποίησε ξύλινα φανάρια, καφάσια, τελάρα ακόμα και γυάλινα είδη για να τα στολίσεις με αποξηραμένα ή φυτά με σκούρο πράσινο φύλλωμα. Επίσης, μια νέα τάση που μετατρέπει το στυλ αυτό σε μοντέρνο ρουστίκ είναι τα ανοιχτά ράφια τα οποία μπορείς να τα φτιάξεις με τα χεράκια σου, χρησιμοποιώντας παλέτες. Τέλος, ολοκλήρωσε τη διακόσμηση σαλονιού με μικρά ρουστίκ αντικείμενα.

Διακοσμητικά για ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού

Ρουστίκ διακόσμηση τραπεζαρίας

Και στις ρουστίκ τραπεζαρίες συναντάμε συνήθως σαν βασικό υλικό το ξύλο με νερά ή ακατέργαστο ξύλο. Τα ρουστίκ έπιπλα όπως τα μοναστηριακά τραπέζια συμπληρώνουν το γενικό μοτίβο της τραπεζαρίας. Επίλεξε πιατέλες, μπωλ και ξύλινους κορμούς που θα διακοσμήσεις με ρουστίκ επιτραπέζια διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε υφάσματα και ράνερ σε γήινα χρώματα για να ολοκληρώσεις το στολισμό σου.

Ρουστίκ διακόσμηση τραπεζαρίας

Ρουστίκ διακόσμηση υπνοδωματίου

Γιατί να μην εντάξεις τη ρουστίκ διακόσμηση και στη κρεβατοκάμαρα σου; Ολοένα και περισσότερα ρουστίκ σπίτια προσαρμόζουν τα υπνοδωμάτια στη γενικότερη διακόσμηση. Θα σου προτείναμε να επιλέξεις ξύλινο κρεβάτι με ακατέργαστες λεπτομέρειες ή να φτιάξεις ένα κρεβάτι από παλέτες. Χρησιμοποίησε και εδώ πολλά μαξιλάρια με ρουστίκ στοιχεία και ριχτάρια από μαλλί για να δώσεις την αίσθηση της ζεστής φωλίτσας. Πρόσθεσε ξύλινα κηροπήγια, φανάρια και ρουστίκ διακοσμητικά ενώ κρέμασε φωτιστικά από υλικά που υπάρχουν και στην υπόλοιπη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας.

Ρουστίκ διακόσμηση υπνοδωματίου

Ρουστίκ διακόσμηση κουζίνας

Οι ρουστίκ κουζίνες αποπνέουν μια κομψή ομορφιά και σε μεταφέρουν σε ένα πανέμορφο και ζεστό chalet. Αν έχεις αποφασίσει να κάνεις ριζική ανανέωση σπιτιού τότε θα σου προτείναμε τους ξύλινους πάγκους κουζίνας. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο απλό, βάλε το ρουστίκ πνεύμα στη κουζίνα σου χρησιμοποιώντας ξύλινες εταζέρες, πιατέλες και καφάσια. Στόλισε τα είστε στους πάγκους είτε ως centerpiece στο τραπέζι της κουζίνας. Το τελευταία, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι ξύλινο δίνοντας της αίσθηση του ακατέργαστου και στη κουζίνα σου. Γενικά, πάντως, επίλεξε μια χρωματική παλέτα για τη κουζίνα σου σε αποχρώσεις του καφέ, μπεζ, λευκού ή γκρι.

Ρουστίκ διακόσμηση κουζίνας

Ρουστίκ διακόσμηση μπάνιου

Αν είσαι της λεπτομέρειας άτομο τότε σίγουρα θα θελήσεις να διακοσμήσεις ανάλογα και το μπάνιο σου. Για ένα εντυπωσιακό ρουστίκ μπάνιο, διάλεξε έπιπλα από καλής ποιότητας ξύλο για να επανδρώσεις τον χώρο. Χρησιμοποίησε λευκές πετσέτες για να κάνουν αντίθεση με τα καφέ στοιχεία που έχεις επιλέξει, μικρά κασπώ με φυτά και διακοσμητικά βάζα με λουλούδια για να δώσεις λίγο χρώμα στο μπάνιο σου.

Ρουστίκ διακόσμηση μπάνιου

Η ρουστίκ διακόσμηση ήρθε για να μείνει κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο έδαφος. Όχι άδικα προσθέτουμε εμείς αφού το απλό πολλές φορές είναι και το πλέον επιτυχημένο. Η ανάγκη μας να έρθουμε ξανά κοντά στη φύση ακόμα και αν βρισκόμαστε μέσα στη πόλη βρίσκει γερό πάτημα στο ρουστίκ στυλ με ένα μοναδικό, κομψό και αριστοκρατικό τρόπο

[print_link]