Harry Potter Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Στολίδια Μπάλες εμπνευσμένες από Hogwarts

Harry Potter Χριστουγεννιάτικο Δέντρο: Στολίδια και Μπάλες εμπνευσμένες από Hogwarts

«Lumos maxima»….Οι μύστες έχουν ήδη φορέσει το χιτώνα τους και έχουν ξεσκονίσει τα ραβδιά τους. Ακόμα δεν έχεις καταλάβει; Τα Χριστούγεννα γίνονται πιο μαγικά όταν συναντούν τον μαγικό κόσμο του Harry Potter. Ιπτάμενες σκούπες, ξόρκια, μυθικά τέρατα και μυστικά που κρύβει το Hogwarts σε μετατρέπουν σε έναν επίδοξο μάγο που το καπέλο της Επιλογής θα ανακοινώσει σε ποιο κοιτώνα ανήκεις. Αν, λοιπόν, είσαι και εσύ Harry Potter φαν όπως και εμείς τότε αυτό το άρθρο φτιάχτηκε για σένα. Φέτος, τα Χριστούγεννα φτιάξε ένα Harry Potter χριστουγεννιάτικο δέντρο με χειροποίητα στολίδια και μπάλες εμπνευσμένες από το μαγικό κόσμο του Hogwarts. Βιάσου γιατί η Hedwig σε περιμένει μαζί με τις αποσκευές σου στη πλατφόρμα 9 ¾. Το ταξίδι ξεκινάει με το πιο μαγικό Harry Potter χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και φωτιζόμενα κεριά

Για ένα Harry Potter χριστουγεννιάτικο δέντρο βασικό ρόλο παίζει ο φωτισμός. Πέρα από τη γιορτινή ατμόσφαιρα θα δημιουργήσει και μια αίσθηση μυστηρίου που διέπει όλο το κόσμο του διάσημου μάγου. Σε πρώτο επίπεδο βάλε τα κλασικά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Για να τα βάλεις σαν επαγγελματίας ακολούθησε την εξής διαδικασία: Βάλε τα λαμπάκια στην πρίζα ώστε να βλέπεις που πέφτει ο φωτισμός. Τοποθέτησε τα από κάτω προς τα πάνω. Στόλιζε τα από μέσα στη βάση του κλαδιού προς τα έξω και ξανά προς τα μέσα για το επόμενο κλαδί. Για ένα ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα μπορείς να πλέξεις γύρω – γύρω σε κάθε κλαδί ξεχωριστά τα λαμπάκια. Μόλις τελειώσεις πρόσθεσε στις άκρης των κλαδιών λαμπάκια με 30 κεριά LED. Έτσι θα θυμίζουν τα αιωρούμενα κεριά της τραπεζαρίας του Hogwarts, ενισχύοντας την λαμπρότητα του δέντρου.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και φωτιζόμενα κεριά

Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες Harry Potter

Όπως και σε κάθε δέντρο έτσι και στο Harry Potter χριστουγεννιάτικο δέντρο θα χρειαστείς και τις ανάλογες γιρλάντες. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι με μπόλικη δόση μαγείας!

Hogwarts Express: Χριστουγεννιάτικο τρένο σαν γιρλάντα

Το τρένο που μετέφερε το Harry Potter, την Ερμιόνη, το Ρον μαζί με όλους τους ανερχόμενους μάγους στο Hogwarts σηματοδότησε την αρχή των πάντων. Παρότι πολλές φορές επισκιάστηκε με τη φήμη του Voldemort και των θανατοφάγων, παρέμεινε μια συναρπαστική ιστορία μαγείας και ξορκιών. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να μετατρέψεις το Hogwarts Express σε χριστουγεννιάτικη γιρλάντα. Ναι καλά διάβασες! Πες το ξόρκι «Wingardium Leviosa» και το τρένο μονομιάς θα αιωρείται (με λίγη βοήθεια τουλάχιστον). Συναρμολόγησε τις ράγες γύρω από το δέντρο και στερέωσε τις στο εσωτερικό των κλαδιών με σύρμα έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση της αιώρησης. Έπειτα τοποθέτησε και το τρένο στερεώνοντας το ανά σημεία με σύρμα. Κάνε μικρά δεσίματα ώστε να είναι διακριτικά και να μοιάζει το τρένο ότι αιωρείται γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Hogwarts Express Χριστουγεννιάτικο τρένο σαν γιρλάντα

