5 Ιδέες για Πάρτυ πριν το Γάμο

5 Ιδέες για Πάρτυ πριν το Γάμο

Έρχεται η στιγμή που θα ανταλλάξεις όρκους αιώνιας αγάπης με τον αγαπημένο σου σε μια γαμήλια τελετή που θα παρευρίσκονται όλοι οι συγγενείς και φίλοι. Ο γάμος από μόνος του αποτελεί ένα κομβικό και χαρμόσυνο γεγονός, μερικές φορές όμως και λίγο αγχωτικό. Γιατί λοιπόν να μη χαλαρώσεις με κάποιο πάρτυ πριν το γάμο; Τα πάρτυ πριν και μετά το γάμο είναι η στιγμή για να διασκεδάσεις και να αποφύγεις οποιοδήποτε έγνοια. Για αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για πάρτυ πριν το γάμο.

Πάρτυ αρραβώνα

Αυτό το πάρτυ πριν το γάμο συνήθως το διοργανώνουν οι γονείς της νύφης. Ο αρραβώνας αποτελεί ένα από τα πρώτα πάρτυ που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του ζευγαριού και θα μοιράσουν στους παρευρισκόμενους και μπομπονιέρες αρραβώνα. Συνήθως μάλιστα γίνεται σε κάποιο σπίτι και ο αριθμός των καλεσμένων είναι περιορισμένος στα πιο οικεία πρόσωπα. Βέβαια, αυτό έχει να κάνει με το ζευγάρι και το πόσο ανοιχτή γιορτή θέλουν να κάνουν.

Πάρτυ αρραβώνα

Πάρτυ της νύφης – Bridal Shower

To πάρτυ της νύφης, ή αλλιώς bridal shower είναι μια γυναικεία γιορτή που τιμάει τη νύφη. Η κουμπάρα οργανώνει ένα γυναικείο “σουαρέ”, το οποίο λαμβάνει χώρα συνήθως πρωινές – μεσημεριανές ώρες και έχει κοριτσίστικο στυλ. Οι καλεσμένοι φέρνουν προσωπικά δωράκια στη νύφη ή δωράκια για το νέο σπιτικό, και αφού απολαύσουν ένα χαλαρό – casual γεύμα από το θεματικό candybar που θα έχει στηθεί σε κάποια γωνία, η νύφη ανοίγει τα δώρα μπροστά σε όλους. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο πάρτυ όχι μόνο από την κουμπάρα αλλά και από τη νύφη. Σκοπός του πάρτυ είναι οι φίλες της νύφης να την εμψυχώσουν για το ξεκίνημα της νέας ζωης.

Πάρτυ της νύφης

Γεύμα παρανύμφων – Bridesmaids Party

Το γεύμα παρανύμφων ή αλλιώς το Bridesmaids party είναι άλλο ένα ιδιαίτερα διασκεδαστικό έθιμο που μας έρχεται από το εξωτερικό. Αυτή η ιδέα για πάρτυ πριν το γάμο είναι ιδανική σε περίπτωση που έχεις πάνω από μια κουμπάρες ή παρανύμφους στο γάμο σου. Αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους οι παράνυμφες, και συγχρόνως είναι ένας πρωτότυπος τρόπος να τις ευχαριστήσεις, κάνοντας ένα τραπέζι σε αυτές. Στη συνέχεια πρόσφερε τους μικρά δώρα που έχουν συναισθηματική αξία για σένα αλλά και για αυτές.

Γεύμα παρανύμφων

Πρόγαμος – Rehearsal Dinner

Ο πρόγαμος ή κατά την αμερικάνικη παράδοση το “Rehearsal Dinner” είναι ένα πάρτυ πριν το γάμο που διοργανώνεται από το ζευγάρι ή από τους γονείς του γαμπρού για τους πολύ στενούς φίλους και συγγενείς. Είναι μια μικρογραφία της δεξίωσης του γάμου και πραγματοποιείται μια – δυο μέρες πριν τη μεγάλη μέρα. Πρόκειται για ένα γλέντι που είτε λαμβάνει χώρα στο σπίτι είτε σε οποιοδήποτε άλλον χώρο.

Πρόγαμος

Bachelor και bachelorette πάρτυ

Το bachelor πάρτυ είναι εκείνο το πάρτυ που διοργανώνει ο κουμπάρος και η κουμπάρα αντίστοιχα για το γαμπρό και τη νύφη. Η νύφη και ο γαμπρός γιορτάζουν ξεχωριστά την τελευταία νύχτα της «ελευθερίας» τους. Ανά τα χρόνια οι ιδέες για bachelor party για άντρες αλλά και για γυναίκες ήταν συνυφασμένες με ξέφρενη νύχτα και έξαλλα μαγαζιά για bachelorette. Ωστόσο, σταδιακά αυτό έχει αρχίσει να μεταβάλλεται και το μπατσελορ παρτυ αποκτάει στυλ και χαρακτήρα και από τις δυο πλευρές. Για τις γυναίκες μάλιστα, πρόκειται για μια γιορτή με φίλες, που μπορεί να λάβει χώρα σε σπα, ξενοδοχεία κ.α. Οι γυναίκες έχουν ως έθιμο να στολίζονται με μοναδικά είδη bachelorette ή με DIY κατασκευές για bachelorette και να περνάνε μοναδικό χρόνο με τις κολλητές τους φίλες.

Bachelor και bachelorette πάρτυ

Η περίοδος πριν το γάμο περιέχει υπέροχες στιγμές, αλλά και στιγμές άγχους. Χαλάρωσε κάνοντας κάποιο πάρτυ πριν το γάμο με τον αγαπημένο σου όπου θα περάσετε αξέχαστα και χαλαρά με φίλους και συγγενείς. Μοιραστείτε αυτό το σπουδαίο γεγονός με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

[print_link]