Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια Φωτιζόμενες μινιατούρες Lemax

Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια: Φωτιζόμενες μινιατούρες Lemax

Τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια είναι μια νέα τάση που ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου τους. Είναι εντυπωσιακά και τις περισσότερες φορές έχουν φως κάτι που δημιουργεί μια cozy ατμόσφαιρα. Η Lemax έρχεται να πάει τα φωτιζόμενα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια ένα βήμα παρά πέρα (πολλά βήματα για την ακρίβεια!). Πλέον, μιλάμε για συλλεκτικές μινιατούρες και φωτιζόμενα σπιτάκια από πορσελάνη που διαθέτουν ήχο, φως και κίνηση. Η λεπτομέρεια τους σε μαγεύει και σε ταξιδεύει κατευθείαν σε κάποιο παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χωριό. Ποια είναι, τελικά, τα Lemax χριστουγεννιάτικα σπιτάκια και γιατί έχουν τρελαθεί όλοι μαζί τους;

Ιστορία της Lemax

Αρχικά, ας μάθουμε το πώς ξεκίνησε η Lemax να φτιάχνει τόσο μοναδικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Με μια αναδρομή στο 1990, το Lemax Brand ήταν μια μικρή εταιρεία που δημιούργησε τα πρώτα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με φως. Βασικό της μέλημα τότε και μέχρι τώρα ήταν να διατηρήσει την υψηλή ποιότητα επιλέγοντας σαν βασικό της υλικό την πορσελάνη. Σε λίγα χρόνια κατέκτησε την Αμερική. Εκεί ένθερμοι συλλέκτες που λατρεύουν τα «σπιτάκια» όλο το χρόνο και όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων την υποδέχτηκαν θερμά. Όταν μπόρεσε να φτάσει και στην Ευρώπη πολύ λίγοι ενδιαφέρθηκαν. Κατά συνέπεια, η Lemax έκανε πολύ δειλά αισθητή την παρουσία της. Ευτυχώς αυτό άλλαξε! Φτάνοντας στο σήμερα μπορούμε να τα απολαμβάνουμε από κοντά. Που; Στην Εl Deco!

Ιστορία της Lemax

Χριστουγεννιάτικα χωριά Lemax

Αν αποφάσισες να βγάλεις το χρυσό εισιτήριο για ένα ταξίδι στα μαγικά χριστουγεννιάτικα χωριά Lemax, επέτρεψε μας να σου κάνουμε μια μικρή ξενάγηση. Είμαστε σίγουροι ότι θα λατρέψεις κάθε ένα ξεχωριστά. Εμπρός, λοιπόν, ντύσου καλά γιατί ήδη έχει χιονίσει στη Lemax – ούπολη.

Caddington Village: Ένα vintage χωριό από φωτιζόμενα σπιτάκια

Θα ξεκινήσουμε με ένα χωριό που τοποθετείται από πολλούς στην βικτωριανή εποχή, δεν είναι άλλο από το Caddington Lemax Christmas village. Καθώς περιδιαβαίνεις το χωριό θα δεις κλασικά στολισμένα σπιτάκια και φαντασμαγορικά εργοστάσια που εργάζονται ασταμάτητα για τα Χριστούγεννα. Θα συναντήσεις φιγούρες με ενδυμασία εποχής. Θα δεις κυρίες με κρινολίνα και κύριους με ημίψηλα να απολαμβάνουν τις γιορτινές μέρες στα στολισμένα σοκάκια του χωριού. Εκεί ο χρόνος παγώνει σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Αν, λοιπόν, δηλώνεις λάτρης του vintage και της ομορφιάς περασμένων εποχών τότε αξίζει να το επισκεφθείς.

Caddington Village Ένα vintage χωριό από φωτιζόμενα σπιτάκια

Santa’s Wonderland: Το χωριό του Άγιου Βασίλη

Γίνε ξανά παιδί και ταξίδεψε στο μαγικό χωριό του Άγιου Βασίλη: το Santa’s Wonderland. Εκεί θα συναντήσεις τον Άγιο Βασίλη με την γυναίκα του να προετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα. Τα ξωτικά έχουν αναλάβει διαφορετικά πόστα: παραλαμβάνουν γράμματα, φτιάχνουν παιχνίδια και κουράρουν τους ταράνδους. Φυσικά μέσα σε όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να λείπουν το γλέντι και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ίσως χρειαστεί να βάλεις ένα χεράκι για να τα ξεκουράσεις λίγο, είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσεις.