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με φτερά της Hedwig

Η Χέντβιχ όντας δώρο του Χάγκριντ στο Harry για τα γενέθλια του ήταν η αγαπημένη του κουκουβάγια που έπαιξε και σημαντικό ρόλο στην έκβαση των γεγονότων.  Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει από το Harry Potter χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σε αυτό το σημείο, χρησιμοποίησε μπόες με λευκά φτερά, τις οποίες θα τυλίξεις γύρω από το δέντρο δίνοντας την αίσθηση των φτερών της κουκουβάγιας.

Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με φτερά της Hedwig

Χριστουγεννιάτικα κλαδιά από το Dark Forest

Το Απαγορευμένο Δάσος ήταν ένα αφιλόξενο μέρος με πυκνή βλάστηση και μυθικά πλάσματα. Παρόλα αυτά δημιουργούσε δέος στο αντίκρισμα του ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες όπου όλα στο Hogwarts ήταν ντυμένα στα λευκά. Μετέφερε, λοιπόν, αυτή την εικόνα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου με χριστουγεννιάτικα κλαδιά. Χρησιμοποίησε πυκνά, γυμνά κλαδιά τα οποία θα βάλεις σε πιο ψηλά σημεία. Έπειτα πρόσθεσε χιονισμένα κλαδιά όπως τα κλαδιά birch και συνδύασε τα με κλαδιά βελανιδιάς. Κάπου εκεί μπορεί να δεις το Hangrid με τον Fang να φυλάνε τα μυστικά του «Forbidden Forest».

Χριστουγεννιάτικες ζώα: Κουκουβάγιες, ελάφια και μονόκεροι

Παραμένοντας στο Απαγορευμένο Δάσος ήρθε η ώρα να δώσουμε ζωντάνια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο με χριστουγεννιάτικα ζωάκια. Στόλισε σε ψηλό σημείο την Harry Potter Hedwig κουκουβάγια και πλαισίωσε με μικρότερες διακοσμητικές κουκουβάγιες σε διάφορα σημεία του δέντρου αλλά και στη βάση του. Έπειτα πρόσθεσε λευκά ελάφια του δάσους και φυσικά στολίδια μονόκερους. Που ξέρεις; Μπορεί να πετύχεις και τον Ollivander να συλλέγει πεσμένες τρίχες από την ουρά τους για να κατασκευάσει τα ραβδιά του ή κάποιον μάγο να ψάχνει το κέρας των μονόκερων και τα μαλλιά της ουράς τους που χρειάζονται σε πολλά μαγικά φίλτρα. Πάντα με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα πιο αγνά μαγικά πλάσματα.

Χριστουγεννιάτικες ζώα Κουκουβάγιες, ελάφια και μονόκεροι

Χριστουγεννιάτικα φανάρια του Hagrid

Όταν όμως η νύχτα πέσει στο μαγικό κόσμο του Hogwarts, το σκοτάδι αγκαλιάζει κάθε διάδρομο της σχολής και του περίβολου. Για αυτό τόσο ο επιστάτης Filch όσο και ο Hagrid κρατούσαν vintage φανάρια. Κρέμασε και εσύ στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σου μίνι φαναράκια EDISON και εξερεύνησε τους διαδρόμους. Έχε κατά νου ότι πολλά δωμάτια στο κάστρο έχουν το συνήθειο να μετακινιούνται τόσο όσο τα σκαλιά και η κεντρική σκάλα. Επίσης πρόσεχε μη βρεις στο διάβα σου κάποιο από τα φαντάσματα που κατοικοεδρεύουν στους κοιτώνες της σχολής, μπορεί να σε μαρτυρήσουν!

