πως να οργανώσω βάπτιση μόνη μου συμβουλες οικονομικες

Πώς να οργανώσω Βάπτιση μόνη μου: 10 χρήσιμες Συμβουλές

Έφτασε η μεγάλη στιγμή της βάπτισης και αναρωτιέσαι αν πρέπει να τα αγοράσεις ή να τα φτιάξεις όλα μόνη σου με το προσωπικό σου στυλ; Εμείς ψηφίζουμε DIY! Και θα σου πούμε γιατί. Η έννοια του DIY, δηλαδή να στολίσεις μόνη σου τη βάπτιση και να φτιάξεις τις μπομπονιέρες θα σου επιφέρει μια οικονομική βάπτιση με ένα συγχρόνως ανεπανάληπτο αποτέλεσμα. Αν λίγο πιάνουν τα χέρια σου και έχεις μπόλικη φαντασία θα δημιουργήσεις μια μοναδική DIY βάπτιση κοριτσιού ή αγοριού. Μην πελαγώνεις! Είμαστε εδώ με μερικές συμβουλές στο θέμα “πώς να οργανώσω βάπτιση μόνη μου”.

Επιλογή θέματος βάπτισης

Το πρώτο πράγμα στη λίστα του “πώς να οργανώσω βάπτιση μόνη μου” είναι η επιλογή θέματος. Αυτό θα σε βγάλει από πολύ κόπο αφού θα έχεις θεματικό πλαίσιο να κινηθείς. Μερικές ιδέες για βάπτιση είναι ο κύκνος, το φλαμίνγκο, ο μονόκερος ή το ρομαντικό – vintage για κορίτσι. Από την άλλη για το αγόρι μερικά θέματα είναι το ναυτικό – θαλασσινό, ο ινδιάνος, το τσίρκο, το καρουζέλ. Ένα ουδέτερο θέμα για βάπτιση καλοκαιρινή είναι το τροπικό.

Επιλογή θέματος βάπτισης - πως να οργανώσω βάπτιση μόνη μου

Χρώματα για Βάπτιση

Αφού ξέρεις σε ποιο θέμα θέλεις να κινηθείς σειρά έχει η επιλογή χρωμάτων βάπτισης. Ιδανικό θα ήταν να βρεις ένα συνδυασμό 2 – 3 χρωμάτων και των αποχρώσεων τους έτσι ώστε να αποφύγεις την χρωματική βαβούρα και την υπερβολή.

Χρώματα για Βάπτιση - πως να οργανώσω βάπτιση μόνη μου

Προσκλητήρια βάπτισης

Όταν το πάρεις απόφαση και πεις “ετοιμάζω βάπτιση μόνη μου”, σειρά έχουν τα προσκλητήρια. Επίλεξε πολύχρωμα χαρτόνια, κορδέλες και μικρά διακοσμητικά για περισσότερη λεπτομέρεια. Μπορείς από την άλλη να χρησιμοποιήσεις και γυάλινους σωλήνες για να βάλεις μέσα το προσκλητήριο. Αυτό εξαρτάται από τη φαντασία και το budget σου.

Προσκλητήρια βάπτισης χειροποίητα

DIY Μαρτυρικά βάπτισης

Ένα άλλο κομμάτι στα πλαίσια του “πώς να οργανώσω βάπτιση μόνη μου” είναι τα μαρτυρικά. Υπάρχουν πολλές οικονομικές λύσεις για να φτιάξεις χειροποίητα μαρτυρικά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κορδέλες, κορδόνια, γυάλινα μπουκαλάκια, ματάκια και άλλα υλικά για μαρτυρικά. Φτιάξε πρωτότυπα μαρτυρικά που θα κλέψουν την παράσταση.

DIY Μαρτυρικά - πως να οργανώσω βάπτιση μόνη μου

Μπομπονιέρες βάπτισης DIY

Αν υπήρχε οδηγός βάπτισης σίγουρα οι μπομπονιέρες θα έπιαναν ολόκληρο κεφάλαιο. Φτιάξε εντυπωσιακές χειροποίητες μπομπονιέρες βάπτισης όπως τις έχεις φανταστεί που θα μοιάζουν με έργο επαγγελματία. Μερικές ιδέες είναι μπομπονιέρα με κάκτο σε κουτάκι, κρεμαστή μπομπονιέρα με μονόκερο ή καρουζέλ, μπομπονιέρα φλαμίνγκο, ονειροπαγίδα ή μπομπονιέρα μουστάκι. Υπάρχουν πλέον τόσα πολλά υλικά για μπομπονιέρες βάπτισης, που είναι σίγουρο οτι θα φτιάξεις κάτι πρωτότυπο και ευφάνταστο!

