Πως να μικρύνω τη λίστα καλεσμένων γάμου

Πώς να μικρύνω τη λίστα καλεσμένων γάμου: Tips & Συμβουλές

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει φέρει τα πάνω κάτω στα σχέδια των ζευγαριών η μικρή λίστα καλεσμένων γάμου είναι η νέα πραγματικότητα. Ανοιχτός ή κλειστός γάμος είναι ένα δίλλημα που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι θέλουν να παντρευτούν. Είσαι, λοιπόν, από εκείνες τις νύφες που βρέθηκαν στο κυκλώνα του covid-19 και έχουν το μεγάλο ερώτημα “πώς να μικρύνω τη λίστα καλεσμένων γάμου”; Είμαστε εδώ για σένα! Σου ετοιμάσαμε μερικά tips για να κάνεις την οργάνωση καλεσμένων γάμου με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος και περισσότερη ευκολία.

Λίστα γάμου με τα πιο κοντινά πρόσωπα

Ποιοι ήταν εκείνοι που έμαθαν πρώτοι την πρόταση γάμου και έπειτα την ημερομηνία γάμου; Με ποιους ονειρεύεσαι να μοιραστείς μια τόσο σημαντική στιγμή; Αυτά και πολλά άλλα τέτοια ερωτήματα θα σου δώσουν μια πρώτη απάντηση στο βασικό σου ερώτημα: «Πώς να μικρύνω τη λίστα καλεσμένων γάμου». Άτομα που μοιράζεσαι την κάθε στιγμή, που μιλάτε αν όχι κάθε μέρα αλλά πολλές φορές, βρίσκονται ψηλά στην οργάνωση της λίστας σου. Επικοινώνησε μαζί τους ώστε να δεις ποιοι από αυτούς μπορούν να έρθουν και ποιοι μένουν μακριά ή είναι κάπως επιφυλακτικοί λόγω του κορονοϊού.

Λίστα γάμου με τα πιο κοντινά πρόσωπα

Καλεσμένοι σε ευπαθείς ομάδες

Το επόμενο βήμα για μια μικρή λίστα καλεσμένων γάμου είναι να ξεκαθαρίσεις από τη λίστα προσκεκλημένων γάμου ποια άτομα βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες. Δεδομένων των συνθηκών δεν θα ήθελε κανείς μας να θέσει σε κίνδυνο τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους ή εκείνους που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να τους αφήσεις εκτός λίστας κρατώντας τους ασφαλείς. Μια πρόταση μας, μάλιστα, είναι να τους στείλεις DIY μπομπονιέρες γάμου αναμνηστικά εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις. Οργάνωσε έπειτα ένα μικρό τραπέζι για αυτούς, ώστε να μπορέσετε να το γιορτάσετε με ασφάλεια.

Πως να μικρύνω τη λίστα καλεσμένων γάμου Καλεσμένοι σε ευπαθείς ομάδες

Live μετάδοση γάμου

Μπορεί οι μεγαλύτεροι και τα άτομα ευπαθών ομάδων να μην μπορούν να έρθουν στο θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο σου. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι εκεί. Τι εννοούμε; Στην οργάνωση γάμου θέσε σαν αρμοδιότητα σε κάποιον παρευρισκόμενο να κάνει live μετάδοση του γάμου μέσω κάποιας διαδικτυακής πλατφόρμας. Κάτι τέτοιο ανήκει μάλιστα στα trends γάμου 2021 αφού ολοένα και περισσότερα ζευγάρια το προτιμούν. Έλα πιο «κοντά» με τα αγαπημένα σου πρόσωπα μια τόσο σημαντική μέρα όπως είναι ο γάμος σου.

Πως να μικρύνω τη λίστα καλεσμένων γάμου Live μετάδοση γάμου

Πάρτυ γάμου μετά τον κορονοϊό και το lockdown

Αφού το μέγεθος της λίστας των καλεσμένων σου έχει υποστεί μεγάλη σμίκρυνση ενημέρωσε όσους βρίσκονται εντός και εκτός της λίστας ότι θα γίνει το πάρτυ γάμου μετά το τέλος της πανδημίας. Δώσε, λοιπόν, παράταση στη δεξίωση γάμου σου με τη λίστα τραπεζιών γάμου και το ανάλογο σχεδιάγραμμα τραπεζιών γάμου να μπαίνουν για λίγο στον πάγο. Εξάλλου, δεν έχει σημασία ο χρόνος αλλά η γιορτή και ότι αυτή θα αποτελείται από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Επομένως, ενημέρωσε τους καλεσμένους σου ότι θα γιορτάσετε το μεγάλο σου «Ναι» σε δεύτερο χρόνο, κορονοϊού επιτρέποντος.

