Καλοκαιρινή Διακόσμηση Σαλονιού 2020 Ιδέες και Θέματα - eldeco

Καλοκαιρινή Διακόσμηση Σαλονιού 2020: Ιδέες και Θέματα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η ευκαιρία να κάνουμε μια ανανέωση σπιτιού βρίσκεται μπροστά μας. Εμείς φροντίζουμε πάντα να ενημερωνόμαστε για τις τάσεις διακόσμησης και να σου προτείνουμε τις πιο hot ιδέες για διακόσμηση σπιτιού και λύσεις που θα απογειώσουν το χώρο σου και θα σε ανεβάσουν ψυχολογικά. Για αυτό και φέτος το καλοκαίρι σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με προτάσεις για καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2020 που θα ανανεώσουν τόσο το χώρο σου όσο και σένα.

Θέματα για καλοκαιρινή διακόσμηση 2020

Όπως συνέβη και στην περσινή καλοκαιρινή διακόσμηση 2018 – 2019 έτσι και το 2020 έχει να μας προτείνει τα trends για αυτό το καλοκαίρι.

Boho καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2020

Ένα θέμα που αγαπάμε ιδιαίτερα είναι η boho διακόσμηση σπιτιού που με ένα κράμα χρωμάτων και υφών σε χαλαρώνει. Μια, λοιπόν, must καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού για το 2020 είναι η boho. Για να φτιάξεις ένα αμιγώς boho καλοκαιρινό καθιστικό χρησιμοποίησε χαμηλό τραπεζάκι σαλονιού έτσι ώστε να διευκολύνει την επαφή με τη γη είτε έχεις καναπέδες είτε έχεις μόνο μαξιλάρες. Κρέμασε μακραμέ, καλάθια ή υφάσματα στους τοίχους σου. Ενώ διακόσμησε τη τραπεζαρία με boho επιτραπέζια διακοσμητικά και δίσκους με κεριά. Η χρωματική παλέτα που θα επιλέξεις μπορεί να είναι σε φυσικούς τόνους αν θέλεις ένα πιο γήινο αποτέλεσμα ή σε σκούρο χρυσό – μπορντώ για ένα μαροκινό στυλ με έθνικ στοιχεία.

Boho καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2020

Τροπική διακόσμηση σαλονιού 2020

Η τροπική διακόσμηση σπιτιού και πιο συγκεκριμένα σαλονιού παραπέμπει ξεκάθαρα σε καλοκαίρι και τροπικό νησί. Οπότε λέμε σίγουρα ναι και στη καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού 2020! Παίξε με έντονες αποχρώσεις στους τοίχους, τα υφάσματα και τα μαξιλάρια. Χρησιμοποίησε ξύλινα φανάρια μπαμπού, καλάθια και καφάσια για το στολισμό σου. Ενώ αν θέλεις μια πιο μοντέρνα πινελιά διάλεξε χρυσά γεωμετρικά φανάρια και λαμπάκια σε έντονα χρώματα φωτισμού. Φυσικά από τη τροπική διακόσμηση σου δεν πρέπει να λείπουν και τα αντίστοιχα διακοσμητικά σπιτιού όπως ανανάδες, κάκτοι, φλαμίνγκο και παπαγάλοι.

Τροπική διακόσμηση σαλονιού 2020

Νησιωτική διακόσμηση σαλονιού 2020

Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τη νούμερο 1 καλοκαιρινή διακόσμηση σπιτιού για τη χώρα μας, που δεν είναι άλλη από τη νησιωτική. Για ένα τέτοιο θέμα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα αντίστοιχα καλοκαιρινά χρώματα για κρεβατοκάμαρα 2020. Επίλεξε σαν βασικό χρώμα το χαλαρωτικό λευκό και κάνε συνδυασμούς με αποχρώσεις του γαλάζιου ή του γκρι. Επίσης, σε μια τέτοια καλοκαιρινή διακόσμηση επικρατεί η μινιμαλιστική αισθητική. Για αυτό μάζεψε τα περιττά αντικείμενα που έχεις επιλέξει για τη διακόσμηση σπιτιού χειμώνας 2020. Χρησιμοποίησε ξύλινους δίσκους με κοχύλια και φανάρια για να φτιάξεις καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Έπειτα αντικατέστησε τις βαριές κουρτίνες και τα ριχτάρια με αέρινα υφάσματα που όχι μόνο θα θυμίζουν ελληνικό νησί αλλά θα δροσίζουν και το χώρο.

Νησιωτική διακόσμηση σαλονιού 2020

Καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού με φανάρια

Τελειώνοντας με τα θέματα, προχωράμε με τα διακοσμητικά. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει σε μια καλοκαιρινή διακόσμηση χρησιμοποιούνται κατά κόρον τα φανάρια. Για αυτό επίλεξε για το σαλόνι σου φανάρια και κηροπήγια σε διάφορα σχέδια και μεγέθη. Στόλισε τα πάνω στη τραπεζαρία, το έδαφος ή και το τζάκι για να του δώσεις μια καλοκαιρινή νότα. Διακόσμησε τα με κοχύλια, άμμο και καλοκαιρινά διακοσμητικά. Διαφορετικά, μπορείς να βάλεις μέσα κεριά και votive ή λαμπάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι φοβερό και ατμοσφαιρικό!

Καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού με φανάρια

Καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού με καλάθια και καφάσια

Τόσο στην διακόσμηση σπιτιού άνοιξη 2020 όσο και στο καλοκαιρινό στολισμό σπιτιού προτιμάμε ιδιαίτερα τα καλάθια και τα καφάσια. Δίνουν μια χαλαρή και boho αισθητική στο χώρο χωρίς να χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη. Μπορείς να τα διακοσμήσεις στο έδαφος με λουλούδια εσωτερικού χώρου ή πετσέτες θαλάσσης. Εναλλακτικά μπορείς να φτιάξεις μοντέρνα διακοσμητικά τοίχου με μια επιτοίχια σύνθεση από καλάθια και δίσκους.

Καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού με καλάθια και καφάσια

Καλοκαιρινά διακοσμητικά τοίχου

Ντύσε, εξίσου καλοκαιρινά και τους τοίχους του σαλονιού σου με εντυπωσιακά διακοσμητικά τοίχου. Κρέμασε μακραμέ ή πίνακες με καλοκαιρινό θέμα. Αν πάλι είσαι λάτρης του DIY, όπως και εμείς, τότε θα σου προτείναμε να φτιάξεις  κατασκευές με κοχύλια, στεφάνια ,καλοκαιρινές πινακίδες και πολλά άλλα.

Καλοκαιρινά διακοσμητικά τοίχου

Επιτραπέζια διακοσμητικά για καλοκαιρινό σαλόνι

Τα επιτραπέζια διακοσμητικά παίζουν σημαντικό ρόλο στη καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού αφού θα δώσουν χρώμα και χαρακτήρα στη τραπεζαρία σου. Χρησιμοποίησε δίσκους, εταζέρες, φέτες κορμού ή ό,τι άλλο έχεις φανταστεί και στόλισε τα με καλοκαιρινά διακοσμητικά. Διάλεξε κοχύλια, αστερίες, χαλίκια, καραβάκια, ανανάδες, κάκτους και πολλά άλλα για να απογειώσεις τα χειροποίητα centerpiece. Ωστόσο μια από τις συμβουλές διακόσμησης είναι να μη παραφορτώσεις τις επιφάνειες σου με πολλά διακοσμητικά γιατί θα χάσεις το καλοκαιρινό, αέρινο στυλ που επιδιώκεις.

Επιτραπέζια διακοσμητικά για καλοκαιρινό σαλόνι

Γυάλινα βάζα για καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού

Τα συναντήσαμε πολύ και στην ανοιξιάτικη διακόσμηση 2020 και είναι εδώ και το καλοκαίρι. Δεν είναι άλλα από τα γυάλινα βάζα. Το γυαλί σαν υλικό δίνει μια αίσθηση καθαρότητας με μοντέρνα χροιά. Δεν βαραίνει τη διακόσμηση και επιτρέπει στο φως του ήλιου να το διαπερνά πλημμυρίζοντας το χώρο διάτρητα. Για αυτό το λόγο είναι από τις must επιλογές μας για μια καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού. Διάλεξε γυάλινα είδη σε διάφορα σχέδια και μεγέθη και διακόσμησε τα με διακοσμητικά λουλούδια όπως pampas grass. Εναλλακτικά γέμισε τα με άμμο ή νερό και πρόσθεσε επιπλέοντα ρεσώ. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο με έναν σικάτο και οικονομικό τρόπο.

Γυάλινα βάζα για καλοκαιρινή διακόσμηση σαλονιού

Διακόσμηση σαλονιού με DIY καλοκαιρινό καθρέπτη

Αν έχεις ήδη καθρέπτη στο σαλόνι σου τότε διακόσμησε τον με λαμπάκια ή χειροποίητες καλοκαιρινές γιρλάντες, Αν πάλι δεν έχεις καθρέπτες στο καθιστικό σου θα σου προτείναμε να φτιάξεις έναν. Επίλεξε ένα κομμάτι καθρέπτη σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλεις και κόλλησε πάνω καλάμια, κορμούς ή κλαδιά. Πρόκειται για μια τέλεια DIY ιδέα που θα μεταμορφώσει το χώρο σου.

Διακόσμηση σαλονιού με DIY καλοκαιρινό καθρέπτη

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσύ θέλεις να ανεβάσεις τη διάθεση σου και να το υποδεχθείς όπως του αξίζει; Είναι η κατάλληλη στιγμή, ξεκινώντας από το σπίτι! Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας, ο χώρος στον οποίο νιώθουμε περισσότερο άνετα. Για αυτό αν ξεκινήσεις από εκεί να είσαι σίγουρη πως η ψυχολογία σου θα βαφτεί και αυτή στα καλοκαιρινά χρώματα.

[print_link]