Οικονομική Διακόσμηση Μικρού Σαλονιού

Οικονομική Διακόσμηση Μικρού Σαλονιού

Η διακόσμηση σπιτιού μας ανανεώνει και μας κάνει να νιώθουμε άνετα και ευχάριστα στον προσωπικό μας χώρο. Βασικότερο δωμάτιο σε ένα σπίτι είναι το σαλόνι αφού εκεί περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας είτε μόνοι είτε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αν το δούμε ρεαλιστικά το μέσο ελληνικό διαμέρισμα είναι ως επί το πλείστων μικρό και λειτουργικό. Για αυτό και εσύ μπορείς να φτιάξεις μια οικονομική διακόσμηση μικρού σαλονιού που θα σου ανεβάσει τη ψυχολογία, θα αναδείξει της διακόσμηση του σαλονιού και φυσικά δεν θα σε βάλει σε πολλά έξοδα. Εμείς σου έχουμε μερικές ιδέες που η διακόσμηση μικρού σαλονιού με τραπεζαρία ή χωρίς δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα περιοδικά.

Χρώματα για διακόσμηση μικρού σαλονιού

Η αφετηρία για μια οικονομική διακόσμηση μικρού σαλονιού είναι τα χρώματα. Τα χρώματα για μικρό σαλόνι που θα επιλέξεις καλό θα είναι να κυμαίνονται σε ανοιχτούς τόνους με βάση το λευκό. Με αυτό το τρόπο θα δείχνει μεγαλύτερο και πιο φωτεινό αφού το λευκό χρώμα και οι ανοιχτές αποχρώσεις επιτρέπουν στο φως του ήλιου να διαχέεται στο χώρο. Ωστόσο κάτι τέτοιο ελλοχεύει μικρές παγίδες που θα οδηγήσουν, ενδεχομένως, το δωμάτιο στο να φαίνεται απρόσωπο και ψυχρό. Για αυτό βάλε μερικές χρωματιστές πινελιές και λεπτομέρειες ανάλογα με το στυλ σου που θα αναδείξουν το σαλόνι διακόσμηση με χρώματα.

Χρώματα για διακόσμηση μικρού σαλονιού

Διακόσμηση τοίχου μικρού σαλονιού

Σε κάθε περίπτωση για μια οικονομική διακόσμηση μικρού σαλονιού προσπάθησε να μην «πνίξεις» το χώρο με “βαριά” και πολλά έπιπλα. Μια πρόταση μας, λοιπόν, είναι να στολίσεις τους τοίχους με μοντέρνα διακοσμητικά τοίχου. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε καθρέπτες που θα δημιουργήσουν ένα όμορφο και μοντέρνο οπτικό τέχνασμα καθώς θα κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Και οι δυο επιλογές είναι το μόνο σίγουρο ότι θα αναδείξουν τη διακόσμηση σπιτιού 25 τετραγωνικών, μικρότερου ή μεγαλύτερου.

Διακόσμηση τοίχου μικρού σαλονιού

Διακόσμηση σαλονιού με ράφια

Σε ένα μικρό σαλόνι βασικό ρόλο παίζει η χρηστικότητα του κάθε αντικειμένου μέσα σε αυτό. Επομένως, μια ιδέα διακόσμησης είναι να χρησιμοποιήσεις ράφια για τους τοίχους του σαλονιού ή ακόμα και δίσκους στενόμακρους. Στόλισε τα με μικρά εποχιακά διακοσμητικά, φανάρια ή κηροπήγια. Εναλλακτικά αν δεν μιλάμε για διακόσμηση ενοικιαζόμενου σπιτιού αλλά για δικό σου σπίτι θα μπορούσες να δώσεις κάτι παραπάνω και να φτιάξεις μια εντοιχισμένη βιβλιοθήκη. Θα εξοικονομήσεις πολύ χώρο και θα μπορείς να τη διακοσμήσεις με βιβλία, διακοσμητικά, κορνίζες και ό,τι άλλο έχεις φανταστεί.

Διακόσμηση σαλονιού με ράφια

Υφάσματα για διακόσμηση μικρού σαλονιού

Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν και τα υφάσματα που θα επιλέξεις για το σαλόνι σου. Επίλεξε για τη διακόσμηση σαλονιού κουρτίνες αέρινες και ανοιχτόχρωμες που θα επιτρέπουν στο φως να λούζει αβίαστα το χώρο. Αν πάλι θέλεις να κάνεις μια πρακτική διαρρύθμιση σπιτιού 50τμ χώρισε το νοητά σε μικρότερα τμήματα με διαφορετικά χαλιά ή παραβάν ή άλλα επιδαπέδια διακοσμητικά. Τέλος, επίλεξε μαξιλάρια και ριχτάρια από ελαφριά υλικά με χρωματικές πινελιές που ταιριάζουν στο γούστο σου.

Υφάσματα για διακόσμηση μικρού σαλονιού

Βοηθητικά έπιπλα για διακόσμηση μικρού σαλονιού

Όπως ήδη έχουμε πει κάθε τι σε ένα μικρό χώρο πρέπει να είναι χρηστικό και τοποθετημένο στο σωστό μέρος. Σε μια διακόσμηση μικρού σαλονιού βασικό ρόλο παίζουν τα βοηθητικά έπιπλα που θα επιλέξεις. Διάλεξε χαμηλό τραπεζάκι για το καθιστικό σου και στόλισε το με μικρά επιτραπέζια διακοσμητικά χωρίς υπερβολές. Χρησιμοποίησε καφάσια και καλάθια που ειδικά αν φτιάχνεις μια διακόσμηση μικρού σαλονιού με τζάκι θα στολίσουν πανέμορφα το γύρω χώρο. Μια έξυπνη ιδέα είναι επιλέξεις και σκαμπώ ή πολυθρόνες με επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους χωρίς να μετατρέψεις το σαλόνι σου σε αποθήκη.

Βοηθητικά έπιπλα για διακόσμηση μικρού σαλονιού

Διακόσμηση τραπεζαρίας

Η μίνιμαλ διακόσμηση πρέπει να συνδυαστεί με όποιο στυλ έχεις επιλέξει για το σπίτι σου για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Είτε πρόκειται για boho διακόσμηση σπιτιού, είτε για καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού συνιστούμε μέτρο στη χρήση διακοσμητικών. Φτιάξε ένα χειροποίητο centerpiece με πιατέλες και δίσκους για τη τραπεζαρία σου ή επίλεξε απλά εντυπωσιακά διακοσμητικά που θα απογειώσουν τον συνολικό στολισμό.

Διακόσμηση τραπεζαρίας

Διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία σε ένα μικρό σαλόνι

Όπου και αν επιλέξεις να στολίσεις τα διακοσμητικά σου θα συνιστούσαμε να είναι λίγα και καλά. Διάλεξε διακριτικά επιτραπέζια διακοσμητικά στοιχεία για χειμωνιάτικη ή καλοκαιρινή διακόσμηση που ταιριάζουν στο στυλ και το χαρακτήρα σου. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα μοναδικό!

Διακριτικά διακοσμητικά στοιχεία σε ένα μικρό σαλόνι

Ένα μικρό σαλόνι δε σημαίνει πως είναι καταδικασμένο να είναι απογυμνωμένο από στυλ, φινέτσα και χαρακτήρα. Μπορείς με τη φαντασία και το μεράκι σου να δημιουργήσεις ένα διακοσμητικό παράδεισο που θα απολαμβάνεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και κυρίως με τον εαυτό σου!

[print_link]