Santa’s Wonderland Το χωριό του Άγιου Βασίλη

Λούνα Παρκ Lemax

Εντυπωσιακά τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια αλλά εξίσου άπαιχτο είναι και το λούνα παρκ. Δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις! Δαιδαλώδη καρουζέλ, παιχνίδια που ανεβάζουν την αδρεναλίνη, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια και φυσικά τσίρκο με εντυπωσιακές παραστάσεις και δραστηριότητες είναι έτοιμα να σε διασκεδάσουν.

Λούνα Παρκ Lemax

Vail Village: Χριστουγεννιάτικο χωριό με χιονοδρομικό

Πάρε μια βαλίτσα γεμάτη γιορτινό πνεύμα και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και φύγαμε για το χωριό με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά φωτιζόμενα σπιτάκια. Το Vail Village θυμίζει το χιονισμένο τοπίο των Άλπειων που κάθε χρόνο πολλοί επισκέπτες πάνε για σκι. Εδώ οι συλλεκτικές μινιατούρες είναι επίδοξοι σκιερ και τα φωτιζόμενα σπιτάκια Lemax είναι εμπνευσμένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά. Μπορείς να κάνεις πατινάζ ή να παίξεις χόκεϊ στον πάγο. Να πιείς μια ζεστή σοκολάτα σε ένα cozy σαλέ ή να μάθεις σκι στα ειδικά σχολεία εκμάθησης. Μέσα σε όλα αυτά μπορείς να απολαύσεις μια όμορφη νύχτα στη φωτιά μαζί με όμορφη παρέα.

Vail Village Χριστουγεννιάτικο χωριό με χιονοδρομικό

Harvest Crossing: Μια χριστουγεννιάτικη κωμόπολη

Το Harvest Crossing είναι μια κωμόπολη των ΗΠΑ που ξέρει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα.  Θα βρεις ένα σωρό μαγαζιά με την ανάλογη αισθητική. Έχει να κάνεις τόσα πολλά: από το να απολαύσεις ένα πεντανόστιμο smoothie μέχρι να φτιάξεις τις δικές σου μπότες σαν γνήσιος Αμερικάνος. Απόλαυσε το χριστουγεννιάτικο στολισμό και τα φωτιζόμενα σπιτάκια που είναι φαντασμαγορικά διακοσμημένα για τα Χριστούγεννα.

Harvest Crossing Μια χριστουγεννιάτικη κωμόπολη

Spooky Town: Μια ανατριχιαστική πόλη

Τέλος, για τους λάτρεις του τρόμου συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Spooky Town. Εκεί η ανατριχίλα και ο τρόμος αποκτούν διασκεδαστικό χαρακτήρα. Οι γιορτές ξεκινάνε από το Halloween σε αυτό το χωριό. Αν ακόμη είσαι δύσπιστος ως προς αυτό τότε μπορείς να φτιάξεις ένα ανατριχιαστικό λούνα παρκ στο χριστουγεννιάτικο χωριό σου που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη. Μάγισσες, ζόμπι, φαντάσματα, κολοκύθες και σκελετοί αποκτούν μια χαρούμενη και διασκεδαστική υπόσταση σε εντυπωσιακά φωτιζόμενα σπιτάκια που ξεχειλίζουν ανατριχίλα.

Spooky Town Μια ανατριχιαστική πόλη

Εναλλακτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Αν δεν θέλεις να φτιάξεις αυτό καθαυτό ένα χριστουγεννιάτικο χωριό από χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με φως σου έχουμε μερικές εναλλακτικές ιδέες διακόσμησης με χριστουγεννιάτικα σπιτάκια Lemax. Μια ιδέα διακόσμησης είναι να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπουφέ με Lemax προσόψεις. Είναι εξίσου φαντασμαγορικές αλλά δεν έχουν τον ίδιο όγκο με τα φωτιζόμενα σπιτάκια. Μια άλλη πρόταση είναι να φτιάξεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από Lemax. Βρες χριστουγεννιάτικα δέντρα με φαρδιές τάβλες και διακόσμησε τα πάνω. Διαφορετικά μπορείς να φτιάξεις το δικό σου DIY χριστουγεννιάτικο δέντρο με μεγάλες φέτες κορμού όπου θα χωράνε τα συλλεκτικά σπιτάκια σου. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού είναι μια εξίσου όμορφη επιλογή για να διακοσμήσεις τα σπιτάκια και τις συλλεκτικές φιγούρες σου. Θα φωτίσουν τέλεια την τραπεζαρία. Τέλος, αν ψάχνεις πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση βιτρίνας τότε τα Lemax είναι η τέλεια επιλογή. Θα μαγνητίσει σίγουρα τα βλέμματα των περαστικών.

Εναλλακτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Αγαπημένα Lemax 2021

Κάθε χρόνο διαλέγουμε (προσπαθούμε τουλάχιστον, αφού όλα είναι τέλεια) τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τα Lemax 2021. Θα ξεκινήσουμε την μαγική λίστα με το CHRISTMAS CANDY WORKS, θα σου πέσουν τα σάλια με τα ζαχαρωτά που παρελαύνουν μπροστά στη βιτρίνα. Στο THE BELL & THISTLE δεν ξέρεις που να πρώτό – κοιτάξεις. Ένα εντυπωσιακό δέντρο δεσπόζει στο κέντρο υπό μουσική υπόκρουση ενώ περαστικοί σουλατσάρουν αμέριμνοι. Μύρισες τον καφέ; Γιατί το VINTAGE GRIND COFFE COMPANY φτιάχνει επί τόπου το πιο γευστικό χαρμάνι που δεν μπορείς να του αντισταθείς. Στο LEMAX CIRCUS FUNHOUSE μπορείς να γίνεις πάλι παιδί και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου ενώ μπορείς να κάνει έναν γύρο με τους ταράνδους στο LEMAX REINDEER. Επίσης, τσέκαρε τα παιδιά που παίζουν στο DAVID’S FORT είναι απολαυστικά. Έπειτα δοκίμασε το εκλεκτό σιρόπι με τηγανίτες στο DOTTIE’S FLAPJACK HOUSE και χαλάρωσε στο CHESTNUT CABIN που έχουν ανοίξει ήδη το τζάκι. Στο τέλος, κάνε μια βόλτα από το ALPINE LODGE PET RETREAT και απόλαυσε στιγμές με γλυκά κατοικίδια και άλλα ζωάκια.

Αγαπημένα Lemax 2021

Συλλεκτικότητα των Lemax

Τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια Lemax ξεχωρίζουν για την μοναδικότητα και την συλλεκτικότητα τους. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί διαφέρει η τιμή από άλλα φωτιζόμενα σπιτάκια. Η απάντηση βρίσκεται στη δημιουργία τους. Η ομάδα σχεδιασμού της απαρτίζεται από έμπειρους σχεδιαστές και ζωγράφους που αγαπούν αυτό που κάνουν και κυρίως τα Χριστούγεννα. Δημιουργούν καινούργια σχέδια και ανανεώνουν τα παλιά ζωγραφίζοντας το καθένα στο χέρι. Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πόσο χρόνο θέλει αυτό! Για μια πιο ρεαλιστική απόδοση γίνεται, μεταξύ άλλων και μελέτη πραγματικών κτιρίων. Έπειτα, όπως ήδη είπαμε το υλικό κατασκευής του κάθε μοντέλου είναι η πορσελάνη. Δε διαβρώνεται και διατηρεί την αξία και ομορφιά της στο χρόνο. Τα χρώματα, μάλιστα, αποδίδουν εξαιρετικά πάνω της και διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων. Νόμιζες ότι είναι μόνο αυτά; Μια σημαντική λεπτομέρεια για την παραγωγή τους είναι τα καλούπια τους. Κάθε σπιτάκι χρειάζεται περισσότερα από έξι καλούπια με πολλά μοντέλα να φτάνουν τα δεκατρία! Ύστερα κάθε κομμάτι συναρμολογείται για να βγει το τελικό αποτέλεσμα. Τα φαντασμαγορικά εργοστάσια που διαθέτουν κίνηση, μουσική και φως αποτελούνται από έως και 300 μέρη! Μέσα σε όλα αυτά είναι και η συσκευασία, η οποία είναι κατάλληλη για αποθήκευση και προστατεύει το σπιτάκι ώστε να μοιάζει σαν καινούργιο μετά από πολλά χρόνια.

Συλλεκτικότητα των Lemax

Φέτος τα Χριστούγεννα δώσε μια έξτρα μαγεία στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου επιλέγοντας μοναδικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Είμαστε σίγουροι πως θα ταξιδέψεις και εσύ μονομιάς στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Lemax και θα ξανά γίνεις παιδί.

[print_link]