πώς να κάνω οικονομία τα Χριστούγεννα

Πώς να κάνω οικονομία τα Χριστούγεννα

Φθάνουν τα Χριστούγεννα και όλοι ανυπομονούμε να περάσουμε στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να ανταλλάξουμε δώρα. Καταλήγουμε όμως πολύ συχνά να ξοδεύουμε μια περιουσία στο χριστουγεννιάτικο δεκαήμερο ενώ δεν είναι αυτή η ουσία του πνεύματος των Χριστουγέννων. Εδώ λοιπόν θα απαντηθεί το ερώτημα πώς να κάνω οικονομία τα Χριστούγεννα. Δείτε μερικά tips για οικονομία.

Χριστουγεννιάτικη αποταμίευση

Ο Νοέμβριος είναι ένας καλός μήνας για να αποταμιεύσετε μερικά χρήματα για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Βάλτε στην άκρη χρήματα για χριστουγεννιάτικα δώρα, ταξίδια και χριστουγεννιάτικα είδη διακόσμησης. Ίσως να περιορίζατε λίγο τις βραδινές εξόδους και τα περιττά έξοδα για να τα απολαύσετε καλύτερα στις χριστουγεννιάτικες γιορτές.

Χριστουγεννιάτικη αποταμίευση

Δημιουργία προϋπολογισμού

Για οικονομικά Χριστούγεννα δημιουργήστε μια λίστα με τις χριστουγεννιάτικες δαπάνες σας έτσι ώστε να μη ξεφύγετε από τα όρια. Έχοντας ένα συγκεκριμένο ποσό στο μυαλό σας για τα χριστουγεννιάτικα έξοδα θα κάνετε σίγουρα οικονομία στα ψώνια σας.

Δημιουργία προϋπολογισμού

Λίστα με παραλήπτες χριστουγεννιάτικων δώρων

Δημιουργήστε επίσης μια λίστα με τα άτομα που πραγματικά θέλετε να κάνετε δώρο.  Αυτή η λίστα θα σας δείξει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η τσέπη σας. Στο τέλος ίσως να δείτε ότι είναι πολύ λιγότερα τα άτομα που θέλετε να προσφέρετε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο και αυτό είναι απολύτως λογικό!

Λίστα με παραλήπτες χριστουγεννιάτικων δώρων

Ανανέωση παλιών χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Μια εξίσου οικονομική ιδέα για τα Χριστούγεννα είναι να ανανεώσετε τα παλιά σας χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το επόμενο ερώτημα που γεννάται είναι «πώς να ανανεώσω τα παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια;». Μη σκάτε! Οι προτάσεις είναι πολλές αρκεί να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη. Διακοσμήστε εκ νέου τις χριστουγεννιάτικες μπάλες, με χρυσόσκονες, κορδέλες και υφάσματα. Ψεκάστε το φθαρμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας με μπόλικο χιόνι και στολίστε τα παλιά λαμπάκια σε γυάλινα βάζα. Καθώς θα είναι τυλιγμένα δεν θα φαίνεται αν κάποια είναι καμένα. Φυσικά αυτές είναι μονό μερικές ιδέες για να συνδυάσετε την χριστουγεννιάτικη ανανέωση με τη χριστουγεννιάτικη οικονομία.

Ανανέωση παλιών χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα

Μια πολύ οικονομική ιδέα φέτος τα Χριστούγεννα είναι να φτιάξετε μόνοι σας DIY χριστουγεννιάτικα δώρα. Επιστρατεύστε την φαντασία σας και δημιουργήστε χριστουγεννιάτικες diy κατασκευές με απλά και φθηνά υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στο σπίτι σας και όχι μόνο. Φτιάξτε χιονόμπαλες, γούρια, στεφάνια και άλλα χειροποίητα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια. Σίγουρα οι παραλήπτες σας θα εκτιμήσουν πολύ το δώρο που θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας με μπόλικο μεράκι και αγάπη!

χειροποιητα χριστουγεννιατικα δωρα

Χριστουγεννιάτικη έρευνα αγοράς

Τρόποι εξοικονόμησης χρημάτων για το πώς να κάνω οικονομία τα Χριστούγεννα είναι και η έρευνα αγοράς. Αν ψάχνετε για συγκεκριμένες χριστουγεννιάτικες επιλογές, καλό θα ήταν να συγκρίνετε πρώτα τις τιμές. Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο χάρη στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Χριστουγεννιάτικη έρευνα αγοράς

Προσωπικά οικονομικά όρια

Φυσικά το παν είναι να ξέρετε να σταματάτε. Μόλις εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της λίστας σας πρέπει να σταματήσουν και τα ψώνια. Αποφύγετε τον πειρασμό των έξτρα χριστουγεννιάτικων αγορών γιατί αυτό θα σας αδειάσει το πορτοφόλι και θα σας οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνθήκες.

xristougenna budget

Αν φέτος τα Χριστούγεννα λειτουργήσετε με μεθοδικότητα, σύνεση και πρόγραμμα το πορτοφόλι σας θα είναι σίγουρα γεμάτο. Θα απολαύσετε έτσι πιο άνετα και ξέγνοιαστα τις ζεστές χριστουγεννιάτικες μέρες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

[print_link]