8 Θέματα για φθινοπωρινή βάπτιση

Θέματα για Φθινοπωρινή Βάπτιση: 8 Πρωτότυπες Ιδέες

Το παιδάκι σου μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να λάβει ένα όνομα που θα το συντροφεύει σε όλη του τη ζωή. Ήρθε η στιγμή, λοιπόν, που θα οργανώσεις μια DIY βάπτιση κοριτσιού ή αγοριού με τα χεράκια σου και ψάχνεις έμπνευση. Μια ωραία εποχή για την οργάνωση της βάπτισης είναι το φθινόπωρο. Αυτό γιατί, η χρωματική παλέτα της εποχής αποτελείται από ζεστά και γήινα χρώματα που μπορούν να πλαισιώσουν τη διακόσμηση μιας βάπτισης με ένα μοναδικό και εντυπωσιακό τρόπο.  Εδώ, λοιπόν, θα βρεις εντυπωσιακά θέματα για φθινοπωρινή βάπτιση που υπόσχονται να κλέψουν τις εντυπώσεις και να χαρίσουν μια μοναδική μέρα στο παιδάκι σου που όλοι θα θυμούνται.

Θέμα φθινοπωρινής βάπτισης με κολοκύθες

Ένα από τα θέματα για φθινοπωρινή βάπτιση είναι η DIY βάπτιση με θέμα κολοκύθες. Για ένα τέτοιο θέμα μπορείς να επιλέξεις να κινηθείς σε κάτι πιο αριστοκρατικό αν πρόκειται για φθινοπωρινή βάπτιση κοριτσιού, επιλέγοντας βελούδινες κολοκύθες, φθινοπωρινά φύλλα και φθινοπωρινά διακοσμητικά. Συνδύασε τα με φανάρια και κηροπήγια σε χρυσό αντικέ.  Στο candybar πρόσθεσε εταζέρες και δίσκους στις ίδιες κομψές φθινοπωρινές αποχρώσεις ενώ γέμισε γυάλες με διακοσμητικές κολοκύθες και κλαδιά. Αν πάλι θέλεις μια πιο μοντέρνα φθινοπωρινή διακόσμηση βάπτισης τότε κινήσου σε παλ αποχρώσεις. Χρησιμοποίησε διακοσμητικές κολοκύθες σε παστέλ ροζ, γαλάζιο, πράσινο, πορτοκαλί και λευκό χρώμα. Συνδύασε τις με  χρυσές πινελιές είτε πρόκειται για θεματική βάπτιση αγοριού είτε κοριτσιού. Χρησιμοποίησε υφάσματα σε baby blue ή ροζ χρώμα και φτιάξε μια πρωτότυπη διακόσμηση βάπτισης προσθέτοντας χρυσά κλουβιά, γεωμετρικά φανάρια και γυάλινες καμπάνες. Είναι από εκείνα τα θέματα για φθινοπωρινή βάπτιση που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Θέματα για φθινοπωρινή βάπτιση Θέμα φθινοπωρινής βάπτισης με κολοκύθες

Θεματική βάπτιση με ζωάκια του δάσους

Ένα από τα θέματα για βάπτιση αγοριού φθινόπωρο δεν είναι άλλη από τα ζωάκια του δάσους. Για το θέμα βάπτισης ζωάκια του δάσους, σου προτείνουμε υλικά για φθινοπωρινό θέμα βάπτισης στις αποχρώσεις του κίτρινου, του γκρι και του φυσικού. Επίλεξε, λοιπόν, υφάσματα σε γκρι και κίτρινο. Χρησιμοποίησε μικρά votive με ζωάκια, ξύλινα φανάρια και διακοσμητικά ζωάκια. Σκόρπισε κατά τόπους και μικρά ξύλινα ζωάκια, διακοσμητικά φρούτα και κίτρινα πον – πον για περισσότερη λεπτομέρεια. Για το candybar ή το τραπέζι ευχών βάπτισης διάλεξε γυάλες με βρυσάκι που θα γεμίσεις με δροσιστικούς χυμούς. Πρόσθεσε ξύλινες πιατέλες με χωνάκια από φελλό γεμάτα με κουφέτα. Χρησιμοποίησε επίσης θεματικά κουτιά με ζωάκια είτε για να δώσεις ύψος είτε για να τα γεμίσεις με γλειφιτζούρια και μάρσμελλοου. Αντίστοιχα, φτιάξε και τις DIY μπομπονιέρες βάπτισης. Επίλεξε πουγκιά είτε απλά με φυσικό ή γαλάζιο χρώμα, είτε πουγκιά με τυπωμένα ζωάκια και διακόσμησε τα με κορδέλες και ξύλινα διακοσμητικά μπομπονιέρας ζώα. Το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό με φθινοπωρινό αέρα!

