gamos ta xristougenna stolismos

Γάμος τα Χριστούγεννα: Χρώματα και ιδέες για στολισμό

Αν τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη σας γιορτή και τα λατρεύετε, γιατί να μην κάνετε και το γάμο σας την ίδια περίοδο; Η περίοδος των εορτών δίνει έμπνευση στο χριστουγεννιάτικο γάμο. Ευκαιρία να συνδυάσετε τη θαλπωρή και τη λάμψη των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με την ανάμνηση του γάμου σας.

Ο γάμος τα Χριστούγεννα έχει πολυτέλεια και επισημότητα. Η νύφη μπορεί να φορέσει μακρυμάνικο νυφικό και να το συνδυάσει με γούνινο μπολερό ή νυφική ομπρέλα. Η νύφη που τολμά και ξεχωρίζει είναι αυτή που δε θα διστάσει να επιλέξει κόκκινα αξεσουάρ (παπούτσια και ζώνη για την ίδια, γραβάτα, παπιγιόν, ποσέτ για τον γαμπρό κλπ) ή ακόμα και βαθυκόκκινο νυφικό.

Χρώματα για χριστουγεννιάτικο στολισμό γάμου

Οι βασικές επιλογές για τον χριστουγεννιάτικο γάμο είναι τρεις.

Πρώτα απ’ όλα έχουμε τις αποχρώσεις του κόκκινου (κόκκινο, μπορντώ και wine red) με χρυσές πινελιές. Από τον στολισμό εκκλησίας μέχρι τη διακόσμηση δεξίωσης γάμου μπορούμε να ποντάρουμε σε αυτήν την τόσο ζεστή και οικεία αίσθηση. Στολίζουμε τους χώρους με στεφάνια χριστουγεννιάτικα από έλατο, πεύκο και ίλεξ. Τα φρέσκα λουλούδια μας είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα, οι τουλίπες και οι εντυπωσιακές αμαρυλλίδες. Το χρυσό χρώμα επιλέγεται ως συνοδευτικό ή χρησιμοποιείται μαζί με το κόκκινο για ένα stylish και επίσημο αποτέλεσμα.

Το ασημί συνδυάζεται με το λευκό του χιονιού ή με το μπλε της χειμωνιάτικης νύχτας. Ένα υπέροχο αριστοκρατικό αποτέλεσμα μας δίνει αυτός ο συνδυασμός. Ξύλινα ή νίκελ μεταλλικά φανάρια με κεριά, έλατο και ασημένιες μπάλες, κηροπήγια δαπέδου με χοντρά κεριά κολώνες ή τυλιγμένα με λαμπάκια με σύρμα πασπαλισμένα με χιόνι πλαισιώνουν το χώρο της δεξίωσης και τα σκαλιά της εκκλησίας.

Τελευταία πρόταση η επιλογή των φυσικών χρωμάτων στη διακόσμηση. Νυφική ανθοδέσμη με κουκουνάρια, πεύκο, έλατο και λευκά λουλούδια (μιγκέ, τουλίπες, αμαρυλλίδες). Για τη διακόσμηση της δεξίωσης επιλέγουμε αξεσουάρ διακόσμησης στο φυσικό χρώμα, κορμούς και ξύλινες φέτες κορμών και στολίζουμε με γιρλάντες από ξύλινα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Για τον στολισμό τραπεζιού προσανατολιζόμαστε σε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα centerpieces με κουκουνάρια, κανέλες, αποξηραμένα φρούτα, φέτες πορτοκαλιού, φέτες μήλου και μπάλες με σύρμα.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού γάμου

Για το τραπέζι της δεξίωσης γάμου επιλέγουμε χριστουγεννιάτικα ράνερ ή φαρδιές χριστουγεννιάτικες κορδέλες για μία γιορτινή ατμόσφαιρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πιάτα μελαμίνης σε χρυσό, ασημί ή κόκκινο χρώμα, τα οποία λειτουργούν σαν σουπλά και δίνουν χρώμα και εορταστική αίσθηση.

Μια όμορφη ιδέα είναι κάθε πιάτο να έχει πάνω μια χριστουγεννιάτικη γυάλινη μπάλα (προτείνουμε διαμέτρου 6 εκατοστών) πάνω στην οποία θα έχετε δέσει με κορδέλα το ευχαριστήριο μήνυμα σας. Στα χριστουγεννιάτικα centerpieces μας δεν πρέπει να ξεχάσουμε να συμπληρώσουμε κεριά και ρεσώ σε votive.

Χριστουγεννιάτικος στολισμός σπιτιού για το «κρεβάτι»

Λαμπάκια, λαμπάκια, λαμπάκια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ονειρικό και γιορτινό από την αίσθηση που δίνουν τα λαμπάκια στο σκοτάδι. Στολίστε τα δέντρα και τα φυτά του κήπου, τις εξωτερικές σκάλες και την εξώπορτα του σπιτιού σας.

Extra tip: εντυπωσιάστε τους συγγενείς και τους φίλους σας την ημέρα του «κρεβατιού» με ένα συντριβάνι σοκολάτας. Ετοιμάστε κυβάκια από τσουρέκι, μπισκότα και κομμάτια φρούτων (μπανάνες, πορτοκάλι κλπ) και ζητήστε τους να τα βουτήξουν στην σοκολάτα. Θα εκπλαγούν ευχάριστα και θα γίνει μεγάλο κέφι ήδη από τις παραμονές του γάμου.

[print_link]