Χριστουγεννιάτικα φανάρια του Hagrid

DIY Χριστουγεννιάτικες μπάλες με το οικόσημο των κοιτώνων Hogwarts

Σειρά έχουν χριστουγεννιάτικα στολίδια Harry Potter Hogwarts Houses. Πώς θα τα φτιάξεις; Πάρε χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες στα χρώματα του κάθε κοιτώνα: κόκκινο για το Gryffindor, πράσινο για το Slytherin, μπλε για το Ravenclaw και χρυσό για το Hufflepuff. Έπειτα, εκτύπωσε τα οικόσημα τους σε αυτοκόλλητες ετικέτες και αφού τα κόψεις γύρω – γύρω κόλλησε τα πάνω στις μπάλες. Έτσι θα φτιάξεις οικονομικά χριστουγεννιάτικα στολίδια Harry Potter με τα χεράκια σου.

DIY Χριστουγεννιάτικες μπάλες με το οικόσημο των κοιτώνων Hogwarts

DIY πινακίδα Platform 9 ¾

Μια ακόμη εύκολη και συνάμα εντυπωσιακή κατασκευή για το Harry Potter χριστουγεννιάτικο δέντρο σου είναι η πινακίδα της Platform 9 ¾. Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς ξύλο παραλληλόγραμμο κόντρα πλακέ. Βάψε το κεραμιδί με ακρυλικό χρώμα και κάνε το περίγραμμα με χρυσό χρώμα. Για ένα ίσιο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε χαρτοταινία. Μόλις στεγνώσει γράψε με μολύβι «Hogwarts Express» και πάτησε το από πάνω με χρυσό μαρκαδόρο. Στη συνέχεια κόλλησε το οικόσημο του Hogwarts και το χαρακτηριστικό 9 ¾ που θα έχεις φτιάξει όπως και με τα αυτοκόλλητα στις μπάλες.

DIY πινακίδα Platform 9 ¾

Χριστουγεννιάτικα στολίδια Harry Potter σκουπόξυλα

Ένα σημαντικό γεγονός στη σχολική χρονιά του Hogwarts είναι το πρωτάθλημα Κουίντιτς. O Harry Potter, μάλιστα, διέπρεψε σαν ανιχνευτής όπως και ο πατέρας του ο James Potter. Πρόσθεσε στο στολισμό του θεματικού χριστουγεννιάτικου δέντρου χειροποίητες μαγικές σκούπες και προετοιμάσου για το γεγονός της μαγισσοχρονιάς. Χρησιμοποίησε οικολογικά καλαμάκια σε μπεζ χρώμα και raffia. Φτιάξε μικρές φουντίτσες από raffia και κόλλησε τις πάνω στα καλαμάκια. Κόψε ό,τι περισσεύει και δέσε τα με μια μεσινέζα. Τα μαγικά σκουπόξυλα είναι έτοιμα να ριχτούν στον αγώνα για το κύπελο.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια Harry Potter σκουπόξυλα

DIY μπάλες Golden Snitch

Παραμένοντας στο εθνικό σπορ των μάγων, το Quidditch, φτιάξε την περίφημη χρυσή μπάλα Golden Snitch που ο Harry Potter έπιασε ήδη από το πρώτο του αγώνα με έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τρόπο. Επίλεξε γυάλινες μπάλες με σύρμα χρυσές και κόλλησε πάνω δύο λευκά φτερά. Κόψε λίγο για δέσουν πιο ωραία στη κατασκευή σου. Έπειτα στερέωσε τις στα κλαδιά του δέντρου με το σύρμα τους. Τόσο εύκολα και γρήγορα θα έχεις φτιάξει την ταχύτατη χρυσή μπάλα του Κουίντιτς.

DIY μπάλες Golden Snitch

Ιπτάμενα κλειδιά του Harry Potter

Μια από τις δοκιμασίες που έπρεπε να περάσει ο Harry Potter για να αντικρύσει για πρώτη φορά τον Voltemort μέσω του καθηγητή Κούιρελ ήταν τα ιπτάμενα κλειδιά. Τόσο επιθετικά και μόνο ένα μπορούσε να ανοίξει τη πόρτα. Φτιάξε και εσύ χριστουγεννιάτικα στολίδια – ιπτάμενα κλειδιά. Θα χρειαστείς διακοσμητικά vintage κλειδιά. Κόψε λίγο τα φτερά και κόλλησε τα πάνω στα κλειδιά. Έπειτα δέσε μια μεσινέζα και κρέμασε τα από το δέντρο σου. Μάλιστα, αν θες να το πας ένα βήμα παραπέρα, σπάσε λίγο το φτερό ενός κλειδιού και βάλε τους φίλους σου να βρουν πιο είναι το αυθεντικό, πιο παλιό κλειδί που όντως θα ανοίξει την πόρτα!

