Γάμος την Εποχή του Κορονοϊού

Γάμος την Εποχή του Κορονοϊού

Ο γάμος την εποχή του κορονοϊού έχει γίνει μια σοβαρή υπόθεση που απασχολεί όλους τους μελλόνυμφους που έχουν μείνει επί ξύλου κρεμάμενοι. Είναι πολλά εκείνα που πρέπει να διευθετηθούν με ένα κύμα αβεβαιότητας να περικλείει τις συνθήκες που μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας γάμος. Τα μέτρα για τον covid – 19 συνεχώς αλλάζουν με αποτέλεσμα τα νέα ζευγάρια να κάνουν ένα βήμα μπρος και δυο πίσω. Είμαστε εδώ για σένα που βρίσκεσαι σε αυτή τη κατάσταση και θα προσπαθήσουμε να σε βγάλουμε από το περιττό άγχος με μερικές συμβουλές

Αναβολή ή γάμος εν μέσω κορονοϊού

Κατανοούμε πως ένας γάμος την εποχή του κορονοϊού έχει πολλά εμπόδια αλλά μπορείς επιστρατευμένη με θέληση και αγάπη προς τον σύντροφο σου να τα καταφέρετε μαζί. Με τις κατάλληλες ημερομηνίες γάμου στην πανδημία του κορονοϊού να είναι κάπως αβέβαιες έχεις δύο επιλογές. Η μια επιλογή είναι να προχωρήσεις σε αναβολή και μεταφορα ημερομηνίας γάμου. Έτσι θα έχεις περισσότερο χρόνο να οργανωθείς και να φτιάξεις έναν DIY γάμο κομμένο και ραμμένο για σένα. Εναλλακτικά, και εφόσον το παγκόσμιο lockdown το επιτρέπει, μπορείς να οργανώσεις ένα micro wedding δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια. Ακόμη μια λύση είναι να κάνεις έναν πολιτικό γάμο express με 2 μάρτυρες και να οργανώσεις τον γάμο των ονείρων σου αργότερα με έναν θρησκευτικό γάμο.

Αναβολή ή γάμος εν μέσω κορονοϊού - Γάμος την Εποχή του Κορονοϊού

Μέτρα για γάμους εν μέσω covid-19

Αν τελικά ο γάμος την εποχή του κορονοϊού είναι στα άμεσα σχέδια σου θα πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψιν τα ειδικά μέτρα προστασίας που προβλέπονται για τον covid-19. Με το καθολικό lockdown να πηγαίνει πίσω πολλές υποχρεώσεις θα πρέπει να τσεκάρεις κάθε λεπτομέρεια που προβλέπει η πολιτική προστασία για τους γάμους. Πόσα άτομα επιτρέπονται σε έναν γάμο; Μήπως πρέπει να μικρύνεις τη λίστα καλεσμένων; Μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά τα κέντρα δεξιώσεων; Τι ισχύει για γάμους σε κλειστούς χώρους; Και πολλά άλλα ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν, την τελευταία στιγμή αφού τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν.

Μέτρα για γάμους εν μέσω covid-19

Αριθμός καλεσμένων γάμου

Άλλος ένας εφιάλτης που διέπει συνεχώς τους γάμους του κορονοϊού είναι ο αριθμός καλεσμένων. Είναι δεδομένο πως θα πρέπει να βάλεις στο μικροσκόπιο τη λίστα καλεσμένων αφού οι ανοιχτοί γάμοι αποτελούν παρελθόν τουλάχιστον για την ώρα. Μια ωραία ιδέα είναι να επιλέξεις την τεχνολογική οδό κάνοντας live streaming τον γάμο σου. Έτσι θα μπορούν να χαρούν με την χαρά σου και άτομα που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες. Πάντως ενημέρωσε τους καλεσμένους σου αν βρίσκονται ή δεν βρίσκονται στη λίστα σου εγκαίρως.

