Πόσα κουφέτα έχει το κιλό;

Πόσα Κουφέτα έχει το κιλό;

Είσαι νέα μαμά που πρόκειται να βαπτίσεις το μωράκι σου ή θέλεις να οργανώσεις τον γάμο των ονείρων σου; Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις είμαστε σίγουροι ότι έχεις πολλές απορίες για τα κουφέτα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις στις μπομπονιέρες γάμου ή στις μπομπονιέρες βάπτισης. Ένα θέμα μάλιστα που προκύπτει από αυτό είναι πόσα κουφέτα έχει το κιλό ώστε να υπολογίσεις πόσα κουφέτα γάμου ή βάπτισης θα χρειαστείς. Είμαστε εδώ για σένα και θα στα εξηγήσουμε όλα. Πάρε χαρτί και μολύβι γιατί ξεκινάμε!

Πόσα κουφέτα θα χρειαστώ σε γάμο και βάπτιση

Πριν απαντήσουμε στο “πόσα κουφέτα έχει το κιλό” ας διευκρινίσουμε πόσα κουφέτα βάζουμε στην μπομπονιέρα βάπτισης και πόσα στου γάμου. Στους γάμους, λοιπόν, τα κουφέτα στις μπομπονιέρες πρέπει να είναι μονός αριθμός, συμβολίζοντας έτσι την αδιαιρετότητα του ζευγαριού. Το ίδιο ισχύει και στο πόσα κουφέτα μπαίνουν στο δίσκο γάμου. Από την άλλη τα κουφέτα βάπτισης που θα χρησιμοποιήσεις στις DIY μπομπονιέρες βάπτισης είναι συνήθως διπλός αριθμός, συμβολίζοντας έτσι πώς το μυστήριο της βάπτισης είναι κάτι που θα θέλαμε να επαναληφθεί.

Πόσα κουφέτα θα χρειαστώ σε γάμο και βάπτιση

Πόσα κουφέτα έχει το κιλό;

Σε αυτό το σημείο θέλουμε να σε ενημερώσουμε πως δεν υπάρχει ένας προκαθορισμένος αριθμός για όλα τα κουφέτα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του όγκου που έχει το κάθε είδος κουφέτου αλλάζοντας έτσι την χωρητικότητα της κάθε συσκευασίας.

Για παράδειγμα, τα Ciocopassion κουφέτα της Crispo περιέχουν περίπου 190 με 210 τεμάχια. Τα Bijoux Supreme του Χατζηγιαννάκη έχουν περίπου 310 τεμάχια. Ενώ τα Chocoalmond έχουν σε κάθε συσκευασία 220 τεμάχια. Στη συσκευασία με κλασικό Σερραϊκό κουφέτο θα βρεις 300 τεμάχια. Από την άλλη τα κουφέτα Snob διαθέτουν 170-190 τεμάχια σε μια συσκευασία του κιλού. Τα κουφέτα βότσαλα μπορεί να περιέχουν 240-260 τεμάχια ή και λιγότερα όπως 60 με 70 ανάλογα με το μέγεθος και το μεμονωμένο βάρος τους. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν πως υπάρχουν αποκλίσεις στα τεμάχια. Οπότε, αν θέλεις να φτιάξεις μπομπονιέρες με κουφέτα Χατζηγιαννάκη ή Crispo θα πρέπει να σκεφτείς πως ο αριθμός που αναγράφεται στη συσκευασία είναι κατά προσέγγιση. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κατασκευαστής πουλάει κιλό, όχι τεμάχια. Σε μια παρτίδα μπορεί λοιπόν π.χ. τα αμύγδαλα να είναι λίγο μεγαλύτερα και άρα να βγουν λιγότερα τα τεμάχια στο κιλό. Μπορεί η σοκολάτα να είναι ελάχιστα πιο λεπτή, και άρα να βγουν περισσότερα τα τεμάχια ανά κιλό.

Όταν, λοιπόν, πας να αγοράσεις κουφέτα, δες αρχικά τον κατά προσέγγιση αριθμό που δίνει ο κατασκευαστής στο πακέτο. Φρόντισε, ωστόσο, να τον στρογγυλέψεις προς τα πάνω. Καλύτερα, να πάρεις 50 κουφέτα παραπάνω και να τα σερβίρεις σε ένα δίσκο, παρά να σου λείπουν από τις μπομπονιέρες σου και να ψάχνεσαι τελευταία στιγμή!

Πόσα κουφέτα έχει το κιλό;

Πως να υπολογίσω τα κουφέτα που θα χρειαστώ;

Αρχικά, ο αριθμός των κουφέτων που θα χρειαστείς για τις χειροποίητες μπομπονιέρες σου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το πόσο γεμάτες τις θέλεις. Αν, λοιπόν θέλεις να κάνεις 200 μπομπονιέρες που θα περιέχουν 7 κουφέτα θα πρέπει να κάνεις τον πολλαπλασιασμό ( 200×7=1400 κουφέτα). Έπειτα ανάλογα με το ποια κουφέτα θα επιλέξεις θα τα διαιρέσεις με τα τεμάχια της κάθε συσκευασίας. Δηλαδή, αν η συσκευασία λέει πώς περιέχει περίπου 220 τεμάχια, θα υπολογίσεις ως εξής: 1400 κουφέτα / 220 κουφέτα (που έχει η κάθε συσκευασία) = 6.3 συσκευασίες. Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από 6 συσκευασίες, άρα θα πάρεις 7 και θα σου περισσέψουν και λίγα.

Πως να υπολογίσω τα κουφέτα που θα χρειαστώ;

Είσαι στη φάση που αναρωτιέσαι τι χρειάζεσαι από υλικά για μπομπονιέρες, και το καταλαβαίνουμε. Μην αγχώνεσαι γιατί υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία για τα πιο πρωτότυπα υλικά για μπομπονιέρες. Δώσε τους μια πεντανόστιμη νότα με τα κουφέτα της επιλογής σου και φρόντισε να πάρεις λίγο παραπάνω, καθώς θα γίνουν ανάρπαστα με όλες αυτές τις απίθανες γεύσεις! Είμαστε σίγουροι πως οι μπομπονιέρες από τα χεράκια σου θα ξεχωρίσουν και για την εμφάνιση αλλά και για τη γεύση.

[print_link]