χριστουγεννιάτικα οικολογικά δέντρα ιδέες

7 Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα Οικολογικά Δέντρα

Ο πρωταγωνιστής της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θέλεις φέτος, όμως να συνδυάσεις την καλαισθησία με την οικολογία και ψάχνεις πρωτότυπες ιδέες για οικολογικά Χριστούγεννα και ξύλινα δέντρα; Οι ιδέες είναι πολλές και νικούν αναμφισβήτητα σε πρωτοτυπία και οικολογική συνείδηση. Φέτος τα Χριστούγεννα μην πέσεις στο δίλλημα «ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή τεχνητά δέντρα» και φτιάξε με τα χεράκια σου εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα οικολογικά δέντρα από ξύλο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τάβλες

Μια ιδέα για χριστουγεννιάτικα οικολογικά δέντρα είναι το από ξύλινες τάβλες. Μπορείς να το αγοράσεις έτοιμο σε διάφορα μεγέθη ή αν πιάνουν λίγο παραπάνω τα χέρια σου να το φτιάξεις μόνη σου. Ο, τι και να επιλέξεις διακόσμησε το με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ταιριάζει τέλεια και σε μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για μικρούς χώρους.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τάβλες

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με θαλασσόξυλα

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με ξύλα και κορμούς είναι μια ακόμα πρόταση για χριστουγεννιάτικα οικολογικά δέντρα. Επίλεξε θαλασσόξυλα σε διάφορα μεγέθη και στερέωσε τα στον τοίχο έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα αυτοσχέδιο έλατο. Διακόσμησε τον τοίχο σου με χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια, χριστουγεννιάτικα κουδούνια και λαμπάκια.

Επιτοίχιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με θαλασσόξυλα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κλαδιά

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο με κλαδιά είναι μια αρκετά οικονομική λύση με οικολογικό χαρακτήρα. Χρησιμοποίησε απλά χριστουγεννιάτικα κλαδιά δέντρων που θα τα βάλεις σε γυάλινα βάζα. Έπειτα διακόσμησε τα με χριστουγεννιάτικα στολίδια ή αν θες κάτι πιο απλό βάλε μόνο χριστουγεννιάτικα φωτάκια.

Οικολογικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με κλαδιά

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σανίδες

Μια πρόταση για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι με σανίδες. Στερέωσε τις σε μαυροπίνακες ή ακόμα και στον τοίχο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με δέντρο. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις ένα DIY χριστουγεννιάτικο οικολογικό δέντρο από σανίδες που θα έχεις κολλήσει πάνω σε μια μεγαλύτερη σε μέγεθος σανίδα δίνοντας περισσότερες διαστάσεις στο οικολογικό δέντρο σου.

Οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο με σανίδες - χριστουγεννιάτικα οικολογικά δέντρα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύλινη σκάλα

Για μια δημιουργική διακόσμηση των Χριστουγεννιάτικων διακοπών σου επίλεξε εναλλακτικά ξύλινα αντικείμενα για χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η ξύλινη σκάλα θα σπάσει τα κλασικά χριστουγεννιάτικα στερεότυπα και συγκαταλέγεται στις πιο μοντέρνες ιδέες για οικολογικά Χριστούγεννα! Κρέμασε τα λαμπάκια σε όλη την ανοιχτή ξύλινη σκάλα. Στη συνέχεια κρέμασε στο ενδιάμεσο γυάλινες χριστουγεννιάτικες μπάλες και χριστουγεννιάτικα στολίδια. Φτιάξε ένα δέντρο των Χριστουγέννων που θα κλέψει τις εντυπώσεις και θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

οικολογικό χριστουγεννιάτικο δέντρο από ξύλινη σκάλα - χριστουγεννιάτικα οικολογικά δέντρα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από φέτες κορμού

Μια ιδέα για ξύλινα οικολογικά δέντρα είναι με φέτες κορμού. Μπορείς να επιλέξεις φέτες κορμού σε διάφορα μεγέθη και να κολλήσεις τη μια πάνω στην άλλη. Διαφορετικά μπορείς να φτιάξεις ένα πανέμορφο επιτοίχιο δέντρο από φέτες κορμού. Θα ταιριάζει, μάλιστα, τέλεια και σε μια ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από φέτες κορμού - χριστουγεννιατικα οικολογικα δεντρα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κλαδιά ελάτου

Τέλος μια οικολογική διακόσμηση σε χριστουγεννιάτικο δέντρο ξύλινο είναι με κλαδιά ελάτου. Μπορείς είτε να τα προμηθευτείς από κάποιο φυτώριο χωρίς μάλιστα να εισβάλλεις στην χλωρίδα του τόπου μας. Έπειτα να τα στερεώσεις στον τοίχο το ένα κάτω από το άλλο και να το διακοσμήσεις με χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια όπως τα κλασικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μόνο που αυτό θα είναι μοντέρνο, οικονομικό και κυρίως οικολογικό ξύλινο δέντρο!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κλαδιά ελάτου

Φέτος επίλεξε για σένα και την οικογένεια σου τα οικολογικά Χριστούγεννα. Οφείλουμε να προστατεύουμε στο περιβάλλον που μας θρέφει και μας συντηρεί, επιλέγοντας οικολογικά χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση θα είναι ανεπανάληπτη, εμπιστεύσου μας!

[print_link]