Θεματική βάπτιση με ζωάκια του δάσους

Ρουστίκ φθινοπωρινή βάπτιση

Και όπως ήδη έχουμε πει τα γήινα χρώματα τα συναντάμε σε ολάκερη τη φύση κατά τη φθινοπωρινή περίοδο. Ένα θέμα, λοιπόν, για βάπτιση που ταιριάζει τέλεια στην εποχή είναι η ρουστίκ διακόσμηση βάπτισης. Βασικό υλικό εδώ είναι το ξύλο. Για το τραπέζι ευχών αλλά και για το στολισμό δεξίωσης βάπτισης χρησιμοποίησε φανάρια και κηροπήγια από ξύλο. Συνδύασε τα με καφάσια και καλάθια γεμάτα με αποξηραμένα λουλούδια, φρούτα, κουκουνάρια ή φθινοπωρινά διακοσμητικά. Φτιάξε, ακόμη και ολόκληρο σταντ από καφάσια και διακόσμησε το με λουλούδια και λαμπάκια. Για το candybar βάπτισης χρησιμοποίησε ξύλινες εταζέρες και μπωλ που θα γεμίσεις με διάφορα πεντανόστιμα καλούδια. Τέλος, γέμισε γυάλες με καπάκι και γυάλινα βάζα με κουφέτα στις ανάλογες γήινες αποχρώσεις.

Ρουστίκ φθινοπωρινή βάπτιση

Θέμα βάπτισης φθινόπωρο

Αν μη τι άλλο, μια φθινοπωρινή βάπτιση θα μπορούσε να έχει σαν θέμα το ίδιο το φθινόπωρο. Πρόκειται για ένα από τα πιο πρωτότυπα θέματα για βάπτιση κοριτσιού αλλά και αγοριού αφού είναι ένας unisex στολισμός βάπτισης. Χρησιμοποίησε αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ, του πορτοκαλί, του μπορντώ και του πράσινου. Χρησιμοποίησε υφάσματα στις ίδιες αποχρώσεις και στόλισε την εκκλησία, τη δεξίωση και το τραπέζι ευχών με φθινοπωρινά διακοσμητικά. Αναλυτικότερα, επίλεξε φθινοπωρινά φύλλα, κολοκύθες, κλαδιά και κουκουνάρια. Συνδύασε τα με παιδικές φθινοπωρινές φιγούρες, ζωάκια και φανάρια, κατά βάση, ξύλινα για ένα πιο γήινο και ρουστίκ αποτέλεσμα. Στόλισε το τραπέζι ευχών με μαυροπίνακες ή φθινοπωρινές πινακίδες και φτιάξε μια ολόκληρη σύνθεση από καφάσια και κολοκύθες. Για περισσότερη λεπτομέρεια θα σου προτείναμε να στήσεις το φθινοπωρινό candybar ανάλογα και να επιλέξεις φιλέματα εμπνευσμένα από τη φθινοπωρινή κουζίνα. Οι καλεσμένοι σου θα ξετρελαθούν!

Θέμα βάπτισης φθινόπωρο

Vintage φθινοπωρινή βάπτιση

Το vintage ταιριάζει εξίσου στα θέματα για φθινοπωρινή βάπτιση. Σε ένα τέτοιο θέμα κινήσου στις αποχρώσεις του φυσικού, του καφέ και του γαλάζιου. Πρόσθεσε μπαούλα, καφάσια και κουτιά. Παράλληλα φτιάξε χειροποίητα centerpiece βάπτισης με ξύλινα διακοσμητικά όπως βέσπες, μουστάκια, καπέλα αεροπλάνα κ.α. Προσάρμοσε, αντίστοιχα και τις μπομπονιέρες βάπτισης επιλέγοντας για παράδειγμα ξύλινα κουτάκια με διακοσμητικά μπομπονιέρας – μουστάκια. Πάρε έμπνευση που θα σου δώσει μια τέλεια βάπτιση για αγόρι με ένα νοσταλγικό χαρακτήρα.

