Παιδικό πάρτυ στο σπίτι - Πως να το οργανώσω;

Παιδικό πάρτυ στο σπίτι: Πως να το οργανώσω;

Για τα παιδιά, τα πάρτυ είναι ό,τι καλύτερο, γιατί παίζουν, διασκεδάζουν τρώνε γλυκά και όλα αυτά μαζί με τους φίλους τους. Για τις μαμάδες σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση να οργανώσουν ένα τσούρμο παιδιά, πόσο μάλλον να διακοσμήσουν ανάλογα το χώρο του πάρτυ. Σημασία έχει να υπάρχει καλή διάθεση και ένας μικρός προγραμματισμός! Σου έχουμε εδώ μερικά βήματα για να οργανώσεις ένα αξέχαστο παιδικό πάρτυ στο σπίτι.

Ημερομηνία

Το πρώτο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να ορίσεις την ημερομηνία για το παιδικό πάρτυ στο σπίτι. Σίγουρα όλοι προτιμούν Σάββατο γιατί τα παιδιά έχουν ελεύθερο χρόνο να ξεδώσουν. Αν πάλι το πάρτυ αφορά μικρότερης ηλικίας παιδί, τότε καλό θα ήταν να μη διαρκέσει παραπάνω από 2,5 ώρες. Διάλεξε πρωινές ώρες ή νωρίς το απόγευμα.

Ημερομηνία

Αριθμός καλεσμένων

Σειρά έχουν οι καλεσμένοι. Αν για σένα δεν αποτελεί πρόβλημα ο χώρος τότε είναι μια χαρά να καλέσεις περίπου 10 – 15 παιδιά με τους γονείς τους. Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία των παιδιών. Παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας σίγουρα θα θέλουν να προσκαλέσουν παραπάνω φίλους, καθ’ότι πέρα από το σχολείο, έχουν παρέες και από εξωσχολικές δραστηριότητες.

Αριθμός καλεσμένων

Καθαριότητα

Για να γλιτώσεις από το τρέξιμο της τελευταίας στιγμής καθάρισε το σπίτι λίγες ημέρες πιο πριν. Δε χρειάζεται να εξαντληθείς στις δουλειές του σπιτιού, προτιμότερο είναι να κάνεις τα βασικά και αυτό γιατί μετά το πάρτυ θα πρέπει σίγουρα να το ξανά κάνεις!

Καθαριότητα

Θέμα του πάρτυ

Για ένα τέλειο παιδικό πάρτυ στο σπίτι, σειρά έχει το θέμα πάρτυ που θα επιλέξεις. Πρόκειται για ιδανική επιλογή που θα σου λύσει τα χέρια. Επίλεξε το αγαπημένο παιδικό θέμα του παιδιού σου, είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι. Με αυτόν τον τρόπο θα διαμορφωθεί πιο εύκολα και ο στολισμός τραπεζιού για παιδικό πάρτυ αλλά και η διακόσμηση πάρτυ. Υπάρχουν φυσικά πολλές ιδέες διακόσμησης για παιδικό πάρτυ στο σπίτι, απ’ όπου μπορείς να εμπνευστείς!

Θέμα του πάρτυ

 Μπουφές και Candybar

Αφού έχεις βρει τα είδη σερβιρίσματος και τα είδη που θα επανδρώσουν το candybar, σειρά έχει η επιλογή του φαγητού. Βρες εύκολα ορεκτικά για παιδικό πάρτυ και προσάρμοσε τα στη θεματολογία σου. Βρες ευφάνταστους τρόπους σερβιρίσματος για γλυκίσματα, γλειφιτζούρια, ζαχαρωτά και χυμούς και πρόσθεσε τα στον μπουφέ σου. Οι προτάσεις μπουφέ για παιδικό πάρτυ είναι πάρα πολλές από τις οποίες μπορείς να πάρεις έμπνευση και να κάνεις κάτι μοναδικό. Πάντως σε κάθε περίπτωση φτιάξε στεγνά και εύκολα φαγητά για τα παιδιά.

Μπουφές και candybar

Απασχόληση σε παιδικό πάρτυ

Για ένα ιδανικό παιδικό πάρτυ στο σπίτι φτιάξε ένα πρόγραμμα με δραστηριότητες που μπορούν κάνουν τα παιδιά. Κατά αυτόν τον τρόπο θα είναι συνέχεια ενεργά αλλά και ελεγχόμενα. Διάλεξε διαδραστικά παιχνίδια που να ταιριάζουν σε πάρτυ γενεθλίων για κορίτσι ή για αγόρι. Μερικά παραδείγματα είναι οι κατασκευές, το κουκλοθέατρο, η μαγειρική, το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού και άλλα πολλά.

Απασχόληση σε παιδικό πάρτυ

Δωράκια

Μια γλυκιά ιδέα είναι, μόλις τελειώσει το πάρτυ, να χαρίσεις ένα μικρό ευχαριστήριο – αναμνηστικό δώρο σε κάθε καλεσμένο παιδάκι. Αυτό μπορεί να είναι μικρά παιχνίδια, γλυκίσματα σε χωνάκια ή κάποια άλλη diy κατασκευή, ανάλογα με το θέμα του πάρτυ. Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει και φτιάξε μόνη σου ή και με τη βοήθεια των παιδιών σου φανταστικά και οικονομικά δωράκια για πάρτυ. Στόλισε τα μέσα σε όμορφες συσκευασίες και πρότρεψε τα παιδιά σου να τα προσφέρει στους φίλους του!

Δωράκια

Και να θυμάσαι το πιο σημαντικό: Ένα τέλειο παιδικό πάρτυ δε χρειάζεται ούτε πολύ κόπο ούτε μεγάλα έξοδα. Το μόνο που απαιτεί είναι κέφι, φαντασία και καλή οργάνωση!

Στην κατηγορία: El DECO με ετικέτες: .
[print_link]