Μοντέρνα διακοσμητικά τοίχου 10 Πρωτότυπες Ιδέες

Μοντέρνα Διακοσμητικά Τοίχου: 10 Πρωτότυπες Ιδέες

Η ανανέωση σπιτιού και η διακόσμηση του προσωπικού σου χώρου, σου αλλάζει διάθεση και σε κάνει να απολαμβάνεις τη κάθε στιγμή μόνη ή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ωστόσο πολλές είναι οι φορές που δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους τοίχους του σπιτιού με αποτέλεσμα να είναι απογυμνωμένοι από στυλ και χαρακτήρα. Πρόκειται για μια διακοσμητική παγίδα που τελικά δεν θα σε βοηθήσει να αναδείξεις τη συνολική διακόσμηση σπιτιού. Για αυτό είμαστε εδώ για σένα και σου έχουμε μερικές ιδέες για μοντέρνα διακοσμητικά τοίχου που όχι μόνο θα απογειώσουν τη διακόσμηση σπιτιού σου αλλά θα αποτελέσουν από μόνα τους ένα στολίδι.

Κρεμαστό διακοσμητικό τοίχου με κοχύλια

Ένα από τα μοντέρνα διακοσμητικά τοίχου που αγαπάμε είναι οι καλοκαιρινές κατασκευές με κοχύλια. Αναλυτικότερα, θα σου προτείναμε να φτιάξεις ένα κρεμαστό διακοσμητικό με κοχύλια που μυρίζει θάλασσα. Πάρε ένα θαλασσόξυλο και κρέμασε από αυτό κορδόνια. Ύστερα, κόλλησε / κρέμασε κοχύλια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Θα φέρεις το καλοκαίρι στο σπίτι σου με έναν εύκολο και οικονομικό τρόπο!

Κρεμαστό διακοσμητικό τοίχου με κοχύλια

DIY καμβάς με διακοσμητικά

Εξίσου μοντέρνα διακοσμητικά τοίχου είναι ο καμβάς ή ο μαυροπίνακας με διάφορα διακοσμητικά. Διάλεξε καμβά ή μαυροπίνακα στο μέγεθος που θέλεις και άσε την φαντασία σου ελεύθερη. Ανάλογα με το στυλ και την εποχή μπορείς να φτιάξεις χειροποίητες πινακίδες τοίχου με διάφορα μικρά και μεγάλα διακοσμητικά. Κόλλησε πάνω στολίδια, διακοσμητικά, λουλούδια και ότι άλλο έχεις φανταστεί. Έπειτα γράψε κάποιο απόφθεγμα ή μια φράση. Είναι μια φοβερή πρόταση αν ψάχνεις διακοσμητικά τοίχου κουζίνας, αφού μπορεί να αφήνει σημειώσεις εκεί όλη η οικογένεια.

DIY καμβάς με διακοσμητικά

Boho σύνθεση τοίχου με καλάθια και δίσκους

Εκείνα τα διακοσμητικά τοίχου και γενικότερα νέα διακοσμητικά σπιτιού που ήρθαν για να μείνουν αφού ξεχωρίζουν για τη πρωτοτυπία τους, είναι η boho επιτοίχια σύνθεση με καλάθια και δίσκους. Διάλεξε καλάθια, δίσκους και καπέλα στις ίδιες ή παρόμοιες αποχρώσεις και κρέμασε τα στο τοίχο φτιάχνοντας μια εντυπωσιακή boho σύνθεση. Είναι ιδανικά τόσο για διακοσμητικά τοίχου κρεβατοκάμαρας όσο και σαλονιού.

Boho σύνθεση τοίχου με καλάθια και δίσκους

Χειροποίητα στεφάνια για το τοίχο

Δεν θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε από τη λίστα μας τα χειροποίητα στεφάνια. Άδραξε την ευκαιρία ανάλογα με την εποχή και φτιάξε πρωτότυπα ανοιξιάτικα στεφάνια, πασχαλινά στεφάνια ή χριστουγεννιάτικα. Αυτό βέβαια δεν είναι περιοριστικό αφού μπορείς να φτιάξεις DIY στεφάνια που δεν σηματοδοτούν καμιά εποχή και ξεχωρίζουν για τη φινέτσα και το στυλ τους.