Vintage φθινοπωρινή βάπτιση

Φθινοπωρινή βάπτιση με θέμα τα ταξίδια

Στο ίδιο μοτίβο με το προηγούμενο κυμαίνεται και το θέμα βάπτισης ταξίδια. Χρησιμοποίησε ξύλινα στοιχεία και υφάσματα με σχέδια χάρτες. Πρόσθεσε στη διακόσμηση βάπτισης υδρόγειους και βαλίτσες. Επίσης, αν θέλεις μια ρομαντική βάπτιση κορίτσι με θέμα τα ταξίδια πρόσθεσε λεπτομέρειες δαντέλας ενώ φτιάξε μια διακόσμηση με γυάλινα βαζάκια και λουλούδια που θα κρεμάσεις με κορδόνια λινάτσας σε δέντρα ή σε κάποιο τοίχο, ανάλογα με το που επιλέξεις να κάνεις τη βάπτιση του παιδιού σου. Για μπομπονιέρες βάπτισης με θέμα τα ταξίδια επίλεξε πουγκιά με χάρτη ή αν έχεις αγόρι, ξύλινα διακοσμητικά αεροπλανάκια. Είτε πρόκειται για βάπτιση αγοριού είτε κοριτσιού απέφυγε τις έντονες αποχρώσεις και κινήσου σε ρομαντικούς και απλοϊκούς τόνους. Εξάλλου το ταξίδι είναι που μετράει!

Φθινοπωρινή βάπτιση με θέμα τα ταξίδια

Θέμα βάπτισης ινδιάνος / ινδιάνα για φθινοπωρινή βάπτιση

Η boho διακόσμηση βάπτισης με θέμα ινδιάνος ή ινδιάνα είναι μια ακόμη εξαιρετική ιδέα για φθινοπωρινή βάπτιση. Δημιούργησε ένα στολισμό που θα κινείται σε γήινους τόνους με γαλάζιες και κίτρινες πινελιές. Συνδύασε ονειροπαγίδες, φτερά και ξύλινα καλάθια, ενώ όμορφη πρόταση είναι να συμπληρώσεις ξύλινες φέτες κορμού στο candybar της βάπτισης για να δώσεις μια ρεαλιστική νότα από την Άγρια Δύση. Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιήσεις κουτιά σύνθεσης και γυάλες με καπάκι με κουφέτα σε γαλάζιο – καφέ χρώμα. Για παιδικές μπομπονιέρες επίλεξε χάρτινες τσάντες που θα γεμίσεις με γλυκίσματα και ονειροπαγίδες.

Θέμα βάπτισης ινδιάνος ινδιάνα για φθινοπωρινή βάπτιση

Βάπτιση με θέμα σαλούν / άγρια δύση

Είπαμε για ινδιάνους γιατί να μη πούμε και για την Άγρια δύση γενικότερα; Ένα θέμα που προκύπτει λοιπόν για βάπτιση αγοριού είναι το σαλούν.  Χρησιμοποίησε καφάσια και καλάθια τα οποία είτε θα στολίσεις με raffia για να δώσεις την εντύπωση του σανού είτε θα τα διακοσμήσεις για να δημιουργήσεις διάφορα ύψη. Στη συνέχεια επίλεξε ξύλινες πινακίδες και σημαιάκια που θα αναγράφουν το όνομα του παιδιού και θα καλωσορίζουν τους καλεσμένους σου σε ένα μοναδικό σαλούν. Πρόσθεσε στη διακόσμηση σου διακοσμητικά άλογα σε διάφορα μεγέθη. Επίσης χρησιμοποίησε καουμπόικα καπέλα και μπαντάνες για περισσότερη λεπτομέρεια. Όσον αφορά το τραπέζι ευχών και το candybar επίλεξε ξύλινες εταζέρες και πιατέλες για να σερβίρεις τα γλυκά σου. Γέμισε γυάλες με κόκκινα και καφέ κουφέτα και δρόσισε τους καλεσμένους σου χυμούς που θα σερβίρεις σε μοναδικές γυάλες με βρυσάκι.

Βάπτιση με θέμα σαλούν / άγρια δύση

Πάρε έμπνευση από το φθινόπωρο, τη ζεστή χρωματική του παλέτα και τις ομορφιές που διέπουν τη φύση αυτή την εποχή. Αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει, ξεκίνα να δεις ποια είναι φθινοπωρινά χρώματα βάπτισης και πώς μπορείς να τα συνδυάσεις με τα υλικά που σου αρέσουν. Χάρισε στο παιδάκι σου τη πολυτέλεια που του αξίζει φτιάχνοντας για εκείνο μια βάπτιση με τα χεράκια σου. Είμαστε σίγουροι ότι θα είναι καταπληκτική!

[print_link]