Γάμος στη Παραλία Πες το «I Do» στην αμμουδιά

Γάμος στη Παραλία: Πες το «I Do» στην αμμουδιά

Ένας γάμος στην παραλία είναι μια μαγική γιορτή που συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με τη χαρά του γάμου. Πόσο μαγικό να λες το «I Do» υπό τον ήχο των κυμάτων, το απαλό αεράκι του ωκεανού να χαϊδεύει το πρόσωπό σου και ο χρυσαφένιος ήλιος να ρίχνει τη ζεστή του λάμψη σε εσάς και το στολισμό του γάμου. Ο καλοκαιρινός γάμος DIY στη παραλία είναι μια φοβερή επιλογή ειδικά για τη χώρα μας. Οι αμέτρητες παραλίες και τα ειδυλλιακά τοπία ενδείκνυνται για ένα γάμο πάνω στο κύμα. Εδώ θα βρεις φοβερές ιδέες και προτάσεις από την επιλογή της τέλειας τοποθεσίας έως την ενσωμάτωση στοιχείων εμπνευσμένα από την παραλία σε ολόκληρο το γάμο σου. Πάρε, λοιπόν, χαρτί και μολύβι και έλα μαζί μας σε ένα γάμο – beach πάρτυ!

Χρώματα για γάμο σε παραλία

Όπως και σε κάθε DIY γάμο έτσι και ο γάμος στη παραλία έχει τις δικές του ιδανικές χρωματικές παλέτες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Απαλά ουδέτερα χρώματα: Επιλέξτε αμμώδη μπεζ, ιβουάρ ή απαλές γκρι αποχρώσεις που μιμούνται τους φυσικούς τόνους της παραλίας. Αυτά τα χρώματα δημιουργούν ένα γαλήνιο και κομψό σκηνικό. Μια ιδέα είναι οι αποχρώσεις του μπλε, όπως το μπλε του ουρανού, το aqua ή το τιρκουάζ, για να αντανακλούν το χρώμα του ωκεανού. Για ένα πιο αριστοκρατικό στυλ πρόσθεσε πινελιές κλασικού μπλε navy ή κόκκινου ως χρώματα έμφαση. Εναλλακτικά, μπορείς να κινηθείς σε αποχρώσεις παστέλ όπως το baby pink, το πράσινο της μέντας ή το λιλά.

Χρώματα για γάμο σε παραλία

Υφάσματα και υφές για γάμο στη παραλία

Όσον αφορά τα υφάσματα γάμου επίλεξε ανάλαφρα υφάσματα και λευκά είδη όπως τα λινά και τα βαμβακερά. Εξίσου υπέροχα θα δέσουν και τα διαφανή υφάσματα, όπως οι επικαλύψεις από τούλι ή σιφόν, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ονειρικό και αιθέριο αποτέλεσμα. Οι φυσικές υφές όπως η γιούτα και η λινάτσα θα δώσουν μια ρουστίκ πινελιά που θυμίζει την αμμουδιά.

Υφάσματα και υφές για γάμο στη παραλία

Ανθοστολισμός για γάμο στη παραλία

Ο γάμος σε παραλία είναι από μόνος του μια εντυπωσιακή επιλογή με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Ανέδειξε αυτό το υπέροχο τοπίο με τον ανάλογο ανθοστολισμό γάμου. Μια ιδέα είναι τα τροπικά λουλούδια. Εκθείασε την εξωτική πλευρά της παραλίας ενσωματώνοντας στο στολισμό τροπικά λουλούδια όπως ορχιδέες, ιβίσκο, ανθούριο ή πρωτέα. Αν θέλεις έναν πιο μίνιμαλ στολισμό μια εξαιρετική επιλογή για γάμους στην παραλία, είναι τα παχύφυτα καθώς είναι ανθεκτικά και αντέχουν τη ζέστη. Τι θα έλεγες για μερικές θαλασσινές πινελιές; Ενσωμάτωσε κοχύλια και κοράλλια στις συνθέσεις σου. Συνδύασε τα με λευκά ή παστέλ λουλούδια όπως τριαντάφυλλα ή κρίνα, για να δημιουργήσεις μια κομψή και διαχρονική εμφάνιση εμπνευσμένη από τον ωκεανό. Τέλος μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τη τελευταία λέξη της μόδας που είναι τα αποξηραμένα δίνοντας μια boho πινελιά. Φτιάξε υπέροχες γιρλάντες και πλούσια μπουκέτα που θα στολίσεις σε αψίδες και σταντ δαπέδου.

