8 Ιδέες για Διακόσμηση Δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο

Διακόσμηση Δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο – 8 Ιδέες

Λίγος καιρός έμεινε για την πιο ρομαντική μέρα του χρόνου, την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου. Όλο το χρόνο πρέπει να αγαπάμε και να γιορτάζουμε την αγάπη μας για το ταίρι μας αλλά μια ρομαντική υπενθύμιση πάντα αναζωπυρώνει τη σχέση. Μπορεί να έχεις επιλέξει να κάνεις ένα πάρτυ για τον Άγιο Βαλεντίνο ή ένα ρομαντικό δείπνο. Ωστόσο, κακά τα ψέματα όλα οδηγούν στο υπνοδωμάτιο. Για αυτό είμαστε εδώ για σένα και θα σου παρουσιάσουμε μερικές ιδέες για διακόσμηση δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο.

Χρώματα και ρομαντικός στολισμός του υπνοδωματίου

Πριν ξεκινήσεις τη διακόσμηση δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο θα πρέπει να επιλέξεις τη χρωματική παλέτα που θα κινηθείς. Το κόκκινο χρώμα είναι το χρώμα του πάθους και ίσως η πιο κλασική επιλογή για τη γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου. Ωστόσο αυτό δε χρειάζεται να σε περιορίσει στη ρομαντική διακόσμηση δωματίου σου. Αν θέλεις κάτι πιο μοντέρνο και ρομαντικό μπορείς να συνδυάσεις τις αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ. Αν πάλι είσαι αθεράπευτα λάτρης του ρουστίκ τότε μπορείς να κινηθείς σε γήινους τόνους με μερικές ροζ ή κόκκινες πινελιές. Άλλες εναλλακτικές είναι ο συνδυασμός του μωβ με το λευκό, το μαύρο με το κόκκινο ή το λευκό.

Χρώματα και διακόσμηση δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο

Φωτισμός υπνοδωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο

Το βασικότερο σε μια διακόσμηση δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι ο κατάλληλος φωτισμός. Παίξε με το φως και τις σκιές για να δημιουργήσεις μια ρομαντική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο. Αν το δωμάτιο διαθέτει ήδη σποτάκια και κρυφό φωτισμό μπορείς πανεύκολα να έχεις τον ιδανικό φωτισμό. Αν ωστόσο, δεν έχεις αυτή τη πολυτέλεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαμπάκια. Τύλιξε τα είτε γύρω από το κεφαλάρι του κρεβατιού σου είτε στην κουνουπιέρα του κρεβατιού, είτε τον τοίχο που βρίσκεται πίσω από το κρεβάτι σου. Μονομιάς θα έχεις μια όμορφη και ρομαντική ατμόσφαιρα.

Φωτισμός υπνοδωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο

Κηροπήγια και φανάρια με κεριά για τον Άγιο Βαλεντίνο

Πέρα από το ρομαντικό φωτισμό με τα φώτα και τα λαμπάκια δημιούργησε ένα ρομαντικό δωμάτιο με κεριά. Διάλεξε κηροπήγια σε διάφορα μεγέθη και σχέδια και στόλισε τα στο δάπεδο, το τραπεζάκι ή τα κομοδίνα. Συνδύασε τα με φανάρια διακόσμησης που μπορείς να στολίσεις με μικρά διακοσμητικά για τον Άγιο Βαλεντίνο. Χρησιμοποίησε κεριά και votive για να φτιάξεις μια ζεστή ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο. Θα σου προτείναμε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσεις και έλαια που διεγείρουν τις αισθήσεις και ξυπνούν όμορφες από κοινού αναμνήσεις.

Κηροπήγια και φανάρια με κεριά για τον Άγιο Βαλεντίνο

Μαξιλάρια, κουρτίνες και ριχτάρια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Παραμένοντας πιστή στην ρομαντική διάθεση που κρύβει η ημέρα των ερωτευμένων επίλεξε και τα ανάλογα μαξιλάρια, ριχτάρια και κουρτίνες για το δωμάτιο. Κόκκινα και ροζ μαξιλάρια με ρομαντικά ριχτάρια θα δώσουν μια ρομαντική όψη στο υπνοδωμάτιο σου. για περισσότερη γιορτινή διάθεση θα σου προτείναμε να κρεμάσεις και κουρτίνες σε κόκκινο ή ροζ χρώμα.

