Ρουστίκ Γάμος Μοναδικές Ιδέες

Ρουστίκ Γάμος: 9 Μοναδικές Ιδέες

Ο ρουστίκ γάμος είναι μια ανερχόμενη τάση αφού ήδη είναι ένα ιδιαίτερα επιλεγμένο θέμα γάμου 2018 και συνεχίζεται. Όχι άδικα! Είναι ένα στυλ που υμνεί ιδιαίτερα την εξοχή. Η επιλογή χρωμάτων και διακόσμησης είναι εμπνευσμένη από τη φύση και φυσικά επικρατούν τα γήινα χρώματα και υλικά όπως το ξύλο. Διέπεται από μια εκλεπτυσμένη απλότητα που διατηρεί τη φινέτσα και το απαράμιλλο στυλ. Αν, λοιπόν, δηλώνεις και εσύ λάτρης της ρουστίκ διακόσμησης και την έχεις επιλέξει για την ημέρα του γάμου σου, είσαι στο σωστό μέρος. Σου έχουμε μερικές εντυπωσιακές προτάσεις για έναν ανεπανάληπτο ρουστίκ γάμο!

Προσκλητήρια ρουστίκ

Όλα ξεκινούν από τα προσκλητήρια. Για ένα ρουστίκ γάμο στείλε στους καλεσμένους σου DIY προσκλητήρια σε ανάλογο στυλ. Χρησιμοποίησε κορδόνια και κορδέλες από λινάτσα και δαντέλα. Παίξε με γήινες αποχρώσεις όπως το λαδί, το καφέ – κράφτ, το μπεζ, το κίτρινο και το σωμόν. Επίσης μπορείς να προσθέσεις μικρά λουλουδάκια ή κλαδάκια για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Ρουστίκ προσκλητήρια γάμου

Ανθοδέσμη γάμου για ρουστίκ γάμο

Η ανθοδέσμη είναι επίσης μια βασική λεπτομέρεια. Αν η επιλογή σου είναι ένας μποέμ γάμος μπορείς να φτιάξεις μια νυφική ανθοδέσμη από στάχυα, λεβάντες, κλαδιά ελιάς ή άλλα κλαδιά με φύλλα. Χρησιμοποίησε δαντέλα αν πρόκειται να είναι πιο vintage γάμος ή λινάτσα αν πρόκειται να είναι εντελώς ρουστίκ.

Ανθοδέσμη γάμου

Ρουστίκ στέφανα γάμου

Ο ρουστίκ γάμος πρέπει να έχει και τα ανάλογα στέφανα για τους μελλόνυμφους. Αν επιλέξεις να τα φτιάξεις μόνη σου χειροποίητα στέφανα γάμου προτίμησε μικρά διακοσμητικά λουλουδάκια, κορδόνι λινάτσας, κορδέλες δαντέλας και άλλα μικρά διακοσμητικά στο ίδιο μοτίβο, ανάλογα με το γούστο σου. Σου προτείνουμε, μάλιστα, να βάλεις και κάποια έντονη χρωματική λεπτομέρεια για έναν περισσότερο μοντέρνο γάμο. Για παράδειγμα, αν ο στολισμός του γάμου σου έχει μπλε στοιχεία, τότε συνδύασε λινάτσα με γαλάζια λουλουδάκια για τα στέφανα σου. Διαφορετικά, αν αγαπάς τα επάργυρα στέφανα επίλεξε καλύτερα κάτι σε χρυσό τόνο ή σε ροζ χρυσό.

Ρουστίκ στέφανα γάμου

Ρύζι γάμου

Το πέταγμα του ρυζιού όταν ο ιερέας λέει το χαρακτηριστικό «Ησαΐα χόρευε» είναι χαρακτηριστική παράδοση. Τι γίνεται όμως αν θέλεις να προσθέσεις μια ρουστίκ πινελιά και σε αυτό; Σου έχουμε την λύση! Αν ψάχνεις συσκευασίες ρυζιού μπορείς να διαλέξεις να προσφέρεις το ρύζι σε πουγκιά από λινάτσα, κραφτ σακουλάκια, χωνάκια από φελλό κ. α. Πέρα όμως από αυτό μπορείς είτε να προσθέσεις είτε ακόμα και να αντικαταστήσεις το ρύζι. Με τι; Με φύλλα ελιάς, αποξηραμένα λουλούδια και λεβάντες.

