7 Φθινοπωρινές Κατασκευές για Παιδιά

7 Εύκολες Φθινοπωρινές Κατασκευές για Παιδιά

Το φθινόπωρο ξεχωρίζει για τη πανέμορφη χρωματική παλέτα που διέπει όλη τη φύση. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε αυτή την υπέροχη εποχή του φθινοπώρου και μαζί με αυτό έχουμε αρχίσει να απολαμβάνουμε ολοένα και περισσότερο τη θαλπωρή του σπιτιού μας. Αυτό δημιουργεί ολοένα και περισσότερη ανάγκη για απασχόληση των παιδιών με δημιουργικότητα και φαντασία. Έτσι, λοιπόν, σου ετοιμάσαμε μια λίστα μερικές φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά που θα λατρέψουν και θα τα κάνουν να ξεκολλήσουν από τις οθόνες.

Φθινοπωρινό στεφάνι για παιδιά

Μια από τις πιο κλασικές φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά είναι τα DIY φθινοπωρινά στεφάνια. Επίλεξε στεφάνια από φελιζόλ ή βέργινα στεφάνια και δώσε τους μερικά φθινοπωρινά φύλλα, αποξηραμένα καθώς και μερικές κορδέλες και κορδόνια. Αν πρόκειται για παιδιά μικρότερης ηλικίας καλό θα ήταν να μην τους δώσεις κόλλα σιλικόνης και να επιλέξεις απλή κόλλα χαρτιού για περισσότερη ασφάλεια. Πάντως, με αυτά τα υλικά στα χέρια τους, οι μικροί μπόμπιρες θα φτιάξουν φθινοπωρινά έργα τέχνης που θα ταιριάζουν τέλεια στη φθινοπωρινή διακόσμηση σπιτιού σου.

Φθινοπωρινό στεφάνι για παιδιά

DIY φθινοπωρινή γιρλάντα

Μια εξίσου όμορφη ιδέα για φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά είναι η χειροποίητη φθινοπωρινή γιρλάντα. Πάρε σπάγκο και είτε στερέωσε με μανταλάκια είτε κόλλησε πάνω διακοσμητικά φθινοπωρινά, φύλλα φθινοπώρου και μικρά φθινοπωρινά στολίδια.  Κρέμασε τη DIY φθινοπωρινή γιρλάντα στο δωμάτιο τους και αμέσως θα έχουν φτιάξει μια όμορφη φθινοπωρινή διακόσμηση υπνοδωματίου.

Φθινοπωρινές Κατασκευές για Παιδιά DIY φθινοπωρινή γιρλάντα

Χειροποίητα φθινοπωρινά φαναράκια

Μια άλλη παιδική φθινοπωρινή κατασκευή είναι τα φθινοπωρινά φανάρια με γυάλινα βαζάκια του γλυκού. Σίγουρα θα έχεις ξεχασμένα σε κάποιο ντουλάπι γυάλινα βαζάκια που σκονίζονται. Ενόψει του φθινοπώρου, είναι ευκαιρία να τα αξιοποιήσεις φτιάχνοντας με τα παιδιά σου μικρά χειροποίητα φαναράκια εμπνευσμένα από τα χρώματα και τους φθινοπωρινούς καρπούς. Δώσε στα παιδιά φθινοπωρινά φύλλα, κανέλες, αποξηραμένα φρούτα, κόκκους καφέ και χρώματα για να διακοσμήσουν μόνο τους τα χειροποίητα φανάρια. Στο τέλος βάλε μέσα ένα ρεσώ και είναι έτοιμα!

Φθινοπωρινές Κατασκευές για Παιδιά Χειροποίητα φθινοπωρινά φαναράκια

Χειροποίητη φθινοπωρινή χιονόμπαλα

Μένοντας στο ίδιο μοτίβο με το προηγούμενο θα θέλαμε να σου προτείνουμε την παιδική κατασκευή του φθινοπώρου που δεν είναι άλλη από την DIY φθινοπωρινή χιονόμπαλα. Στόλισε εσωτερικά τα βαζάκια σου με φθινοπωρινά στολίδια και μικρά διακοσμητικά. Εναλλακτικά, επίλεξε  φθινοπωρινά κλαδιά ή φύλλα. Γέμισε τα βαζάκια σου με νερό και λίγο baby oil και οι παιδικές φθινοπωρινές χιονόμπαλες είναι έτοιμες. Μια παραλλαγή αυτής της κατασκευής είναι αντί για γυάλινα βαζάκια με νερό να επιλέξεις γυάλινες μπάλες, γυάλινους κυλίνδρους ή γυάλινες καμπάνες. Μέσα σε αυτά τα παιδάκια σου θα φτιάξουν ένα φθινοπωρινό σκηνικό με τα φθινοπωρινά υλικά που θα έχουν.

Χειροποίητος φθινοπωρινός καμβάς φύλλα και διακοσμητικά

Μια άλλη δημιουργική πρόταση είναι δώσεις στα παιδιά καμβάδες, μαυροπίνακες ή απλές κορνίζες και να τα αφήσεις να τα στολίσουν φθινοπωρινά. Κολλήστε πάνω φθινοπωρινά φύλλα, κουκουνάρια, κανέλες και άλλα φθινοπωρινά φρούτα και κλαδιά. Συμπληρώστε το έργο τέχνης με μερικά φθινοπωρινά στολίδια ή μερικές ζωγραφιές από νερομπογιά  όπως φθινοπωρινά δέντρα. Το τελευταίο βέβαια μπορεί να γίνει μόνο αν πρόκειται να επιλέξεις σαν βασικό υλικό τον καμβά. Δεν φαντάζεσαι πόση φαντασία  διαθέτουν τα παιδιά!

Χειροποίητος φθινοπωρινός καμβάς φύλλα και διακοσμητικά

Φθινοπωρινοί σκαντζόχοιροι από κουκουνάρια

Μια φθινοπωρινή χειροτεχνία που τα παιδιά θα λατρέψουν είναι οι χειροποίητοι σκαντζόχοιροι από κουκουνάρια. Δώσε τους πομ πομ, στρας και χαρτί αφής να διακοσμήσουν το σώμα του σκαντζόχοιρου, δηλαδή το κουκουνάρι. Έπειτα κόψε ένα μικρό κομμάτι τσόχας για το προσωπάκι του και βάλε πάνω ματάκια χειροτεχνίας.

Φθινοπωρινοί σκαντζόχοιροι από κουκουνάρια

Φθινοπωρινά στολίδια για παιδιά

Τέλος, πάρε κάτι από τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και φτιάξε με τα παιδιά σου φθινοπωρινά στολίδια. Διάλεξε χάρτινους κυλίνδρους χαρτιού, φέτες κορμού, μίνι μπάλες φελιζόλ για κολοκύθες στολίδια και ξεκινήστε να  δημιουργείτε. Κολλήστε πάνω κορδέλες, κορδόνια, κουμπιά, στρας, φύλλα φθινοπωρινά και άλλα μικρά διακοσμητικά. Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα διασκεδάσουν μόνο τα παιδιά αλλά και εσύ!

Φθινοπωρινά στολίδια για παιδιά

Ο χρόνος με τα παιδιά μας είναι πολύτιμος. Γίνεται, μάλιστα, ανεκτίμητος όταν μοιραζόμαστε μαζί τους στιγμές δημιουργικότητας και ποιοτικού χρόνου. Άδραξε, λοιπόν, την ευκαιρία ενόψει φθινοπώρου και διασκέδασε μαζί τους, θα το ευχαριστηθείτε όλοι!

[print_link]