Ανθοστολισμός για γάμο στη παραλία

Βρες εδώ όλα τα υλικά γάμου.

Φωτισμός για γάμο σε παραλία

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση τόσο της αισθητικής όσο και της λειτουργικότητας. Για να πετύχεις ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη κλασσική επιλογή που δεν είναι άλλη από τα λαμπάκια. Θα δώσουν μια «ζεστασιά» και μια ρομαντική λάμψη. Μια άλλη ιδέα είναι τα φανάρια. Χρησιμοποίησε φανάρια σε διάφορα μεγέθη και στυλ για να προσθέσεις μια αμυδρή λάμψη στον γάμο. Οι πυρσοί όχι μόνο παρέχουν φωτισμό, αλλά προσθέτουν επίσης μια τροπική ατμόσφαιρα. Τα κεριά, επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Τοποθέτησε τα σε γυάλινα βάζα διακόσμησης. Για ένα πιο χαλαρό στυλ γάμου (και αν φυσικά επιτρέπεται) μια φωτιά μπορεί να είναι φανταστική ιδέα. Μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο εστίασης για τους επισκέπτες να συγκεντρωθούν. Τέλος, εκμεταλλεύσου τον φυσικό φωτισμό που παρέχει το φεγγάρι. Προγραμμάτισε τον γάμο σου στην παραλία κατά τη διάρκεια μιας πανσέληνού για να δημιουργήσεις μια ρομαντική και αιθέρια ατμόσφαιρα.

Φωτισμός για γάμο σε παραλία

Σετ γάμου σε παραλία

Όπως πολλές φορές έχουμε πει το σετ γάμου ανήκει στις υποχρεώσεις του κουμπάρου ή/και της κουμπάρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την καθοδηγήσεις για το τι πραγματικά σ αρέσει. Ο καλοκαιρινός γάμος στην παραλία ταιριάζει τέλεια με στέφανα γάμου με κοχύλια, πέρλες ή ανθούς λεμονιάς. Ο ρουστίκ γάμος συμπληρώνεται εξαιρετικά από στέφανα με λινάτσα και γαλάζιες ή βεραμάν πινελιές. Ολοκλήρωσε το σετ με δίσκο σε τόνους του λευκού, του φυσικού ή του χρυσού για ένα πιο glam αποτέλεσμα. Για τη καράφα και το ποτήρι διάλεξε κάτι απλό αλλά συνάμα και σικάτο.

Σετ γάμου σε παραλία

Μπομπονιέρες για καλοκαιρινό γάμο σε παραλία

Ο γάμος σε παραλία θα έχει και τις ανάλογες εμπνευσμένες DIY μπομπονιέρες γάμου. Επίλεξε καλοκαιρινά υλικά για μπομπονιέρες και φτιάξε υπέροχες κατασκευές με τα χεράκια σου. Οι ιδέες πραγματικά πάρα πολλές. Αν ψάχνεις μπομπονιέρες αναμνηστικά τότε φτιάξε βότσαλα με καραβάκι ή κοχύλια. Μια άλλη ιδέα είναι το κρεμαστό διακοσμητικό με κοχύλια και χοντρό σχοινί λινάτσας. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις έτοιμα πουγκιά και να τα διακοσμήσεις με καλοκαιρινές χάντρες και καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως κοράλλια. Αν είσαι από τις πιο τολμηρές τότε προτίμησε τις τροπικές μπομπονιέρες με λουλούδια και αστερίες.