Πάρτυ γάμου μετά τον κορονοϊό και το lockdown

Γονείς των μελλόνυμφων και καλεσμένοι

Εδώ ίσως είναι το δυσκολότερο κομμάτι στη διοργάνωση γάμου. Στα ελληνικά δεδομένα οι γονείς του ζευγαριού θέλουν να μοιραστούν τη χαρά των παιδιών τους με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Υπό άλλες συνθήκες θα έπεφταν στο τραπέζι ονόματα τριτοξάδερφων που ποτέ δεν έχεις ακούσει, μπατζανάκηδων και φίλων των γονιών σας. Ωστόσο με τα μέτρα του covid-19 να περιορίζουν πολύ τα πράγματα θα πρέπει να βάλεις εξαρχής όρια και στις δυο πλευρές αφού είναι η δική σου στιγμή. Η φόρμα για λίστα καλεσμένων θα πρέπει να αποτελείται από άτομα που εσύ πραγματικά θέλεις ειδικά σε έναν γάμο την εποχή του κορονοϊού.

Πως να μικρύνω τη λίστα καλεσμένων γάμου Γονείς των μελλόνυμφων και καλεσμένοι

Τα θετικά μιας μικρής λίστας καλεσμένων

Με μια πρώτη ματιά, το ψαλίδι στη λίστα των καλεσμένων σου, κάθε άλλο παρά ιδανικό φαίνεται. Ωστόσο υπάρχουν και πολλά θετικά που μπορείς να προσθέσεις στη λίστα υποχρεώσεων γάμου.

Micro wedding εν μέσω covid-19

Ένας micro wedding ή αλλιώς κλειστός γάμος μπορεί ακόμα να είναι εξαιρετικά φαντασμαγορικός. Το budget που αφαιρέθηκε από τα έξοδα γάμου και τους καλεσμένους χρησιμοποίησε το για αναβαθμίσεις τον γάμο σου. Θυσιάζοντας την ποσότητα δώσε έμφαση στην ποιότητα και την πολυτέλεια που μπορεί να έχει ένας χειροποίητος DIY γάμος κλειστού τύπου.

Micro wedding εν μέσω covid-19

Ποιοτικός χρόνος με τους καλεσμένους

Επιπλέον με μια μικρότερη λίστα καλεσμένων, θα σου δοθεί περισσότερος ποιοτικός χρόνος με τον κάθε καλεσμένο ξεχωριστά. Αν και δεν υπάρχει τίποτα κακό με έναν ανοιχτό γάμο, είναι σίγουρα δυσκολότερο να αφιερώσεις χρόνο στον καθένα. Επιπλέον, με έναν κλειστό γάμο θα εξασφαλίσεις την ασφάλεια τόσο για σένα όσο και για τους καλεσμένους σου. Κάτι τέτοιο θα τους κάνει να νιώθουν πιο ασφαλείς και πιο χαλαροί, ώστε να μπορούν να περάσουν τη μέρα τους γιορτάζοντας παρά να ανησυχούν για το αν θα κολλήσουν ή όχι.

Ποιοτικός χρόνος με τους καλεσμένους

Προϋπολογισμός γάμου

Υπάρχουν επίσης ορισμένα οφέλη στον προϋπολογισμό γάμου. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχεις όλες τις εκπληκτικές λεπτομέρειες, όπως εντυπωσιακό στολισμό ή ανεπανάληπτες φωτογραφίες γάμου. Και αυτό γιατί θα εξοικονομήσεις χρήματα από το πάρτυ, το μενού γάμου κ.α. Κάνε λοιπόν ανακατανομή των εξόδων του γάμου σου και διαμόρφωσε εκ νέου μια φοβερή εμπειρία για σένα και τον αγαπημένο σου.

Προϋπολογισμός γάμου

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την ημέρα του γάμου σου δεν την είχες φανταστεί έτσι ακριβώς. Γνωρίζουμε ότι ο γάμος την εποχή του κορονοϊού είναι μια δύσκολη υπόθεση αλλά δεν πρέπει να το βάζεις κάτω. Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σε βοήθησαν ώστε να καταφέρεις να πάρεις πιο εύκολα τις δύσκολες αποφάσεις.

[print_link]