δώρα για καλεσμένους γάμου αναμνηστικα

Δώρα για καλεσμένους γάμου: 14 Ιδέες για να εντυπωσιάσεις!

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί μια νέα τάση στους γάμους, αυτή των favors γάμου. Το ζευγάρι αφού έχει φτιάξει χειροποίητες μπομπονιέρες θέλει και κάτι ακόμη για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του. Επιλέγεται συνήθως κάτι αναμνηστικό και προσφέρεται στον κάθε καλεσμένο. Θέλεις, λοιπόν και εσύ να προσφέρεις κάποιο αναμνηστικό δωράκι γάμου και ψάχνεις ιδέες; Είμαστε εδώ για σένα και σου έχουμε μερικά μοντέρνα και πρωτότυπα δώρα για καλεσμένους γάμου.

Βαζάκια του γλυκού

Τα βαζάκια του γλυκού είναι ένα από τις πιο γευστικές επιλογές σε δώρα για καλεσμένους γάμου. Φτιάξε με τη μαμά σου, την πεθερά σου ή κάποιον άλλο συγγενή μαρμελάδες, παραδοσιακά γλυκίσματα ή γλυκά του κουταλιού και γέμισε τα γυάλινα βαζάκια. Πρόσθεσε κάποια κορδέλα που να ταιριάζει στην υπόλοιπη διακόσμηση του γάμου και είναι έτοιμα!

Βαζάκια του γλυκού με μαρμελάδα

DIY αρωματικά κεριά

Στις ιδέες για αναμνηστικά δώρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα DIY αρωματικά κεριά. Μπορείς είτε να φτιάξεις μόνη σου χειροποίητα αρωματικά κεριά στις μυρωδιές που σου ταιριάζουν είτε να τα πάρεις έτοιμα και να τα διακοσμήσεις ανάλογα. Πάντως και στις δύο περιπτώσεις να είσαι σίγουρη ότι οι καλεσμένοι σου θα το προσθέσουν στη διακόσμηση τους!

DIY αρωματικά κεριά

Πουγκιά με κόκκους καφέ / τσάι

Το πουγκί με καφέ ή τσάι ανήκει επάξια στα πρωτότυπα αναμνηστικά γάμου. Επίλεξε απλά πουγκιά λινάτσας για ένα πιο ρουστίκ αποτέλεσμα και γέμισε τα με αρωματικό καφέ σε διάφορες γεύσεις ή τσάι. Ωραία ιδέα είναι και αντί για πουγκιά να επιλέξεις βαζάκια, μπουκάλια ή γυάλινους σωλήνες με φελλό.

Πουγκιά με κόκκους καφέ

Σαπουνάκια

Δώρα για καλεσμένους γάμου μπορεί να είναι και σαπουνάκια σε διάφορα σχέδια, χρώματα και αρώματα. Διάλεξε αυτά που σου αρέσουν και έπειτα επίλεξε έναν όμορφο τρόπο παρουσίασης. Αυτό μπορεί να είναι με κορδέλες, κορδόνια ή ακόμα και κάποιο ευχαριστήριο σημείωμα.

Σαπουνάκια για αναμνηστικό δώρο γάμου

Χάρτινο κουτί με φρούτα

Το χάρτινο κουτί με φρούτα είναι μια δροσερή πρόταση ειδικά για καλοκαιρινούς γάμους. Σε χάρτινα κουτιά ή χωνάκια βάλε φρούτα εποχής και πρόσφερε τα στους καλεσμένους σου. Πέραν του ότι θα επικρατεί μια πανδαισία χρωμάτων στην γαμήλια διακόσμηση, τα φρούτα αποτελούν και οικονομικά δωράκια για καλεσμένους γάμου που θα καταναλωθούν άμεσα!

Χάρτινο κουτί με φρούτα

Γλαστράκια

Σειρά στη λίστα μας έχουν τα γλαστράκια. Πρόσφερε στους καλεσμένους σας μικρά κασπώ με κάποιο μυρωδάτο φυτό ή ακόμα και κακτάκι. Να είσαι σίγουρη ότι θα αξιοποιηθεί!

Γλαστράκια για δώρα καλεσμένων γάμου

Σακουλάκια με σπόρους φυτών

Μια παραπλήσια – θεματικά – πρόταση για δωράκια καλεσμένων είναι τα σακουλάκια με σπόρους φυτών. Όπως η αγάπη του ζευγαριού ευδοκίμησε σαν ένα καρποφόρο δέντρο έτσι και οι καλεσμένοι θα φυτέψουν τους σπόρους προς τιμήν της ανάμνησης του γάμου σου.