Μπομπονιέρες βάπτισης - πως να οργανώσω βάπτιση μόνη μου

Ευχολόγιο

Σειρά στη λίστα μας έχει το ευχολόγιο. Μπορείς είτε να ντύσεις με όμορφα χαρτόνια και διακοσμητικά ένα απλό βιβλίο είτε να επιλέξεις ένα εναλλακτικό βιβλίο ευχών. Μερικές ιδέες που σου προτείνουμε είναι φέτες κορμού σε κουτί, φωτογραφίες μιας χρήσης με ευχή, δέντρο ή κλαδιά με ευχές, βότσαλα για μια καλοκαιρινή βάπτιση.

Candybar

Όσον αφορά το candybar αν πιάνουν τα χέρια σου από ζαχαροπλαστική μπορείς να φτιάξεις μόνη σου γλυκίσματα και cupcakes με σχέδια από ζαχαρόπαστα. Διαφορετικά παράγγειλε τα σε κάποιο ζαχαροπλαστείο. Εσύ επικεντρώσου στον στολισμό του candybar. Χρησιμοποίησε γυάλες με βρυσάκι που θα τις γεμίσεις με χυμούς και γυάλες με καπάκι που θα τις γεμίσεις με ζαχαρωτά και marshmallows. Επίσης διάλεξε εταζέρες και τουρτιέρες για να βάλεις πάνω τα γλυκά σου καθώς και κάποια κασπώ ή τελάρα για να στερεώσεις πάνω γλειφιτζούρια ή cake pops. Καλό θα ήταν να μην φύγεις από το γενικότερο θέμα βάπτισης που έχεις επιλέξει.

Candybar βάπτισης - πως να οργανώσω βάπτιση μόνη μου

Διακόσμηση βάπτισης

Όταν λέμε ότι πρόκειται να είναι στολισμός βάπτισης “φτιάξτο μόνος σου”, τότε πρέπει να επιστρατεύσεις όλη σου τη φαντασία και να αξιοποιήσεις πολλά πράγματα. Γέμισε την εκκλησία με διακοσμητικά λουλούδια και ράνερ. Συμπλήρωσε στο τραπέζι δεξίωσης φανάρια, κασπώ ή γυάλινα είδη με διακοσμητικά βάπτισης, λουλούδια, πέτρες και κοχύλια. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις διακοσμητικά σταντ όπως ποδήλατα, σκάλες, αμφορείς που θα τα έχεις διακοσμήσει ανάλογα. Επιπλέον φτιάξε DIY γιρλάντες και πρόσθεσε μπαλόνια για ένα φαντασμαγορικό αποτέλεσμα.

Διακόσμηση βάπτισης

Centerpieces

Δεν έχει σημασία αν είναι τραπέζι βάπτισης στο σπίτι ή σε χώρο δεξιώσεων. Τα centerpiece βάπτισης θα απογειώσουν την διακόσμηση σου. Μπορούν, μάλιστα, να γίνουν γρήγορα και οικονομικά. Φτιάξε με τα χεράκια σου, μοναδικές κατασκευές με βαζάκια του γλυκού, κορμούς δέντρων, διακοσμητικά, χάρτινες σακούλες και κουτιά. Δώσε διαφορετικότητα στο τραπέζι δεξίωσης και κάνε όλους να μιλούν για τις δημιουργίες σου.

DIY centerpieces βάπτισης

Απασχόληση παιδιών

Φυσικά στο “πώς να οργανώσω βάπτιση μόνη μου” συγκαταλέγεται και η απασχόληση των παιδιών. Καλό θα ήταν να μεριμνήσεις για αυτό έτσι ώστε όλοι να απολαύσουν τη βάπτιση και το γλέντι. Μια από τις δραστηριότητες για βάπτιση είναι να προσφέρεις στους μικρούς καλεσμένους είδη ζωγραφικής και παιχνίδια. Αυτό είναι μια ιδανική επιλογή και για παιδική μπομπονιέρα. Τα παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν και να παίξουν περνώντας ευχάριστα το χρόνο τους.

Απασχόληση παιδιών σε βάπτιση

Και να θυμάσαι! Το μυστικό για μια DIY βάπτιση είναι να υπάρχει χρόνος, φαντασία, ευρηματικότητα, μα πάνω από όλα σωστή οργάνωση. Έτσι θα έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με την μοναδικότητα που αρμόζει στο παιδί σου!

[print_link]