stolismos spitiou gamo - idees simvoules diy

Στολισμός Σπιτιού για Γάμο: Ιδέες και συμβουλές

Σε λίγο καιρό έχει κλειστεί η ημερομηνία του γάμου σου και τα έχεις ετοιμάσει όλα με πολύ μεράκι. Τι γίνεται όμως με τη διακόσμηση του σπιτιού, του πατρικού σου πιθανότατα, από το οποίο θα βγεις νυφούλα; Σου έχει δημιουργηθεί το εύλογο ερώτημα «πως να στολίσω το σπίτι για γάμο»; Είμαστε εδώ για να σου δώσουμε μερικές ιδέες έτσι ώστε ο στολισμός σπιτιού για γάμο να είναι παιχνιδάκι.

Διακόσμηση εισόδου

Ο στολισμός σπιτιού για γάμο ξεκινάει από τη διακόσμηση εισόδου και αυτό γιατί είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι καλεσμένοι σου πριν καν μπουν στο σπίτι.

Υφάσματα και ράνερ

Ανάλογα με τα χρώματα και το θέμα του γάμου επίλεξε και τα αντίστοιχα υφάσματα – ράνερ που θα διακοσμήσεις στην είσοδο του σπιτιού σου. Αν πρόκειται για παράδειγμα να είναι ρουστίκ γάμος τότε ο στολισμός σπιτιού για γάμο με λινάτσα και δαντέλα είναι ότι πρέπει! Εναλλακτικά, ο στολισμός σπιτιού για γάμο με γάζα ή τούλι είναι μια συνήθης επιλογή για διακόσμηση γάμου.

Υφάσματα και ράνερ

Φανάρια και κλουβιά για την είσοδο του σπιτιού

Τα φανάρια και τα κλουβιά είναι μια πολύ όμορφη και οικονομική πρόταση για τη διακόσμηση της εισόδου του σπιτιού. Διάλεξε ξύλινα, μεταλλικά φανάρια ή αν πρόκειται για μοντέρνο γάμο επίλεξε γεωμετρικά φανάρια.

Φανάρια και κλουβιά για γάμο

Εξώπορτα εισόδου

Ο στολισμός σπιτιού για γάμο φυσικά περιέχει και τη διακόσμηση εξώπορτας. Μια ιδέα είναι να φτιάξεις πανέμορφα χειροποίητα στεφάνια γάμου από λουλούδια και κορδέλες στις αποχρώσεις που θέλεις. Μια παραλλαγή είναι να κρεμάσεις ένα μπουκετάκι λουλούδια, παρόμοιο με αυτό που θα κρατήσεις. Διαφορετικά, επίλεξε πινακίδες που θα δηλώνουν ότι πρόκειται για το σπίτι της νύφης ή ακόμα και κάποιο ξύλινο – βέργινο διακοσμητικό. Αν, ωστόσο, παραμένεις πιστή στα κλασικά, χρησιμοποίησε τούλι για να “δέσεις” την πόρτα περιμετρικά, σχηματίζοντας ένα δώρο με φιόγκο.

Στεφάνια για διακόσμηση σπιτιού για γάμο

Στολισμός τραπεζαρίας για γάμο

Το πιο σημαντικό μέρος του σπιτιού για το γάμο είναι η τραπεζαρία. Για αυτό πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στη διακόσμηση του μπουφέ – τραπεζιού.

Εταζέρες και γυάλες γάμου

Γάμος γίνεται και φυσικά θα φιλέψεις τους καλεσμένους σου με γιορτινά καλούδια και ποτά. Πρόσφερε τα κεράσματα σου, λοιπόν, σε εταζέρες και μεγάλες πιατέλες. Δρόσισε τους καλεσμένους σου με διάφορα ποτά που θα έχεις σε γυάλες με βρυσάκι. Επίσης πρόσθεσε στη διακόσμηση του μπουφέ γυάλες με καπάκι γεμάτες με κουφέτα.  Αυτά από μόνα τους θα σου προσφέρουν μια εξαίσια και εύγευστη διακόσμηση.

Εταζέρες και γυάλες γάμου

Κηροπήγια και φανάρια

Για τη διακόσμηση τραπεζιού σπιτιού σε γάμο θα σου προτείναμε να χρησιμοποιήσεις κηροπήγια και φανάρια. Θα δώσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα με μικρές πινελιές ρομαντισμού ανεξαιρέτου στυλ.

Κηροπήγια και φανάρια

Διακοσμητικά για στολισμό τραπεζαρίας

Αφού έχεις επιλέξει τα μεγάλα στοιχεία που θα κοσμούν τη τραπεζαρία για το γάμο, σειρά έχουν τα μικρότερα διακοσμητικά. Ανάλογα με το θέμα του γάμου σου διάλεξε πουλάκια, μπόα, ονειροπαγίδες, κλαδιά κ.α.