Μπομπονιέρες για καλοκαιρινό γάμο σε παραλία

Candybar για γάμο σε παραλία

Το candybar για γάμο στην αμμουδιά θα μοιάζει με ένα μικρό beach bar. Επιλογή καραμέλας εμπνευσμένη από την παραλία. Δημιούργησε μια γωνιά εμπνευσμένη από την παραλία χρησιμοποιώντας υφάσματα γάμου στο χρώμα της άμμου ή γαλάζιο. Διακόσμησε το με κοχύλια και αστερίες για να αναδείξεις το θέμα σου, σκορπίζοντας τα γύρω από το τραπέζι. Διάλεξε καφάσια και καλάθια για διακόσμηση αλλά και για να βάλεις διάφορα καλούδια ή για να δώσεις ύψος. Επίλεξε γυάλινα είδη τα οποία θα γεμίσεις με κουφέτα και μαρσμέλλοου, εταζέρες, δίσκους και πιατέλες για να σερβίρεις τα γλυκά γάμου σου αλλά και τη τούρτα γάμου. Επιπλέον, μπορείς να συμπεριλάβεις και γυάλες με βρυσάκι για να δροσίσεις τους καλεσμένους σου με κάποιο χυμό ή κοκτέιλ.

Candybar για γάμο σε παραλία

Κεράσματα για γάμο στη παραλία

Για περισσότερη λεπτομέρεια στο candybar γάμου σου, συμπεριέλαβε τροπικές γεύσεις όπως καρύδα, ανανά ή μάνγκο. Για τα εδέσματα σου κινήσου σε χρώματα όπως το μπλε, το τιρκουάζ ή το κοραλί. Εξίσου μοναδική ιδέα είναι να προσφέρεις δροσιστικές λιχουδιές όπως παγωτό ή φρούτα. Πρόσφερε, επίσης μια ποικιλία από μικροσκοπικά επιδόρπια για να απολαύσουν οι καλεσμένοι όπως μίνι cupcakes, μακαρόν, τάρτες φρούτων, φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα. Στη επιλογή της τούρτας γάμου φτιάξε μια εντυπωσιακή τούρτα με chic λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τον ωκεανό.

Κεράσματα για γάμο στη παραλία

Τραπέζι ευχών για γάμο σε παραλία

Το τραπέζι ευχών θα είναι ανάλογα στολισμένο ώστε να ταιριάζει με το υπέροχο τοπίο της παραλίας. Δεδομένου αυτού χρησιμοποίησε γυάλινα διακοσμητικά ή από plexiglass με μερικές μεταλλικές και ξύλινες πινελιές. Χρησιμοποίησε λευκό  ή ξύλινο βιβλίο ευχών με χρυσές λεπτομέρειες καθώς και ξύλινα λευκά φανάρια ή γεωμετρικά φανάρια για ένα πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Επίλεξε, επίσης, επιδαπέδια βάζα γεμάτα με κοχύλια, επιπλέοντα κεριά και λουλούδια. Η τελευταία πρόταση είναι μάλιστα ιδανική αν ο οικονομικός γάμος σε παραλία είναι στις προτεραιότητες σου.

Τραπέζι ευχών για γάμο σε παραλία

Πάρτυ γάμου σε beach bar

Σειρά έχει το πάρτυ γάμου που θα γίνει και αυτό στη παραλία. Είτε έχεις επιλέξει ιδιωτική παραλία για γάμο είτε έχεις πάρει άδεια για γάμο σε παραλία το πάρτυ μπορεί να είναι εξίσου ανεπανάληπτο. Συνδύασε πυρσούς, φανάρια και φωτάκια για να δημιουργήσεις μια ρομαντική ατμόσφαιρα στην παραλία. Έπειτα, χρησιμοποίησε φυσικές υφές όπως λινάτσα ή γιούτα για τα τραπέζια. Αν έχεις επιλέξει ένα ναυτικό στυλ ενσωμάτωσε στο στολισμό σου καλοκαιρινά διακοσμητικά όπως άγκυρες, σχοινιά και ναυτικούς κόμπους. Για ένα πάρτυ δίπλα στη θάλασσα φτιάξε υπέροχες συνθέσεις με θαλασσόξυλα, κοχύλια, αστερίες και κοράλλια. Για ένα τροπικό γάμο φτιάξε πλούσιες ανθοσυνθέσεις με τροπικά λουλούδια για το κέντρο των τραπεζιών ή σαν γιρλάντες. Τόσο στο στολισμό τραπεζιού όσο και σε όλη τη διακόσμηση δεξίωσης χρησιμοποίησε μπόλικα κεριά και votive. Θα απογειώσουν οποιοδήποτε στυλ και αν επιλέξεις.

