Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 7 Ιδέες

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: 7 Ιδέες

Τα Χριστούγεννα έρχονται και οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, λατρεύουμε να στολίζουμε το σπίτι μας χριστουγεννιάτικα. Η ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ταιριάζει τέλεια με τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και το γιορτινό πνεύμα. Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που είναι κάπως δύσπιστοι και θεωρούν το ρουστίκ λίγο “μουντό”. Λάθος! Εδώ θα σου δώσουμε ιδέες για να συνδυάσεις το ρουστίκ με πινελιές λάμψης για ένα ζεστό και συνάμα λαμπερό στολισμό.

Χρώματα και υφάσματα για ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Σε μια ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση το κυρίαρχο χρώμα είναι το φυσικό. Από εκεί και πέρα μπορείς να συνδυάσεις γήινες αποχρώσεις με χρυσές ή χάλκινες λεπτομέρειες. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο κλασικό στη διακόσμηση Χριστουγέννων μπορείς να παντρέψεις το φυσικό με το κόκκινο και το πράσινο. Έπειτα χρησιμοποίησε υφάσματα όπως η λινάτσα και ο καμβάς θυμίζοντας έτσι κάτι από χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις αγροτικών σπιτιών.

Χρώματα και υφάσματα για ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικο δέντρο

Όπως σε όλες έτσι και στη ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση το βασικότερο σημείο είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Επίλεξε χριστουγεννιάτικα ρουστίκ στολίδια, φέτες κορμού που θα φτιάξεις χριστουγεννιάτικα με τα χεράκια σου, γιρλάντες στα αντίστοιχα χρώματα καθώς και ξύλινα στολίδια. Επιπλέον στη διακόσμηση του δέντρου με μπάλες βάλε διάσπαρτα και μερικές πιο λαμπερές χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες ή πλαστικές που θα σπάνε τη μονοτονία. Σχετικά με την ποδιά που θα επιλέξεις θα σου προτείναμε την λινάτσα για να διατηρήσεις το ρουστίκ χαρακτήρα.

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Για μια ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξώπορτας φτιάξε και το ανάλογο ρουστίκ στεφάνι. Χρησιμοποίησε κουκουνάρια, χριστουγεννιάτικα κλαδιά, φέτες κορμού και φυσικά λινάτσα για να φτιάξεις φαντασμαγορικά χριστουγεννιάτικα στεφάνια εμπνευσμένο από την ύπαιθρο. Εναλλακτικά, πάρε ένα απλό χριστουγεννιάτικο στεφάνι και πρόσθεσε του κανέλες και διάφορα αποξηραμένα.

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Ξύλινα φανάρια και ρουστίκ κεριά

Μια από τις ρουστίκ ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι τα ξύλινα φανάρια και τα ρουστίκ κεριά. Διακόσμησε το σαλόνι σου και όχι μόνο με ξύλινα φανάρια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη είτε βάζοντας κεριά μέσα είτε στολίδια είτε κουκουνάρια με λαμπάκια. Έπειτα ολοκλήρωσε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου με χειροποίητα ρουστίκ κεριά από κανέλες, χριστουγεννιάτικα κλαδιά και κορδέλες.

Ξύλινα φανάρια και ρουστίκ κεριά

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Επίλεξε έτοιμες ή φτιάξε μόνη σου χριστουγεννιάτικες κάλτσες από λινάτσα ή από ύφασμα σε φυσικό και μπεζ χρώμα. Χρησιμοποίησε, επίσης χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια στις αντίστοιχες αποχρώσεις για την ρουστίκ διακόσμηση σου. Στόλισε κατά τόπους ρουστίκ στολίδια, χριστουγεννιάτικες πινακίδες και φιόγκους για να απογειώσεις τη διακόσμηση σου.

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Ρουστίκ γιρλάντες χριστουγεννιάτικες

Αφού έχεις φτιάξει όλα τα υπόλοιπα για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου θα σου προτείναμε και τις χριστουγεννιάτικες ρουστίκ γιρλάντες. Φτιάξε τις μόνη σου με κουκουνάρια και χριστουγεννιάτικα κλαδιά φτιάχνοντας μια πανέμορφη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού και όχι μόνο!

γιρλάντες χριστουγεννιάτικες ρουστίκ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Ρουστίκ χριστουγεννιάτικα centerpieces

Για το τέλος σου αφήσαμε τα ρουστίκ χριστουγεννιάτικα centerpieces για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού. Επίλεξε ξύλινα υλικά για διακόσμηση τραπεζιού και συνδύασε με κορμούς δέντρων και κεριά. Έπειτα σκόρπισε γύρω από τους κορμούς αποξηραμένα φρούτα, κανέλες και κουκουνάρια. Στο τέλος βάλε μικρά ξύλινα φανάρια. Εναλλακτικά, κόλλησε πάνω στο κορμό χριστουγεννιάτικα στολίδια κέρατα. Πρόσθεσε πάνω πράσινο μος και διάφανα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Βέβαια αυτές είναι μόνο δύο ιδέες από μια τεράστια λίστα με χριστουγεννιάτικα ρουστίκ centerpieces.

 χριστουγεννιάτικα centerpieces - ρουστικ χριστουγεννιατικη διακοσμηση

Φτιάξε μια πανέμορφη ρουστίκ διακόσμηση σπιτιού για να απολαύσεις τις καλύτερες στιγμές των εορτών μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

[print_link]