Διακόσμηση σπιτιού για γάμο με διακοσμητικά

Centerpieces για τα τραπεζάκια

Αν πάλι είσαι της υπερπαραγωγής και θέλεις να στολίσεις κάθε κενό τραπεζάκι στο σπίτι σου, ακόμα και τα βοηθητικά τραπεζάκια, τότε δημιούργησε centerpieces γάμου με λουλούδια, για να εκτοξεύσεις τη διακόσμηση. Επίλεξε γυάλινα είδη με λουλούδια, κασπώ, διακοσμητικά, δίσκους ή ότι άλλο έχεις φανταστεί και φτιάξε το με τα χεράκια σου. Έτσι θα προσδώσεις ιδιαίτερο στυλ στο σπίτι την ημέρα του γάμου σου.

Τραπέζι σπιτιού για γάμο με centerpieces

Στολισμός μπαλκονιού για γάμο

Έπειτα σειρά στη γαμήλια διακόσμηση σπιτιού, έχει το μπαλκόνι. Διακόσμησε το με ύφασμα τούλι, γάζα και κορδέλες. Μπορείς, επίσης, να χρησιμοποιήσεις χειροποίητες γιρλάντες ή χάρτινες μπάλες. Ο στολισμός μπαλκονιού για γάμο θα είναι για φωτογράφιση, έτσι όπως θα τον φτιάξεις με τα χεράκια σου.

Στολισμός μπαλκονιού για γάμο

Στολισμός σκάλας για γάμο

Αν το σπίτι σου διαθέτει και σκάλα γιατί να μην την αξιοποιήσεις για τη διακόσμηση του σπιτιού την ημέρα του γάμου; Μπορεί να έχεις ένα ονειρικό αποτέλεσμα με εύκολα υλικά.

Υφάσματα γάμου για σκάλα

Για τη διακόσμηση της σκάλας επίλεξε υφάσματα όπως το τούλι και τη γάζα με κορδέλες για το στολίσεις την κουπαστή της σκάλας. Στόλισε μικρά μπουκετάκια από λουλούδια ανά σημεία. Δώσε λάμψη με λαμπάκια led. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα υφάσματα για να διακοσμήσεις τα σκαλοπάτια, όπως λινάτσα και δαντέλα αν π.χ. κάνεις έναν πιο vintage γάμο.

Υφάσματα γάμου για σκάλα

Διακόσμηση σκάλας με λουλούδια γάμου

Μια άλλη επιλογή για τον στολισμό της σκάλας για γάμο είναι τα λουλούδια. Φτιάξε ή πάρε έτοιμα μπουκετάκια ή κισσούς για ένα μοναδικό ανθοστολισμό σε όλο μήκος της σκάλας. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έντονα χρώματα αν πρόκειται για μοντέρνο γάμο, λευκά λουλούδια για έναν πιο ρομαντικό και vintage γάμο ή στάχυα και λεβάντες για έναν πιο ρουστίκ γάμο!

Διακόσμηση σκάλας με λουλούδια γάμου

Γυάλινα βαζάκια για στολισμό σκάλας

Αν ψάχνεις κάτι πιο minimal δε χρειάζεται να είναι πολυέξοδο! Χρησιμοποίησε βαζάκια του γλυκού ή μπουκαλάκια, που σίγουρα θα έχεις, για το γαμήλιο στολισμό της σκάλας. Δέσε με κορδόνια τα βαζάκια σου από την σκάλα και δημιούργησε χειροποίητα βάζα τα οποία θα διακοσμήσεις με λουλούδια ή ό,τι άλλο θες. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και γυάλινες μπάλες με τρύπα για τη διακόσμηση σου.

Γυάλινα βαζάκια για διακόσμηση γάμου

Διακόσμηση σκάλας για γάμο με μπαλόνια

Η πιο ονειρική λύση είναι η διακόσμηση με τα μπαλόνια. Επίλεξε μπαλόνια για γάμο, λευκά ή με σχέδια και στόλισε τη σκάλα σου δημιουργώντας μια γιορτινή διάθεση!

Διακόσμηση σκάλας για γάμο με μπαλόνια

Οργάνωσε το γάμο των ονείρων σου φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και το σπίτι από το οποίο θα βγεις νυφούλα! Είναι ένα συνεχές αλλά γλυκό τρέξιμο που να είσαι σίγουρη πως στο τέλος θα το απολαύσεις και θα σου μείνει ανεξίτηλη η κάθε στιγμή.

[print_link]