Παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση: Πώς να την πετύχεις

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή του χρόνου που ξεχειλίζει μαγεία, όμορφες μυρωδιές και cozy ατμόσφαιρα. Για εμάς τους Christmas Lovers τα Χριστούγεννα είναι ένα παραμύθι γεμάτο γιορτινές εικόνες και μπόλικα φωτάκια. Αν, λοιπόν, είσαι και εσύ ένας από εμάς τότε η παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μιλάει στη ψυχούλα σου και σε ταξιδεύει στα πιο μαγικά μέρη. Γίνε, λοιπόν, φέτος ο/η ήρωας του δικού σου χριστουγεννιάτικου παραμυθιού στολίζοντας γιορτινά τον χώρο σου παίρνοντας έμπνευση από τα παραμύθια των Χριστουγέννων.

Χρώματα και υφάσματα για παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση διαθέτει μια συγκεκριμένη παλέτα χριστουγεννιάτικων χρωμάτων στην οποία θα βασιστείς. Μια εκδοχή είναι τα κλασικά χριστουγεννιάτικα χρώματα σε κόκκινο, πράσινο, λευκό και χρυσό. Θυμίζει πολύ το παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών» και πρόκειται για μια ρομαντική οπτική της κλασικής χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Από την άλλη έχουμε την παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με βασικό χρώμα το λευκό συνδυασμένο με παστέλ αποχρώσεις. Το λευκό με το παλ ροζ και το χρυσό να δίνει λάμψη αποτελούν μια μαγική αλχημεία χρωμάτων ικανή να σε ταξιδέψει. Για αυτό το λόγο όλα τα υφάσματα και τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που θα χρησιμοποιήσεις θα κινούνται σε αυτούς τους χρωματισμούς. Όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα υφάσματα επίλεξε chic υφές: βελούδινα, με φτερά ή με πούλιες.

Χρώματα και υφάσματα για παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Σε κάθε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σε μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πρέπει να είναι εντυπωσιακό και πλούσιο. Ιδανικά θα σου προτείναμε να επιλέξεις λευκό, παλ ροζ ή χιονισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια. Έπειτα, χώρου επιτρέποντος, μπορείς  να επιλέξεις ένα δέντρο πάνω από 2 μέτρα για μια πιο φαντασμαγορική εμφάνιση χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. Με τα κατάλληλα χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες το αποτέλεσμα θα είναι μαγευτικά εκθαμβωτικό.

Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Παραμυθένια χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά

Σειρά έχουν τα ιδιαίτερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και οι μπάλες που θυμίζουν τις πιο όμορφες αράδες ενός χριστουγεννιάτικου παραμυθιού. Επίλεξε στολίδια σε παστέλ χρωματισμούς με μπόλικο glitter και ρομαντικά μοτίβα. Το ίδιο ισχύει και για τις μπάλες. Συνδύασε γυάλινες μπάλες με άθραυστες χριστουγεννιάτικες μπάλες σε λευκό, ροζ και λιλά χρωματισμούς με χρυσόσκονη για περισσότερη λάμψη. Για γιρλάντα επίλεξε χριστουγεννιάτικες κορδέλες ροζ. Πρόσθεσε, επίσης, χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά γούνινα ή με glitter σε λευκό, ροζ και σάπιο μήλο χρωματισμούς. Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά θα σου προτείναμε να γεμίσεις τα κενά του δέντρου με χριστουγεννιάτικα λουλούδια στις ίδιες αποχρώσεις. Αν θέλεις να δώσεις μια vintage πινελιά στο στολισμό σου τότε διάλεξε χριστουγεννιάτικα στολίδια αντίκες. Αν πάλι θέλεις να σπάσεις λίγο τον συνδυασμό ροζ – λευκό – χρυσό μπορείς να βάλεις και μερικές πινελιές από baby blue.