Μαξιλάρια, κουρτίνες και ριχτάρια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Ρομαντική διακόσμηση τοίχου

Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στους τοίχους του υπνοδωματίου διακοσμώντας τους για την γιορτή του Άγιου Βαλεντίνου. Κρέμασε ρομαντικές πινακίδες ή ταμπέλες ή κρέμασε καμβάδες με ζωγραφισμένες καρδιές ή χείλη. Εναλλακτικά, κρέμασε διακοσμητικές καρδιές κρεμαστές σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Μη φοβηθείς να διακοσμήσεις τους τοίχους σου. Εξάλλου η ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου κρύβει μια δόση υπερβολής προς τιμήν την αγάπης.

Ρομαντική διακόσμηση τοίχου

 

Λουλούδια για το υπνοδωμάτιο

Μια κλασική επιλογή και για διακόσμηση δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο είναι τα βάζα διακόσμησης με λουλούδια. Επίλεξε γυάλινα είδη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και γέμισε τα  με τα αγαπημένα σου λουλούδια. Χρησιμοποίησε αληθινά ή τεχνητά λουλούδια σε ρομαντικές αποχρώσεις. Στόλισε τα στο δάπεδο και στα κομοδίνα. Κόψε μερικά πέταλα λουλουδιών και σκόρπισε τα στο κρεβάτι και στο πάτωμα για περισσότερο ρομαντισμό.

Λουλούδια για το υπνοδωμάτιο

Δίσκος με ποτά και φαγητό

Και επειδή ο έρωτας περνάει από το στομάχι δεν θα μπορούσε να λείπει από την διακόσμηση το ποτό και κάτι για να τσιμπήσετε. Οι δίσκοι με κάποιο κρασί ή σαμπάνια και ένα πιάτο με fingerfood, κουφέτα ή σοκολατάκια είναι μια must επιλογή. Διακόσμησε τα πάνω στο κρεβάτι ή σε ένα φορητό τραπεζάκι που θα λειτουργεί σαν μπαρ. Πέρα από τα μπουκάλια και ποτήρια πρόσθεσε μερικές έξτρα πινελιές. Μπορείς να βάλεις είτε έτοιμα διακοσμητικά για τον Άγιο Βαλεντίνο είτε να φτιάξεις ρομαντικά centerpieces που θα στολίσεις εντυπωσιακά το δίσκο ή το τραπεζάκι σου.

Δίσκος με ποτά και φαγητό

Στολισμός δωματίου για τον Άγιο Βαλεντίνο με μπαλόνια

Μια άλλη πρόταση μας είναι να γεμίσεις όλο το υπνοδωμάτιο με μπαλόνια στις αποχρώσεις και της υπόλοιπης διακόσμησης. Διάλεξε κόκκινα, λευκά, ροζ, χρυσά μπαλόνια που αιωρούνται και στόλισε όλο το υπνοδωμάτιο. Μια γλυκιά ιδέα είναι να δέσεις σε κάθε μπαλόνι και μια φωτογραφία σας κάνοντας το στολισμό ακόμη πιο προσωποποιημένο. Προσοχή όμως στην ποσότητα των μπαλονιών. Μην παραγεμίσεις το δωμάτιο και δεν χωράτε ούτε να μπείτε.

Μπαλόνια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Η ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου είναι εκείνη η μέρα μέσα στο χρόνο που ξυπνάει μέσα μας ο ρομαντισμός. Θέλουμε με κάθε τρόπο να δείξουμε στο έτερον ήμισυ πως είμαστε εκεί για εκείνον / η και η αγάπη μας ακόμη βράζει μέσα μας. Άδραξε και εσύ την ευκαιρία και γιόρτασε με τον αγαπημένο σου την ημέρα των ερωτευμένων αναζωπυρώνοντας την σχέση σας.

[print_link]