Χειροποίητα στεφάνια για το τοίχο

DIY γιρλάντα τοίχου

Στο ίδιο μοτίβο με τα στεφάνια είναι και οι DIY γιρλάντες. Φτιάξε με τα χεράκια σου ουδέτερες ή ανά εποχή γιρλάντες για να στολίσεις πρωτότυπα το τοίχο σου. Κρέμασε αποξηραμένα, λουλούδια, κορδόνια και κορδέλες, στολίδια ή κρεμαστά διακοσμητικά. Φτιάξε τις ανάλογα με το δωμάτιο που θέλεις να διακοσμήσεις. Για παράδειγμα σε τοίχο κοριτσίστικου υπνοδωματίου θα σου προτείναμε πεταλούδες και νεράιδες.

DIY γιρλάντα τοίχου

Μακραμέ και ονειροπαγίδες τοίχου

Μια επιπλέον boho ιδέα δεν είναι άλλη από τα μακραμέ και τις ονειροπαγίδες. Όντας λάτρεις του DIY θα σου προτείναμε να τα φτιάξεις  μόνη σου δίνοντας τους άλλη χάρη. Ωστόσο μπορείς να βρεις έτοιμα μακραμέ και ονειροπαγίδες που θα δώσουν περισσότερο στυλ στη boho διακόσμηση σπιτιού και τους τοίχους σου.

Μακραμέ και ονειροπαγίδες τοίχου

Διακόσμηση τοίχου με λαμπάκια και φωτογραφίες

Αν πάλι ψάχνεις ιδέες για διακοσμητικά τοίχου με φως τότε η πρόταση μας είναι τα λαμπάκια με τις φωτογραφίες ή τα λουλούδια. Κρέμασε λαμπάκια στο τοίχο σου και στερέωσε τα καλά. Έπειτα κρέμασε με κορδόνια και μανταλάκια φωτογραφίες και διακοσμητικά λουλούδια δίνοντας μια ρομαντική νότα στο χώρο σου.

Διακόσμηση τοίχου με λαμπάκια και φωτογραφίες

Επιτοίχια διακοσμητικά τελάρα κεντήματος

Μια άλλη DIY πρόταση για μοντέρνα διακόσμηση τοίχου είναι με τελάρα κεντήματος. Ανάλογα με τα χρώματα της υπόλοιπης διακόσμησης σπιτιού και των επιτραπέζιων διακοσμητικών επίλεξε τις αποχρώσεις που θέλεις να κινηθείς στα υφάσματα και τα διακοσμητικά. Επίλεξε τελάρα κεντήματος σε διάφορα μεγέθη και στόλισε τα με υφάσματα και διακοσμητικά. Κρέμασε τα στο τοίχο μεμονωμένα ή δένοντας τα μεταξύ τους φτιάχνοντας μια εντυπωσιακή σύνθεση.

Επιτοίχια διακοσμητικά τελάρα κεντήματος

Διακόσμηση τοίχου με κορνίζες και διακοσμητικά

Μια μοντέρνα πρόταση διακόσμησης που φέρνει το χθες στο σήμερα είναι τα διακοσμητικά τοίχου vintage. Τι εννοούμε;  Επίλεξε κορνίζες με φωτογραφίες παλιού τύπου ή καινούργιες, μικρούς πίνακες και διακοσμητικά σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Κρέμασε τα όλα σε ένα τοίχο διατηρώντας μια νοητή αλληλουχία. Θα δώσεις κατευθείαν χρώμα και vintage αέρα στο σπίτι σου με έναν πρωτότυπο και εντυπωσιακό τρόπο.

Διακόσμηση τοίχου με κορνίζες και διακοσμητικά

Επιτοίχιος boho Καθρέπτης με καλάμια

Ο καθρέπτης με τα καλάμια είναι μια φοβερή ιδέα για ένα μοντέρνο, ρουστίκ σπίτι. Πάρε ένα κομμάτι καθρέπτη σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλεις και κόλλησε πάνω καλάμια, κορμούς ή κλαδιά. Το αποτέλεσμα θα είναι ανεπανάληπτο!

Επιτοίχιος boho Καθρέπτης με καλάμια

Η διακόσμηση των τοίχων απογειώνουν όλο το χώρο προσθέτοντας μικρές οι μεγάλες λεπτομέρειες. Επομένως, δώσε ιδιαίτερη βάση σε αυτό επιλέγοντας ξύλινα, μεταλλικά, υφασμάτινα ή συρμάτινα διακοσμητικά τοίχου. Βάλε τη προσωπική σου πινελιά στο σπίτι σου, χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σου.

[print_link]