Γάμος σε νησί Πώς να τον οργανώσεις;

Γάμος σε Νησί: Ιδέες για να τον Οργανώσεις

«Έλα να πάμε στο νησί η μάνα μου εγώ και εσύ» λέει το γνωστό τραγούδι. Εμείς θα αλλάξουμε λίγο τους στοίχους και θα πούμε «έλα να πάμε στο νησί εγώ, εσύ και οι καλεσμένοι μας»! Ο γάμος σε νησί και δη ελληνικό νησί είναι πολύ ψηλά στη λίστα των destination weddings με τα ειδυλλιακά τοπία να δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα. Τα ωραία μέρη για γάμο στη χώρα μας βρίθουν φυσικής ομορφιάς με ολοένα και περισσότερα μελλόνυμφα ζευγάρια από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό να τα επιλέγουν. Ανήκεις και εσύ σε αυτά; Έχεις σκεφτεί να ανταλλάσσεις όρκους αιώνιας αγάπης σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, στο Ιόνιο ή τη Κρήτη; Σου έχουμε φοβερές DIY ιδέες για να φτιάξεις το νησιώτικο γάμο των ονείρων σου.

Χρωματική παλέτα και υφάσματα γάμου

Ο γάμος σε νησί εξυμνεί τα φυσικά τοπία και τη θάλασσα που αγκαλιάζει από άκρη σε άκρη την Ελλάδα. Δεδομένου αυτού, θα επιλέξεις και την ανάλογη χρωματική παλέτα για το στολισμό γάμου αλλά και τα υφάσματα γάμου. Όσον αφορά τις αποχρώσεις κινήσου σε λευκό, πράσινο της ελιάς, γαλάζιο ή/και μπλε navy, κίτρινο και φυσικό χρώμα ανάλογα με το θέμα γάμου που έχεις επιλέξει. Για περισσότερη λάμψη πρόσθεσε υλικά γάμου μεταλλικά χρυσά και μπόλικα γυάλινα είδη, τα οποία θα διαπερνά το άπλετο φυσικό φως. Μπορείς βέβαια και να τολμήσεις πιο έντονους χρωματισμούς όπως το ροζ της μπουκαμβίλιας που αποτελεί τάση τα τελευταία χρόνια. Τα υφάσματα που θα επιλέξεις για τη διακόσμηση φρόντισε να είναι ελαφριά και αέρινα ώστε να ενισχύουν τη χαλαρότητα και τη ξεγνοιασιά που κρύβουν τα όμορφα νησιά μας. Μπορείς, βέβαια, να προσθέσεις και μερικές πινελιές με  λινάτσα για ένα πιο ρουστίκ αποτέλεσμα.

Χρωματική παλέτα και υφάσματα γάμου

Ανθοστολισμός γάμου σε νησί

Ο γάμος σε νησί θα έχει και τον ανάλογο ανθοστολισμό. Επίλεξε μοντέρνα σταντ δαπέδου και βάζα διακόσμησης τα οποία θα διακοσμήσεις με λουλούδια και φυτά που ευδοκιμούν στη χώρα μας. Μπουκαμβίλια, ελιά, λεμονιά, πρασινάδες, γυψοφύλλη, παιώνιες, χαμομήλι, αρωματικά αποξηραμένα είναι μερικές προτάσεις που μπορείς να επιλέξεις. Πέρα από τη νυφική ανθοδέσμη και τα πλούσια μπουκέτα μπορείς να φτιάξεις και υπέροχες γιρλάντες αλλά και να διακοσμήσεις μια εντυπωσιακή αψίδα. Είναι μια τέλεια ιδέα αν γίνεται γάμος σε παραλία ή σε εντυπωσιακά ξωκλήσια για γάμο σε νησιά.

Ανθοστολισμός γάμου σε νησί

Σετ γάμου σε νησί

Μπορεί το σετ γάμου να ανήκει στις υποχρεώσεις του κουμπάρου ή/και της κουμπάρας αλλά καλό θα ήταν να τους προϊδεάσεις για το πως θα ήθελες να είναι το σετ κουμπάρου. Για ένα νησιώτικο γάμο θα σου προτείναμε στέφανα γάμου με κλαδιά ελιάς ή ανθούς λεμονιάς. Για ένα ρουστίκ γάμο θα σου προτείναμε στέφανα με λινάτσα και γαλάζιες ή βεραμάν πινελιές. Για το σετ επίλεξε δίσκο σε τόνους του λευκού, του φυσικού ή του χρυσού για ένα πιο glam αποτέλεσμα. Για τη καράφα και το ποτήρι διάλεξε κάτι απλό αλλά συνάμα και σικάτο.