Σακουλάκια με σπόρους φυτών

Μπουκαλάκια με λικέρ

Στα χειροποίητα δώρα για καλεσμένους γάμου είναι και τα μπουκαλάκια με λικέρ ή κάποιο παραδοσιακό ποτό. Σε μικρά μπουκαλάκια βάλε κάποιο λικέρ ή παραδοσιακό ποτό όπως τσίπουρο, τσικουδιά ή μαστίχα. Οι καλεσμένοι σου μπορεί να το χρησιμοποιήσουν ήδη από το τραπέζι της δεξίωσης και να χαλαρώσουν λίγο παραπάνω!

Μπουκαλάκια με λικέρ αναμνηστικό γάμου

Βεντάλιες και ομπρέλες

Για έναν πιο ρομαντικό γάμο και απευθυνόμενη στις γυναίκες- καλεσμένες οι βεντάλιες και οι ομπρέλες είναι όμορφα δώρα για καλεσμένους σε τραπέζι. Ειδικά αν είναι καλοκαιρινός ο γάμος σου θα δώσει και ένα κύμα δροσιάς μετά από τόσο χορό και κέφι! Για να μην αφήσεις όμως και τους άντρες του γάμου με το παράπονο, επίλεξε ψάθινα καπέλα για αυτούς.

Βεντάλιες και ομπρέλες γάμου

Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Αν πάλι έχεις επιλέξει ένα χριστουγεννιάτικο γάμο, σου έχουμε και εδώ πρωτότυπη λύση. Επίλεξε για τους καλεσμένους σου μερικά χριστουγεννιάτικα στολίδια και λαμπάκια και βάλε τα σε μια όμορφη συσκευασία. Έτσι κάθε χρόνο τέτοια εποχή θα θυμούνται τις μοναδικές στιγμές από τον γάμο σου!

Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Χωνάκια με αποξηραμένα

Στα μυρωδάτα και οικονομικά αναμνηστικά γάμου ανήκουν και τα χωνάκια ή κασπώ με αποξηραμένα. Ανάλογα με την εποχή επίλεξε αρωματικά αποξηραμένα λουλούδια και φρούτα και γέμισε μικρά ζινκ κασπώ. Διαφορετικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μικρά καλαθάκια ή ακόμα και πουγκιά για ακόμα πιο οικονομικό αποτέλεσμα.

Κασπώ με αποξηραμένα για οικονομικά δώρα καλεσμένων

Ρακέτες, γυαλιά ηλίου και σαγιονάρες

Πρόκειται για τις top επιλογές σε έναν καλοκαιρινό γάμο. Φυσικά μιλάμε για τις ρακέτες, τα γυαλιά ηλίου και σαγιονάρες για καλεσμένους γάμου. Θα δώσεις μια παιχνιδιάρικη νότα στον γάμο σου και οι καλεσμένοι σου θα ευχαριστηθούν τα δώρα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού!

Ρακέτες, γυαλιά ηλίου και σαγιονάρες

Ονειροπαγίδες

Αν είσαι πιο boho οι ονειροπαγίδες είναι μια πανέμορφη επιλογή για χειροποίητα δώρα καλεσμένων γάμου. Δες πως μπορείς να φτιάξεις μόνη σου ονειροπαγίδες και πρόσφερε τις στους καλεσμένους σου ώστε να διώχνουν τα άσχημα όνειρα!

Ονειροπαγίδες boho αναμνηστικό γάμου

Κουτάκια με καραμέλες

Μια οικονομική λύση είναι τα κουτάκια με καραμέλες. Πρόσφερε τα στους καλεσμένους και γιατί όχι μπορεί να είναι μια δροσιστική γεύση για μετά το φαγητό. Είναι έξυπνη και αρκετά ανέξοδη ιδέα!

Κουτάκια με καραμέλες για καλεσμένους γάμου

Μαγνητάκια

Για το τέλος σου αφήσαμε τα μαγνητάκια. Μπορείς να διαλέξεις μαγνητάκια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διάφορα σχέδια ανάλογα με το θέμα του γάμου σου ή ακόμα και μια φωτογραφία. Μάλιστα, στο πίσω μέρος μπορείς να σημειώσεις και την ημερομηνία του γάμου για να τη θυμούνται όλοι. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις το ίδιο με μπρελόκ ή κονκάρδες.

Μαγνητάκια αναμνηστικά γάμου

Πρόσφερε στους καλεσμένους ένα αναμνηστικό δωράκι γάμου που σίγουρα θα κοσμήσει το χώρο ή θα χρησιμοποιηθεί διατηρώντας ανεξίτηλη την φανταστική ημέρα του γάμου σου. Κλέψε τις εντυπώσεις με φαντασία και μεράκι!

 

[print_link]