Αριθμός καλεσμένων γάμου

Δεξίωση ή πάρτυ γάμου εν μέσω πανδημίας

Οι γαμήλιες δεξιώσεις έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα με τους χώρους δεξιώσεων να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αφού ενημερωθείς σχετικά με τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας να συνεννοηθείς με τους υπεύθυνους. Αν έχεις wedding planner που έχει αναλάβει όλη την οργάνωση του γάμου σου τότε άσε εκείνον να συνεννοηθεί αποβάλλοντας περιττό άγχος από πάνω σου. Οι γάμου που γίνονται σε εξωτερικούς χώρους έχουν περισσότερες ελευθερίες σε σχέση με κλειστά κέντρα δεξιώσεων. Όπως και να έχει οι υπεύθυνοι οφείλουν να τοποθετήσουν τα τραπέζια των καλεσμένων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Αν πάλι επιλέξεις να κάνεις ένα πάρτυ γάμου στο σπίτι φρόντισε να διατηρήσεις εσύ τις απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των καλεσμένων σου.

Δεξίωση ή πάρτυ γάμου εν μέσω πανδημίας

Μπομπονιέρες γάμου

Μπομπονιέρες και κορονοϊός είναι ένα αλληλένδετο πακετάκι που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου. Μπορείς να γλυκάνεις τους καλεσμένους σου με ασφάλεια επιλέγοντας safe pack κουφέτα. Η ατομική συσκευασία τους θα εξασφαλίσει την ατομική ασφάλεια του κάθε καλεσμένου σου. Αφού επιλέξεις τα κουφέτα γάμου σειρά έχει το στήσιμο της μπομπονιέρας. Φτιάξε DIY μπομπονιέρες γάμου με εκλεκτά υλικά και δώσε έναν αναμνηστικό χαρακτήρα. Αφού ο αριθμός των καλεσμένων θα είναι μικρός μπορείς να εστιάσεις στην πολυτέλεια φτιάχνοντας εντυπωσιακές χειροποίητες μπομπονιέρες γάμου. Διάλεξε από κουτάκια γάμου μέχρι γυάλινες καμπάνες και γεωμετρικά φανάρια. Άσε την φαντασία σου ελεύθερη και ξεκίνα να δημιουργείς.

Μπομπονιέρες γάμου - Γάμος την Εποχή του Κορονοϊού

Ταξίδι του μέλιτος

Ο γάμος εν μέσω κορονοϊού, όπως σίγουρα θα φαντάζεσαι, θα επηρεάσει και το ταξίδι του μέλιτος. Δυστυχώς το ταξίδι του μέλιτος που ονειρευόσουν από μικρή σε κάποια πόλη του εξωτερικού ή σε έναν εξωτικό προορισμό θα πρέπει να πάρει παράταση. Μπορείς, εφόσον και αν επιτρέπονται οι μετακινήσεις και εντός της χώρας, να επιλέξεις πανέμορφους εγχώριους προορισμούς. Επένδυσε μάλιστα τα χρήματα σου περισσότερο σε εμπειρίες που θα κάνουν το ταξίδι του μέλιτος αξέχαστο.

Ταξίδι του μέλιτος

Οργάνωση γάμου από το σπίτι

Τέλος, αν επιλέξεις να αναβάλλεις το γάμο σου μέχρι έως ότου οι συνθήκες γίνουν πιο ευνοϊκές τότε κάνε την οργάνωση γάμου από το σπίτι. Διάλεξε το θέμα γάμου σου, αναδιοργάνωσε το budget σου, φτιάξε ακόμη πιο εντυπωσιακά προσκλητήρια και DIY μπομπονιέρες γάμου. Οργάνωσε καλύτερα τη κάθε λεπτομέρεια χωρίς να κάνεις εκπτώσεις σε μια τόσο σημαντική μέρα σαν και αυτή.

Οργάνωση γάμου από το σπίτι

Αξίζεις να γίνεις η νύφη που έχεις ονειρευτεί. Μπορεί οι παγκόσμιες συνθήκες να έφεραν τα πάνω κάτω αλλά μην σε παίρνει από κάτω. Ο γάμος μπορεί είτε να γίνει ξεπερνώντας 40 κύματα είτε παίρνοντας παράταση. Στο τέλος αυτό που μετράει είναι η αγάπη και η κατανόηση που λαμβάνεις όταν κοιτάς το άλλο σου μισό και αυτό είναι ανεκτίμητο.

[print_link]