Σωστός Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πώς να στολίσεις σαν Επαγγελματίας

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου: Πώς να στολίσεις σαν Επαγγελματίας

Κάθε χρόνο τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε σπίτι και κάθε βιτρίνα. Φέτος, θέλεις να πας το στολισμό ένα βήμα παραπέρα και να φτιάξεις μια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση 2022 – 23 σαν επαγγελματίας. Ποιος είναι όμως ο σωστός στολισμός δέντρου; Το χριστουγεννιάτικο εγχειρίδιο είναι έτοιμο να σου μάθει πως γίνεται ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου που είναι εμπνευσμένος από τις πιο φαντασμαγορικές φωτογραφίες του Pinterest. Πάρε στυλό και χαρτί και κράτα σημειώσεις γιατί ξεκινάμε

Στήσιμο χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου ξεκινάει από το στήσιμο του δέντρου. Αφού έχεις επιλέξει μέσα από μια ποικιλία σε χριστουγεννιάτικα δέντρα το δικό σου, ξεκίνα να το στήνεις. Βάλε την βάση εκεί που θέλεις να μπει το δέντρο σου. Έπειτα βάζε ένα – ένα τα κομμάτια του δέντρου ή τα κλαδιά (εξαρτάται από το δέντρο). Άνοιξε κάθε κλαδί ξεχωριστά προς κάθε κατεύθυνση ώστε να μην μένουν κενά και να μην φαίνεται το δέντρο σαν κατσιασμένο. Ακολούθησε αυτή τη διαδικασία μέχρι τη κορυφή.

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με λαμπάκια

Σειρά έχουν τα λαμπάκια. Θα παίρνεις πάντα λαμπάκια Led χαμηλής κατανάλωσης. Βάλε τα λαμπάκια στην πρίζα για να ζεσταθούν και να μπορείς να τα δουλέψεις καλύτερα. Πέρα από αυτό θα μπορείς να βλέπεις και που πέφτει ο φωτισμός. Ξεκίνα να τα τοποθετείς από κάτω προς τα πάνω. Τοποθέτησε τα λαμπάκια από μέσα στη βάση του κλαδιού προς τα έξω και ξανά προς τα μέσα για το επόμενο κλαδί. Έτσι θα φαίνεται πιο φυσικός ο φωτισμός του δέντρου. Για ένα ακόμη πιο λαμπερό αποτέλεσμα μπορείς να πλέξεις γύρω – γύρω σε κάθε κλαδί ξεχωριστά τα λαμπάκια. Ο στολισμός μικρού χριστουγεννιάτικου δέντρου ή μεγάλου θα διαμορφώσει ανάλογα το πόσα λαμπάκια χρειάζεται ένα δέντρο. Το πιο εύκολο είναι να πάρεις μια πρίζα και πάνω του να του βάλεις λαμπάκια επεκτεινόμενα. Έτσι δε θα έχεις το άγχος μήπως πάρεις λίγα ή πολλά λαμπάκια! Η πρίζα 60055 παίρνει μέχρι και 12 σειρές λαμπάκια led χαμηλής κατανάλωσης με κωδικό 60041! Οι 12 σειρές καλύπτουν άνετα μέχρι και ενα δέντρο 2,70cm.

Στολισμός δέντρου με χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσεις τις χριστουγεννιάτικες γιρλάντες. Εφόσον έχεις αποφασίσει ποιοι θα είναι οι συνδυασμοί χρωμάτων για χριστουγεννιάτικο δέντρο θα διαλέξεις και τις ανάλογες γιρλάντες και χριστουγεννιάτικες κορδέλες. Στερέωσε τις με ένα συρματάκι στο εσωτερικό των κλαδιών και άρχισε να τις στολίσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθούν τα κενά.

Μεγάλες χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια

Μόλις τελειώσεις ξεκίνα να στολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο με τις μεγάλες γυάλινες μπάλες, τις πλαστικές και τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τοποθέτησε τα στο εσωτερικό μέρος των κλαδιών για να έχεις ένα γεμάτο αποτέλεσμα. Ο κλασικός, ρουστίκ, boho ή ροζ στολισμός δέντρου θα αρχίσει σιγά σιγά να παίρνει μορφή.

Μεγάλες χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια

Μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες δέντρου

Αφού τελειώσεις με τα μεγάλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το δέντρο σου, στόλισε τα μικρότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες. Κάλυψε τα κενά που έχουν με ένα ομοιόμορφο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες δέντρου

Χριστουγεννιάτικά κλαδιά και φιόγκοι

Για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που θυμίζει πρωτότυπη διακόσμηση χριστουγεννιάτικης βιτρίνας επίλεξε και μερικά χριστουγεννιάτικα κλαδιά ή/και φιόγκους. Τοποθέτησε τα καρφωτά μέσα στο δέντρο με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν σαν προέκταση του δέντρου. Όσον αφορά τους φιόγκους διακόσμησε διάσπαρτα μερικούς για ένα πιο γιορτινό αποτέλεσμα. Και τα δύο θα δώσουν μια πολυμορφική οπτική στο στολισμό σου.

Χριστουγεννιάτικά κλαδιά και φιόγκοι

Κορυφή, ποδιά και φάτνη

Για το τέλος άφησε την κορυφή, την ποδιά και τη φάτνη. Επίλεξε πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα αστέρια κρεμαστά για να βάλεις στην κορυφή σου που θα ταιριάζουν με τον θεματικό χριστουγεννιάτικο στολισμό σου. Επίλεξε και την αντίστοιχη ποδιά ή βάλε χιονοκουβέρτα αν θέλεις να δώσεις την αίσθηση του χιονισμένου τοπίου. Τέλος πρόσθεσε την φάτνη. Μπορείς να την συνδυάσεις με χριστουγεννιάτικες φιγούρες και χριστουγεννιάτικα δώρα διακόσμησης.

Κορυφή, ποδιά και φάτνη

Ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου 2022 θα γίνει εύκολη υπόθεση. Φέτος τα Χριστούγεννα, στόλισε το δέντρο σου σαν επαγγελματίας και πέρνα όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα γύρω από αυτό.

Και αν ακόμα αναρωτιέσαι, δες το παρακάτω βιντεάκι όπου βήμα βήμα, θα στολίσουμε μαζί το ομορφότερο δέντρο!

[print_link]