Ιπτάμενα κλειδιά του Harry Potter

Στολίδια του Daily Prophet

Ο Ημερήσιος Προφήτης είχε την βάση του στη Διαγώνιο Αλέα και ήταν η εφημερίδα που ανακοίνωνε όλα τα νέα στο κόσμο των μάγων. Βασικό χαρακτηριστικό της ήταν οι κινούμενες εικόνες που συνόδευαν κάθε άρθρο και τα ημερήσια νέα. Θα ξεχάσουμε το πορτραίτο του Sirius Black όταν δραπέτευσε από τις φυλακές του Azkaban; Γίνε και εσύ μέρος του εκδοτικού οίκου και φτιάξε τα δικά σου αποκόμματα του Daily Prophet. Πάρε μικρές κορνίζες (15958) και βάψε τις με χρυσό και χάλκινο χρώμα δίνοντας ένα vintage στυλ. Έπειτα βρες στο διαδίκτυο αποκόμματα της μαγικής εφημερίδας και αφού τις εκτυπώσεις στις ανάλογες διαστάσεις, βάλτες στην κορνίζα!

Στολίδια του Daily Prophet

DIY χριστουγεννιάτικες Remembrall

Θυμάσαι εκείνες τις μαγικές μπάλες που κοκκίνιζαν όταν ο κάτοχος τους ξεχνούσε κάτι; Ναι για τις Remembralls μιλάμε. Φτιάξε τις δικές σου και στόλισε τις στο δέντρο σου. Χρησιμοποίησε γυάλινες μπάλες ανοιγόμενες και γέμισε τις με κόκκινο χαρτί αφής που θα έχεις τσαλακώσει ατημέλητα. Έτσι θα αποκτήσεις και εσύ τη δικιά σου Remembrall όπως και ο Neville Longbottom, αν και εκείνος δεν μπορούσε ποτέ να θυμηθεί τι ήταν αυτό που είχε ξεχάσει.

DIY χριστουγεννιάτικες Remembrall

Χριστουγεννιάτικα αμάξια στολίδια

Τέλος, χρησιμοποίησε για το στολισμό του θεματικού Harry Potter δέντρου το περίφημο μπλε αμάξι των Weasleys. Επίλεξε έτοιμα χριστουγεννιάτικα αυτοκινητάκια γαλάζια που να θυμίζουν το Flying Ford Anglia που οδήγησε ο Ρον για να σώσει το Harry Potter.

Χριστουγεννιάτικα αμάξια στολίδια

Χριστουγεννιάτικη κορυφή με το ραβδί του Harry Potter

Τέλος, βάλε την απαραίτητη μαγική πινελιά στο Harry Potter δέντρο σου με μια κορυφή κατευθείαν από το εργαστήριο του Snape. Κάρφωσε διαγώνια στο δέντρο ένα καρφί και με μεσινέζα κρέμασε το ραβδί σου από την μια άκρη. Χρησιμοποίησε την μεσινέζα για να δέσεις και τη μύτη του ραβδιού στην κορυφή του δέντρου. Έπειτα, πάρε γιρλάντα tinsel κόκκινη και αφού την δέσεις ελαφρώς με σύρμα ώστε να είναι πιο εύπλαστη στερέωσε τη πάνω στη μεσινέζα. Πες το ξόρκι και δημιούργησε ένα Harry Potter χριστουγεννιάτικο δέντρο κατευθείαν από το Pinterest. «Engorgio».