Σετ γάμου σε νησί

Τραπέζι ευχών γάμου

Το τραπέζι ευχών ενός νησιώτικου γάμου σε μπλε αποχρώσεις θα έχει κυρίως γυάλινα διακοσμητικά ή από plexiglass με μερικές μεταλλικές και ξύλινες πινελιές. Χρησιμοποίησε λευκό  ή ξύλινο βιβλίο ευχών με χρυσές λεπτομέρειες καθώς και ξύλινα λευκά φανάρια ή γεωμετρικά φανάρια για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Και εδώ παίξε με υφάσματα ανάλαφρα και αέρινα. Επίλεξε επιδαπέδια βάζα με ανθοσυνθέσεις και ταμπέλες γάμου ή διακοσμητικά Φτιάξε έξτρα ατμόσφαιρα με μπόλικα κεριά και votive.

Τραπέζι ευχών γάμου

Candybar γάμου σε νησί

Αν έχεις επιλέξει να υπάρχει και candybar στο γάμο σου τότε προσάρμοσε το στο θέμα και το τοπίο. Χρησιμοποίησε καφάσια και καλάθια για διακόσμηση αλλά και για να βάλεις διάφορα καλούδια ή για να δώσεις ύψος. Επίλεξε γυάλινα είδη τα οποία θα γεμίσεις με κουφέτα και μαρσμέλλοου, εταζέρες, δίσκους και πιατέλες για να σερβίρεις τα γλυκά γάμου σου αλλά και τη τούρτα γάμου. Επιπλέον, μπορείς να συμπεριλάβεις και γυάλες με βρυσάκι για να δροσίσεις τους καλεσμένους σου με κάποιο αφέψημα, χυμό ή κοκτέιλ. Προσάρμοσε τα γλυκά σου στη χρωματική σου παλέτα για ένα πιο φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.

Candybar γάμου σε νησί

Στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

Όπως και για τη τελετή έτσι και για τη δεξίωση γάμου επίλεξε ένα από τα καλύτερα μέρη για γάμο με ασύγκριτη ομορφιά και ασυναγώνιστη θέα. Απογείωσε τα με το κατάλληλο στολισμό τραπεζιού. Αν πρόκειται για μακρόστενα τραπέζια τότε μια πολύ hot τάση διακόσμησης είναι οι γιρλάντες κατά μήκος με διάφορα κηροπήγια και κεριά κατά τόπους. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις με τα χεράκια σου υπέροχα DIY centerpieces γάμου με καλοκαιρινά διακοσμητικά ή να βάλεις κασπώ με γλάστρες ανάλογες με τον υπόλοιπο ανθοστολισμό. Προσάρμοσε σε αυτά την αρίθμηση τραπεζιού αλλά και το στολισμό καρέκλας γάμου.

Στολισμός τραπεζιού δεξίωσης

DIY μπομπονιέρες γάμου σε νησί

Οι DIY μπομπονιέρες γάμου σε νησί είναι τόσες πολλές και απίστευτα φαντασμαγορικές που δεν θα ξέρεις τι να διαλέξεις. Μια ιδέα για μπομπονιέρες αναμνηστικά είναι τα βότσαλα με καραβάκι ή το κρεμαστό διακοσμητικό με κοχύλια και χοντρό σχοινί λινάτσας. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις έτοιμα πουγκιά και να τα διακοσμήσεις με καλοκαιρινές χάντρες και διακοσμητικά όπως κοράλλια. Για ένα πιο μίνιμαλ αποτέλεσμα επίλεξε κομμένα υφάσματα τούλι και κάνε το δέσιμο με σύρμα και ματάκι σωλήνα. Τα γυάλινα μπουκαλάκια ή οι τροπικές μπομπονιέρες είναι μια εξίσου εξαιρετική επιλογή. Τα πουγκιά με λαιμό από χάντρες και μεταλλικά διακοσμητικά για μπομπονιέρες θα σε βγάλει, επίσης, ασπροπρόσωπη.

DIY μπομπονιέρες γάμου σε νησί

Φωτισμός γάμου

Τέλος αλλά εξίσου σημαντική είναι η ατμόσφαιρα που θα απογειώσει τη νησιώτικη διακόσμηση σου.  Πώς γίνεται ο τέλειος φωτισμός δεξίωσης; Κρέμασε από ψηλά, σε σειρά γυάλινες μπάλες με τρύπα, αφού πρώτα έχεις βάλει μέσα ένα κεράκι ρεσώ μπαταρίας. Αν είναι δεξίωση σε παραλία χρησιμοποίησε πυρσούς και φανάρια με λαμπάκια ή κεριά. Ο κατάλληλος φωτισμός θα αναδείξει τόσο τη διακόσμηση όσο και το χώρο που θα διεξαχθεί το μυστήριο και το πάρτυ γάμου για αυτό δώσε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό.

Φωτισμός γάμου

Αφού στήσεις το γάμο της χρονιάς στο νησί που έχεις ονειρευτεί να λες το μεγάλο «Ναι» και έχεις βρει γάμος σε νησί τι να φορέσω χαλάρωσε και απόλαυσε τον. Οργάνωσε το DIY των ονείρων σου και γίνε η στιγμή σου φτιάχνοντας ανεξίτηλες αναμνήσεις με το άλλο σου μισό και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

[print_link]