Ανανέωση Σπιτιού 7 Εύκολα Βήματα για να ξεκινήσεις

Ανανέωση Σπιτιού: 7 Εύκολα Βήματα για να ξεκινήσεις

Μένουμε στο σπίτι και θέλουμε μια ανοιξιάτικη ανανέωση σπιτιού; Να η ευκαιρία! Όχι μόνο θα γεμίσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας με δημιουργικό τρόπο αλλά θα νιώσουμε ευχάριστα με μια ανανεωμένη διακόσμηση σπιτιού από τα χεράκια μας. Ωστόσο σκέφτεσαι από που να ξεκινήσεις και τι τελικά πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις μια μοντέρνα για παλιό σπίτι διακόσμηση. Οι ειδικοί του DIY είναι εδώ και έχουν μερικά tips για σένα που ψάχνεις πως να διακοσμήσω το σπίτι μου μόνη μου.

Καθάρισμα σπιτιού

Πριν από κάθε ανανέωση σπιτιού πρέπει πρώτα να το καθαρίσουμε. Αυτό από μόνο του φαντάζει αγγαρεία. Για αυτό επιστράτευσε το σύντροφο, την οικογένεια ή τους φίλους σου και κάντε παρέα γενική καθαριότητα σπιτιού. Βάλε μουσική πάρε τη σφουγγαρίστρα και ξεκίνα το χορό, δεν θα καταλάβεις πως θα βγει όλη η δουλειά.

Καθάρισμα σπιτιού

Ξεκαθάρισμα σπιτιού

Για την ανανέωση σπιτιού σειρά έχει το ξεκαθάρισμα και η τακτοποίηση. Τακτοποίησε τις ντουλάπες, τα ράφια, τα συρτάρια και τη βιβλιοθήκη. Ένα τακτοποιημένο περιβάλλον θα ανεβάσει τη ψυχολογία σου και θα σε κάνει να χαλαρώσεις στο άψε σβήσε.

Ξεκαθάρισμα σπιτιού

Ανοιξιάτικα υφάσματα και κουρτίνες

Και αφού πιθανόν έχεις κάνει όλα ή σχεδόν όλα από τα παραπάνω σειρά έχει η διαμόρφωση του παλιού σπιτιού σε νέο και μοντέρνο. Άλλαξε τα καλύμματα και τις κουρτίνες και αντικατέστησε τις με χρωματιστά υφάσματα που απαντούν στις τάσεις της άνοιξης. Πρόσθεσε επίσης μαξιλάρια με ανοιξιάτικα σχέδια δίνοντας βάση σε κάθε λεπτομέρεια.

Ανοιξιάτικα υφάσματα και κουρτίνες για ανανέωση σπιτιού

Ανανέωση στη διακόσμηση σπιτιού

Και αν θέλεις να αλλάξεις τη διακόσμηση αλλά ψάχνεις ιδέες για διακόσμηση ενοικιαζόμενου σπιτιού σου έχουμε τις λύσεις. Άλλαξε τη διαρρύθμιση των επίπλων σου και βάλε τα σε νέες θέσεις. Ψάξε για οικονομικά μικροέπιπλα & διακοσμητικά που θα δώσουν στυλ στο χώρο σου με ελάχιστα χρήματα. Αν πάλι αγαπάς το DIY φτιάξε εύκολες χειροποίητες κατασκευές με υλικά που πιθανόν ήδη έχεις. Φτιάξε για παράδειγμα ένα τραπεζάκι από παλέτες. Στόλισε το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι και τη κουζίνα σου με DIY κατασκευές όπως ανοιξιάτικα στεφάνια, φτιαγμένα από τεχνητά λουλούδια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Με πολύ δημιουργικότητα και σχεδόν καθόλου χρήματα βρίσκεις την απάντηση στο πως να επιπλώσω το σπίτι μου οικονομικά. Να είσαι σίγουρη ότι το σαλόνι σου θα δείχνει εντελώς διαφορετικό.

Ανανέωση στη διακόσμηση σπιτιού

Διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού

Και αφού μιλάμε για σαλόνι βασική θέση έχει η διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού. Φτιάξε με τα χεράκια σου πασχαλινές κατασκευές με λουλούδια ή πρωτότυπα centerpiece για πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού. Επίλεξε φανάρια, καφάσια και διακοσμητικά για να στολίσεις τη τραπεζαρία και τα ράφια που τυχόν διαθέτει το σαλόνι σου.

Διακόσμηση τραπεζιού σαλονιού για ανανέωση σπιτιού

Κηπουρική και φυτά

Όταν μιλάμε για ανανέωση σπιτιού δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ενασχόληση με τα φυτά και την κηπουρική. Φτιάξε τις γλάστρες που ήδη διαθέτεις στο μπαλκόνι σου. Φρόντισε τα λουλούδια σου και φύτεψε νέους σπόρους. Χρησιμοποίησε μεταλλικά ή κεραμικά κασπώ και γυάλινα βάζα για να τοποθετήσεις τα λουλούδια, ζωντανά ή διακοσμητικά. Πρόσθεσε κεριά ή λαμπάκια για περισσότερη ατμόσφαιρα. Θα δώσεις χρώμα στην ανοιξιάτικη – πασχαλινή διακόσμηση σπιτιού σου ενώ ταυτόχρονα θα χαλαρώσεις με την κηπουρική στη βεράντα σου.

Κηπουρική και φυτά για ανανέωση σπιτιού

Βάψιμο τοίχων

Τέλος, αν θέλεις να μετατρέψεις την ανανέωση σπιτιού σε μια μικρή ανακαίνιση, μια από τις ιδέες και λύσεις για το σπίτι, που μπορείς να κάνεις μόνη σου, είναι το βάψιμο των τοίχων. Άλλαξε τα χρώματα στους τοίχους επιλέγοντας μοντέρνα χρώματα που θα διαμορφώσουν ευθύς αμέσως το προσωπικό σου χώρο. Αν, μάλιστα επιλέξεις αυτή τη διαδικασία να τη κάνεις με παρέα θα το διασκεδάσετε ιδιαίτερα. Αποτελεί μια ωραία ιδέα αν ψάχνετε δημιουργικές ιδέες για να περάσετε το χρόνο σας στο σπίτι.

Βάψιμο τοίχων για ανανέωση σπιτιού
Κάθε ανανέωση σπιτιού ανανεώνει και εμάς τους ίδιους για αυτό κάνε το και εσύ. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανέβει η ψυχολογία σου και θα απολαμβάνεις περισσότερο το σπίτι σου μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
[print_link]