Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Εξώπορτας 14 Προτάσεις Στολισμού

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση Εξώπορτας: 14 Ιδέες Στολισμού

Έφτασε η εποχή για να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε μια χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων, ξεκινώντας από την πρώτη εντύπωση – την εξώπορτά! Αγκάλιασε τα Χριστούγεννα και φτιάξε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας που σίγουρα θα σκορπίσει το κέφι και το γιορτινό πνεύμα στους περαστικούς. Από κλασικά χριστουγεννιάτικα στεφάνια στολισμένα μέχρι τα εντυπωσιακά DIYs που θα αναδείξουν τη δημιουργικότητά σου, οι επιλογές για διακόσμηση πόρτας εισόδου είναι πάμπολλες. Είτε προτιμάς μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη εμφάνιση είτε μια μοντέρνα χριστουγεννιάτικη ανανέωση, αυτό το άρθρο είναι ο οδηγός σου για να ξεκλειδώσεις έναν κόσμο ιδεών που θα μετατρέψει την είσοδο του σπιτιού σου σε ένα χριστουγεννιάτικο αριστούργημα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας με στεφάνια

Ο πιο κλασικός στολισμός πόρτας τα Χριστούγεννα είναι με χριστουγεννιάτικα στεφάνια. Μπορείς είτε να βρεις υπέροχα έτοιμα στεφάνια με berries, glitter ή ό,τι άλλο θέλεις είτε να φτιάξεις τα δικά σου ανεπανάληπτα DIY στεφάνια. Βάλε πρωτότυπες πινελιές στις δημιουργίες σου. Πρόσθεσε κουκουνάρια, μούρα, χριστουγεννιάτικες μπάλες ή χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ανάλογα με το στυλ σου. Είτε επιλέξεις ένα παραδοσιακό σχέδιο είτε ένα μοντέρνο στυλ, ένα καλοφτιαγμένο στεφάνι θα είναι το τέλειο προμήνυμα για τον υπόλοιπο χώρο που θα ξεχειλίζει ζεστασιά και χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας με στεφάνια

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πόρτας με κορδέλα

Μια άλλη εύκολη και οικονομική ιδέα στο πως να στολίσω τη πόρτα τα Χριστούγεννα είναι ενσωματώνοντας ζωηρές κορδέλες στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της πόρτας. Επίλεξε χριστουγεννιάτικες κορδέλες με πολυτελή εμφάνιση ή παιχνιδιάρικα μοτίβα και ξεκίνα το στολισμό. Μια ιδέα είναι να περάσεις τη κορδέλα στη εσοχές της πόρτας και να κάνεις ένα περίτεχνο δέσιμο ώστε να μοιάζει με ένα τεράστιο δώρο ή μια πλακέτα σοκολάτας. Μια άλλη πρόταση είναι να δέσεις φιόγκους, να φτιάξεις γιρλάντα από κορδέλες ή ένα ευφάνταστο στεφάνι. Η ευελιξία των κορδελών επιτρέπει ατελείωτη δημιουργικότητα. Είναι, μάλιστα, ιδανική πρόταση για διακόσμηση πόρτας τάξης.

Μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τι λες να φέρεις το χριστουγεννιάτικο στολισμό σου από μέσα έξω; Στόλισε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην είσοδο του σπιτιού σου σαν μια μικρή γεύση για το τι ακολουθεί. Μπορείς να πάρεις μικρά αστόλιστα δέντρα και να τα στερεώσεις σε κασπώ διακοσμητικό δαπέδου ώστε να δώσεις μια εκλεκτή νότα διακόσμησης αλλά και ύψος. Έπειτα φώτισε το με τα ανάλογα λαμπάκια. Σειρά έχουν τα στολίδια, οι γυάλινες μπάλες χριστουγεννιάτικες ή άθραυστες. Γέμισε τα κενά με χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κορδέλες. Η διαδικασία θα είναι ακριβώς η ίδια όπως κάνεις και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Εναλλακτικά, μπορείς να ακολουθήσεις μια πιο minimal προσέγγιση διακοσμώντας μόνο με λαμπάκια.

Μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας με δώρα

Μια on budget ιδέα για εξώπορτα σπιτιού αλλά και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πόρτας σχολείου είναι τα χριστουγεννιάτικα δώρα. Επίλεξε φανταχτερά χριστουγεννιάτικα χαρτιά περιτυλίγματος και κορδέλες και τύλιξε σαν δώρα τα κουτιά από τα στολίδια ή από πράγματα που δεν χρειάζεσαι πια. Χρησιμοποίησε διαφορετικά μεγέθη για να δημιουργήσεις ύψη. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις και μερικούς σάκους για πιο πλούσιο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας με δώρα

Χριστουγεννιάτικα φωτιζόμενα διακοσμητικά

Τα Χριστούγεννα πέρα από τα εντυπωσιακά στολίδια και τα φαντασμαγορικά διακοσμητικά είναι και η ζεστή ατμόσφαιρα. Για να πετύχεις αυτή τη γιορτινή ζεστασιά και θαλπωρή ξεκίνα από την είσοδο του σπιτιού σου με φωτιζόμενα διακοσμητικά. Όχι μόνο θα μετατρέψουν την εξώπορτα σε μια υπέρλαμπρη γωνιά αλλά θα δώσουν και την απόλυτη χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Χριστουγεννιάτικα φωτιζόμενα διακοσμητικά

Χριστουγεννιάτικες πινακίδες για εξώπορτα

Οι χριστουγεννιάτικες πινακίδες είναι μια εξίσου ωραία ιδέα στολισμού που θα δώσουν χριστουγεννιάτικη εμφάνιση στη πόρτα σου στο άψε σβήσε. Μπορείς να τις κρεμάσεις ή να τις βάλεις μέσα σε εντυπωσιακά γυάλινα είδη ή κασπώ.