Παραμυθένια χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και κεριά

Οι εορταστικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις διαθέτουν φυσικά μια πληθώρα από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και κεριά. Φτιάξε, λοιπόν, μια παραμυθένια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα επιλέγοντας λαμπάκια με θερμό φωτισμό για το δέντρο σου και κεριά στις ανάλογες αποχρώσεις. Διακόσμησε τα σε χρυσά κηροπήγια, πιατέλες, δίσκους, εταζέρες ή όπου αλλού θέλεις.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και κεριά

Παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια διακόσμησης

Κάθε χριστουγεννιάτικο παραμύθι διαθέτει τις δικές τους χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια. Για αυτό το λόγο δώσε πνοή στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου σου επιλέγοντας χριστουγεννιάτικα ζώα και φιγούρες στο ανάλογο στυλ. Επίλεξε καρυοθραύστες ντυμένους στα λευκά με χρυσές ή ροζ λεπτομέρειες, αγγελάκια, νάνους και Άγιους Βασίληδες με παστέλ χριστουγεννιάτικες φορεσιές. Στο ίδιο μοτίβο κινήσου και για τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά ζωάκια που θα επιλέξεις. Διάλεξε καρουζέλ ροζ, τάρανδους λευκούς, αρκουδάκια και πολλά άλλα για να πλαισιώσουν τον στολισμό σου. Που ξέρεις μπορεί με λίγη μαγεία των Χριστουγέννων να ζωντανέψουν και να ταξιδέψετε παρέα σε μαγικά χριστουγεννιάτικα μέρη.

Παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες φιγούρες και ζωάκια διακόσμησης

Παραμυθένιος στολισμός τραπεζιού τα Χριστούγεννα

Όπως πολλές φορές έχουμε πει στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σημαντικό ρόλο παίζει ο χριστουγεννιάτικος στολισμός τραπεζιού. Εκεί μαζευόμαστε και μοιραζόμαστε στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ενώ το τραπέζι είναι γεμάτο χριστουγεννιάτικα εδέσματα και μπόλικη αγάπη. Δώσε, λοιπόν, έμφαση σε αυτό το κομμάτι του στολισμού σου φέρνοντας το χριστουγεννιάτικο παραμύθι στην τραπεζαρία σου. Χρησιμοποίησε επιτραπέζια χριστουγεννιάτικα δέντρα λευκά και πλαισίωσε τα με χρυσά  – ροζ χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Επίλεξε πιατέλες, εταζέρες, κουτιά και δίσκους ανάλογου μοτίβου και φτιάξε εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. Αν έχεις μακρόστενο τραπέζι τότε θα σου προτείναμε να φτιάξεις χριστουγεννιάτικη γιρλάντα από χριστουγεννιάτικες μπάλες σε παστέλ χρωματισμούς. Είναι στην δική σου αισθητική αντίληψη πιο χρώμα θέλεις να επικρατεί στο στολισμό του τραπεζιού σου. Για ένα ρομαντικό και πιο girly αποτέλεσμα βασικές θα είναι οι αποχρώσεις του ροζ. Εναλλακτικά, χρησιμοποίησε το λευκό σαν βάση το οποίο θα πλαισιώσεις με ροζ – χρυσές πινελιές.

Παραμυθένιος στολισμός τραπεζιού τα Χριστούγεννα

Παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τοίχων

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικοί είναι και οι τοίχοι. Συμπεριέλαβε τους στη παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σου επιλέγοντας κρεμαστά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Χρησιμοποίησε κάλτσες και σκούφους σε λευκό – ροζ, φτιάξε ρομαντικά χριστουγεννιάτικα στεφάνια χειροποίητα, παραμυθένιες γιρλάντες και χριστουγεννιάτικες πινακίδες. Επιπλέον μπορείς να συνδυάσεις χιονονιφάδες, κρεμαστά φωτιζόμενα διακοσμητικά και χριστουγεννιάτικα αστέρια. Κρέμασε τα στους τοίχους, τα παράθυρα, τις πόρτες ή φτιάξε μια μαγευτική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τζακιού.

Παραμυθένια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τοίχων

Φέτος άσε την μαγεία των Χριστουγέννων να σε ταξιδέψει στα πιο όμορφα μέρη. Φτιάξε το δικό σου χριστουγεννιάτικο παραμύθι και γιόρτασε με όλη σου την ψυχή.

[print_link]