Χριστουγεννιάτικη Βάπτιση Θέματα και Ιδέες

Χριστουγεννιάτικη Βάπτιση: Θέματα και Ιδέες

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η θαλπωρή, το γιορτινό κλίμα και η φαντασμαγορική διακόσμηση δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα. Γιατί λοιπόν να μην πρωτοτυπήσεις συνδυάζοντας όλα αυτά με τη βάπτιση του παιδιού σου; Τα Χριστούγεννα προσφέρουν μια πάμπλουτη γκάμα γιορτινών χρωμάτων και εντυπωσιακών θεμάτων ιδανικά για μια βάπτιση αγοριού αλλά και βάπτιση κοριτσιού. Εδώ θα βρεις μερικά θέματα και ιδέες για χριστουγεννιάτικη βάπτιση που υπόσχονται να αφήσουν εποχή!

Βάπτιση με θέμα τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα όπως ήδη είπαμε προσφέρουν πολλές επιλογές στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της βάπτισης αγοριού ή κοριτσιού. Αρχικά, μια βάπτιση με θέμα Χριστούγεννα ταιριάζει τόσο σε αγόρι όσο και σε κορίτσι, καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις μοναδικά χριστουγεννιάτικα είδη σε διάφορα στυλ. Η χρωματική παλέτα σου θα είναι συνδυασμοί του κόκκινου, του πράσινου και του λευκού. Για το στολισμό της εκκλησίας αλλά και της δεξίωσης βάπτισης χρησιμοποίησε χριστουγεννιάτικα υφάσματα βελούδινα ή με χριστουγεννιάτικα παιδικά σχέδια. Επιπλέον σε μια βάπτιση τα Χριστούγεννα μπορείς άνετα να πλαισιώσεις το στολισμό σου με στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Επίλεξε παιδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και χριστουγεννιάτικες μπάλες πλαστικές ή γυάλινες. Επίσης διακόσμησε το τραπέζι ευχών με χριστουγεννιάτικα ζώα και διακοσμητικά δίνοντας την αίσθηση του χωριού του Άγιου Βασίλη. Όσον αφορά το candybar βάπτισης γέμισε γυάλες με κόκκινα και πράσινα κουφέτα. Για περισσότερη λεπτομέρεια θα σου προτείναμε να διαμορφώσεις το μενού της βάπτισης με χριστουγεννιάτικα γλυκά και εδέσματα. Οι καλεσμένοι σου θα ξετρελαθούν. Τέλος, όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες βάπτισης μια ιδέα είναι οι ανοιγόμενες μπάλες διακοσμημένες με χριστουγεννιάτικα στολιδάκια. Εναλλακτικά, μπορείς να τις γεμίσεις με μείγμα για ζεστή σοκολάτα που θα απολαύσουν οι καλεσμένοι σου στο σαλόνι τους! Οι ιδέες και τα υλικά για μπομπονιέρες χριστουγεννιάτικες είναι τόσες πολλές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις.

Βάπτιση με θέμα τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση αγοριού Καρυοθραύστης

Μια από τις παραμυθένιες ιδέες για χριστουγεννιάτικη βάπτιση αγοριού είναι σίγουρα ο Καρυοθραύστης. Και σε αυτή τη DIY βάπτιση κινήσου στους κλασικούς χριστουγεννιάτικους χρωματισμούς. Επίλεξε για το στολισμό σου καρυοθραύστες και άλλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Διακόσμησε τα στην εκκλησία, το πάρτυ βάπτισης και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ευχών. Φτιάξε, μια όμορφη ατμόσφαιρα με φανάρια και χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Ο στολισμός στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα ακολουθεί την ίδια λογική. Φτιάξε DIY χριστουγεννιάτικα centerpieces με καρυοθραύστες και χριστουγεννιάτικα κουδούνια. Διαφορετικά, αν έχεις μακρόστενα τραπέζια επίλεξε χριστουγεννιάτικες γιρλάντες τις οποίες θα στολίσεις κατά τόπους με χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες. Η χριστουγεννιάτικη μπομπονιέρα βάπτισης μπορεί να είναι με έτοιμα χριστουγεννιάτικα πουγκιά με καρυοθραύστες ή μια μικρή φιγούρα. Αν, μάλιστα, αγαπάς την λεπτομέρεια όπως εμείς προϊδέασε τους καλεσμένους σου με το ανάλογο θεματικό χριστουγεννιάτικο προσκλητήριο.

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση αγοριού Καρυοθραύστης

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση Frozen

Μια από τις πιο εντυπωσιακές ιδέες για χειμωνιάτικη βάπτιση είναι με θέμα τον πάγο. Για αυτό το χριστουγεννιάτικο θέμα βάπτισης κινήσου στα χρώματα του λευκού, του γαλάζιου και του ασημί. Φτιάξε μια θεματική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βάπτισης με ασημένια και κρυστάλλινα κηροπήγια και χριστουγεννιάτικα ζώα σε λευκό χρώμα. Επίλεξε χιονισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα και στεφάνια για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου. Στο τραπέζι ευχών τοποθέτησε μεταλλικές εταζέρες και βάζα διακόσμησης στο γαλάζιο του πάγου που θα γεμίσεις με κουφέτα και χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Όσον αφορά τα υφάσματα βάπτισης θα σου προτείναμε να επιλέξεις με λαμπερές λεπτομέρειες και glitter για ένα μαγικό αποτέλεσμα. Αυτή η χριστουγεννιάτικη βάπτιση κορίτσι θα είναι σαν παραμύθι.