Χριστουγεννιάτικες πινακίδες για εξώπορτα

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια

Δώσε πνοή στο γιορτινό στολισμό της εισόδου σου με χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια. Διακόσμησε καρυοθραύστες, Άγιους Βασίληδες, χιονανθρώπους, κουκουβάγιες, πιγκουίνους ή ταράνδους. Τοποθέτησε τους αριστερά και δεξιά της πόρτας για να γεμίσουν το χώρο και να είναι σαν να καλωσορίζουν τους καλεσμένους σου.

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια

Φουσκωτές χριστουγεννιάτικες μπάλες

Μια μοντέρνα ιδέα για χριστουγεννιάτικη στολισμό πόρτας είναι οι φουσκωτές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Τις συναντάμε, πλέον και σε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιτρίνας γιατί προσδίδουν μια δαιδαλώδη χριστουγεννιάτικη υπόσταση στο χώρο. Μοιάζουν με τεράστια χριστουγεννιάτικα στολίδια που μετατρέπουν μονομιάς την είσοδο σε χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Τοποθέτησε τις στρατηγικά κοντά στη πόρτα ή κρέμασε τις ψηλά με κορδόνια.

Φουσκωτές χριστουγεννιάτικες μπάλες

Χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά

Στην ίδια λογική με τις χριστουγεννιάτικες μπάλες είναι και τα χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά. Επίλεξε αστέρια με glitter για έναν glam στολισμό – υπερπαραγωγή ή χάρτινα αστέρια 3d για μια μοντέρνα διακόσμηση. Κρέμασε τα σε διαφορετικά ύψη από ψηλά ή φτιάξε μια εντυπωσιακή σύνθεση πάνω στη πόρτα.

Χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά

Όλα τα κρεμαστά αστέρια εδώ

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας με γιρλάντα

Δώσε στην είσοδο του σπιτιού σου μια πλούσια και γιορτινή εμφάνιση με χριστουγεννιάτικες γιρλάντες. Πάρε έτοιμες γιρλάντες ή φτιάξε τις δικές σου με στολίδια, μπάλες, χριστουγεννιάτικα κουδούνια, φιόγκους και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί. Στόλισε τη γύρω από τη κάσα της πόρτας και πρόσθεσε λαμπάκια για έξτρα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας με γιρλάντα

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά και λουλούδια για εξώπορτα

Μια εξίσου εντυπωσιακή ιδέα στολισμού είναι τα χριστουγεννιάτικα κλαδιά και λουλούδια. Φτιάξε γεμάτες ανθοσυνθέσεις και στόλισε τις σε σταντ δαπέδου και γυάλινα είδη. Μπορείς, μάλιστα, να μην αρκεστείς σε ένα χριστουγεννιάτικο μπουκέτο αλλά να φτιάξεις 2-3 με mix n match χρωματικές επιλογές. Στόλισε τις αριστερά και δεξιά για ένα αποτέλεσμα που θα μοιάζει αριστοκρατικό.

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά και λουλούδια για εξώπορτα

Όλα τα χριστουγεννιάτικα κλαδιά και λουλούδια εδώ

Χριστουγεννιάτικος στολισμός πόρτας με κάλτσες

Οικονομική επιλογή για την εξώπορτα είναι οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες και οι σκούφοι. Αν δεν θέλεις να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη κρέμασε από ψηλά μια χριστουγεννιάτικη κάλτσα ή το σκούφο του Άγιου Βασίλη. Θα εμφυσήσεις τη χριστουγεννιάτικη μαγεία χωρίς πολλά έξοδα.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός πόρτας με κάλτσες

Χριστουγεννιάτικη εξώπορτα με παγοπέδιλα

Επίσης, εντυπωσιακή ιδέα είναι τα παγοπέδιλα στην εξώπορτα. Δίνουν μια ρουστίκ – παγωμένη όψη στο χριστουγεννιάτικο στολισμό σου. Σαν να γύρισες κατευθείαν από το πατινάζ στις Άλπεις και να κρέμασες τα παγοπέδιλα σου.

Χριστουγεννιάτικη εξώπορτα με παγοπέδιλα

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με γλειφιτζούρια

Δώσε την απαραίτητη γλύκα στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου με τη διακοσμητικές καραμέλες και γλειφιτζούρια. ως μέρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης της πόρτας σας. Στόλισε την είσοδό με τα εμβληματικά γλειφιτζούρια με τις κόκκινες και λευκές ρίγες, συνδυάζοντάς τα με καραμέλες και χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Υιοθέτησε το παιχνιδιάρικο και νοσταλγικό πνεύμα της εποχής, ενσωματώνοντας υπερμεγέθη στολίδια. Αυτές οι γλυκές επιλογές όχι μόνο προσθέτουν μια πινελιά παραδοσιακής μαγείας των γιορτών, αλλά και εμποτίζουν την πόρτα με μια αίσθηση παιδικότητας. Ένας εορταστικός συνδυασμός χρώματος και γλυκύτητας.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός με γλειφιτζούρια

Με τα Χριστούγεννα να είναι προ των πυλών και εσύ να έχεις ξεκινήσει το στολισμό του σπιτιού σου, μετέτρεψε την εξώπορτά σου σε ένα προμήνυμα για τους καλεσμένους σου. Επάνδρωσε τη δημιουργικότητα σου και βάλε τη προσωπική σου πινελιά σε κάθε λεπτομέρεια του στολισμού σου. Φτιάξε μια “ζεστή” εξώπορτα που αντανακλά το πνεύμα των Χριστουγέννων και μετατρέπει το σπίτι σε εορταστικό καταφύγιο για την οικογένεια και τους φίλους.

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]