Πως να Ανανεώσω τα Παλιά Χριστουγεννιάτικα Στολίδια χωρίς έξοδα

Πώς να ανανεώσω Παλιά Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Κάθε χρόνο στις γιορτές αποφασίζεις να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου και συνειδητοποιείς ότι μέσα στις κούτες έχεις πολλά παλιά και ξεχασμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες γυάλινες, που έχεις βαρεθεί. Ωστόσο, επειδή αποτελούν στολίδια, που είτε αγαπάς πολύ και δε θέλεις να τα χαρίσεις, είτε επειδή θέλεις να κάνεις οικονομία τα Χριστούγεννα, ψάχνεις εναλλακτικές DIY ιδέες για να τα κρατήσεις. Μήπως λοιπόν σκέφτεσαι «πώς να ανανεώσω τα παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια;». Εμείς είμαστε εδώ! Σου ετοιμάσαμε μερικές εύκολες και οικονομικές ιδέες για να κάνεις τα παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια σου σαν καινούρια!

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με χρυσόσκονη

Η πιο εύκολη λύση στο “πώς να ανανεώσω τα παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια” είναι με χρυσόσκονη. Επίλεξε γιορτινές χρυσόσκονες, αραίωσε τις μέσα σε ένα μπωλ με κόλλα και άπλωσε μέσα τις πλαστικές μπάλες σου. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέρλαμπρο!

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με χρυσόσκονη

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με κορδέλες και κορδόνια

Αν πάλι έχεις χριστουγεννιάτικες μπάλες που έχει ξεφτίσει το χρώμα τους τότε μπορείς να τις «ντύσεις» με χριστουγεννιάτικες κορδέλες ή υφάσματα σε γιορτινές αποχρώσεις.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με κορδέλες και υφάσματα - Πώς να ανανεώσω Παλιά Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με κουμπιά

Μια ακόμα απάντηση στο “πώς να ανανεώσω τα παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια” είναι με κουμπιά. Σε αυτή τη χριστουγεννιάτικη κατασκευή μπορούν να σε βοηθήσουν και τα παιδιά αφού θα απολαύσουν αυτή την πολύχρωμη μεταμόρφωση παλιών χριστουγεννιάτικων στολιδιών.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με χρώματα

Μια εξίσου ιδανική ανανέωση στα παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι να τις χρωματίσεις. Επίλεξε λαδομπογιές σε χριστουγεννιάτικα χρώματα και δημιούργησε μοναδικά διακοσμητικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου. Αποτελεί μια υπέροχη ιδέα και για παιδικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Χριστουγεννιάτικες μπάλες με χρώματα - Πώς να ανανεώσω Παλιά Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή με σπασμένα στολίδια

Μια εναλλακτική χρήση των χριστουγεννιάτικων στολιδιών είναι οι κατασκευές από σπασμένες χριστουγεννιάτικες γυάλινες μπάλες. Φτιάξε ένα πανέμορφο χρωματιστό μωσαϊκό από τα θρύψαλα, διακόσμησε άλλες χριστουγεννιάτικες μπάλες δίνοντας ένα έθνικ χαρακτήρα.

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή με σπασμένα στολίδια

Χριστουγεννιάτικα στολίδια σαν διακοσμητικά

Αν έχεις παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια και δεν ξέρεις πως να τους κάνεις χριστουγεννιάτικη ανανέωση, σου έχουμε τη λύση. Μπορείς να τα βάψεις, να τα στολίσεις με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και είδη χειροτεχνίας και να φτιάξεις πρωτότυπα διακοσμητικά όπως χειροποίητες DIY χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες.

Εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο από παλιά στολίδια

Μια από τις ιδέες για επαναχρησιμοποίηση των παλιών χριστουγεννιάτικων στολιδιών είναι να φτιάξεις χριστουγεννιάτικα δέντρο από στολίδια σε έναν μαυροπίνακα ή καμβά. Πιο αναλυτικά, σε ένα μαυροπίνακα σχεδιάζεις ένα δέντρο και έπειτα κολλάς πάνω παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά. Στη συνέχεια τον κρεμάς στον τοίχο και το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου είναι έτοιμο δίνοντας μάλιστα και μια vintage νότα! Αποτελεί μια από τις πιο υπέροχες κατασκευές για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σπιτιού!

Εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο από παλιά στολίδια

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σπρέι χιονιού

Αν πάλι έχεις ένα παλιό χριστουγεννιάτικο δέντρο αστόλιστο που έχει ξεθωριάσει το χρώμα του, σου προτείνουμε να το ανανεώσεις με ένα σπρέι χιονιού. Κρύψε τις ατέλειες του με τεχνητό χιόνι και φτιάξε ένα χιονισμένο τοπίο στο σπίτι σου.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σπρέι χιονιού

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Μια λύση για τα παλιά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια είναι τα στολίζεις σε γυάλινα βάζα. Αυτό μάλιστα είναι ιδανικό αν σου έχουν καεί κάποιες σειρές, αφού μέσα στις γυάλες θα είναι τυλιγμένα και θα δίνουν ούτως κι αλλιώς ένα πολύ φωτεινό αποτέλεσμα.

Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια

Χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος για κατασκευές

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν δώρα για αυτό αν σου έχουν ξεμείνει χαρτιά περιτυλίγματος και χριστουγεννιάτικες συσκευασίες δώρου από τα περσινά Χριστούγεννα αλλά δεν μπορείς να τυλίξεις τα φετινά σου δώρα, γιατί έχουν τσαλακωθεί, μη σκας! Χρησιμοποίησε τα για χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα φτιάξεις μόνη ή με τα παιδιά σου, όπως diy χειροποίητες κάρτες ή για diy ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης!

Χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος για κατασκευές

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Τέλος, αν χάλασε ή βαρέθηκες τα παλιά χριστουγεννιάτικα στεφάνια που έχεις μπορείς να τα λύσεις και να χρησιμοποιήσεις τα υλικά τους σε άλλες κατασκευές. Μερικές ιδέες είναι τα αποξηραμένα σαν πορτ πουρί, σαν αμπαλάζ δώρων, σαν διακοσμητικά κ. ο. κ

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Δε χρειάζεται να πετάξεις τίποτα αλλά ούτε να ξοδέψεις και μια περιουσία σε καινούργια χριστουγεννιάτικα στολίδια. Βάλε τη φαντασία και την ευρηματικότητα σου να δουλέψουν και θα έχεις μια ανανεωμένη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

[print_link]