Χριστουγεννιάτικη βάπτιση Frozen

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη βάπτιση με θέμα τα ζωάκια του δάσους

Αν πάλι δηλώνεις λάτρης του ρουστίκ και θέλεις κάτι πιο γήινο για τη βάπτιση του παιδιού σου τότε επίλεξε το χριστουγεννιάτικο θέμα βάπτισης με ζωάκια του δάσους. Θα λέγαμε ότι αυτή η ιδέα ταιριάζει τέλεια σε βάπτιση αγοριού, αλλά τι θα χρειαστείς για να την στήσεις; Αρχικά τα χριστουγεννιάτικα είδη που θα χρησιμοποιήσεις θα είναι κατά βάση ξύλινα. Διάλεξε, επίσης, εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα ξύλινα και στόλισε τα με χριστουγεννιάτικα στολίδια – ζωάκια του δάσους. Πρόσθεσε χριστουγεννιάτικα στολίδια με ακατέργαστες υφές όπως είναι η λινάτσα. Για την απαραίτητη λάμψη  πρόσθεσε στολίδια με μικρές πινελιές χρυσού, ασημένιου ή χάλκινου. Για το στολισμό της εκκλησίας αλλά και στο τραπέζι δεξίωσης επίλεξε χριστουγεννιάτικα ζώα σε γήινες αποχρώσεις όπως κουκουβάγιες, ελάφια, φασιανούς κ.α. Συνδύασε τα με ξύλινα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και τρένα φωτιζόμενα. Για περισσότερη λεπτομέρεια γέμισε γυάλινα είδη και βάζα διακόσμησης με πράσινες γιρλάντες, χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κουκουνάρια. Αντίστοιχα, επίλεξε και τα υλικά για μαρτυρικά, κινήσου σε γήινους τόνους και πρόσθεσε μερικές χριστουγεννιάτικες πινελιές.  Φυσικά μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις μπόλικο χιόνι για το «μαγικό δάσος» σου.

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη βάπτιση με θέμα τα ζωάκια του δάσους

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βάπτισης σε bebe χρωματισμούς.

Η πιο γλυκιά ιδέα για βάπτιση τα Χριστούγεννα είναι με παιδικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Αυτό το θέμα βάπτισης εκπέμπει παιδική αθωότητα και cozy ατμόσφαιρα. Κινήσου σε χρώματα όπως το ροζ, το γαλάζιο κα το λευκό. Επίλεξε για το στολισμό σου χριστουγεννιάτικες φιγούρες και λούτρινα χριστουγεννιάτικα ζώα σε λευκές, ροζ και γαλάζιες αποχρώσεις. Πρόσθεσε υφασμάτινα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως παιδικούς χριστουγεννιάτικους σκούφους, κρεμαστά στολίδια και γούνινα αστέρια.  Μια ιδέα επίσης, είναι να στολίσεις λευκό χριστουγεννιάτικο δέντρο με παιδικές χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια. Για το τραπέζι ευχών και το candybar επίλεξε λευκές εταζέρες και γυάλες που θα γεμίσεις με παστέλ κουφέτα και γλυκίσματα. Για πιο cozy ατμόσφαιρα χρησιμοποίησε γούνινα υφάσματα, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και κεριά. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό!

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βάπτισης σε bebe χρωματισμούς.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βάπτισης κοριτσιού ροζ – χρυσό

Τέλος, μια ακόμη χριστουγεννιάτικη ιδέα μας για βάπτιση βασίζεται στον υπέρλαμπρο χρωματικό συνδυασμό του ροζ – χρυσού υπό χριστουγεννιάτικο πρίσμα. Σε μια ροζ – χρυσή χριστουγεννιάτικη βάπτιση κοριτσιού η πολυτέλεια, η αριστοκρατικότητα και η μοντέρνα αισθητική είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Επίλεξε πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια υφασμάτινα, καρυοθραύστες σε χρυσές – λευκές αποχρώσεις και βελούδινα μπούστα στους ίδιους χρωματισμούς για να φτιάξεις έναν εντυπωσιακό στολισμό. Έπειτα διάλεξε μοντέρνα μεταλλικά φανάρια και ροζ χρυσά γεωμετρικά φανάρια.  Συνδύασε τα με κομψά κηροπήγια και στόλισε τα κατά τόπους στην εκκλησία και τη δεξίωση. Στρώσε υφάσματα και ράνερ βελούδινα σε μπεζ και ροζ χρωματισμούς. Χρησιμοποίησε εντυπωσιακά βάζα που θα γεμίσεις με χρυσά χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Έπειτα επάνδρωσε το candybar με χρυσές εταζέρες, πιατέλες σε ροζ χρυσό και chic χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στις ίδιες αποχρώσεις.  Επίσης φτιάξε μια εντυπωσιακή διακόσμηση με κρεμαστά αστέρια και χριστουγεννιάτικα στολίδια σε λευκό και ροζ χρυσό. Το αποτέλεσμα θα είναι εκθαμβωτικό!

Τα Χριστούγεννα είναι εκείνη η μαγική στιγμή του χρόνου που ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους. Άδραξε την μαγεία των Χριστουγέννων και φτιάξε με τα χεράκια σου μια εποχική βάπτιση για το παιδί σου. Ο συνδυασμός του γιορτινού πνεύματος και της δικής σου φαντασίας θα δώσουν μια ανεπανάληπτη DIY χριστουγεννιάτικη βάπτιση!

[print_link]