Πάρτυ γάμου σε beach bar

Γάμος σε παραλία: νυφικό, αξεσουάρ και ανθοδέσμη

O γάμος σε παραλία και τι να φορέσω είναι ένα ερώτημα που ταλανίζει πολλές νύφες. Επίλεξε ελαφριά υφάσματα όπως σιφόν, οργάντζα ή ελαφρύ μετάξι. Αγκάλιασε την απλότητα και επίλεξε νυφικά με μινιμαλιστικά σχέδια και καθαρές γραμμές. Τα νυφικά στράπλες ή με δέσιμο στο λαιμό μπορεί να είναι εξαιρετικά κολακευτικά. Το ίδιο ισχύει και για τα νυφικά χωρίς πλάτη ή ανοιχτή πλάτη. Όσον αφορά τα παπούτσια σκέψου την ιδέα να πας ξυπόλητη ή να φορέσεις σανδάλια αντί για παραδοσιακά τακούνια για να είσαι άνετη στην αμμουδιά. Για το νυφικό χτένισμα προτίμησε κυματισμούς, χαλαρές πλεξούδες με αξεσουάρ εμπνευσμένα από την παραλία, όπως φουρκέτες με πέρλες, αστερίες και κοχύλια. Φόρεσε κοσμήματα απλά και διακριτικά για να αναδείξεις την κομψότητα της παραλίας. Σχετικά με το νυφικό μακιγιάζ διάλεξε κάτι ελαφρύ και φυσικό. Τέλος, η νυφική ανθοδέσμη θα είναι ένα σικάτο και κομψό μπουκέτο εμπνευσμένο από τον ανθοστολισμό του υπόλοιπου γάμου.

Γάμος σε παραλία νυφικό, αξεσουάρ και ανθοδέσμη

Ιδέες για γάμο στη παραλία

Τέλος, δημιούργησε μια αξέχαστη εμπειρία για σένα και τους καλεσμένους σου προσθέτοντας μερικές λεπτομέρειες που θα απογειώσουν το γάμο σου στη παραλία. Πρόσθεσε πυροτεχνήματα ή φωτιά. Δημιούργησε ένα εντυπωσιακό backdrop δίπλα στη θάλασσα, όπου θα φωτογραφηθούν οι καλεσμένοι σου. Μια άλλη πρόταση είναι να συμπεριλάβεις στο πάρτυ σου ένα bar με καλοκαιρινά κοκτέιλ που θα μπορούν να απολαύσουν οι καλεσμένοι σου κατά το ηλιοβασίλεμα και όχι μόνο. Εξίσου ωραία ιδέα είναι να προσλάβεις κάποια μπάντα ή DJ. Ενθάρρυνε τους καλεσμένους να χορέψουν και να γιορτάσουν στην παραλία κάτω από τα αστέρια. Μπορείς επίσης να φέρεις χορευτές με φωτιές για μια μαγευτική παράσταση στην παραλία. Τέλος, πρόσφερε στους καλεσμένους σου καλοκαιρινές παντόφλες, πετσέτες, βεντάλιες ή αντηλιακό.

Ιδέες για γάμο στη παραλία

Ένας γάμος στην παραλία προσφέρει μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τα ζευγάρια και τους καλεσμένους τους. Συνδύασε την ομορφιά της φύσης με το γάμο σου δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή. Η μαγεία της παραλίας θα αγκαλιάσει την πιο όμορφη μέρα της ζωής σου και ο ωκεανός θα γίνει ο μάρτυρας της δικής σου γλυκιάς ιστορίας αγάπης!

Τα Αγαπημένα σας:

[print_link]