 Χριστουγεννιάτικη κορυφή με το ραβδί του Harry Potter

Χριστουγεννιάτικος Στολισμός Harry Potter

Για τους έξτρα Χαρυποτερόφιλους όπως είμαστε και εμείς έχουμε μερικές έξτρα ιδέες για ένα χριστουγεννιάτικο στολισμό όλου του χώρου με οικονομικά και εύκολα υλικά.  Πλαισίωσε το θεματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με μια γενική θεματική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Αιωρούμενα κεριά της τραπεζαρίας του Hogwarts

Ποιος δεν είχε θαυμάσει τα floating candles που στόλιζαν κατά χιλιάδες την κατάμεστη τραπεζαρία του Hogwarts; Φτιάξε τα δικά σου αιωρούμενα κεριά πάνω από τη τραπεζαρία σου με πολύ εύκολα υλικά. Πάρε τα χάρτινα ρολά από το χαρτί υγείας και με πιστόλι σιλικόνης δημιούργησε την αίσθηση του λιωμένου κεριού στην μια άκρη. Αφού στεγνώσει βάψε τα με ακρυλικό χρώμα λευκό. Έπειτα στερέωσε εσωτερικά ρεσώ με φωτισμό Led. Μπορείς, μάλιστα, να βάλεις στο εσωτερικό λίγη σιλικόνη για να φρακάρει το κερί. Ήδη μοιάζουν με κεριά! Σειρά έχει η αιώρηση. Πέρνα μεσινέζα από τη μια άκρη στην άλλη και δέσε τις δυο άκρες μεταξύ τους. Φτιάξε μπόλικα κεριά για ένα πιο αληθοφανές αποτέλεσμα.

Αιωρούμενα κεριά της τραπεζαρίας του Hogwarts

Γράμματα του Hogwarts

Πόσα γράμματα είχε στείλει ο Dumbledore στον Harry Potter για να του γνωστοποιήσει τη καταγωγή του και την μαγική σχολή του Hogwarts; Όλοι θυμόμαστε την επίσκεψη του Hagrid στο σπίτι των Dursleys που γέμισε με όλα τα απεσταλμένα γράμματα δημιουργώντας ένα χάος στο σπίτι των Μάγκλς. Φτιάξε, λοιπόν και εσύ εκείνα τα γράμματα με έναν εύκολο αλλά κάπως χρονοβόρο τρόπο. Μέσα σε λεκάνη με νερό βάλε μερικά φακελάκια τσαγιού και ρίξε μέσα λευκούς φακέλους για 5 λεπτά ώστε να δημιουργήσουν μια vintage αισθητική. Βγάλε τα να στεγνώσουν για κάμποσες ώρες και σφράγισε τα με κόκκινο βουλοκέρι. Έπειτα πέρνα από μια άκρη μεσινέζα και κρέμασε τα από κάπου ψηλά. Φτιάξε μπόλικα ώστε να θυμίζει εκείνη την καρμική ημέρα στο σπίτι των Dursleys.

Γράμματα του Hogwarts

Σημαία του Hogwarts

Τέλος μπορείς να συμπεριλάβεις στο θεματικό χριστουγεννιάτικο στολισμό σου τη σημαία του Hogwarts που κοσμούσε τη σχολή και τα διάφορα events όπως στο Τρίαθλο Μαγείας. (Πολύ μας πόνεσε ο θάνατος του Cedric Diggory).  Για να τη φτιάξεις θα χρειαστείς μαύρο βελούδινο ύφασμα, ένα καλάμι και το εκτυπωμένο οικόσημο του Hogwarts. Αφού κόψεις το ύφασμα σαν σημεία 2 όψεων κόλλησε το με σιλικόνη εκτός από το πάνω μέρος που θα περάσεις το καλάμι για τη κρεμάσεις. Έπειτα κόψε γύρω – γύρω το οικόσημο και κόλλησε το πάνω στο ύφασμα. Την ίδια διαδικασία μπορείς να ακολουθήσεις και αν θέλεις να φτιάξεις χριστουγεννιάτικη κάλτσα Harry Potter.

Σημαία του Hogwarts

«Alohomora»… Ξεκλείδωσε το μαγικό κόσμο του Harry Potter και γιόρτασε τα φετινά Χριστούγεννα σαν μάγος. Απόλαυσε βουτυρόμπυρα στα 3 Σκουπόξυλα. Μάθε τα πάντα για τις μεταμορφώσεις από τη καθηγήτρια  Minerva McGonagall και για τα ξόρκια από τον Filius Flitwick. Φόρεσε τον αόρατο μανδύα και ανακάλυψε κρυμμένα μυστικά και δωμάτια στο δαιδαλώδες Hogwarts.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

[print_link]