Εναλλακτικό ρύζι γάμου

Ανθοστολισμός για ρουστίκ γάμο

Αν επιλέξεις να κάνεις και ανθοστολισμό, για να είναι και ρομαντικός γάμος, πέρα από ρουστίκ, έχεις πολλές επιλογές. Κινήσου σε απαλές αποχρώσεις με μικρές έντονες λεπτομέρειες, συνδυάζοντας π.χ. λουλούδια όπως το γυψοφύλλι με έντονα κίτρινα λεμόνια. Μπορείς επίσης να επιλέξεις αρωματικά φυτά όπως ο βασιλικός, η μέντα, το δεντρολίβανο. Εναλλακτικά διάλεξε κοντά δεντράκια όπως μικρές ελιές.

Ανθοστολισμός για ρουστίκ γάμο

Στολισμός εκκλησίας

Στη διακόσμηση γάμου πρωταρχικό ρόλο παίζει ο στολισμός της εκκλησίας. Χρησιμοποίησε φανάρια, υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις και καφάσια γεμάτα με λουλούδια ή διακοσμητικά. Φτιάξε, ακόμη και ολόκληρο σταντ από καφάσια και διακόσμησε το με λουλούδια και λαμπάκια.

Στολισμός εκκλησίας για ρουστίκ γάμο

Τραπέζι ευχών με ρουστίκ στυλ

Το τραπέζι ευχών γάμου παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο διότι είναι το μέρος που οι καλεσμένοι σου θα αφήσουν τις ευχές τους και ίσως να δροσιστούν με κάποιο ποτό ή χυμό που θα υπάρχει στο candybar που θα έχεις στήσει. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν, να φροντίσεις να ταιριάζει με την υπόλοιπη ρουστίκ διακόσμηση σου. Χρησιμοποίησε φανάρια σε διαφορετικά μεγέθη και δώσε τους ύψος τοποθετώντας φέτες κορμού. Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις γυάλινα βαζάκια του γλυκού και να διακοσμήσεις με κορδόνια και λουλούδια ως DIY βάζα. Επίλεξε, επίσης ξύλινες ταμπέλες ή κατασκεύασε τις από ξύλινα καφάσια. Τέλος, παίξε με κεριά και κλαδιά κάνοντας πανέμορφους συνδυασμούς προσδίδοντας φωτισμό και στυλ!

Τραπέζι ευχών γάμου

Centerpieces

Στις πιο hot ιδέες γάμου κυριαρχούν και τα ρουστίκ centerpieces. Επίλεξε ξύλινους δίσκους και διακόσμησε τους με αποξηραμένα λουλούδια όπως λεβάντα και στάχυα. Χρησιμοποίησε φέτες κορμού, φαναράκια ή βαζάκια του γλυκού τα οποία θα τα γεμίσεις είτε με κεριά είτε με λουλούδια. Επίσης, μια άλλη πρόταση είναι να χρησιμοποιήσεις βάζα ή μπωλ και τα διακοσμήσεις με μος και κλαδιά. Συνδύασε τα και με την αρίθμηση των τραπεζιών διατηρώντας το ρουστίκ στυλ σου. Για ένα πιο χειμωνιάτικο στυλ, π.χ. για γάμο το Νοέμβριο μπορείς να στολίσεις τους δίσκους σου με αποξηραμένα φρούτα εποχής όπως ρόδια, μήλα, κολοκύθες κ.α.

Ρουστίκ centerpieces

Μπομπονιέρες για ρουστίκ γάμο

Για το τέλος σου αφήσαμε τις μπομπονιέρες που είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου. Φτιάξε με τα χεράκια σου χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου ρουστίκ όπως ακριβώς τις έχεις φανταστεί. Αν θέλεις κάτι πιο απλό μπορείς να κινηθείς σε απλά υλικά για μπομπονιέρες, όπως πουγκιά λινά που θα τα διακοσμήσεις με μικρά διακοσμητικά. Εναλλακτικά επίλεξε γυάλινα βαζάκια ή γυάλινους σωλήνες και διακόσμησε τα με μικρά διακοσμητικά, κομμένα υφάσματα, κορδέλες και κορδόνια. Για περισσότερη λεπτομέρεια πρόσθεσε σαν κεντρικό στοιχείο στη μπομπονιέρα σου κάποιο λουλούδι συνδεδεμένο με την υπόλοιπη διακόσμηση γάμου.

Ρουστίκ μπομπονιέρες γάμου

Βάλε την προσωπική σου πινελιά και δημιούργησε ένα γάμο με ρουστίκ λεπτομέρειες που θα μαγέψει όλους τους παρευρισκόμενους.

[print_link]