10 Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Τοίχου

10 Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Τοίχου

Βαρέθηκες τα κλασικά χριστουγεννιάτικα δέντρα ή θέλεις να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μικρού σαλονιού; Τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου. Είναι πρωτότυπα, είναι ξεχωριστά και το βασικότερο δεν πιάνουν χώρο. Ανάλογα με το στυλ σου μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου που θα σε βάλει μονομιάς στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα και θα δημιουργήσει μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Εμείς σου έχουμε μερικές DIY ιδέες για κρεμαστά χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου για να πάρεις έμπνευση και να ξεκινήσεις να δημιουργείς.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου με κλαδιά πεύκου

Τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου με κλαδιά πεύκου ταιριάζουν τέλεια σε μια μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ή σε μια σκανδιναβική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Σε αυτό το διακοσμητικό δέντρο τοίχου διατηρείται η λογική του «λίγα και καλά». Διάλεξε από 3 και περισσότερα χριστουγεννιάτικα κλαδιά σε διαδοχικά μεγέθη. Κρέμασε το στον τοίχο σου με πιο ψηλά το μικρότερο κλαδί έτσι ώστε να σχηματιστεί η σιλουέτα ενός δέντρου. Προαιρετικά μπορείς να πλέξεις χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για περισσότερη ατμόσφαιρα. Διατήρησε την μίνιμαλ αισθητική για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου με κλαδιά πεύκου

Χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου με γιρλάντες

Μια ακόμη ιδέα για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου είναι με γιρλάντες.  Μπορείς να σχηματίσεις στο τοίχο ένα δέντρο τοποθετώντας ζικ ζακ τις γιρλάντες, κάθετα ή πάνω σε τάβλες. Μόλις σχηματιστεί το δέντρο σου διακόσμησε τις γιρλάντες με χριστουγεννιάτικα στολίδια, χριστουγεννιάτικες μπάλες με σύρμα, χριστουγεννιάτικα λουλούδια και λαμπάκια. Η τελική εικόνα δεν θα υστερεί σε τίποτα από ένα κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου με γιρλάντες

Χριστουγεννιάτικα δέντρα κρεμαστά από μπάλες

Πρωτότυπα εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι και αυτά με τις χριστουγεννιάτικες μπάλες. Σχημάτισε και κόψε σε χοντρό χαρτόνι ένα τρίγωνο που θα αποτελέσει το σκελετό του δέντρου σου. Έπειτα ξεκίνα να κολλάς πάνω του χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες και πλαστικές μπάλες στα χρώματα και τα σχέδια που σου αρέσουν. Για την κορυφή επίλεξε χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά.

Χριστουγεννιάτικα δέντρα κρεμαστά από μπάλες

Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου με φωτάκια

Μια εξίσου εξαιρετική ιδέα για μοντέρνα χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου είναι με λαμπάκια. Μπορείς να σχηματίσεις το φωτιζόμενο δέντρο σου στο τοίχο χρησιμοποιώντας λαμπάκια ή να τα κρεμάσεις από το ταβάνι δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου με φωτάκια

Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου με θαλασσόξυλα

Τα θαλασσόξυλα είναι ακόμη ένα υλικό με το οποίο μπορείς να φτιάξεις υπέροχα χριστουγεννιάτικα δέντρα κρεμαστά. Διάλεξε θαλασσόξυλα σε διαφορετικά μεγέθη και δέσε τα μεταξύ τους με κορδόνι και διατηρώντας μια απόσταση έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα δέντρο. Στην συνέχεια κρέμασε από τα κλαδιά ρουστίκ χριστουγεννιάτικα στολίδια ή κλασικά στολίδια εάν θέλεις να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου με θαλασσόξυλα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου με φέτες κορμού

Παραμένοντας στα ξύλινα χριστουγεννιάτικα δέντρα τοίχου και στη ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση θα σου προτείναμε σαν βασικό υλικό τις φέτες κορμού. Διάλεξε και εδώ διαφορετικά μεγέθη από φέτες κορμού και κόλλησε τις μεταξύ τους μέχρι να δημιουργηθεί ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Για μια ατμοσφαιρική διακόσμηση πλέξε στα κενά λαμπάκια μπαταρίας.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου με φέτες κορμού

Χειροποίητο επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτογραφίες

Μια ιδέα με συναισθηματική αξία είναι το επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις φωτογραφίες. Εκτύπωσε φωτογραφίες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα από στιγμές του χρόνου που πέρασε και όχι μόνο. Ακολούθα την διαδικασία όπως και στις άλλες προτάσεις και σχημάτισε ένα δέντρο από φωτογραφίες στον τοίχο. Πρόσθεσε λαμπάκια για να αναδειχθούν οι φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα θα έχει μια συναισθηματική υπόσταση που ταιριάζει γάντι με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Χειροποίητο επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτογραφίες

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με μαυροπίνακα

Εξαιρετικό είναι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοίχου για παιδιά με μαυροπίνακα. Διάλεξε μεγαλούτσικους μαυροπίνακες και σχημάτισε ελαφρά το περίγραμμα ενός δέντρου. Έπειτα στόλισε μαζί με τα παιδιά εντός ορίων του σχεδίου με στολίδια καινούργια και παλιά. Θα απολαύσουν όλη τη διαδικασία και θα κάνετε μαζί και ανακύκλωση στα παλιά ξεθωριασμένα στολίδια.

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με μαυροπίνακα

Χριστουγεννιάτικα κρεμαστά τοίχου με κορδέλες και κορδόνια

Φτιάξε χριστουγεννιάτικα κρεμαστά διακοσμητικά, επίσης, με κορδέλες και κορδόνια. Φτιάξε πάνω σε καμβά ή σε κορνίζα δέντρο από χριστουγεννιάτικες κορδέλες, κορδόνια ή πομ – πομ. Αν πιάνουν τα χέρια σου μπορείς να φτιάξεις και χριστουγεννιάτικα μακραμέ. Είναι μια τέλεια ιδέα για στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε μια boho χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικα κρεμαστά τοίχου με κορδέλες και κορδόνια

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτόνι

Τέλος, σου έχουμε μια ιδέα που ταιριάζει πολύ και στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά. Φτιάξε DIY χριστουγεννιάτικο δέντρο από χριστουγεννιάτικα χαρτιά συσκευασίας που περίσσεψαν, χαρτόνια ή τσόχα. Προτίμησε διαφορετικά μοτίβα και χρώματα για ένα πιο παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα. Κόλλησε τα σε διάφορα σχήματα, ρολά ή όπως αλλιώς έχεις φανταστεί.

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο από χαρτόνι

Γιόρτασε τα φετινά Χριστούγεννα με το δικό σου μοναδικό στυλ. Συνδύασε την προσωπική σου αισθητική με το γιορτινό πνεύμα και φτιάξε μια μοντέρνα χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

[print_link]