θέμα βάπτισης καρουζέλ

Θέμα βάπτισης καρουζέλ: Χρώματα και ιδέες διακόσμησης

Το καρουζέλ αποτελεί ένα αγαπητό θέμα βάπτισης αγοριού αλλά και κοριτσιού. Το κουνιστό αλογάκι και το αλογάκι καρουζέλ παραπέμπει σε παλιότερες εποχές και στα παιδικά παιχνίδια του προπερασμένου αιώνα που τα παιχνίδια ήταν λίγα αλλά πολύ ποιοτικά.

Πράγματι, αν το καλοσκεφτεί κανείς, το ξύλινο αλογάκι ήταν τότε ότι είναι τώρα και τα αυτοκινητάκια. To παιχνίδι που σύστηνε ένα μικρό κομμάτι του κόσμου των ενηλίκων στα παιδιά. Αργότερα, τα πρώτα καρουζέλ είχαν ξύλινα αλογάκια σε φυσικό μέγεθος για να ανεβαίνουν τα παιδιά και αποτέλεσαν τα πρώτα λούνα παρκ. Πέρα από όλα αυτά, το άλογο δεν είναι μόνο παιχνίδι ή μέσο μεταφοράς, αλλά συμβολίζει μέχρι και στις μέρες μας τη φύση, την ελευθερία, την ομορφιά και την ταχύτητα.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι η μορφή αυτή σαν στοιχείο αποτελεί αγαπημένη επιλογή για τη βάπτιση.

Χρώματα για θέμα βάπτισης καρουζέλ

Με ποια χρώματα συνδυάζεται το αλογάκι καρουζέλ; Η βάπτιση με θέμα καρουζέλ για αγόρι θα κινείται στους τόνους του γαλάζιου, του λευκού και του καφέ. Η βάπτιση κοριτσιού συστήνουμε ανεπιφύλακτα να στηθεί με βάσει το ροζ και το χρυσό γκλίττερ.

Και υπάρχει και η εκδοχή της πολυχρωμίας όπως στο παραδοσιακό παλιό καρουζέλ. Αυτή είναι μια πρακτική λύση για βάπτιση διδύμων (αγόρι – κορίτσι ή δύο αγόρια) που δε δεσμεύει τη διακόσμηση και προσφέρει πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Μπομπονιέρα καρουζέλ

Για να φτιάξετε μια εντυπωσιακή μπομπονιέρα αρκεί να ενσωματώσετε ένα διακοσμητικό αλογάκι σε ένα πουγκί, φάκελο ή κουτάκι. Διακοσμήστε με κορδέλες που ταιριάζουν στο στυλ της μπομπονιέρας και είστε έτοιμη!

μπομπονιέρα καρουζέλ

Τραπέζι ευχών

Στο τραπέζι ευχών βάπτισης χρησιμοποίησε διακοσμητικά άλογα καρουζέλ ή κουνιστά σε μεγάλο μέγεθος, cake pops και cupcakes με τσόχινα ή ξύλινα πλακέ αλογάκια και μείνε στη χρωματική παλέτα της επιλογής σου. Αν π.χ. έχει επιλέξει το συνδυασμό γαλάζιο – λευκό, στήσε βάζα με καπάκι με μαρσμέλοους, κουφέτα βάπτισης, μπεζέδες στα ίδια χρώματα.

Διακόσμηση τραπεζιού με θέμα καρουζέλ

Σε οποιοδήποτε centerpiece επιλέξετε (με λουλούδια, με φυτά) απλά προσθέστε ένα κουνιστό αλογάκι μετρίου μεγέθους. Μπορείτε επίσης για centerpiece να χρησιμοποιήσετε ένα καρουζέλ ξύλινο (έτοιμο παιχνίδι). Ή ένα μεγάλου μεγέθους αλογάκι πλαισιωμένο από γυάλινα κηροπήγια με ρεσώ.

Συμβουλή / Tip για ένα βήμα παραπάνω!

Αν σας αρέσει το καρουζέλ με τα αλογάκια (το γνωστό και merry go round) μπορείτε να εξελίξετε το θέμα της βάπτισης από αλογάκι σε «τσίρκο» και να συνδυάσετε μαζί με το αλογάκι τη σκηνή του τσίρκου, τον κλόουν, το ελεφαντάκι, το μικρό λιοντάρι κ.α.

 

mpomponiera elefantas tsirko

[print_link]